• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Salted Caramel Donitsit (Uunissa paistetut)

Donitsit· Nopeat ja helpot· Vappu

23 huhti
Salted Caramel Donitsit (Uunissa paistetut)

Kun juhlat ovat ohi on aika suunnitella seuraavia juhlia, vai mitä?! Vappuviikonloppua odotellessa voi leipoa ja mutustella jo muutaman donitsin – niin ainakin itse aion tehdä. En luultavasti ehdi ensi viikolla leipomaan lisää näitä herkkuja, koska luvassa on paljon kaikkea muuta hauskaa ja jännää puuhaa. Perjantaina osallistun muun muassa  PING Festivaaleille! Tätä päivää kannattaakin seurata somessa, sillä joukko sisältömarkkinoinnin ammattilaisia kokoontuu yhden katon alle verkostoitumaan, oppimaan ja inspiroitumaan. Sometusta siis tiedossa!

Lauantai menee yritykseni 1-vuotisjuhlissa ja sunnutaina sekä maanantaina syödään vappubrunssia ystävien kanssa! Nyt vaan toivotaan, että tuo lumi- sekä räntäsade loppuu, jotta näistä kevään kohokohdista ja juhlista saa nauttia myös keväisessä säässä!

Salted Caramel eli suolakinuski ahh tuo ihanan makea nautinnollinen herkku, jossa suola pirskahtelee juuri sopivasti makeuden välissä kielellä. Taas tein sen – keitin kinuskin rakkaudella ja lusikoin puolet kattilan herkusta suoraan suuhun. Onneksi osa herkusta jäi näiden uunissa paistettavien helppojen donitsien kuorrutteeksi – se nimittäin oli tarkoituskin.

Salted Caramel Donitsit ovat paistettu uunissa ja donitsitaikinaan tulee fariinisokeria, joka täydentää ihanan kinuskista makua! Näitä sinun täytyy kokeilla! Ohjeesta tulee 24 minidonitsia, 12 keskikokoista donitsia tai 6 simpaa donitsia pinnoitetulla donitsipellillä paistettuna. Itse tein minikokoisia, koska niitä saa syödä hyvällä mielellä enemmän.


SALTED CARAMEL DONITSIT (UUNISSA PAISTETUT)

Ohje (noin 24 kpl minikokoisia, 12 keksikokoisia ja isoja 6 kpl)

  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 tl leivinjauhoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 tl jauhettua kardemummaa
  • 1 dl maitoa
  • 1 kananmuna
  • 0.5 dl öljyä
  1. Mittaa ja sekoita kaikki kuivat aineet keskenään isossa kulhossa.
  2. Sekoita kananmuna, maito ja öljy toisessa kulhossa
  3. Lisää muna-maito-öljyseosta kahdessa erässä jauhoihin ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
  4. Voitele donitsipelti vuokaspraylla tai öljyllä, jotta donitsit irtoavat helposti pellistä.
  5. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota taikinaa pellille donitsikoloihin noin puoleenväliin.
  6. Paista uunissa 200 asteessa minikokoisia noin 5-7 minuuttia, keskikokoisia 8-10 minuuttia ja isoja noin 12 minuuttia uunista riippuen.
  7. Anna donitsien jäähtyä hetki pellillä ja kippaa ne sitten ritilälle jäähtymään.

Vinkki! Liika paisto tekee donitseista kuivia, joten ota donitsit heti uunista pois kun näyttävät ja tuntuvat kypsiltä. Uuneissa ja paistoajoissa on aina eroja!

Salted Caramel Kuorrute

  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 rkl vettä
  • 2 dl kerma
  • nokare voita
  • sormisuolaa
  • nonparelleja
  1. Mittaa fariinisokeri ja vesi kattilaan. Keitä niin kauan, kunnes sokeri on sulanut.
  2. Lisää kerma hiljalleen sekaan, koko ajan hämmentäen.
  3. Keitä kinuskia koko ajan kevyesti sekoitellen, kunnes se paksuuntuu.
  4. Kinuski on valmista noin 15-20 minuutissa. Lisää voi ja suola ihan lopuksi sekaan.
  5. Dippaa donitsit vielä lämpimään kinuskiin ja ripottele päälle nonparelleja.

Vinkki! Voit testata kinuskin tiputtamalla tipan kylmään vesilasiin. Valmis kinuski ei hajoa veteen vaan jää tippana lasin pohjalle.

Salted Caramel Donitsit (Uunissa paistetut)
Salted Caramel Donitsit (Uunissa paistetut)

Herkullista vappua!

Etsi lisää inspiraatiota Instagram-tililtäni.


Katso myös muut donitsiohjeet klikkaamalla alla olevia linkkejä:

Jäätelöllä täytetyt Puffet Donitsit
Donitsit ilman donitsipeltiä
Minidonitsit
Banaanidonitsit

53 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Popping Candy Cake
Seuraava artikkeli: Popping Candy Suklaa – Unicorn Poop »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Tiina sanoo

    23.4.2017 08:54

    Voi kuinka suloisen pieniä! Pakko kokeilla donitsipellillä näitä 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.4.2017 03:52

      Kiitos Tiina 🙂 Tuo donitsipelti on kyllä niin kätevä kun saa nopeasti ja helposti tällaisia herkkuja!

      Vastaa
  2. Jack Bauer sanoo

    23.4.2017 15:56

    Näitä herkullisia donitsipäivityksiä kun selailee, niin kyllä se on donitsipellin osto aina vaan lähempänä. 🙂 Ihan supernättejä, itse en tänään onnistunut yhtä hyvin munkkien kanssa. 😀

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.4.2017 03:53

      Nyt kyllä ostoksille 😉 Mahtava kapine tämä donitsipelti ja niin helppo – nämäkin paistuivat 5 minuutissa! Käyn kurkkaamassa munkkejasi. Saa nähdä kerkeänkö paistamaan tänä vuonna kiireiden takia itse ollenkaan munkkeja 🙁 Harmi, se on ollut jo perinne.

      Vastaa
  3. Anonyymi sanoo

    23.4.2017 16:58

    Osaatko sanoa kuinka paljon sormisuolaa kannattaa laittaa? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.4.2017 03:55

      Suolaa voi laittaa oman makunsa mukaan, mutta laitoin itse kaksi hyppysellistä ja minulla hyppysellinen on noin puoli teelusikallista. Toivottavasti tästä on apua 🙂

      Vastaa
    • Anonyymi sanoo

      25.4.2017 17:00

      Kiitos 🙂 laitamme kokeiluun!

      Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.4.2017 17:27

      Ihanaa! 🙂 Hauskaa vappua!

      Vastaa
  4. rosanna sanoo

    23.4.2017 19:15

    Jes ihanaa Anni, vappu on nyt ihan totaalisen pelastettu! Kiitos ohjeesta!❤️?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.4.2017 03:58

      Hei Rosanna, ole hyvä 🙂 Nämä ovat aivan ihania, vaikka itse sanonkin!

      Vastaa
  5. Anonyymi sanoo

    24.4.2017 05:20

    Moi! Toimisikohan ohje gluteenittomana (esim. Semperin Fin Mixillä)?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.4.2017 05:49

      Moi, testaisin semperillä. Saattaa toimia, mutta en ole vielä itse kokeillut, joten en voi 100% olla varma. Kerrothan, jos kokeilet, että miten kävi 🙂

      Vastaa
  6. Marion sanoo

    24.4.2017 13:42

    Nam! Munkkeja on kyl ihana paistaa välillä uunissa, säästyy turhalta rasvalta 🙂

    cookingwithmarion.blogspot.com

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.4.2017 14:20

      Ja siinä säästää aikaakin 🙂 Kerran vuodessa kyllä paistan munkit rasvassa oikea oppisesti! 🙂

      Vastaa
  7. Kaisu sanoo

    27.4.2017 10:16

    Miten saisin nää tehtyä ilman tota peltiä? Menettääkö muotonsa, jos pursottaa suoraan pellille tai muffinivuokaan? Ei jaksais lähtee enää ettimään donitsipeltiä vapuksi 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.4.2017 10:26

      Hei Kaisu, valitettavasti ihan donitsin muotoisia ei kyllä saa ilman peltiä. Taikina ei pidä muotoa ilman vuokaa. Voit tietenkin tehdä muffinipellille samasta taikinasta ja dipata "donitsi-muffinit" kinuskiin. Yhtä hyvältä maistuu 🙂

      Vastaa
  8. moonangel sanoo

    28.4.2017 16:06

    Nämä menevät kokeiluun kyllä ensi viikolla, tänään sain vihdoin oman donitsipellin 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.4.2017 05:09

      Kiitos ja kannattaa testata 🙂 Nämä ovat niin ihania! <3 Taidan tehdä itse vielä lisää vapuksi!

      Vastaa
  9. Eemeli Lampinen sanoo

    29.4.2017 08:46

    Voisiko näitä dipata suklaaseen

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.4.2017 12:36

      Voi kyllä voit dipata suklaaseen 🙂 Olen tehnyt suklaadonitseja myös. Alla linkki ohjeeeseen:

      http://www.anninuunissa.fi/2015/03/suklaadonitsit-valkosuklaasta-ja.html

      Vastaa
  10. Anonyymi sanoo

    29.4.2017 11:36

    Jos kaapissa ei ole sormisuolaa, voisiko jollain korvata ja millä määrällä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.4.2017 12:37

      Merisuolalla voit korvata. Määrä aina oman maun mukaan. Kokeilisin ehkä ihan hitusen vähemmän kuin sormisuolaa 🙂

      Vastaa
  11. Anonyymi sanoo

    29.4.2017 15:03

    Torstaina tein ensimmäisen testin töihin vietäväksi ja oli kyllä super hyvää! Ainut mitä jäin pohtimaan oli näiden säilytys. Laitoin ne illalla jääkaappiin odottamaan perjantaita ja kinuski olikin super tahmeaa (ei haitannut työkavereita kyllä yhtään) mutta pitäisikö nämä ehkä pitää huoneenlämmössä? Kuivuuko kinuski paremmin sillä tavalla?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.4.2017 18:51

      Moikka, kinuski kyllä jää tahmeaksi myös huoneenlämmössä. Säilyvät kyllä rasiassa huoneenlämmössä, kun paljon sokeria mukana kuorrutteessakin. Ihan makuasia tuo säilytys. Vinkkinä voin antaa pari juttua: keitä kinuskia kauemmin, jotta se on paksumpaa ja ei niin valuvaa- voit sulattaa hiukan valkosuklaata kinuskin sekaan – se auttaa kuorrutetta kuivumaan eri tavalla 🙂

      Vastaa
    • Anonyymi sanoo

      30.4.2017 05:36

      Kiitos vinkistä 🙂 aamuleivonta voi alkaa 🙂 Hyvää vappua!

      Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.4.2017 06:19

      Herkullista Vappua! täälläkin aloitetaan juuri munkinpaisto 🙂

      Vastaa
  12. Anonyymi sanoo

    1.5.2017 14:06

    Mistä johtuu että mulla tulee kinuskista vähä niinku ryynimäistä tai jauhomaista?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.5.2017 04:35

      Hei, jotain on selvästi mennyt pieleen keiton aikana. Mitä kermaa laitoit ja lisäsitkö hiljalleen koko ajan hämmentäen?

      Vastaa
  13. Ella sanoo

    19.1.2018 14:48

    Hei! ?Onko sinulla vinkkiä miten kookosöljyä kannattaa käyttää leivonnassa? Se antaa aivan ihanaa makua! Käytin tässäkin ohjeessa sitä. Mutta kun se pitää lämmittää ennen käyttöä jotta on juoksevaa ja välillä tuntuu, jos sen lisää viileän maidon joukkoon että öljy kovettuu heti kiinteään muotoon takaisin ja koko taikinan koostumus muuttuu.

    Vastaa
    • Anni sanoo

      19.1.2018 15:05

      Hei Ella,

      Tosiaan kookosyljy jähmettyy aina kylmässä/viileässä. Suosittelen lisäämään sen aina huoneen – tai kädenlämpöisiin tuotteisiin, kuten maitoon jne jolloin se pysyy myös juoksevana. 🙂 Se tuo kyllä ihanaa makua!

      Vastaa
  14. Hanna sanoo

    3.3.2018 17:38

    Ihana ohje! Kiitos taas Anni! Donitsit onnistui hyvin. Kuorrutteeseen laitoin 2 palaa valkosuklaata ja ehkä olin liian hidas dippaamaan donitseja koska ehdin kahteen saada nätin sileän pinnan ja loput 8 jouduin lusikalla levittämään. (Tein normaalikokoisia donitseja). Ensi kerralla olen nopeampi kinuskin kanssa. Hyviä silti!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.3.2018 07:31

      Kiitos Hanna! Kiva kuulla, että tykkäsit ohjeesta <3 Mahtava idea sulattaa vslkosuklaata kuorrutteeseen. Täytyy itsekin kokeilla. Voit lämmittää kuorrutetta muuten uudestaan vähän juoksevammaksi, jos käy kuten kuvailit 🙂

      Vastaa
  15. Hanna sanoo

    4.3.2018 08:38

    Kiitos neuvosta. ❤️Eipä käynyt kinuskin uudelleen lämmittäminen mielessäkään.

    Vastaa
  16. Marja sanoo

    21.4.2018 11:56

    Heippa, haaveilen donitsiseinästä. Normaalisti minikokoiset leivonnaiset ovat enemmän makuuni, mutta mietin, onnistuukohan seinä mitenkään järkevästi minidonitseista. Olisiko sulla mielipidettä? 🙂
    Yst. terveisin, Marja

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.4.2018 15:20

      Hei Marja,

      En ole koskaan vielä tehnyt itse donitsiseinää 🙂 Mutta en näe miksi se ei onnsituisi minikokoisistakin?

      Vastaa
      • Marja sanoo

        21.4.2018 15:53

        Kiitos vastauksesta! Kuinkahan iso reikä minidonitsissa on? ? Toki voihan sen seinän tapit varmaan skaalata ? Ehkä uskallan laittaa minivuoan tilaukseen.

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          22.4.2018 14:25

          Heips Marja,

          Yhden minidonitsin halkaisija on 4.5 cm. Täällä lisätietoja: https://www.anninuunissa.com/minidonitsipelti-p-357.html

          Toinen vaihtoehto on hieman isompien donitsien 7 cm teko tällä pellillä 🙂 https://www.anninuunissa.com/donitsipelti-p-1346.html

          Vastaa
  17. Hannele sanoo

    18.2.2019 10:37

    Onko tämä kinuskikuorrutus tahmea??? Tähänastiset kuorrutteet ovat kaikki olleet tahmeita. Teen uunissa donitsivuoassa donitsit. Muut kuorrutteet ovat onnistuneet (kovettuneet). Myös Omar-kuorrutus jäi tahmeaksi.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      19.2.2019 08:24

      Hei Hannele. Kinuski on tahmeaa, joten kyllä tämäkin kuorrute on myös tahmea 🙂 Kinuskista on vaikea saada muunlaista. Voit tietenkin valmistaa muunlaisen kuorrutteen ja maustaa sen kinuski-aromilla, jos tahmeus on ongelma.

      Vastaa
  18. Anna sanoo

    5.3.2019 08:40

    Missä nämä donitsit säilyvät jos teen päivä ennen juhlat ja valkosuklaa kuorutte???

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      5.3.2019 08:41

      Hyvin peiteltynä vaikka huoneenlämmössä! Siksi huolellinen peittely etteivät kuivu 🙂

      Vastaa
  19. Ansku sanoo

    5.3.2019 08:43

    Miten pitkään säilyy ja missä säilyvät ?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      5.3.2019 09:02

      Pienet donitsit kuivuvat helposti. Itse tekisin ne enintään päivää ennen juhlia, mutta toki säilyvät pidempään. Sanoisin 1-3 vrk. Aistinvarainen arviointi tässäkin. Voit myös tehdä donitsit etukäteen ja pakastaa. En pakastaisi kuorrutettuna. Säilytykseen kelmulla, pakastepussilla peitelty rasia tms, missä kuorrute pysyy hyvänä ja donitsit saa vierekkäin, ei päällekkäin.

      Vastaa
  20. Tiia sanoo

    7.4.2020 12:29

    Moi! Voiko tämän ohjeen donitsit paistaa myös rasvassa kattilassa, vai onko taikina liian löysää siihen?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      7.4.2020 12:58

      Moi, tämän ohjeen taikina on ensisijaisesti suuniteltu pellille. Yleensä rasvassa paistettava taikina muistuttaa munkkitaikinaa. Espanjalaisten churrotankojen ohje taas on vähän saman tyylinen kuin tämä, joten voit kokeilla jos uskallat. Siitähän voi tulla hyvä 🙂 Blogiini on kyllä pian tulossa uutta vappumunkki-ohjetta, churroja sekä simaa <3

      Vastaa
  21. Riikka sanoo

    25.4.2020 14:17

    Moikka, kuinka kauan kinuski säilyy?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.4.2020 06:36

      Kinuski säilyy muutamia päiviä jääkaapissa. Huom! Se kovettuu jääkaapissa, mutta lämmittämällä siitä saa taas juoksevaa 🙂

      Vastaa
  22. Toffeekoira sanoo

    28.4.2020 20:56

    Aivan ihanan helppo ohje! Tänään ostin donitsipellin, joten ehdottomasti teen tällä ohjeella. Näillä sitten herkutellaan läpi vapun! 😍👌

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.4.2020 06:43

      Jee! Parasta 🙂 Oikein herkullista vappua! 🙂

      Vastaa
  23. Kotileipuri sanoo

    30.8.2020 18:19

    Resepti on todella hyvä ja herkullinen. Ja tästä tulee ehdottomasti luottoreseptini donitsitaikinalle, kiitos! 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      31.8.2020 07:37

      Ihana kuulla, että pidät ohjeesta 🙂 Ole hyvä!

      Vastaa
  24. Jaana sanoo

    29.4.2021 20:08

    Voiko taikinan tehdä pursotuspussiin paistamista edeltävänä päivänä vai erottuuko ainekset?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.4.2021 20:27

      En kyllä tekisi etukäteen leivinjauhe-taikinaa jääkaappiin. Taikinan sekoittamiseen menee todella pieni hetki ei ole sen väärti että menisi piloille, vai mitä? 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios