|

Samettinen Mustikkajuustokakku (G)

Samettinen Mustikkajuustokakku

Puran tässä pikkuhiljaa postaus(resepti)-pinoa, joka kasvaa kasvamistaan. Tämäkin ohje on jäänyt jakamatta teille elo-syyskuun vaihteessa eli palataan vielä hetkeksi loppukesään.

Joskus minulta on kysytty miten kauan menee reseptin suunnitteluun ja kuvaukseen sekä kuinka paljon viikossa pitää tehdä töitä yhden postauksen eteen? Nykyään reseptejä syntyy ihan itsestään useissa eri tilanteissa ja tänä vuonna on jopa käynyt niin, etten ole kaikkia ohjeita täällä blogin puolella ehtinyt teille jakaa. Kaikki työni ei siis ole suunnitelmallista ja käytettyä aikaa on vaikea mitata. Tämän kakun tein veljeni valmistujaisjuhliin ja kuvasin kakun juuri ennen vieraiden saapumista. Ohjetta toivottiin Instagramin puolella, joten tässä se vihdoin on.

Mustikkasesonki on mennyt jo ohi, mutta tätä kakkua voi tehdä ympäri vuoden, koska oikaisin ohjeessa sen verran, että tein kakun mustikkakeittoon ja mustikkamehuun. Nämä voit tietenkin myös keitellä itse ja on sanomattakin selvää, että silloin kakun maku on parhaimmillaan. Itse ehkä hiukan jopa petyin kuinka vaisuksi mustikan maku jäi kun käytin valmiita keittoja ja mehuja. Kakku maistui kuitenkin hyvin juhlavieraille ja ihastutti herkkupöydässä koristelullaan, johon käytin jo hiukan punertavia mustikanvarpuja ja syötäviä orvokkeja äidin puutarhasta.

Muita jonoon jääneitä ja odotettuja reseptejä tipahtelee tänne blogin puolelle pikkuhiljaa. Esimerkiksi muutamaa arkiruokavinkkiä olette ehtineet jo kysellä useampaan otteeseen Instagramin puolella. Kiireidenkin syy selviää pian ja en muuten malta odottaa, että pääsen kertomaan teille mitä mahtavaa on tulossa jo ensi viikolla!


Samettinen Mustikkajuustokakku (G)

Noin 12-16 hlö

Pohja

  • 200 g keksejä (digestive, kaura, tms.)
  • 50 g voita tai margariinia
  1. Laita leivinpaperi halkaisijaltaan noin 22-24 cm irtopohjavuoan pohjalle.
  2. Laita halutessasi vuoan ympärille myös reunakalvo, jotta saat reunoista siistit.
  3. Murskaa keksit muruksi esimerkiksi blenderissä.
  4. Sulata voi tai margariini ja sekoita keksimurun sekaan.
  5. Painele keksiseos vuokaan kevyesti ja nosta vuoka jääkaappiin.

GLUTEENITON: Gluteenittoman kakusta saat käyttämällä gluteenittomia keksejä kakun pohjassa.

Täyte

  • 4 dl vispikermaa
  • 200 g tuorejuustoa (kokeile maustettua, esim. vanilja)
  • 2 dl mustikkakeittoa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 6 liivatetta
  1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja jätä sivuun.
  2. Notkista tuorejuusto nopeasti sokereiden kanssa toisessa kulhossa.
  3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi.
  4. Mittaa mustikkakeitto pieneen kattilaan ja kuumenna.
  5. Sulata puristetut liivatteet mustikkakeittoon ja anna liivateseoksen jäähtyä hetken.
  6. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan kevyesti vatkaten.
  7. Kääntele kerma massaan kevyesti käännellen.
  8. Kaada massa keksipohjan päälle vuokaan ja laita vuoka jääkaappiin yön yli tai 4-5 tunniksi.

Vinkki! Halutessasi lisää sokeria makusi mukaan. 

Kiille

  • 3 dl mustikkamehua
  • 3 liivatetta
  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi.
  2. Lämmitä mustikkamehu pienessä kattilassa kuumaksi.
  3. Sulata hyvin puristetut liivatteet mustikkamehun sekaan. Anna jäähtyä hetki.
  4. Kaada kiille hyytyneen kakun päälle varovasti lusikkaa apuna käyttäen.
  5. Laita kakku hyytymään kylmään pariksi tunniksi. (jos sinulla on kiire, voit hyydyttää kiilteen pakkasessa n. 30 minuutissa)

Koristelu

  • pensasmustikoita
  • mustikanvarpuja
  • syötäviä orvokkeja
  1. Asettele kaikki koristeet kakun reunoille juuri ennen tarjoilua.

Samettinen MustikkajuustokakkuSamettinen Mustikkajuustokakku

Ihanaa viikon jatkoa!

♥ Anni


Lisää mustikkareseptejä löydät täältä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Instagram

Pinterest

Myös näillä sopii

Herkutella

19 Kommenttia

  1. Katriina sanoo:

    Voiko kiilteen tehdä mustikkakeitosta?

  2. ella sanoo:

    Voiko kuohukermaa käyttää vispikerman sijasta?

  3. Johanna sanoo:

    Onnistui aivan täydellisesti tällä ohjeella mustikkainen juustokakku! Ihanan kermainen eikä yhtään liian makea. Laitoin itse pohjaksi oreokeksejä ja toi ihanaa sukulaisuutta raikkaan mustikan kaveriksi. Kiitos tästä 🙏

  4. Ida sanoo:

    Hei, jos teen kakun tuoreista mustikoista tai pakaste, kuinka paljon vettä olisi hyvä lisätä mustikoiden keittämiseen? Jotta nestesuhteet olisivat suurinpiirtein samat kun ohjeessa 🙂

    1. Hei Ida, mustikat ovat itsessään todella vetisiä. Kokeilematta ensin itse en voi antaa tarkkoja mittoja. Sinuna soseuttaisin mustikat ja vertasin koostumusrt mustikkakeittoon ja sillä silmällä lisäisin vettä.

  5. Maria sanoo:

    Hei! Voinko noudattaa samaa ohjetta jos teen pakaste mustaherukoista? Tarviiko esim täytteeseen lisää liivatetta jos päällä on myös marjoja? Pitääkö sokeria lisätä happamuuden korjaamiseksi?

    1. Hei, voit tottakai käyttää mustaherukoista. En lisäisi liivatteita. Maista massaa itse ja arvioi haluatko makeampaa 🙂

  6. Justu sanoo:

    Tästä tuli niin ihana kakku 😍 Itse ohjeesta poiketen tein mustikkamehun ja -kiisselin itse. Aloitin kiisselin teon, mutta otin mehuosuuden sivuun ennen perunajauhojen lisäämistä. Saman verran käytin liivatteita, ja onnistui hyvin 👌 Anni, sun reseptit on kyllä niin ihania ja maistuvia!

    1. Kakku on varmasti parempaa, kun mehu ja kiisseli ovat itse tehtyjä 🙂 NAM! Kiitos ihanasta palautteesta!

  7. P sanoo:

    Hei, voiko tämän tehdä edellisenä päivänä?

    1. Juustokakut yleensä kannattaakin tehdä edellisenä päivänä, jotta ne varmasti ovat ehtineet hyytyä jääkaapissa 🙂

  8. minea sanoo:

    hei, vähän tyhmä kysymys, mutta jos teen juustokakun juhliin voinko jo irroittaa reunakalvot tms ennen kakun kuljettamista juhlapaikalle vai hoidanko koristelun vasta paikan päällä?

    1. minea sanoo:

      ja myös että kuinka monta päivää ennen juhlia voin tehdä kakut, kauan ne säilyy?

      1. Moikka, tekisin itse päivää ennen kakun ja kuljettaisin juhlapaikalle vuoassa, jolloin se sujuisi kaikista helpoiten. Koristeet asettelisin päälle ennen tarjoilua 🙂

  9. Tiia sanoo:

    Kiitos tästä ihanasta ohjeesta. Tuli tehtyä isänpäiväksi ja kovasti kakku sai kehuja, monelle kakusta tuli mieleen kuningatar-jäätelö. Talletin ohjeen reseptikirjaan, varmasti tulee tehtyä toistekin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *