perjantai 15. huhtikuuta 2016

Puffet Donitsit - Donut Ice Cream Sandwich


Ihanien vappuherkkujen suunnittelu on nyt virallisesti alkanut! Olen ihastunut jo aiemmin uunissa paistettaviin minidonitseihin ja niiden reseptejä löytyykin blogistani jo muutama erilainen. Katso reseptit tästä. Uunissa paistettavat minidonitsit valmistuvat helposti ja nopeasti. Ne ovat kivaa makeaa naposteltavaa ja mikä parasta niitä on hauska koristella ja muunnella oman maun mukaiseksi. Näiden herkkujen tekemiseen tarvitset kuitenkin donitsipellin


Sain Dansukkerin ja Blogiringin yhteistyön kautta mahdollisuuden kehitellä uuden minidonitsireseptin, jonka pääosassa on fariinisokeri. Fariinisokeri tuo donitsitaikinaan ihanan kinuskisen vivahteen ja se sopii myös mainiosti simojen makumaailmaan. Suosittelenkin nauttimaan nämä herkut juuri perinteisen siman kanssa! Löydät Dansukkerin sima reseptejä täältä.

Jäätelöllä täytetyissä leivonnaisissa on vaan sitä jotain. Itselleni ne tuovat mieleen lapsuuden kesät, kun syötiin puffet jäätelöitä. New Yorkissa maistoin vuosi sitten suklaahippukeksejä, jotka olivat täytetty erilaisilla jäätelöillä. Näistä kokemuksista  inspiroituneena päätin täyttää donitsit ihanilla pastellinsävyisillä jäätelöillä ja koristella värikkäillä nonparelleilla. Näistä tuli siis Donut Ice Cream Sandwich -leivoksia tai suomalaisittain Puffet Donitsitseja. Katso myös vinkkivideoni alempaa!

Ohje: 24-28 kpl
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhoa
1 tl vaniljasokeria
0.5 tl suolaa
1 tl jauhettua kardemummaa
1 dl maitoa
1 kananmuna
50 g sulatettua voita
voita pellin voiteluun

Mittaa ja sekoita kaikki kuivat aineet keskenään isossa kulhossa.
Sulata voi ja anna jäähtyä.
Sekoita kananmuna, maito ja sula voi toisessa kulhossa
Lisää muna-maito-voiseosta kahdessa erässä jauhoihin ja sekoita taikina tasaiseksi.
Voitele donitsipelti sulalla voilla, jotta donitsit irtoavat vielä helpommin pellistä.
Laita taikina pursotinpussiin ja pursota taikinaa pellille donitsikoloihin.
Paista uunissa 220 asteessa noin 5-7 minuuttia uunista riippuen. (Huom! liika paisto tekee donitseista kuivia!)
Anna donitsien jäähtyä ritilällä ja sahaa ne sitten kahtia veitsellä.

Täyte ja koristeet:
Kermajäätelöä (päärynä, mansikka, banaani)
Nonparelleja

Leikkaa tai kauho lempijäätelöstäsi sopivat palat donitsien väliin.
Halutessa pyöräytä jäätelöpalat nonparelleissa.
Tarjoile heti ja ennen kuin jäätelö sulaa.

Muut tämän kampanjan vappuherkut löydät täältä. Lisää Dansukkerin reseptejä täällä

Vinkkivideo alla!





Yhteistyössä Suomen Sokeri.


12 kommenttia:

  1. Voi miten söpöjä pikku donitseja. Kyllähän se täytyy minunkin jotain vappuaiheista leipoa ens viikolla. :) Pitäis varmaam itsekin kuvata videoita, niin olis pakko pitää pöytä kaikesta törystä puhtaana leipomisen aikana. Aina tahtoo olla sellainen kaaos, että hävettää. XD Mukavaa viikonloppua! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Pitää käydä kurkkaamassa mitä sinä keksit vapuksi! Kaaos on täälläkin kun kamera ei ole päällä ;)

      Poista
  2. Tykkäsin videosta! Helpottaa tällaista tumpelo-leipojaa kun ohjeiden lukemisen lisäksi näkee mitä pitää tehdä :) Ihanaa vapun odottelua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla :) Kiitos. Nyt kun on hyvät ohjeet tiedät msitä tällaisen donitsipellin saa ;) Ihanaa vapun odottelua myös sinne!

      Poista
  3. Herkulliselta näyttää :) Nämä vois olla hyviä lasten juhliin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Taru :) nämä ovat juuri sopivia lasten juhliin! Toteutuksen voi tehä niinkin että halkaisee donitsit valmiiksi ja jäätelöt kulhoon ja täyttää vasta pöydässä. Ei pääse donitsit sitten seisomaan ja sulamaan niin helposti!

      Poista
  4. tosi kiva idea! ja ihana video ♥

    VastaaPoista
  5. Onpa taas ihania herkkuja :). Minikokoisena nuo ovat juuri sopivaa juhlatarjottavaa. Minä käytän fariinisokeria aika paljon leivonnassa, se antaa kivan täyteläistä makua. Nykyään tulee käytyä blogeissa liian vähän, kun Instasta aina näkee jo kaikki ihanuudet ja siihen on niin nopea kommentoida.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista :) Käytän myös fariinisokeria paljon, se on monella tavalla maukasta! Ihan totta, että tuo kommentointi jää vähemmälle, nyt kun on niin paljon muitakin kanavia. Käynkin nyt heti kurkkaamassa mitä ihanaa kommentoitavaa sinun sivuilla on!

      Poista
  6. Niin herkullisen pastellisen näköisiä! <3 teethän vielä suklaaversion vaikka ensi vuodelle, niin tälläinen suklaahirmu iloitsee! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kiitos :) Suklaaversio on laitettu reseptikansioon sinua varten, ehkä vähän kinuskiakin väliin ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi!