• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Gluteenittomat Uunidonitsit

Donitsit· Vappu· Ystävänpäivä

22 huhti

Gluteenittomat Uunidonitsit

Gluteenittomien uunidonitsien ohjetta on kyselty paljon. Päätin tehdä testierän ja se onnistui! Muunsin reseptin suoraan vanhasta donitsiohjeestani vaihtamalla jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen ja tattarijauhoihin. Minusta tattarijauhot tuovat makua taikinaan, mutta jos et pidä tattarista voit käyttää tässä ohjeessa myös pelkästään gluteenitonta jauhoseosta tai vaihtaa tattarijauhot vaikka riisijauhoihin.

Tiesitkö, että melkein kaikki perusreseptit voi leipoa gluteenittomaksi vaihtamalla jauhot 1:1 gluteenittomiin jauhoseoksiin? Gluteenittoman leivonnaisen koostumus voi olla hieman jauhoisempi ja helposti rikkoontuva. Siitä syystä itse lisään taikinoihin hieman psylliumia. Niin tein myös tässä ohjeessa. Psyllium on kuitulisä, joka tuo taikinaan sitkoa. Psylliumia löytää ihan tavallisista marketeista.

Uunidonitsit pitävät suosionsa tänäkin vuonna. Kevyemmät ja helposti uunissa pellillä paistettavat donitsit ovat monella tapaa helppoja ja tottakai herkullisia. Samanlaista munkkimaista koostumusta niihin ei kuitenkaan saa kuin pullataikinasta ja öljyssä paistettuna. Tärkeää uunidonitseja leipoessa on se ettei dodntseja paista liikaa, liika paisto tekee niistä nimittäin kuivia koppuroita.

Meillä paistetaan aidot munkit vielä vappuaattona öljyssä. Se on traditio, mutta uunidonitseja tarjoan mielelläni pienille vieraille, vappupiknikillä ja osana isompaa kattausta. Taisin koristella näillä minidonitseilla myös kakun eilen ♥ Kuulette pian lisää tuosta kakusta.


Gluteenittomat Uunidonitsit

Ohje:

  • 1.5 dl gluteenitonta jauhoseosta (sunnuntai tai semper)
  • 1 dl tattarijauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 0.5 tl psylliumia (parantaa koostumusta ei pakollinen)
  • 1 dl maitoa tai kermaa
  • 0.5 dl öljyä tai voisulaa
  • 1 kananmuna
  1. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään isossa kulhossa.
  2. Sekoita kananmuna, maito tai kerma ja öljy tai voi toisessa kulhossa
  3. Lisää neste vähitellen jauhoihin ja kääntele taikina tasaiseksi nuolijalla.
  4. Voitele tai suihki donitsipelti vuokaspraylla.
  5. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota taikinaa pellille donitsivuokiin (täytä noin puoleen väliin).
  6. Paista uunissa 200 asteessa noin 5-7 minuuttia (isompia donitseja hiukan pidempään).
  7. Nostele donitsit jäähtymään jäähdytysritilälle.

Koristelu:

  • vaaleanpunaisia candy melts nappeja (tai valkosuklaata)
  • syötäviä kukkakoristeita
  • lehtikultaa
  • nonparelleja
  1. Sulata candy melts tai valkosuklaa mikrossa.
  2. Dippaile jäähtyneet donitsit suklaaseen ja ripottele päälle nonparellit.
  3. Lehtikulta kannattaa nostella varovasti pinseteilla donitsin pintaan.

Vinkki! Voit tehdä tällä ohjeella donitseja minkä tahansa kokoisella pellillä. Jos donitsisi ovat isompia pidennä paistoaikaa muutamalla minuutilla! Älä paista liikaa tai donitseista tulee kuivia.  

Vinkki! Jos et pidä tattarijauhojen mausta voit korvata sen esimerkiksi riisijauhoilla tai käyttää kokonaan gluteenitonta jauhoseosta. Mielestäni tattari tuo vähän enemmän makua ja rakennetta donitseihin. 

Gluteenittomat Uunidonitsit Gluteenittomat Uunidonitsit

ARVONTA

Millainen on sinun vappukakkusi tai muu vappuherkku?

Osallistu vappuarvontaan jakamalla oma leivonnaisesi Instagramissa tageilla:

@anninuunissa #minunvappuherkku

Näin olet mukana makutomusokeri-palkinnon arvonnassa! Osallistua voi 2.5.2018 asti!


Lisää Vappu-ohjeita löydät täältä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Pinterest

Instagram

12 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Annin Uunissa – Vuoden Herkullisin 2018!
Seuraava artikkeli: 10 Herkkua Vapuksi! »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Hani sanoo

    22.4.2018 15:23

    Vehnäjauhojen korvaaminen gluteenittomilla jauhoilla, tässä oikeat suhteet:
    https://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/kokkaa/niksit/gluteeniton_leivonta_onnistuu_kun_korvaat_vehnajauhot_nain

    Vastaa
  2. Anni Paakkunainen sanoo

    22.4.2018 15:32

    Hei Hani,

    kiitos hyödyllinen linkki. Siellä mainitaankin tuo sama suhde, jonka kirjoitin tekstiini eli 1 dl vehnäjauhoja = 1 dl gluteenitonta jauhoseosta 🙂

    Vastaa
  3. Kanelitytön kakkuparatiisi sanoo

    22.4.2018 17:16

    Ihanaa, kun sä aina vaan jaksat kokeilla ja tehdä uusia reseptejä ♥ Nämäkin näyttää niin ihanilta! Ei arvais gluteenittomiks ulkonäön perusteella lainkaan 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.4.2018 18:33

      Se on työ jota rakastan. Jos olisi aikaa niin leipoisin koko ajan ja vielä enemmän 😀 Kiitos kun käyt kommentoimassa. Nämä oli kyllä herkullisia meidän mielestä, vaikka hieman eri suutuntuman tuo gluteenittomuus tekee.

      Vastaa
  4. Sari/Saaran lautasella sanoo

    23.4.2018 15:18

    Heissan Anni 🙂
    Melko usein tulee leivottua gluteenittomia ihan tyttären vuoksi ja välillä ystävien iloksi. Donitseja en ole eläissäni vielä paistanut, kun se pelti on vieläkin siellä kaupassa, nyt oikeesti hankin sen.
    Miten voikin olla niin suloisen näköisiä, mä RAKASTAN kaikkea vaaleanpunaista <3.
    Hauskaa vapun odotusta sinulle!

    Vastaa
    • Anni sanoo

      23.4.2018 15:35

      Heippa Sari 🙂 Sama juttu täällä. Tulee kyllä leivottua ystäville ja pyynnöstä gluteenittomia. Hyvä osata nämä gluteenittomt kun niille on koko ajan kysyntää enemmän ja enemmän. Minäkin rakastan pinkkiä <3 Olikohan se ylläri 😀 Mukavaa vapun odotusta sinnekin!

      Vastaa
  5. Maija sanoo

    25.4.2018 12:49

    Näyttääpä herkulta! Onnistuukohan nämä ilman donitsivuokaa? Ei tekisi mieli ostaa vuokaa kaapintäytteeksi kun donitseja teen niin harvoin 🙂

    Vastaa
    • Anni sanoo

      25.4.2018 14:32

      Heips, toki voit paistaa taikinan muutenkin, mutta donitsin muotoa on hankala saada ilman peltiä. Ilman vuokaa taikina ei pidä muotoaan 🙁

      Vastaa
  6. Herkkusuu sanoo

    28.4.2018 19:21

    Hei! Kiitos kivasta ohjeesta. Miten näiden säilytys? Ajattelin tehdä donitsit etukäteen synttäreille ja pakastaa ne. Synttäriaamuna tai edellisenä iltana sulatus ja Salted caramel kuorrutus. Onnistuukohan?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.4.2018 20:22

      Moikka Herkkusuu 🙂

      Tekisin juuri noin kuin kirjoitit 🙂 Muista pakata donitsit vaan hyvin pakastimeen etteivät saa makuja ja etteivät kuivu. Mukavaa leipomista!

      Vastaa
  7. Henkka sanoo

    1.3.2019 15:23

    Hei, kysyisin olisiko sinulle mitään ehdotusta millä korvaisi maidon/kerman jos haluaisi tehdä ohjeesta myös maidottoman? muuten näyttää hyvältä ja kiinnostavalta ohjeelta kokeilla, vaikka en tiedäkkään tuon donitsi vuuan hankkimisesta 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.3.2019 16:21

      Hei Henkka, maidon tai kerman tilalle voit laittaa hyvin kauratuotteen eli kauramaitoa tai kaurakermaa. Toimii yhtä hyvin! Mukavaa viikonloppua!

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios