|

Keittiön pintaremppa ja unelmien keittiötaso

Keittiön pintaremppa ja unelmien keittiötaso

Kaupallinen yhteistyö Ylämaan Graniitti

Tervetuloa kurkkaamaan meidän valmiiseen keittiöön! Pintaremontti ja pienet muutokset saatiin valmiiksi kolmisen viikkoa sitten ja vaikka odottelua oli jonkun verran materiaalien kanssa, niin säästyimme ikäviltä viivytyksiltä, joihin remontoinnissa kannattaa usein varautua. Olen niin iloinen, että aikataulut pitivät ja kaikki muutokset ovat juuri sellaisia mistä haaveiltiin, osa jopa parempia! Emme käyttäneet keittiön suunnitteluun keittiöfirmoja tai suunnittelijaa, vaan kaikki syntyi sen pohjalta, mistä olimme haaveilleet. Ajatonta, vaaleaa, messinkiä ja marmoria. Tutustuin itse vaihtoehtoihin sekä materiaaleihin ja olin yhteydessä toimittajiin.

Esittelen tässä postauksessa tarkemmin keittiötasomme valintaa ja sen vaihtoon liittyvää prosessia, jonka toteutin kaupallisessa yhteistyössä Ylämaan graniitin kanssa. Teidän toiveesta nostan myös muita keittiön yksityiskohtia, joita päivitimme tason vaihdon yhteydessä. Haluan ihan ensin virkistää muistianne siitä mikä oli lähtötilanne. Voit kurkata kuvat vanhasta keittiöstä täältä.

Keittiön pintaremppa ja unelmien keittiötaso
Keittiön pintaremppa ja unelmien keittiötaso

Vaihdoimme keittiöön

 • Lattian (vanhan parketin tilalle Italialainen marmorilaatta (Bauhaus))
 • Vetimet (messinkiset kiillotetut vetimet (Helakauppa.com))
 • Led-valonauhat ja pistorasiat (Kumpulan sähkö)
 • Keittiöhana (Tapwell – lue lisää täältä)
 • Keittiötaso ja -allas (Dekton – Ylämaan Graniitti)
 • Keittiön päädyssä olevan kaapin tilalle ikkunoiden väliin mittatilauksella peili ja messikinen tanko (Ikea) yrttejä ja muita säilytystavaroita varten
 • Liesi, jääkaappi ja pakastin

Jätimme keittiöön

 • Vanhat kaapit ja rungot
 • Liesituulettimen
 • Integroitu tiskikone, uuni ja mikro
 • Välitila

Kaikki nämä elementit, joita emme vaihtaneet olivat toimivia ja esimerkiksi kaappien ovet sävyiltään juuri oikeanlaiset. En saanut peiliovia, mutta säästimme pitkän pennin kun emme vaihtaneet keittiön runkoa. Rakastan sitä, että minulla on nyt paljon kaappitilaa, vaikka kauttaaltaan kulkevat yläkaapit ovat hieman raskaat. Liesituulettimen tulemme vaihtamaan jossain vaiheessa hieman modernimpaan versioon.

Keittiön pintaremppa ja unelmien keittiötaso
Keittiön pintaremppa ja unelmien keittiötaso

Ylämaan Graniitti

Kävimme tutustumassa Dekton-materiaaliin (josta enemmän alapuolella) maahantuojan Consentino Finlandin Showroomilla Vantaalla. Olimme kuulleet erittäin paljon hyvää kyseisestä materiaalista ja kun näimme materiaalin ja sävyvaihtoehdot livenä emme edes harkinneet muita vaihtoehtoja. Cosentinolla suositeltiin olemaan yhteydessä Ylämaan graniittiin, joka tekee yhteistyötä heidän kanssaan ja leikkaa, sekä asentaa kivitasoja.

Ylämaan Graniitti on vuodesta 1980 valmistanut korkealaatuisia kivitasoja ja muita kivituotteita Ylämaalla, Etelä-Karjalassa. Kotimaisten graniittien ohella mallistossa on kauneimpia kivilaatuja maailmalta ja kansainvälisiä huipputuotteita kymmenissä eri sävyissä.” (ylämaangraniitti.fi)

Olemme enemmän kuin tyytyväisiä, että valitsimme Ylämaan graniitin mittaamaan, leikkaamaan ja asentamaan upean uuden keittiötasomme. Asiakaspalvelu, aikataulu, toimitus ja työnjälki on ensiluokkaista.


Keittiön pintaremppa ja unelmien keittiötaso

Keittiön pintaremppa ja unelmien keittiötaso
Keittiön pintaremppa ja unelmien keittiötaso
Keittiön pintaremppa ja unelmien keittiötaso

dekton

Dekton on paljon kokkaavan (ammattilaisen) valinta. Dekton on materiaalina todella kestävää, eikä siis naarmuunnu. Dektonin valmistuksessa käytetään useita mineraaleja, jotka puristetaan kovassa paineessa ja erittäin kuumassa lämpötilassa tiiviiksi massaksi. Dektonin vedenimukyky on 0 ja siksi se ei tahraannu. Halusin odottaa hetken tämän postauksen kanssa, jotta saan Dektonista myös käytännön kokemusta. Voin sanoa, että tämä taso ei todellakaan tahraannu ja se on älyttömän helppo pitää puhtaana. Jopa kuivuneet kahviläikät ja rasvan saa pyyhittyä kostealla pyyhkeellä hetkessä pois pinnalta. Lisäksi Dekton kestää kuumuutta, joten sen päälle voi nostaa jopa kuuman kattilan.

Meidän sävy- ja pintavalinta oli Dekton Entzo. Kaksi muuta vaihtoehtoa joita pohdimme oli Rem ja Bergen. Päädyimme Entzoon, koska siinä kuviointi oli Remiä runsaampi, pohjaväri raikkaampi ja yksityiskohtina marmorikuviossa löytyi ruskeaa/kultaista, jota on myös meidän lattiassa sekä messinkisissä vetimissä. Lisäksi meitä miellytti elävä mattapinta, jonka ajattelimme olevan vielä helpompi pitää puhtaana. Meillä on ruokapöytänä kiiltävä marmori ja kyllä tämä hieman karhea mattapintainen materiaali on helpompi puhdistaa, kun kiillotusta ei erikseen tarvita.

Jännitti ihan hirvesti miten tason sävy sopii yhteen lattian kanssa. Huh ja se sopi täydellisesti. Rakastan tätä yhdistelmää!

Keittiön pintaremppa ja unelmien keittiötaso

Tiskiallas

Otimme keittiön altaan myös Ylämaan Graniitin kautta, koska saimme sen valmiiksi kiinnitettynä, tasoon alapuolelta integroituna. Meidän valinta oli Franke Kubus KBG 110-50 -komposiittiallas harmaana. Meillä oli aiemmassa keittiössä musta komposiittiallas, johon olimme tyytyväisiä. Haaveilin valkoisesta komposiittialtaasta, mutta päätimme lopulta valita tumman sävyn, koska se kestää suurta käyttöä enemmän (likaantumisen kannalta ajateltuna). Harmaan sävy sopii täydellisesti keittiöömme ja on minusta jopa parempi valinta kuin valkoinen tai messinkinen, jota ihan aluksi pohdimme.

Keittiön pintaremppa ja unelmien keittiötaso
Keittiön pintaremppa ja unelmien keittiötaso
Keittiön pintaremppa ja unelmien keittiötaso
Keittiön pintaremppa ja unelmien keittiötaso

tason ja KEITTIÖN PINTAREMPAN hinta

Meidän tason hinnaksi asennuksineen ja altaan kanssa tuli noin 4500 €. Tähän hintaan kuului myös vanhan tason purku. Vanha puutaso kierrätettiin uudelleen käytettäväksi. Tason hintaan vaikuttaa sävy/materiaali, tilatun tason pinta-ala, tason paksuus, sekä massiivireuna ja mahdolliset muut muutokset (leikattavat ilma-aukot ikkunan alle tms.).

Kuten sanottu säästimme pitkän pennin jättämällä keittiönrungon ja kaappien ovat vaihtamatta. Kallein investointi oli ehdottomasti Dekton taso, jota tuli meille melko paljon (kummallekin puolelle keittiötä ja ikkunan alle). Muut kulut koostuivat seuraavista osista:

 • 250€ uudet vetimet (vaihdoimme itse)
 • 500€ sähköasentaja, joka asensi led-valonauhan, lieden sekä pistorasiat
 • 3000€ uudet kodinkoneet ja lattia
 • 590€ Tapwell hanan ovh.

Teimme niin paljon itse kuin pystyimme ja siinäkin säästimme. Remonttihintoihin vaikuttaa aina kohde ja monet muuttuvat asiat siihen liittyen, mutta tästä meidän kokonaisuudesta saatte ehkä hieman hahmotusta siitä, millaisissa hinnoissa liikutaan.

Keittiön pintaremppa ja unelmien keittiötaso
Keittiön pintaremppa ja unelmien keittiötaso

Nousiko kysymyksiä?

Ajattelin julkaista teille pian tämän keittiökuvauksiin tekemäni kurpitsapiirakan ohjeen. Se oli ihanaa! Herkullista viikonloppua!

/Anni


Tulen kirjoittelemaan remontista lisää tänne.
Seuraa remonttiamme myös:
Instagramissa
Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

2 Kommenttia

 1. Virpi sanoo:

  Mikä on vetimen tuotekoodi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *