• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Häähumua
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Parsa-pekonipiirakka

Äitienpäivä· Suolaiset piirakat· Vappu

10 touko
Parsa-pekonipiirakka

Ahh ihana kevät ja sen tuomat maukkaat raaka-aineet! Meillä on syöty parsaa erilaisina lisukkeina ja salaateissa lähiaikoina. Tänään päätin valmistaa äitienpäivän kunniaksi maukkaan suolaisen piirakan parsasta ja pekonista. Tämä piirakka on täydellistä ja reseptikin on helppo!

Piirakkapohjaan käytin Töllin Myllyn sämpyläjauhoja, jotka tekevät piirakkapohjasta ihanan rapean ja kuituisemman. Parmesan, pekoni ja parsa tuovat tähän piirakkaan mahtavan makuyhdistelmän. Bon Apetit!


Parsa-pekonipiirakka

Pohja:

  • 100 g voita
  • 2,5 dl sämpyläjauhoja
  • 0,5 dl parmesanraastetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 rkl kylmää vettä
  1. Sekoita jauhot, suola ja parmesanraaste keskenään.
  2. Nypi voi jauhoseoksen joukkoon ja lisää vesi.
  3. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi ja kääri kelmuun.
  4. Anna taikinan olla vähintään 30 min jääkaapissa vetäytymässä.

Täyte:

  • 200 g vihreää tankoparsaa
  • 150 g pekonia
  • 200 g  kermaviiliä
  • 3 kananmunaa
  • 1 punasipuli
  • mustapippuria
  • suolaa
  • 1 dl mozzarella raastetta
  • pinjansiemeniä
  1. Paahda pinjansiemenet pannulla ja laita jäähtymään.
  2. Kuori parsat ja keitä niitä suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Jäähdytä keitetyt parsat kylmällä vedellä siivilässä.
  3. Pilko pekoni pieniksi kuutioiksi ja paista pannulla rapeaksi. Hienonna sipuli.
  4. Sekoita kermaviili, kananmunat, osa mozzarellaraasteesta ja mausteet keskenään kulhossa.
  5. Kauli taikina levyksi ja painele piirakkavuokaan.
  6. Ripottele pekoni ja sipuli taikinan päälle vuokaan ja kaada kermaviiliseos päälle.
  7. Kypsennä piirakkaa 200 asteisessa uunissa 20 minuuttia, kunnes täyte on melkein hyytynyt. Lisää parsat ja loput mozzarellaraasteesta täytteen päälle ja jatka paistamista vielä 20 minuuttia, kunnes täyte on täysin hyytynyt ja saanut väriä.
  8. Koristele paahdetuilla pinjansiemenillä.
Parsa-pekonipiirakka

Lisää piirakka-reseptejä löydät täältä.

Seuraathan herkkujani myös Instagramissa ja Facebookissa?

4 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Angry Birds Syntymäpäiväkakku
Seuraava artikkeli: Keväiset Herukkatartaletit »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Siru sanoo

    10.5.2014 17:25

    Tosi upeita kuvia O_o

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.5.2014 19:21

      Kiitos Siru 🙂 Uudella kameralla kuvaaminen on osa leipomisen ihanuutta nykyään!

      Vastaa
  2. Elsa sanoo

    23.5.2014 19:16

    Herkullisen näköstä! Oonkin aikonut tässä opetella parsan syömistä, tätä reseptiä voisin kokeilla ehkä ilman pekonia, näin kasvissyöjä kun olen 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.5.2014 06:28

      Kiitos Elsa. En ole itsekään ollut aikaisemmin mikään parsansyöjä, mutta ihastunut siihen nyt todenteolla. Piirakka toimii varmasti ilman pekoniakin 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios