Maissimuffinit Brunssille

Rakastan viikonloppuaamuja. Herään usein todella aikaisin ja ryhdyn leipomaan kaikessa rauhassa jotain herkullista. On hiljaista, aikaista ja hörpin leivonnan lomassa aamukahvia. Aamiainen on myös ehdottomasti päiväni tärkein ja paras ateria, joten siihen on mukava panostaa viikonloppuisin. Tänään tein maissimuffineja, joihin sain inspiraation kesällä kun olimme New Yorkissa lomalla. Voit lukea matkastamme lisää täällä. Nämä muffinit korvaavat sämpylän aamupalapöydässä. Taikina koostuu maissi- ja vehnäjauhojen sekoituksesta ja koostumusta pehmentää maustamaton jogurtti. Voit maustaa tätä perustaikinaa oman maun mukaan. Tässä postauksessa annan muutamia vinkkejä omista suosikeistani.

Ohje: (10-12 kpl)

  • 2 dl maissijauhoja
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 3/4 tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl kevytmaitoa
  • 1 dl maustamatonta jogurttia
  • 3 rkl rypsiöljyä
  1. Esilämmitä uuni 180 asteeseen.
  2. Asettele 10-12 paperista muffinivuokaa muffinipellin aukkoihin.
  3. Sekoita jauhot, suola, sokeri ja leivinjauho keskenään kulhossa.
  4. Sekoita muna, maito, jogurtti ja öljy keskenään pienessä kuolhossa.
  5. Lisää munaseos jauhoseokseen kerralla ja sekoita tasaiseksi.
  6. Annostele taikinaa lusikoilla muffinivuokiin (täytä 2/3).
  7. Paista muffineja uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes puutikkuun ei jää taikinaa.
  8. Anna muffinien jäähtyä rauhassa ritilällä.

 

Lisää muffineihin makua lisäämällä jotain näistä yhdistelmistä taikinaan tai tarjoile muffinit seuraavien suositusten kanssa:



Lisää taikinaan:

  • Appelsiinia ja kuivattuja hedelmiä (karpalo/luumu):
    1 tl appelsiinin kuorta
    0,5 dl kuivattuja luumuja
  • Hunajaa ja unikonsiemeniä:  
    1 rkl hunajaa
    2 tl unikonsiemeniä

Muffinien kanssa:

  • Tuorejuustoa ja marmeladia:
    Tarjoile muffinien kanssa suosikki marmeladiasi ja maustamatonta tuorejuustoa.
  • Pekonia ja vaahterasiirappia:
    Tarjoile muffinit rapeaksi paistettujen pekonisiivujen kanssa ja dippaa vaahterasiirappiin.

Myös näillä sopii

Herkutella

3 Kommenttia

  1. Tuula sanoo:

    Minkähänlaisia maissijauhoja (vai -tärkkelystä) on käytetty? Hyvältä näytti uunista otettaessa vaan ei vuoasta, tarttuivat kiinni niin ettei edes lusikalla meinannut irrota. Olisikohan paperiset vuoat pitänyt voidella? Mikä mättää?

    Terv. Muffineista innostunut, vinkkiä odottava.

      1. Tuula sanoo:

        Kyllä laitoin.
        Käyttämäni maissijauhot olivat luomu-täysjyvämaissijauhoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *