• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Makeat Minidonitsit Uunissa

Donitsit· Nopeat ja helpot· Vappu

24 syys
Makeat Minidonitsit Uunissa

Uunidonitsien suosio jatkuu!

Kuinka mahtavaa oli jälleen leipoa yhdessä! Tässä IG-leivontalivessä leivottujen uunidonitsien ohje teille ja kaikki mahdolliset variaatiot: gluteenittomat, maidottomat, vegaaniset ja munattomat. Nappaa talteen myös erilaiset koristeluvinkit ja paistoajat eri kokoisille pellille. Psst.. pian tulossa ohje myös uunidonitseihin, jotka leivon ilman donitsipeltiä!

Tein näitä ihania makeita minidonitseja jo jokin aika sitten ystävilleni, jotka tulivat istumaan iltaa uuteen kotiimme ”tupaantuliaisten” merkeissä. Olin jo pitkään unelmoinut donitseista ja niiden valmistuksesta, mutta lopullisen kipinän sain, kun löysin tämän mahtavan minidonitsipellin! Paistamalla donitsit uunissa pellillä, saat donitseista pieniä söpöjä suupaloja paistamatta niitä rasvassa. Vähemmän rasvaista ja vähemmän vaarallista.

Näitä ihanuuksia kannattaa kokeilla. Donitsien koristelu on täydellistä pientä näpertelyä, jota itse rakastan. Lisäksi taikinasta saa aidon makuisen vaniljasokerilla ja kardemummalla. Pienet donitsit kohoavat leivinjauheen avulla ihanan pehmeiksi ja kuohkeiksi. Koristelussa voit käyttää mielikuvitusta!

Makeat Minidonitsit Uunissa

Makeat Minidonitsit Uunissa

Ohje 24 kpl minikokoisia, 12 kpl keskikokoisia ja 6 kappaletta isoja uunidonitseja

  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl jauhettua kaardemummaa
  • 1 dl maitoa tai kermaa (tai piimää)
  • 1 kananmuna
  • 0,5 dl öljyä tai noin 50 g sulatettua voita 
  • voita tai öljyä pellin voiteluun
  1. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään isossa kulhossa.
  2. Sekoita kevyesti kananmuna, maito/kerma/piimä ja rasva toisessa kulhossa
  3. Yhdistä kuivat ja juoksevat aineet ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Älä vaivaa.
  4. Voitele donitsipelti sulalla voilla tai öljyllä. Voit käyttää myös vuokasprayta.
  5. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota taikinaa pellille donitsivuokiin (täytä noin puoleen väliin).
  6. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 5-7 minuuttia minikokoisia, keskikokoisia 8-10 minuuttia ja isoja noin 12 minuuttia.
  7. Anna donitsien jäähtyä hetki pellillä ja kippaa ne sitten ritilälle jäähtymään.

Vinkki! Uuneissa on eroja, joten tarkkaile paistoa. Jos paistat donitseja liikaa niistä tulee kuivia.

MAIDOTON/VEGAANINEN: Käytä kauramaitoa ja öljyä taikinassa.

MUNATON: Korvaa kanamuna 1 dl banaanisosetta tai omenasosetta.

GLUTEENITON: Käytä vehnäjauhojen tilalla gluteenittomia jauhoja. Voit lisätä hiukan psylliumia ja tarkista sisältääkö jauhoseoksesi nostatusaineita valmiiksi. Jos sisältää, älä laita leivinjauhetta. 

Koristeluun

  • kinuskia (ohje täällä)
  • suklaata (tummaa, maitosuklaata, valkosuklaata)
  • eri makuisia tomusokereita
  • erivärisiä nonparrelleja ja koristeita
  • mantelirouhetta
  • kanelia-sokeria

Koristelussa voit käyttää mielikuvitusta.

  1. Pyörittele osa donitseista tomusokerissa niin, että ne ovat kauttaaltaan valkoisia.
  2. Dippaa osa donitseista kinuskiin ja ripottele päälle nonparelleja tai/ja mantelirouhetta.
  3. Voitele osa donitseista sulalla voilla ja kääntele kanelisokeriseoksessa.
  4. Sulata suklaata ja dippaa donitsit suklaaseen ja ripottele koristeet päälle. 

Vinkki! Pakasta ylimääräiset/osa donitsit ennen koristelua ja kuorrutusta. Näin saat mainion vierasvaran pakastimeen. Donitsit sulavat nopeasti ja voit koristella ne juuri ennen vieraiden saapumista.  

Makeat Minidonitsit Uunissa
Ihanat Uunidonitsit

♥ Anni


Katso myös muut donitsiohjeet klikkaamalla alla olevia linkkejä:
Jäätelöllä täytetyt Puffet Donitsit
Salted Caramel Donitsit
Banaanidonitsit
Gluteenittomat Donitsit

Seuraathan herkkujani myös Instagramissa ja Facebookissa?

34 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Maissimuffinit Brunssille
Seuraava artikkeli: Annin Omenastruudeli eli Apfelstrudel konjakilla maustettuna »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Nanne - Elämää Koivurannassa sanoo

    24.9.2014 14:48

    Mä aattelin kans pyytää tota donitsipeltiä joulupukilta! 🙂 Näyttää niiiiiin herrrrkullisilta, nam!!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.9.2014 16:05

      Nanne -tämä on ihan mahtava. Olen rakastunut. Niin helppoa ja nopeaa. Taikinaa voi maustaa oman maun mukaan ja tietenkin koristeluvaihtoehtoja on vaikka kuinka 🙂

      Vastaa
  2. Jack Bauer sanoo

    24.9.2014 15:39

    Tosi hienoja pikku donitseja:)

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.9.2014 16:05

      Kiitos 🙂 ja oikein maukkaita olivat myös. Pieniä voi ja jaksaa syödä monta, sekin etu tässä!

      Vastaa
  3. Siru sanoo

    24.9.2014 16:34

    Ah vitsit, kiitos muistutuksesta että nämä ovat vielä(kin) kokeilematta! 😀 Itsekin toivoin donitsipeltiä pitkään ja hartaasti ja koitin sellaista metsästää ennen viimevappua mutta en löytänyt. Vähän Vapun jälkeen sen vihdoin löysin mutta koskaan en ole saanut aikaiseksi käyttää. Useasti ovat idea ja aineetkin olleet valmiina, mutta aina jotain on tullut estämään leivontasuunnitelmat. Nämä näyttävät kyllä niin herkuilta että nyt ihan piakkoin on pakko saada aikaiseksi! Nami! 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.9.2014 17:13

      Siru kokeile pian! Nämä vievät kielen mennessään. Oma lempparini oli ehdottomasti kanelisokeri kuorrutus. Yksinkertaista ja älyttömän maukasta 🙂 ja ovathan nämä tosi nättejä ja näyttäviä, jos tekee vielä vieraille kahvipöytään.

      Vastaa
  4. Anonyymi sanoo

    24.9.2014 21:02

    Voiko näitä tehdä ilman donitsipeltiä? 🙂 nää kuulostaa niin herkullisilta, että pakko päässämaistamaan!!!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.9.2014 05:47

      Luulen, että ilman donitsipeltiä ei onnistu. Juuri pelti antaa näille minidonitseille ominaisen muodon ja paistovärin. Tietenkin minidonitseja voi tehdä perinteisellä tavalla öljyssä paistamalla, mutta ehkä näin pieniä donitseja on haastavaa saada onnistumaan. Itse en ole kokeillut 🙂

      Vastaa
    • Anonyymi sanoo

      25.9.2014 19:05

      Okei kiitos vastauksesta 🙂 pitää varmaan lähteä ostamaan donitsipelti, jotta saa tehtyä näitä! 🙂

      Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.9.2014 07:06

      Kannattaa! Löysin oman peltini Kokkipuodista Korkeavuorenkadulta, mutta näitä saa varmasti monesta verkkokaupasta myös. Itselläni siis 24 "paikkanen", ja taikina myös 24 kappaleeseen donitseja 🙂

      Vastaa
  5. Irma sanoo

    27.9.2014 04:29

    Olen nyt viikon kuolannut blogiasi, ja etenkin näitä minidonitseja. Tässä aamukahvia juodessani päätin sitten alkaa tekemään näitä. Tuo muffinssipelti on löytynyt minulle kirpputorilta ja olenkin miettinyt mihin sitä käyttäisin. Nyt tiedän. Sinulla on myös ihana tapa kuvata leivonnaiset josta mun pitäisi ottaa oppia.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.9.2014 06:02

      Huomenta Irma! Kiitos paljon kommentistasi ja kohteliasuuksista. Toivon sinulle herkkuhetkiä donitsien parissa! Tulipa minulle hyvä mieli viestistäsi 🙂

      Vastaa
  6. Anonyymi sanoo

    8.10.2014 14:14

    Pakko kokeilla mut kokeilen muffinsivuolla kun toistaseks ei donitsivuokaa viel löydy. :p

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.10.2014 17:52

      Hei, kiitos kommentistasi. Pitäisi toimia muffinivuoalla myös. Luultavasti donitsi paistuu yhteen, mutta reiän voi leikata keskelle esimerkiksi omenaporalla 🙂

      Vastaa
  7. Anonyymi sanoo

    28.11.2014 13:38

    Hei! Ihanan kuuloinen ohje, millainen on näiden donitsien säilyvyys? säilyvätkö esim. huoneenlämmössä rasiassa hyvinä seuraavaan päivään? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.11.2014 06:35

      Hyvä on säilyvyys 🙂 Säilyvät varmasti maukkaina rasiassa seuraavaan päivään!

      Itse olen myös pakastanut näitä, ottanut sulamaan ja koristellut vähän ennen kuin vieraat tulevat.

      Vastaa
  8. Suklaapossu sanoo

    10.1.2015 16:55

    Söpöjä 🙂 Itselläkin on tuo donitsipelti ollut haaveissa, mutta toistaiseksi olen tyytynyt tekemään pallomaisia donitseja tavallisella minimuffinipellillä (http://suklaapossu.blogspot.fi/2014/04/maailman-parhaat-donitsit-uunissa.html) tai enempi donitsin näköisiä isolla muffinipellillä (http://suklaapossu.blogspot.fi/2014/05/donitsit-uunissa-ja-3-eri-kuorrutetta.html). Mutta kyllä tuo pieni pelti on pakko vielä hankkia joskus. Nämä kun ovat niiiin hyviä 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.1.2015 19:36

      Kiitoksia 🙂 tein jouluna myös piparkakun makuisia: http://www.anninuunissa.fi/2014/12/piparkakku-donitsit.html. Pian tulossa yksi uusi donitsi -resepti eli tämä minidonitsipelti on ollut kyllä minulla kovassa käytössä. Suosittelen hankkimaan! Pitää kokeilla tuota sinun taikinaa myös, vaikuttaa houkuttelevalta 🙂

      Vastaa
  9. Anonyymi sanoo

    23.6.2015 12:28

    Mulla itellä on cittarista ostettu 12 donitsin peltejä kaks mut ne on isommille donitseille

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      23.6.2015 12:57

      Tätä reseptiä voi toki käyttää isompienkin donitsien tekoon. Paista donitseja muutama minuutti pidempään uunissa 🙂

      Vastaa
  10. Anonyymi sanoo

    19.4.2016 07:01

    Tein ekaa kertaa näitä donitseja. Muuten olivat helppo tehdä ja herkullisia, mutta donitseissa oli karvas jälkimaku. Johtuikohan soodasta?! Taikinaa kun maistoin, en huomannut mitään.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      19.4.2016 07:04

      Hei 🙂 Voi ei! Millaista vaniljasokeria käytit? Käytän itse aina luonnollista, koska vaniliinista voi tulla karvainen maku. Toinen vaihtoehto on sooda, jos sitä on liikaa. Voisoko syy piileä jommassa kummassa näistä?

      Vastaa
  11. Anonyymi sanoo

    21.4.2016 05:08

    Minulla myös luonnollista vaniljaa käytössä. Mietinkin, voisiko soodan puolittaa tai sen tilalla käyttää 1tl leivinjauhetta? Nämä donitsit olivat ehdottomasti eniten vappumunkkien makuisia kaikista kokeiluistani!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.4.2016 05:15

      Ok, todella erikoista tuo karvas maku. Uskon, että onnistuu jos laitat vaan puoli teelusikallista tai vaihdat leivinjauhoon. Katso myös uusi donitsiohjeeni. Siinä olen käyttänyt leivinjauhoa ja maitoa sekä fariinisoekria. Olivat myös aivan ihania!

      http://www.anninuunissa.fi/2016/04/puffet-donitsit-donut-ice-cream-sandwich.html

      Vastaa
  12. Elli sanoo

    12.8.2018 23:53

    Millä tuon piimän korvaisi, kun donitseista pitäisi saada maidottomia?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.8.2018 06:52

      Kauramaito, soijamaito.. melkein mikä tahansa maidottomsita maidosita sopii 🙂

      Vastaa
  13. Peppi sanoo

    24.5.2019 21:21

    Hei!
    Miten ohjeessa korvaisi kananmunan?
    😊peppi

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.5.2019 05:54

      Heips,

      En ole kokeillut leipoa donitseja munattomina – kokeilisin varmaan banaani-tai omenasoseella. Eli 1 dl jompaa kumpaa tilalle. 🙂

      Vastaa
  14. Anna sanoo

    28.2.2020 18:06

    Jos näitä pakastaa ja haluaa sokerilla niin kannaatko pakastaa ja sulatuksen jälkeen dipata voihin ja sitten sokeriin vai dipata voihin jo ennen pakastamista?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.2.2020 21:52

      Sokerointi pakastuksen jälkeen 🙂

      Vastaa
  15. Siiri sanoo

    27.8.2020 18:23

    Tein näitä kokonaan ilman kananmunaa ja muutenkin vegaanisina eli kauramaidolla (Rainbow) ja rasvana oli öljy. Kananmunan puuttumista ei huomannut ollenkaan! Tein aiemmin munalla ja ihan samanlainen lopputulos oli 🙂 Kiitos siis mahtavasta ohjeesta!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.8.2020 08:51

      Hienoa, kiitos sinulle vinkeistä 🙂 Mukavaa viikonloppua!

      Vastaa
  16. Catharina sanoo

    5.12.2020 08:55

    Uskotko, että tämä toimisi myös minidonitsikoneella? Vai eroaakohan se paljon donitsipellistä.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      5.12.2020 12:57

      En ole käyttänyt donitsikonetta koskaan. Toimii varmasti samaan tyyliin kuin voileipägrilli? En osaa sanoa millainen taikina on koneeseen paras. Yleensä koneiden mukana tulee esimerkkiohje. Vaikuttaako saman tyyppiseltä kuin tämä? Kokeilemalla viimeistään selviää 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios