Raparperimojito (alkoholiton)
Keskikesän raikkain juoma on täällä! Tämä ihanan raparperimojito on täydellinen yhdistelmä makeaa ja hapanta, tuoretta minttua sekä pirskahtelevaa kivennäisvettä. Se on täydellinen juoma kuumiin kesäpäiviin, ystävien kanssa nautittavaksi tai ihan vaan omaksi hemmotteluhetkeksi Kaunis pinkki väri tekee tästä mocktailista myös upean lisän kesän juhlapöytiin.
Tarjosin näitä kesäjuhlissa vierailleni ja moctailin ohjetta toivottiin juhannukseksi. Sekoitin mocktailit ISH Caribbean Spiced tisleen, joka on on useita palkintoja voittanut alkoholiton rommin makuinen tisle. Se valmistetaan de-alkoholisoidusta täysvahvuisesta rommista, joka on peräisin Karibian saarilta Jamaikalta ja Martiniquelta. Tuotetta saa Alkoista ja hyvinvarustelluista marketeista. Voit korvata sen myös tavallisella rommilla tai rommi-aromilla.
Voit tehdä raparperisiirapista myös:
Raparperimojito (alkoholiton)
OHJE (1 mocktail)
- ½ lime
- muutama raparperin palanen
- kourallinen mintunlehtiä
- 4 cl raparperisiirappia ohje alla
- reilusti jääpaloja
- 3 cl ISHH rommia
- kivennäisvettä
- Leikkaa lime 4 lohkoksi ja nosta lasiin raparperin kanssa.
- Nosta päälle mintunlehdet ja kaada siirappi lasiin.
- Murskaa aineksia hieman esimerkiksi morttelin nuijalla.
- Täytä lasi jääpaloilla ja annostele päälle rommi.
- Kaada lopuksi kivennäisvesi päälle ja sekoita.
RAPARPERISIIRAPPI
- 2 dl sokeria
- 2 dl vettä
- 1/2 l raparperinpaloja (myös pakaste käy)
- 1 dl mansikoita (myös pakaste käy)
- Huuhtele raparperin varret ja pilko (älä kuori – ihana pinkki väri on kuorissa).
- Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keitä noin 20 minuuttia. Sekoita välillä. Raparperit pehmenevät ja menevät rikki. Seos paksuuntuu siirappimaiseksi.
- Siivilöi siirappi.
Vinkki! Säästä siivilään jäävä hilloke ja käytä esim. puuron ja jogurtin päällä. Voit myös pakastaa sen.
Myös näillä sopii
Herkutella
Herkuttele Tukholmassa – MR CAKE
Pieniä Red Velvet Kakkuja
Kierrepullat appelsiinilla ja pähkinöillä
Ihastuttava Piparkakkukaupunki (sis. kaavat)