• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Suklaa-Vadelmakakut lasissa (Ve)

Gluteeniton· Kakut· Kevään juhlat· Vegaaninen· Yhteistyöt

24 touko
Suklaa-Vadelmakakut lasissa (Ve)

Kaupallinen yhteistyö Meira

Kevään juhlat saapuvat jälleen. Tässä teille yksi ihastuttava ja helppo vinkki tulevia juhlia silmällä pitäen. Lasikakut ovat loistava valinta perinteisen kakun sijaan. Lasikakut voit koota omista suosikeistasi ja niitä voi valmistaa juuri sen verran kun vieraita saapuu juhliin. Tänä vuonna lasikakut hurmaavat pienissä juhlissa.

Näissä vegaanisissa lasikakuissa maistuu suklaa ja vadelma, tuo klassinen yhdistelmä, joka ei petä koskaan. Kakut on koottu murustetusta vaaleasta kakkupohjasta (myös keksit kävisivät hyvin), tuoreista vadelmista, kookoslastuista sekä suklaa- ja vadelmamoussesta. Kaikki aineet kootaan vuorotellen pieniin laseihin. Kakut viimeistellään kuohkealla kermalla, jonka päälle sihtasin näyttävää vadelmajauhetta.

Suklaa-Vadelmakakut lasissa (Ve) kannattaa tehdä etukäteen jääkaappiin, jossa ne saavat maustua ja tekeytyä, kuten täytekakkukin. Lasiksi sopii melkein mikä vain kirkas lasi, josta kerrokset erottuvat selkeästi. Myös jalalliset lasit sopisivat hyvin ja toisivat kattaukseen näyttävyyttä.

Suklaa-Vadelmakakut lasissa (Ve)

Meira agar agar

Agar Agar on merilevästä valmistettu täysin kasviperäinen hyytelöimisaine. Agar agar soveltuu erilaisten hyydytettävien kakkujen, hyytelöiden ja marmeladien valmistukseen ilman liivatetta. Se on hajutonta ja mautonta. Noin 3/4 tl agar agaria vastaa yhtä liivatelehteä, mutta annostus on aina reseptikohtainen. Agar sekoitetaan aina kattilassa kuumennettavaan nesteeseen/soseeseen ja lisätään kuumana hyydytettävään seokseen koko ajan vatkaten.

Olen kokeillut lukemattomia erilaisia tapoja käyttää agaria ja sen käyttö ei ole täysin yksiselitteistä, kuten liivatteen. Agarin käyttö on kuitenkin todella helppoa, jopa helpompaa kuin liivatteen, kun sen salat opettelee ajatuksella. Kokeilemalla löytää itselleen parhaimman tavan käyttää agaria ja sen jälkeen voit suunnitella oikeat määrät kullekin reseptille.

Tässä ohjeessa hyydytin vadelmamoussen ja tein näppärän kiilteen vadelmille, joilla viimeistelin lasikakut. Kurkkaa toinen ihana agarilla hyydytetty kakku kevään juhliin täältä.

Suklaa-Vadelmakakut lasissa (Ve)

Suklaa-Vadelmakakut lasissa (Ve)

Ohje 4 kpl

Pohja

  • noin 50 g keksimurskaa tai kakkupohjaa

GLUTEENITON: Käytä gluteenittomia keksejä tai -kakkupohjaa.

Vinkki! Halutessasi voit kostuttaa pohjaa mehulla tai vaniljamaidolla (1 dl kasvimaitoa + 1 tl vaniljasokeria).

Vadelmamousse

  • 1 dl pakastevadelmia
  • tilkka vettä
  • 1 tl Meira agar agaria
  • 1 dl soijavispiä
  • 1 dl soijavaniljakastiketta
  • 1 rkl kasvipohjaista tuorejuustoa
  • 1 tl Meira vaniljasokeria
  • 1 rkl sokeria
  1. Mittaa vadelmat ja tilkka vettä kattilaan.
  2. Kiehauta ja lisää agar agar vispaten sekaan.
  3. Kiehauta seos vielä kerran ja jätä sivuun jäähtymään.
  4. Vatkaa soijavispi ja vaahtoutuva soijavaniljakastike kuohkeaksi, jätä sivuun.
  5. Notkista kasvipohjainen tuorejuusto sokerien kanssa. Vatkaa sekaan vadelma-agarseos.
  6. Kääntele soijavispivaahto sekaan.

Suklaamousse

  • 70 g maidotonta tummaa suklaata
  • 1,5 dl soijavispiä
  • 1 tl Meira vaniljasokeria
  1. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
  2. Vatkaa soijavispivaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla.
  3. Vatkaa jäähtynyt sula suklaa vispin sekaan ja laita mousse pursotinpussiin.

Vinkki! Voit myös käyttää muita kasvikermoja esim. kauraa.

Lisäksi

  • 1-2 dl soijavispiä + 1 tl Meira vaniljasokeria
  • 1-2 rkl Meira luomu kookoslastuja (tai pähkinärouhetta)
  • noin 100 g vadelmia
  • 2 rkl vadelmajauhetta (jauha pakastekuivatut vadelmat blenderissä)

Kokoaminen

  1. Murskaa keksit tai kakkupohja neljän lasin pohjalle. Nostele päälle kookoslastuja.
  2. Asettele seuraavaksi muutama vadelma lasiin ja pursota päälle suklaamoussea.
  3. Nostele sitten vadelmamoussea päälle ja toista kokoaminen.
  4. Vaahdota soijavispi ja mausta vaniljasokerilla. Laita vaahto pursotinpussiin tähtityllan kanssa.
  5. Pursota korkeat keot vaahtoa lasikakkujen päälle.
  6. Koristele lasikakut vadelmilla ja vadelmajauheella. Tarjoile lasikakut vadelmien kanssa.

VINKKI! Jos haluat tehdä koristevadelmille kiilteen: kiehauta vettä tai mehua 1 dl ja sekoita kuumaan nesteeseen 1/4 tl agaria, kiehauta seos uudestaan ja sivele vadelmien päälle.

Suklaa-Vadelmakakut lasissa (Ve)
Suklaa-Vadelmakakut lasissa (Ve)
Suklaa-Vadelmakakut lasissa (Ve)
Suklaa-Vadelmakakut lasissa (Ve)

Halutessasi voit tehdä tällä ohjeella myös yhden ison kakun kulhoon, jolloin saat näyttävän kulhokakun pienellä vaivalla! Katso yksi kulhokakkuohjeeni tästä.

Herkullista uutta viikkoa!

/Anni


Lisää vegaanisia reseptejä löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Kommentoi

Edellinen artikkeli: « Angel Pie eli Enkelten piiras
Seuraava artikkeli: Kukilla koristeltu Raparperitäytekakku (G) »

Lukijan vuorovaikutus

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios