• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Kukilla koristeltu Raparperitäytekakku (G)

Juhlat· Kakut· Kevään juhlat· Kreemikakut· Täytekakut

31 touko
Kukilla koristeltu Raparperitäytekakku (G)

Miten mulla on voinut jäädä näin ihanan kakun ohje jakamatta teille! Meillä oli pari vuotta sitten ihanat kakkukuvaukset Camilla Bloomin kanssa ja tämän postauksen kuvat ovat hänen ottamiaan. Kuvattiin yhteensä kolme kakkua ja kauniita sydänkeksejä. Jostain syystä tämä, yksi päivän herkullisin kakku jäi mulle makoilemaan luonnoksiin. Onneksi reseptit eivät vanhene. Vinkkaan tässä yhteydessä vielä kuvauksien toisesta kakusta, nimittäin tyrni-kakusta, jonka ohjeen löydät täältä.

Tässä gluteenittomassa raparperitäytekakussa maistuu uunissa karamellisoitunut raparperi ja pehmeä vanilja. Kakku on hienostunut mauiltaan ja simppeli koristeluiltaan. Kakun päällä on ainoastaan muutama kukka. Katso ohjeet kukkien käytöstä kakkujen koristeluun postauksestani täältä.

Tällainen juhlakakku parhaimmillaan mielestäni on: yksinkertainen, sesongin mukainen ja kaunis. Tietenkin myös herkullisen makuinen! Pieni kakku on suunniteltu noin 10 hengelle. Tuplaamalla ohjeen voit tehdä kakun isompaan vuokaan ja siitä riittää kahdellekymmenelle.

Kukilla koristeltu Raparperitäytekakku (G)


Kukilla koristeltu Raparperitäytekakku (G)

Noin 10 hlö

Kakkupohja

Gluteeniton sokerikakkupohja 15 cm vuokaan, ohje löytyy tästä.

Kostutus

1 dl raparperimehua (ohje täällä)

Raparperisose uunissa

  • 500 g raparaperinpaloja (n. 8 dl)
  • 1,5-2 dl sokeria
  • 1 vaniljatanko
  1. Pese ja pilko raparperit uunivuokaan.
  2. Lisää sokerit ja halkaisu vaniljatanko raparperien päälle.
  3. Laita vuoka uuniin ja paista sosetta 175 asteessa noin tunti. Sekoittele seosta aina välillä.
  4. Ota vaniljatanko pois ja soseuta blenderissä tai sauvasekottimella, kun on hieman jäähtynyt.

Vinkki! Raparperitäyte jää aika kirpeäksi. Jos tahdot makeampaa täytettä lisää 0.5 dl sokeria

Raparperimousse

  • 2 dl kermaa
  • 200 g tuorejuustoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl raparperisosetta (täysin jäähtynyttä)
  • 4 liivatetta ja tilkka vettä
  1. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  3. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja sokerit.
  4. Lisää raparperisose tuorejuustoseokseen ja vatkaa sekaisin.
  5. Purista liivatteet ja sulata tilkkaan kuumaa vettä.
  6. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan vatkaten.
  7. Lopuksi lisää kerma joukkoon ja sekoita.
  8. Mousse on mitoitettu 15cm kakun kahteen kerrokseen.
  9. Kaada mousse kostutetun kakkupohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

VINKKI! Käytä jäljelle jäänyt raparperisose levittämällä se, kakun kokoamisvaiheessa, kakkupohjalle kostutuksen ja moussen lisäämisen yhteydessä.

Vaniljakreemi

  • 200 g voita
  • 4 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 vaniljatangon siemenet
  • 2-3 rkl maustamatonta tuorejuustoa
  1. Anna voin pehmentyä huoneenlämmössä.
  2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi ja kuohkeaksi. Tähän menee useampi minuutti. Näet selvästi kuinka voin väri vaalenee.
  3. Aloita lisäämään tomusokeria vähän kerrallaan koko ajan vatkaten.
  4. Kun olet lisännyt kaiken sokerin, jatka vatkaamista usean minuutin ajan.
  5. Lisää tuorejuusto, vaniljasokeri ja vaniljatangon siemenet ja jatka vatkausta.
  6. Valmis voikreemi on kuohkeaa ja vaaleaa ja se ei maistu voilta. Kreemin vatkaamiseen menee noin 10 minuuttia.

Koristeet

  • kukkia
  • kukkaputkia tai kelmua

Kakun kokoaminen

  1. Leikkaa kakkupohja kolmeen kerrokseen.
  2. Kasaa kakku reunakalvolla vuorattuun vuokaan: ensin pohja sitten puolet moussesta ja toista seuraavaan kerrokseen sama. Kostuta pohjat mehulla juuri ennen ja lisää halutessasi jäljelle jäänyt raparperisose.
  3. Laita peitelty kakku jääkaappiin ja anna maustua yön yli tai pari tuntia.
  4. Irrota kakku vuoasta kääntämällä vuoka ja tiputtamalla kakku kakkualustalle.
  5. Levitä kakkupohjan päälle ensin yksi ohut kerros ”murukerros” kreemiä ja käytä kakku jääkaapissa (n. 5-10min), jolloin kreemi kovettuu kakun pintaan. Toista kreemin levitys.
  6. Lopuksi asettele kukat kakun päälle. Muista peittää kukkien leikkuupinnat esimerkiksi kukkaputkilla tai kelmulla.
Kukilla koristeltu Raparperitäytekakku (G)
Kukilla koristeltu Raparperitäytekakku (G)

Ihanaa juhlaviikkoa kaikille tasapuolisesti.

(Postauksen kuvat: Camilla bloom)

/Anni


Lisää raparperiohjeita löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

15 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Suklaa-Vadelmakakut lasissa (Ve)
Seuraava artikkeli: Kolmas Häävuosipäivä – Nahkahäät »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Emmi sanoo

    31.5.2021 09:57

    Hei,
    raparperisoseen ohjeessa lukee ”paista hilloa 175 asteessa noin tuntia” – eli pitäisikö siinä lukea tunti vai jotain muuta? 😀 Kiitos ihanalta kuulostavasta ohjeesta! Menee kokeiluun 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      31.5.2021 12:11

      Siellä oli yksi ylimääräinen -a 🙂 kiitos tarkkuudesta. Ohje nyt selkeytetty.

      Vastaa
  2. Janita sanoo

    31.5.2021 10:25

    Aivan ihana ohje! 🍰 Tarkoitus tehdä tämä kakku 20 hlö kesän aikana, eli kun tuplaan ohjeen, teen siis 6 munan kakun. Oletko tehnyt niin isoa kakkua aiemmin, jos kyllä, niin oletko käyttänyt minkä kokoista vuokaa? Varmasti riippuu paljonko vaahdottaa, mutta mietin, että jääkö 20 cm vuoka pieneksi tässä tapauksessa… 🤔

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      31.5.2021 12:13

      Hei, en ole itse asiassa niin isoa kakkua tehnyt aikoihin. 20 cm vuoka (vaikka olisi korkea) ei kyllä riitä. Valitsisin 6 munan kakulle korkean 22,5-23 cm tai yhden 25 vuoan. Vaahdottaa kannattaa aina kunnolla, että tulee kuohkea kakku 🙂

      Vastaa
      • Janita sanoo

        4.6.2021 10:23

        Kiitos avusta! ☺️

        Vastaa
  3. Mansikkapuu sanoo

    31.5.2021 14:23

    Aivan ihanan näköinen kakku! Mitä voita olet käyttänyt vaniljakreemissä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      31.5.2021 14:25

      Ihan tavallista suolattua voita, mutta suolatontakin voi käyttää 🙂

      Vastaa
  4. Jenni sanoo

    31.5.2021 22:10

    Soseutetaanko myös vanilijatanko raparperisoseeseen?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.6.2021 05:52

      Ei, se otetaan pois. Lisään sen ohjeeseen, jotta kukaan ei sitä soseuta.

      Vastaa
  5. Suvi sanoo

    11.6.2021 20:30

    Voiko tähän käyttää pakastettua raparperia?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.6.2021 22:22

      Voi käyttää 🙂

      Vastaa
  6. Paula sanoo

    12.6.2021 08:44

    Moi. Minkä aikaa uunissa valmistettu raparperisose säilyy kylmässä? Jos tekisin sen muutama päivä ennen kakun täyttämistä…?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.6.2021 09:15

      Se on kuten hillo. Säilyy todella hyvin kun purkitat puhtaisiin lasipurkkeihin 🙂

      Vastaa
  7. sara sanoo

    6.8.2022 10:18

    Vaniljakreemin mainitaan tomusokeri, mutta ohjeessa puhutaan makutomusokerista. Ohjeessa ei myöskään ole mainintaa, missä vaiheessa vaniljatangon siemenet tulisi lisätä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.8.2022 21:26

      Virhe korjattu ja puutokset lisätty 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios