• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Samettinen Mustikkajuustokakku (G)

Gluteeniton· Juustokakut

10 loka

Samettinen Mustikkajuustokakku

Puran tässä pikkuhiljaa postaus(resepti)-pinoa, joka kasvaa kasvamistaan. Tämäkin ohje on jäänyt jakamatta teille elo-syyskuun vaihteessa eli palataan vielä hetkeksi loppukesään.

Joskus minulta on kysytty miten kauan menee reseptin suunnitteluun ja kuvaukseen sekä kuinka paljon viikossa pitää tehdä töitä yhden postauksen eteen? Nykyään reseptejä syntyy ihan itsestään useissa eri tilanteissa ja tänä vuonna on jopa käynyt niin, etten ole kaikkia ohjeita täällä blogin puolella ehtinyt teille jakaa. Kaikki työni ei siis ole suunnitelmallista ja käytettyä aikaa on vaikea mitata. Tämän kakun tein veljeni valmistujaisjuhliin ja kuvasin kakun juuri ennen vieraiden saapumista. Ohjetta toivottiin Instagramin puolella, joten tässä se vihdoin on.

Mustikkasesonki on mennyt jo ohi, mutta tätä kakkua voi tehdä ympäri vuoden, koska oikaisin ohjeessa sen verran, että tein kakun mustikkakeittoon ja mustikkamehuun. Nämä voit tietenkin myös keitellä itse ja on sanomattakin selvää, että silloin kakun maku on parhaimmillaan. Itse ehkä hiukan jopa petyin kuinka vaisuksi mustikan maku jäi kun käytin valmiita keittoja ja mehuja. Kakku maistui kuitenkin hyvin juhlavieraille ja ihastutti herkkupöydässä koristelullaan, johon käytin jo hiukan punertavia mustikanvarpuja ja syötäviä orvokkeja äidin puutarhasta.

Muita jonoon jääneitä ja odotettuja reseptejä tipahtelee tänne blogin puolelle pikkuhiljaa. Esimerkiksi muutamaa arkiruokavinkkiä olette ehtineet jo kysellä useampaan otteeseen Instagramin puolella. Kiireidenkin syy selviää pian ja en muuten malta odottaa, että pääsen kertomaan teille mitä mahtavaa on tulossa jo ensi viikolla!


Samettinen Mustikkajuustokakku (G)

Noin 12-16 hlö

Pohja

  • 200 g keksejä (digestive, kaura, tms.)
  • 50 g voita tai margariinia
  1. Laita leivinpaperi halkaisijaltaan noin 22-24 cm irtopohjavuoan pohjalle.
  2. Laita halutessasi vuoan ympärille myös reunakalvo, jotta saat reunoista siistit.
  3. Murskaa keksit muruksi esimerkiksi blenderissä.
  4. Sulata voi tai margariini ja sekoita keksimurun sekaan.
  5. Painele keksiseos vuokaan kevyesti ja nosta vuoka jääkaappiin.

GLUTEENITON: Gluteenittoman kakusta saat käyttämällä gluteenittomia keksejä kakun pohjassa.

Täyte

  • 4 dl vispikermaa
  • 200 g tuorejuustoa (kokeile maustettua, esim. vanilja)
  • 2 dl mustikkakeittoa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 6 liivatetta
  1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja jätä sivuun.
  2. Notkista tuorejuusto nopeasti sokereiden kanssa toisessa kulhossa.
  3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi.
  4. Mittaa mustikkakeitto pieneen kattilaan ja kuumenna.
  5. Sulata puristetut liivatteet mustikkakeittoon ja anna liivateseoksen jäähtyä hetken.
  6. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan kevyesti vatkaten.
  7. Kääntele kerma massaan kevyesti käännellen.
  8. Kaada massa keksipohjan päälle vuokaan ja laita vuoka jääkaappiin yön yli tai 4-5 tunniksi.

Vinkki! Halutessasi lisää sokeria makusi mukaan. 

Kiille

  • 3 dl mustikkamehua
  • 3 liivatetta
  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi.
  2. Lämmitä mustikkamehu pienessä kattilassa kuumaksi.
  3. Sulata hyvin puristetut liivatteet mustikkamehun sekaan. Anna jäähtyä hetki.
  4. Kaada kiille hyytyneen kakun päälle varovasti lusikkaa apuna käyttäen.
  5. Laita kakku hyytymään kylmään pariksi tunniksi. (jos sinulla on kiire, voit hyydyttää kiilteen pakkasessa n. 30 minuutissa)

Koristelu

  • pensasmustikoita
  • mustikanvarpuja
  • syötäviä orvokkeja
  1. Asettele kaikki koristeet kakun reunoille juuri ennen tarjoilua.

Samettinen MustikkajuustokakkuSamettinen Mustikkajuustokakku

Ihanaa viikon jatkoa!

♥ Anni


Lisää mustikkareseptejä löydät täältä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Instagram

Pinterest

14 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Mehukas Korvapuustivuoka (Ve)
Seuraava artikkeli: Salaisuus julki – oma leivontaohjelmani alkaa tänään! »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Katriina sanoo

    7.11.2019 16:34

    Voiko kiilteen tehdä mustikkakeitosta?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      7.11.2019 16:47

      Tottakai 🙂

      Vastaa
  2. ella sanoo

    14.5.2020 15:29

    Voiko kuohukermaa käyttää vispikerman sijasta?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      14.5.2020 15:40

      Voit käyttää 🙂

      Vastaa
  3. Johanna sanoo

    6.6.2020 03:01

    Onnistui aivan täydellisesti tällä ohjeella mustikkainen juustokakku! Ihanan kermainen eikä yhtään liian makea. Laitoin itse pohjaksi oreokeksejä ja toi ihanaa sukulaisuutta raikkaan mustikan kaveriksi. Kiitos tästä 🙏

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.6.2020 09:21

      Ihana kuulla, kiitos kommentistasi 🙂 Pitää kokeilla itsekin oreoilla!

      Vastaa
  4. Ida sanoo

    2.8.2020 11:37

    Hei, jos teen kakun tuoreista mustikoista tai pakaste, kuinka paljon vettä olisi hyvä lisätä mustikoiden keittämiseen? Jotta nestesuhteet olisivat suurinpiirtein samat kun ohjeessa 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.8.2020 10:01

      Hei Ida, mustikat ovat itsessään todella vetisiä. Kokeilematta ensin itse en voi antaa tarkkoja mittoja. Sinuna soseuttaisin mustikat ja vertasin koostumusrt mustikkakeittoon ja sillä silmällä lisäisin vettä.

      Vastaa
  5. Maria sanoo

    9.4.2021 16:06

    Hei! Voinko noudattaa samaa ohjetta jos teen pakaste mustaherukoista? Tarviiko esim täytteeseen lisää liivatetta jos päällä on myös marjoja? Pitääkö sokeria lisätä happamuuden korjaamiseksi?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.4.2021 19:29

      Hei, voit tottakai käyttää mustaherukoista. En lisäisi liivatteita. Maista massaa itse ja arvioi haluatko makeampaa 🙂

      Vastaa
  6. Justu sanoo

    20.7.2021 15:03

    Tästä tuli niin ihana kakku 😍 Itse ohjeesta poiketen tein mustikkamehun ja -kiisselin itse. Aloitin kiisselin teon, mutta otin mehuosuuden sivuun ennen perunajauhojen lisäämistä. Saman verran käytin liivatteita, ja onnistui hyvin 👌 Anni, sun reseptit on kyllä niin ihania ja maistuvia!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.7.2021 06:32

      Kakku on varmasti parempaa, kun mehu ja kiisseli ovat itse tehtyjä 🙂 NAM! Kiitos ihanasta palautteesta!

      Vastaa
  7. P sanoo

    17.11.2021 19:29

    Hei, voiko tämän tehdä edellisenä päivänä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.11.2021 06:34

      Juustokakut yleensä kannattaakin tehdä edellisenä päivänä, jotta ne varmasti ovat ehtineet hyytyä jääkaapissa 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Huomenta 🫶🏻 Tähän väliin sopii loistavast Huomenta 🫶🏻 Tähän väliin sopii loistavasti @pastamuijat mansikkasemifreddon ohje 🍧Semifreddo alle Fragole 🍓

OHJE ( 2 pientä tai yksi iso)

3 valkuaista
2 dl vispikermaa
250 g mascarponea
3 keltuaista
1 dl sokeria

Lisäksi

450 g mansikoita
0,5 dl sokeria 
1 vaniljatangon siemenet 
sitruunan kuorta

Mittaa kaikki aineet pitkään kulhoon ja aja tasaiseksi. 

Valmista ensin mansikkasurvos (yllä)
Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja nosta sivuun. Vatkaa keltuaiset, mascarpone ja sokeri kuohkeaksi. Kääntele kermavaahto keltuaisvaahtoon. Lopuksi kääntele sekaan myös valkuaisvaahto. Lisää sekaan varovasti mansikkasurvos. Kaada massat noin puolen litran kakkuvuokiin tai yhteen litran vuokaan. Laita vuoka/ vuoat pakastimeen vähintään 3 tunniksi. Ota Semifreddo esille 10 min ennen tarjoilua. Kumoa tarjoiluastialle ja koristele mansikoilla. 

#semifreddo #anninuunissa
Tänään on meidän kesäloman ensimmäinen päiv Tänään on meidän kesäloman ensimmäinen päivä ja tajusin, että samalla päättyi Onnin ensimmäinen päiväkotivuosi 🥲 Voi haikeus! Milloin mun vauvasta, joka ei vielä vuosi sitten edes kävellyt, tuli pieni poika, joka puhua pulputtaa ja kertoilee vitsejä. Halailee päikkykavereita ja huutelee ”Hej Sommaren” 🥹

Tämäkin vuosi päättää jotain merkityksellistä ja jättää ihania muistoja taakseen. Hän kasvaa ja itsenäistyy, täyttää pian kaksi vuotta. Meidän yhteiset perjantait, sellaisena kuin ne olivat päättyvät 🥲 Muistelen onnellisen haikeana ihania hetkiä ja yksivuotiastani ❤️ odotan myös tulevaa sekä kolmatta huikeaa vuotta oman lempityyppini kanssa!
Savonlinna 🥲 Ensimmäinen kosketus Opperajuhlii Savonlinna 🥲 Ensimmäinen kosketus Opperajuhliin jätti lähtemättömän vaikutuksen. Moni herkistyi oopperasta kolmen vuoden tauon jälkeen. Itse jäin janoamaan lisää, toivottavasti tästä tulee jokavuotinen perinne 💋 

Uudistetun Aidan ensi-ilta Savonlinnassa oli kuuma, täynnä tunteita ja hyvää seuraa. Illan päätteeksi pulahdimme järveen. Peilityyni vesi oli kuin linnunmaitoa, taivas kun maalaus 🥲 Täydellinen kesä-ilta, jota muistelen vielä pitkään.

Kiitos kutsusta ja mielettömästä elämyksestä @mellakkahelsinki & @savonlinnanoopperajuhlat 🙏🏻 *pr-matka- liput oopperaan saatu #savonlinnaoopperajuhlat #aida
Kesän ensimmäinen mansikkakakku 🍓 Suora link Kesän ensimmäinen mansikkakakku 🍓

Suora linkki reseptiin löytyy profiilista 🫶🏻 #anninuunissa
Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan tei Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan teille iiiiiihanan mansikkakakun, jota ette voi vastustaa! 

Meillä on lapsivapaa perjantai ja suunnataan nyt kohti Savonlinnaa sekä oopperajuhlia! Ihanaa viikonloppua 💋
Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkaka Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkakakku ❤️ löytyy aukeamaltani uusimmasta @unelmientalojakoti -lehdestä 🌸

📷 @satu_nystrom kuvasi ja pääsin itse taas käsimalliksi 👌🏻
Prosecco Time 🥂 … kauhea ikävä Italiaan, k Prosecco Time 🥂

… kauhea ikävä Italiaan, kuten aina. Stoorien puolella muistellaan jälleen #anninmatkat 🤌🏻
Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa kauppahalli Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa  kauppahallissa, tarinoita ja kummituksia Turun-linnassa sekä Turun paras skagen ❤️ Kaikki tämä ja muut kesävinkit Turkuun löytyvät nyt blogin puolelta 👆🏻 linkki profiilissa #anninmatkat (Blogipostaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä @visitturku kanssa 🫶🏻)
Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen suurinta herkkua: 

MANSIKAT
APEROL SPRITZ
UUDET PERUNAT, SKAGEN & LOHI
MELONI-FETASALAATTI
RAPARPERI-MURUPIIRAKKA
VOHVELIT

Mitä teillä herkuteltiin?
Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan tä Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan täällä pizzataikinaa ja leivon raparperipiirakkaa mökille. Samalla tulin vinkkaamaan teille, että paljon kyselty RAPARPERIJÄÄDYKE, löytyy nyt blogin puolelta. Teen ehtii vielä tehdä tänään pakkaseen. Koristeluun syötäviä kukkia luonnosta 🌱💗 Linkki ohjeeseen profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios