• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Helppo Vegaaninen Suklaapiirakka

Makeat piirakat· Pääsiäinen· Vegaaninen

28 maalis
Helppo Vegaaninen Suklaapiirakka

Nyt se starttaa! Nimittäin pääsiäisleivonta! Ja apua voin luvata, että tämä piirakka on niin koukuttavan hyvää, ettet pysty pitämään näppejäsi erossa siitä. Mikä parasta? Ei ehkä tarvitsekaan, koska tämä piirakka ei ole siitä pahimmasta päästä. Ohjeessa ei nimittäin käytetä voita eikä lisättyä valkoista sokeria!

Mieheni jättää välillä makeat leivonnaiset maistamatta (niitä tosin pyörii täällä aika usein, joten en ihmettele). Mutta silloin kun hän maistaa ja hakee vielä lisää, tiedän että olen ylittänyt itseni. Tämän piirakan kohdalla hän marisi, että leivo uusi. No niin leivonkin pääsiäiseksi! Vaikka suuremmat juhlat ja kyläilyt ovat pääsiäisen osalta peruttu, niin me aiotaan panostaa ruokaan ja ottaa vaikka etäyhteys läheisiin. Toivottavasti myös tekin.

Jos nyt vielä saan hehkuttaa muutamaa yksityiskohtaa tässä reseptissä, niin tästä ei leivonta helpommaksi muutu. Et nimittäin tarvitse uunia, mitään ei tarvitse vatkata ja piirakka tekeytyy itsekseen valmiiksi kun jaksat hetken odotella. Ihan huippua miten helpolla syntyy jotain näin älyttömän hyvää!

Instagramin puolella tämä piirakka sai jo valtavaa suosiota, kun kuvailin piirakan valmistusta jokunen viikko sitten. Nyt jos koskaan kannattaa ottaa IG-tilini @anninuunissa seurantaan. Voit osallistua esimerkiksi liveleivontaan kanssani ja inspiroitua arjen pienistä asioista.

Helppo Vegaaninen Suklaapiirakka

Helppo Vegaaninen Suklaapiirakka

Noin 10-12 hlö

Ohje

  • 350 g digestive keksejä
  • 100 g maidotonta margariinia (tai kookosöljyä tms.)
  1. Hienonna keksit tehosekoittimessa tai käsin murskaten.
  2. Sulata margariini ja sekoita keksimuruun.
  3. Painele keksipohja halkaisijaltaan 28 irtopohjallisen (tai umpinaisen) piirakkavuoan pohjalle.
  4. Nosta jääkaappiin.

Vinkki! Jos pohja tuntuu jäävän kovin kuivaksi lisää rasvan määrää, jotta pohja ei murene. Varsinkin, jos käytät gluteenittomia keksejä.

Suklaamassa

  • 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa (voit käyttää puolet tai kokonaan kookoskermaa, jolloin saat täyteläisempää)
  • 300 g tummaa suklaata 50-70% (Brunbergillä on maidoton)
  • (2-3 tl kookossokeria tai muu sokeri) VOIT JÄTTÄÄ POIS
  1. Mittaa kookosmaito kattilaan ja lisää suklaa pieninä paloina sekaan.
  2. Lämmitä seosta miedolla lämmöllä hämmentäen niin kauan kunnes suklaa on täysin sulanut.
  3. Lisää halutessasi makeutta kookossokerilla.
  4. Kaada suklaamassa keksipohjan päälle ja laita piirakka jääkaappiin hyytymään 1-2 tunniksi.

EDIT 30.3.2020: Moni on kysynyt voiko kookosmaidon/kerman korvata tavallisella kermalla. Vastaus: kyllä voi korvata kuohukermalla. Lähtisin testaamaan 3 dl kuohukermaa, jotta täyte pysyy kiinteänä. Voit laittaa myös 4 dl kermaa ja 400 g suklaata, jolloin täyte varmasti riittää paksuna kerroksena 28 cm vuokaan. Ja pohjassa margariinin voi korvata voilla samassa suhteessa. Jätä kommenttia postaukseen, jos testaat tätä onnistuneesti. HUOM! Käytä mielellään 60-70% tummaa suklaata.

Koristelu

  1. Koristele piirakka (vegaanisilla) suklaamunilla tai muilla koristeilla ennen tarjoilua.

HUOM! Kuvissa näkyvät koristeet löysin Jenkeistä. Suomessa en ole törmännyt vegaanisiin ”linnunmuna” -koristeisiin. Eli jos teet täysin vegaanisen piirakan, niin muista tarkistaa koristeiden tuoteseloste.

Helppo Vegaaninen Suklaapiirakka
Helppo Vegaaninen Suklaapiirakka

Aurinkoista viikonloppua!

/Anni


Lisää helppoja ja nopeita reseptejä löydät täältä.
Pääsiäiseen sopivaa reseptiikkaa taas täältä.


Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

24 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Maidoton Juusto-Kasvispiirakka
Seuraava artikkeli: Pääsiäisen Sitruuna-Bebet »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Veera sanoo

    28.3.2020 09:58

    Ihana piirakka ja sopii munkin ruokavalioon! <3

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.3.2020 15:36

      Joo! Tämä on ihan super <3 Oikeesti parempaa näin kuin sokerilla. Mä teen pääsiäiseksi tätä ja päälle hävikkibanaaneista tehtyä sorbettia!

      Vastaa
  2. Aloittelija sanoo

    28.3.2020 16:09

    Voikos tuon täytteen tehdä maitoon ja kermaan?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.3.2020 16:10

      Voit tehdä tavalliseen kuohukermaan ja pohjassa voi käyttää voita 🙂

      Vastaa
      • Liis sanoo

        30.3.2020 14:24

        Mitkä määrät ovat kerman ja voin kanssa?

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          30.3.2020 16:49

          Voita tulee pohjaan ihan saman verran kuin margariinia. En ole testannut tarkkoja määriä tavallisen kerman kanssa. Testaisin 3 dl kermalla, mutta täytettä tulee hieman ohuempi kerros. Jos testaat tämän onnistuneesti niin olisi mukava, että kerrot miten onnistuit 🙂

          Vastaa
  3. Tanja sanoo

    28.3.2020 22:41

    Käytin kakkuun gluteenittomia digestive keksejä ja laitoin rasvaa reilu 50g. Silti pohja ei ”hyytynyt” lainkaan vaan keksi oli ihan murusena kakkua leikatessa.. Mitähän tein väärin?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.3.2020 08:09

      Hei Tanja, pohjassa oli liian vähän rasvaa. Gluteenittomat keksit ovat kuivempia kuin tavalliset ja usein tarvitsevat jopa hiukan enemmän rasvaa tällaisissa ohjeissa.

      Vastaa
  4. julia sanoo

    29.3.2020 12:27

    Moi! onnistuiskohan tuo kaura- tai soijatuotteilla 🤔 tai onko ajatusta millä sen voisi korvata jos ei maitotuotteita käytä mutta kookos ei sovi makuna yhtään suuhun. Kuulostaa kyllä niin herkulliselta, että oikein harmitti miksi kookosta ei voisi edes vähän kestää makuna 🙁

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.3.2020 12:41

      Moi, kookosmaito/kerma toimii tässä ohjeessa hyvin, koska se jähmettyy kylmässä suklaan kanssa, jolloin piirakka pysyy hyvin koossa. Minusta kookos ei maistu läpi ja suosittelen kokeilemaan. En ole testannut piirakasta vielä erilaisia versioita muilla kasvikermoilla, mutta rohkeasti vain kokeilemaan. Täyte saattaa jäädä hieman löysemmäksi. Valitse kuumennusta kestävä mahdollisimman rasvainen kerma.

      Vastaa
  5. Anni sanoo

    31.3.2020 14:49

    Herkuista poiketen.. millä kameralla kuvaat luomuksesi? 😍

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      31.3.2020 15:18

      Mulla on käytössä Olympus OM-D E-M10 2 🙂

      Vastaa
  6. Anni sanoo

    5.4.2020 08:39

    Hei! Minä kokeilin tehdä piirakan kermaan. Laitoin täytteeseen 2dl kuohukermaa ja 200g taloussuklaata. Tein siis annoksen puolitettuna pienempään vuokaan testimielessä. Valitettavasti seos ei hyytynyt edes yön yli odottaessa leikattavaan kuntoon, vaan pysyi melko valuvana ja juoksevana. Toisaalta seoksen maku oli jo tuolla 200 grammalla suklaata mielestäni niin voimakas ja makea, etten ehkä myöskään lisäisi enää enempää suklaan määrää. Tällä perusteella siis sanoisin, ettei kuohukerma ehkä toimi parhaalla tavalla, vaan vaatisi jämäkämpää rakennetta, kuten kookoskerma on. Testailut jatkukoon! 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      5.4.2020 09:08

      Moikka, kiitos kun jaoit tämän kokemuksen. Luulen, että taloussuklaa ei ole tarpeeksi tummaa täytteeseen ja se on muutenkin makeampaa kuin 60-70% tumma suklaa, joka hyytyy paremmin. Pitää tehdä muutama testaus tästä asiasta itsekin ja kuulostella niitä, jotka onnistuivat näissä määrissä, että mitä suklaata käyttivät.

      Vastaa
  7. Sartsa sanoo

    13.4.2020 11:02

    Aivan törkeän hyvää, tein piirakan pitkäperjantauna ja sitä ei aeuraavallw päivälle jäänyt kuin pienen pieni siivu. Pojallekin kelpas paremmin kuin hyvin, vaikka olikin vegaanista. Tuli mieleeni tehdä tuota pelkkää täytettä pieniin kulhoihin, sukalaamoussea tekis mieli.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.4.2020 13:48

      Ihana kuulla, että piditte tästä 🙂 Tässä myös yksi todiste siitä, että vegaaniset herkut ovat todella hyviä! Pelkkä täyte moussena kuulostaa ihanalta! 🙂

      Vastaa
  8. Russeli sanoo

    2.5.2020 08:01

    Taas superherkullisen kuuloinen ja nätin näköinen piirakka! Ajattelin leipoa tämän kahvikutsuille ensi viikolla ja laittaa marjoja päälle pääsiäismunien sijasta! Mukavaa viikonloppua! 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.5.2020 18:38

      Kuulostaa ihanalta 🙂 Marjat sopivat tähän piiraaseen täydellisesti 🙂 Mukavaa viikonlopun jatkoa!

      Vastaa
  9. Maiju sanoo

    24.10.2020 12:09

    Kokeilin valkosuklaalla ja ei hyytynyt, tummasuklaalla todella hyvää, nam!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.10.2020 05:42

      Tummassa suklaassa on se etu että se jähmettää kerman 🙂 Tämä on kyllä herrrrrkkua!

      Vastaa
  10. Tuulia sanoo

    31.3.2021 12:03

    Tein tätä tupareihin ja ihmiset vain ottivat lisää. Ja lisää. Ja lisää! Täytyy sanoa, että tämä on paras KOSKAAN maistamani suklaaherkku! 😍
    Joka ikinen vieras mainitsi erikseen, kuinka herkullista piirakka oli.

    Tein piirakan pari päivää aiemmin jääkaappiin. Huomasin, että maku vain parani parissa päivässä. Tämä säilyy jääkaapissa varmasti useamman päivän ajan.

    Omassa versiossani käytin digestiveä, Sunnuntain maidotonta margariinia, 200 ml kookosmaitoa, 200 ml kookoskermaa ja Brunbergin tummaa suklaata. Päälle laitoin Pätkiksiä, koska piirakan ei tarvinnut olla vegaani. Oli muuten törkeän hyvä makuyhdistelmä! 😍

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      31.3.2021 14:54

      Aivan ihana super kommentti! Ihanaa kun tykkäsit ja kaikki vieraat myös. Tämä ohje on minustakin niin täydelline: helppo ja herkullinen (sekä säilyy hyvin). Moni arkailee kookosmaidon kanssa, mutta tähän se sopii niin loistavasti. Ihanaa kevättä!

      Vastaa
  11. Kata sanoo

    31.5.2021 09:56

    Hei, voiko tämän kakun pakastaa vai kärsiikö kakun rakenne sulaessaan? Kerran tehty ja olipa hyvää!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      31.5.2021 12:15

      Hmmmm en ehkä itse lähtisi pakastamaan, mutta voin olla ihan väärässä. Yllättävän hyvin kestää mikä vain leivonnainen pakastusta. Rohkeasti kokeilemaan 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan tei Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan teille iiiiiihanan mansikkakakun, jota ette voi vastustaa! 

Meillä on lapsivapaa perjantai ja suunnataan nyt kohti Savonlinnaa sekä oopperajuhlia! Ihanaa viikonloppua 💋
Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkaka Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkakakku ❤️ löytyy aukeamaltani uusimmasta @unelmientalojakoti -lehdestä 🌸

📷 @satu_nystrom kuvasi ja pääsin itse taas käsimalliksi 👌🏻
Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa kauppahalli Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa  kauppahallissa, tarinoita ja kummituksia Turun-linnassa sekä Turun paras skagen ❤️ Kaikki tämä ja muut kesävinkit Turkuun löytyvät nyt blogin puolelta 👆🏻 linkki profiilissa #anninmatkat (Blogipostaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä @visitturku kanssa 🫶🏻)
Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen suurinta herkkua: 

MANSIKAT
APEROL SPRITZ
UUDET PERUNAT, SKAGEN & LOHI
MELONI-FETASALAATTI
RAPARPERI-MURUPIIRAKKA
VOHVELIT

Mitä teillä herkuteltiin?
Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan tä Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan täällä pizzataikinaa ja leivon raparperipiirakkaa mökille. Samalla tulin vinkkaamaan teille, että paljon kyselty RAPARPERIJÄÄDYKE, löytyy nyt blogin puolelta. Teen ehtii vielä tehdä tänään pakkaseen. Koristeluun syötäviä kukkia luonnosta 🌱💗 Linkki ohjeeseen profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin hyvää, ettei sitä melkein usko todeksi ja tarjoiluehdotus sai inspiraationsa mätidipistä 🧡

OHJE

1 pkt maustamatonta tofua 
½ luomu sitruunankuori 
2-3 rkl sitruunanmehua 
½ tl mustapippuria myllystä 
½ tl sormisuolaa 
1 kesäpunasipuli 
3 rkl tilliä 
1 ½ dl veg. majoneesia 
3 rkl kasvipohjaista ranskankermaa 
4 rkl punaista merilevämätiä (cavi-art) 
 1 pussi maalaissipsejä

Valuta ja kuivaa tofu. Leikkaa pieneksi tai murusta. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunamehu sekaan. Mausta lopuksi suolalla sekä pippurilla. 
Hienonna sipuli sekä tilli. Sekoita majoneesin, ranskankerman sekä merilevämädin kanssa. 
Yhdistä seokset ja kääntele tasaiseksi. Laita maustumaan jääkaappiin 30 minuutiksi. Nostele tarjolle ja koristele skagen merilevämädillä, sipulilla ja sipseillä. 

 #anninuunissa #skagen
Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhann Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhannuskakut ja muut ohjeet 🍓 Huomenna tulossa vielä yksi tajunnan räjäyttävä HELPPO raparperikakku-ohje sekä video 🌱 Karusellin viimeisenä pieni teaseri 🔥
TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkulli TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkullisten (antipasti) juustopalleroiden ohje 👇🏻

OHJE

150 g tuorejuustoa
1 dl raastettua parmesaania
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pienenä paloina
0,5 dl pieniä kapriksia tai hienonnettua oliivia
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl sipulijauhetta
1 dl rouhittua pistaasipähkinärouhetta (tai muu pähkinärouhe)

Mittaa kaikki aineet (paitsi pähkinärouhe) kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Pyörittele tahnasta käsin palloja.
Kierittele pallot pistaasirouheessa.

Nautiskele ihanan Le Contesse Prosecco Rosén kanssa 🌸 Ihanaa viikonloppua!
Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. I Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. Ihanan syreenisokerin ohje alla 👇🏻Herkuttele vaikka muurinpohjalettujen päällä Juhannuksena 🌸

SYREENISOKERI

2 dl syreenin kukkia
2 dl sokeria

Kerää syreenin oksia maljakkoon omalta pihalta tai luonnosta.
Nypi kukat tertuista talouspaperin päälle, jotta ötökät poistuvat kukista.
Huuhtele kukat kunnolla ja nosta ne kuivumaan talouspaperin päälle.
Mittaa sokeria ja kukkia vuorotellen puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin. Sekoita ja jätä kansi auki.
Sekoittele sokeria vielä parin päivän ajan. Kun kukat näyttävät kuivahtaneen sokerin sekaan voit sulkea kannen. Voit myös tässä vaiheessa siivilöidä sokerin halutessasi.

SÄILYVYYS: Syreenisokeri säilytetään ja se säilyy yhtä pitkään kuin tavallinen sokeri.
Ihan hullua, kesä just alkoi ja me kuvattiin tän Ihan hullua, kesä just alkoi ja me kuvattiin tänään syksyä lautasella 🍠🍐Ihania vegaanisia leivontajuttuja tulossa 👌🏻suolaisena ja makeana. 

Nyt juhannusta suunnittelemaan! Mitä herkkua ilman ei keskikesää voi juhlia? 🌸🌿
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios