• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Banaani-Donitsit Vapuksi (maapähkinävoi-suklaa-kanelisokeri kuorrutteilla)

Donitsit· Vappu

24 huhti

Puffet Donitsit - Donut Ice Cream Sandwich

Ostin oman donitsipeltini viime syksynä ihastuttuani siihen totaalisesti. Tämän jälkeen donitseja on tullut tehtyä useamman kerran. Mielestäni nämä pienet söpöt uunidonitsit on ensinnäkin helppo ja nopea valmistaa ja ne ovat vähärasvaisempia kuin uppopaistetut. Uunissa paistettavista donitseista tuli hitti nopeasti, mutta samaan aikaan alkoi keskustelu siitä, maistuvatko nämä yhtä pehmeiltä ja kuohkeilta kuin esimerkiksi iki-ihanat Arnoldsin donitsit? Sen takia muistutankin vielä tässä, että donitsipellillä uunissa paistetuista ei ikinä saa samanlaisia donitseja kuin hiivataikinalla nostatetuista ja rasvassa keitetyistä.

Uunissa paistetut donitsit ovat eri tavalla hyviä ja hyvin muunnettavissa. Tällä kertaa laitoin taikinaan vanhoja banaaneja ja kuorrutteista löytyy banaanin kanssa oikein hyvin toimivaa maapähkinävoita. Oma suosikkini kuorrutteista on perinteinen kanelisokeri. Minidonitsit ovat myös oikein mahtava tarjoiltava vappubrunssille. Muita uunidonitsi-reseptejäni löydät alla olevista linkeistä:

Tästä, tästä ja tästä


Banaani-Donitsit Vapuksi (maapähkinävoi-suklaa-kanelisokeri kuorrutteilla)

Ohje: (24 kappaletta eli yksi pellillinen)

  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl jauhettua kardemummaa
  • 1 banaani
  • 3 rkl maitoa/piimää/kermaviiliä
  • 1 kananmuna
  • 50 g voisulaa
  1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  2. Soseuta banaani sauvasekottimella. Lisää maito, voisula ja kananmuna, sekoita.
  3. Yhdistä kuivat aineet banaaniseokseen. Sekoita huolella tasaiseksi.
  4. Kaada taikina pursotinpussiin ja leikkaa siihen noin 1 cm aukko.
  5. Voitele donitsipelti voilla.
  6. Pursota taikina pellille puoleen väliin syvennystä.
  7. Paista donitseja uunin keskitasolla 200 asteessa noin 6-7 minuuttia.
  8. Kuorruta jäähtyneet donitsit.

Tuorejuusto-maapähkinävoikuorrute:

  • 1 dl maustamatonta tuorejusutoa
  • 40 g pähkinävoita
  • 0,5 dl tomusokeria
  • banaanilastuja rouheena pinnalle
  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään kuohkeaksi ja levitä täytettä donitsin päälle veitseä apuna käyttäen.
  2. Ripottele banaanilastumurua päälle.

Suklaakuorrute:

  • 150 g tummaa suklaata
  • mantelirouhetta
  1. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa.
  2. Dippaa donitsit suklaaseen ja ripottele päälle mantelirouhetta.
  3. Anna pinnan kovettua.

Kanelisokeri:

  • 25 g sulaa voita
  • 2 tl kanelia
  • 0,5 dl hienoa sokeria
  1. Sulata voi.
  2. Sekoita kaneli ja sokeri pienessä kulhossa.
  3. Sivele donitsit voissa ja pyörittele kanelisokerissa.
Banaani-Donitsit Vapuksi (maapähkinävoi-suklaa-kanelisokeri kuorrutteilla)
Studio Koivunen Oy
Banaani-Donitsit Vapuksi (maapähkinävoi-suklaa-kanelisokeri kuorrutteilla)
Studio Koivunen Oy

Katso myös muut donitsiohjeet klikkaamalla alla olevia linkkejä:

Suklaa Donitsit
Minidonitsit

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

6 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Pienet Parsapiiraat
Seuraava artikkeli: Suolaiset ja makeat herkut Vappupöytään »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Anonyymi sanoo

    24.4.2015 07:45

    Oi näitä on kyllä pakko testata! Tuliko näistä sellaisia hieman rasvaisia ja rapsakoita? 🙂 Olen nääs testaillut muutamia uunidonitsi ohjeita ja ne on ollut ns. kuivan muffinin makuisia.. 😀 mut jospa tämä oisi hyvä!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.4.2015 11:29

      Kiitos 🙂 Tuli rapsakoita ja jos haluat rasvasempia, niin sitten vaan lisäät voin määrää. Muista voidella donitsipellin syvennykset myös reilulla kädellä, jotta rapea pinta muodostuu. Näihin donitseihin pehmeyttä tuo myös banaani. Kuivakkuuteen vaikuttaa paistoaika ja jos paistaa liikaa niin donitsit kuivahtavat. Nämä ovat parhaimmillaan tuoreena!

      Vastaa
  2. Anna sanoo

    23.11.2019 16:02

    Voiko kananmuna jättä kokonaan pois ???

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.11.2019 07:49

      Uskon että voi jättää pois 🙂 En ole itse testannut, mutta banaanisose yleensä korvaa munan leivonnaisissa ja tässä sitä on taikinassa jo valmiiksi.

      Vastaa
  3. Tintsu sanoo

    14.6.2020 10:06

    Tulipas näistä ihanan pehmoisia ja todella hyvin kohonneita donitseja! Ainoa missä poikkesin, oli voin vaihtaminen rypsiöljyyn sekä 12-paikkainen donitsipelti. Olen tehnyt resepteilläsi satoja donitseja; perus donitseja sekä suklaadonitseja (jotka on ihan törkeen hyviä) kuorrutteita vaihdellen. Tämäkin resepti tuli jäädäkseen! 🙂
    Olisiko sinulla antaa hyvää vinkkiä donitsien säilömiseen, kun ne helposti muuttuvat tahmaisiksi ja takertuvaisiksi säilötessä. Olen tehnyt näitä erilaisiin tilaisuuksiin tarjoilua edeltävänä päivänä, ja tahmaisuudelta ei ole pystynyt välttymään.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      14.6.2020 11:05

      Moikka,

      Ihana kuulla, että olet pitänyt donitsiohjeistani 🙂 <3 Nämä pikadonitsit ovat parhaimmillaan valmistuspäivänä ja valitettavasti säilytys vaikuttaa niihin aina hiukan. Olen itse tehnyt donitsit joskus etukäteen, mutta koristelun aina tarjoilupäivänä. Säilytän donitsit kylmässä leivosrasiassa erillään toisistaan. Se on minusta paras säilytyskeino 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Savonlinna 🥲 Ensimmäinen kosketus Opperajuhlii Savonlinna 🥲 Ensimmäinen kosketus Opperajuhliin jätti lähtemättömän vaikutuksen. Moni herkistyi oopperasta kolmen vuoden tauon jälkeen. Itse jäin janoamaan lisää, toivottavasti tästä tulee jokavuotinen perinne 💋 

Uudistetun Aidan ensi-ilta Savonlinnassa oli kuuma, täynnä tunteita ja hyvää seuraa. Illan päätteeksi pulahdimme järveen. Peilityyni vesi oli kuin linnunmaitoa, taivas kun maalaus 🥲 Täydellinen kesä-ilta, jota muistelen vielä pitkään.

Kiitos kutsusta ja mielettömästä elämyksestä @mellakkahelsinki & @savonlinnanoopperajuhlat 🙏🏻 *pr-matka- liput oopperaan saatu #savonlinnaoopperajuhlat #aida
Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan tei Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan teille iiiiiihanan mansikkakakun, jota ette voi vastustaa! 

Meillä on lapsivapaa perjantai ja suunnataan nyt kohti Savonlinnaa sekä oopperajuhlia! Ihanaa viikonloppua 💋
Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkaka Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkakakku ❤️ löytyy aukeamaltani uusimmasta @unelmientalojakoti -lehdestä 🌸

📷 @satu_nystrom kuvasi ja pääsin itse taas käsimalliksi 👌🏻
Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa kauppahalli Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa  kauppahallissa, tarinoita ja kummituksia Turun-linnassa sekä Turun paras skagen ❤️ Kaikki tämä ja muut kesävinkit Turkuun löytyvät nyt blogin puolelta 👆🏻 linkki profiilissa #anninmatkat (Blogipostaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä @visitturku kanssa 🫶🏻)
Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen suurinta herkkua: 

MANSIKAT
APEROL SPRITZ
UUDET PERUNAT, SKAGEN & LOHI
MELONI-FETASALAATTI
RAPARPERI-MURUPIIRAKKA
VOHVELIT

Mitä teillä herkuteltiin?
Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan tä Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan täällä pizzataikinaa ja leivon raparperipiirakkaa mökille. Samalla tulin vinkkaamaan teille, että paljon kyselty RAPARPERIJÄÄDYKE, löytyy nyt blogin puolelta. Teen ehtii vielä tehdä tänään pakkaseen. Koristeluun syötäviä kukkia luonnosta 🌱💗 Linkki ohjeeseen profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin hyvää, ettei sitä melkein usko todeksi ja tarjoiluehdotus sai inspiraationsa mätidipistä 🧡

OHJE

1 pkt maustamatonta tofua 
½ luomu sitruunankuori 
2-3 rkl sitruunanmehua 
½ tl mustapippuria myllystä 
½ tl sormisuolaa 
1 kesäpunasipuli 
3 rkl tilliä 
1 ½ dl veg. majoneesia 
3 rkl kasvipohjaista ranskankermaa 
4 rkl punaista merilevämätiä (cavi-art) 
 1 pussi maalaissipsejä

Valuta ja kuivaa tofu. Leikkaa pieneksi tai murusta. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunamehu sekaan. Mausta lopuksi suolalla sekä pippurilla. 
Hienonna sipuli sekä tilli. Sekoita majoneesin, ranskankerman sekä merilevämädin kanssa. 
Yhdistä seokset ja kääntele tasaiseksi. Laita maustumaan jääkaappiin 30 minuutiksi. Nostele tarjolle ja koristele skagen merilevämädillä, sipulilla ja sipseillä. 

 #anninuunissa #skagen
Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhann Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhannuskakut ja muut ohjeet 🍓 Huomenna tulossa vielä yksi tajunnan räjäyttävä HELPPO raparperikakku-ohje sekä video 🌱 Karusellin viimeisenä pieni teaseri 🔥
TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkulli TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkullisten (antipasti) juustopalleroiden ohje 👇🏻

OHJE

150 g tuorejuustoa
1 dl raastettua parmesaania
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pienenä paloina
0,5 dl pieniä kapriksia tai hienonnettua oliivia
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl sipulijauhetta
1 dl rouhittua pistaasipähkinärouhetta (tai muu pähkinärouhe)

Mittaa kaikki aineet (paitsi pähkinärouhe) kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Pyörittele tahnasta käsin palloja.
Kierittele pallot pistaasirouheessa.

Nautiskele ihanan Le Contesse Prosecco Rosén kanssa 🌸 Ihanaa viikonloppua!
Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. I Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. Ihanan syreenisokerin ohje alla 👇🏻Herkuttele vaikka muurinpohjalettujen päällä Juhannuksena 🌸

SYREENISOKERI

2 dl syreenin kukkia
2 dl sokeria

Kerää syreenin oksia maljakkoon omalta pihalta tai luonnosta.
Nypi kukat tertuista talouspaperin päälle, jotta ötökät poistuvat kukista.
Huuhtele kukat kunnolla ja nosta ne kuivumaan talouspaperin päälle.
Mittaa sokeria ja kukkia vuorotellen puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin. Sekoita ja jätä kansi auki.
Sekoittele sokeria vielä parin päivän ajan. Kun kukat näyttävät kuivahtaneen sokerin sekaan voit sulkea kannen. Voit myös tässä vaiheessa siivilöidä sokerin halutessasi.

SÄILYVYYS: Syreenisokeri säilytetään ja se säilyy yhtä pitkään kuin tavallinen sokeri.
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios