• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Kinuskinen Raparpericrumble

Juhannus· Makeat piirakat· Vegaaninen

12 kesä

Kinuskinen Raparpericrumble

Crumble, kaurapaistos, hyve, murupiirakka.. mitä muita näitä on? Yhdistävä tekijä näille kaikille on kirpeä puutarhan raaka-aine, voi, sokeri ja kaurahiutaleet! Ja mitä muuta? Rasepti on älyttömän helppo, nopea ja taivaallisen herkullinen!

En ole tehnyt crumblea eli kaurapaistosta raparperista ennen tätä kokeilua. Tutumpia raaka-aineita ovat olleet omena ja punaherukka. Tähän reseptiin tulee aika paljon sokeria, sitä voi vähentää halutessaan. Mutta meillä huomattiin, että raparperin kirpeys säilyi sokerimäärästä huolimatta ja teki raikkaan vaikutelman yhdessä kinuskisen ja paahteisen makeuden kanssa. Niin ja tuo sokerimäärä on ihan vaan herkuttelun takia ja jotta sitkeä kinuski syntyisi vuoan pohjalle!

Tämän vuoden raparperireseptit taitavat olla nyt tässä. Vinkkaan vielä muutamasta vanhasta suosikista tähän alle, mutta seuraavaksi siirrytään mansikkaan! Lupailevat, että mansikat kypsyvät vihdoin juhannuksen jälkeen. En malta odottaa, että pääsen poimimaan niitä pellolle! Ja kasvaahan minulla omakin sato takapihalla ja se näyttää oikein lupaavalta.

  • Raparperimehu
  • Paistettu Raparperijuustokakku
  • Raparperikeikaus

Kinuskinen Raparpericrumble

MYÖS GLUTEENITON & VEGAANINEN

Täyte:

  • 1 litra raparperia
  • 2 dl fariinisokeria
  • 0.5 dl tummaa siirappia
  • 1  vaniljatangon siemenet
  • 1 tl kardemummaa tai kanelia (tai molempia)
  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Pese ja pilko raparperit.
  3. Mittaa raparperipalat isoon kulhoon sokerin, siirapin ja mausteiden kanssa – sekoita.
  4. Kaada seos uunivuokaan ja valmista crumble.

Vinkki! Halutessasi vähennä sokerin määrää. Voit myös korvata osan raparpereista mansikalla!

Crumble:

  • 100 g voita
  • 1 dl fariinisokeria
  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  1. Sulata voi kattilassa ja jätä odottamaan.
  2.  Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää sekaan sula voi.
  3. Sekoittele kunnolla ja levitä seos raparperien päälle.
  4. Paista crumblea noin 30 minuuttia uunin keskitasolla.
  5. Käännä uunin luukku auki ja jätä vuoka vielä jälkilämpöön hautumaan.
  6. Anna raparpericrumblen jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua.
  7. Vinkki! Tarjoile lämmin crumble vaniljajäätelön kanssa. Tämä on taivaallista!

GLUTEENITON vaihda kaurahiutaleet ja vehnäjauho gluteenittomiin.

VEGAANINEN käytä voin sijaan maidotonta margariinia.

Vinkki! Terveellisempään versioon käytä ihanaa kookossokeria!

Kinuskinen RaparpericrumbleKinuskinen RaparpericrumbleKinuskinen RaparpericrumbleKinuskinen Raparpericrumble

Mitkä ovat sinun suosikkireseptit raparperista? Ihanaa viikon jatkoa!


Lisää raparperireseptejä löydät täältä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Instagram

Pinterest

12 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Täydellinen Hääaamu Italiassa
Seuraava artikkeli: Vihkisormus, jolla on tarina »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Kaisa sanoo

    12.6.2018 17:13

    Nomnomnomnom, kiitos kun toteutit toiveeni! Nyt testaamaan! Toimisi varmaan kookoskermavaahdon kera myös…

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.6.2018 08:52

      Hei Kaisa 🙂 Ole hyvä! Toimisi varmasti loistavasti! Me söimme Alpron vaniljajäätelön kanssa tämän herkun ja ai että oli ihanaa!

      Vastaa
  2. Kaura sanoo

    14.6.2018 00:45

    Nam!!! Tää on varmasti ihanaa. Kaurapaistos ja raparperi :p Juhannuksen aikaan voisi tehdä tätä.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      14.6.2018 06:35

      Tämä on kyllä tosiaan tosi helppo ja näppärä resepti, vaikka kesämökillä toteutettavaksi 🙂 Ihanaa päivää!

      Vastaa
  3. Päivi sanoo

    7.9.2018 11:59

    Heippa!
    Jos tekisin tästä punaherukka version, niin oletko käyttänyt pelkkää punaherukkaa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      7.9.2018 13:56

      Tee punaherukasta mielummin tämä versio. Lupaan tämä on jumalaista <3

      https://www.anninuunissa.fi/punaherukkapaistos-red-currant-crumble/

      Vastaa
      • Päivi sanoo

        7.9.2018 20:43

        Kiitos ?
        Huomenna herkutellaan!

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          9.9.2018 17:23

          Toivottavasti maistui 🙂

          Vastaa
  4. Oona sanoo

    17.5.2020 10:02

    Nam! Menee ehdottomasti kokeiluun 🤩 kuoritko raparperit vai pilkoitko suoraan?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.5.2020 13:40

      Jos kerään omalta maalta kevään ensimmäisiä raparpereja niin en kuori niitä. huuhtasen vaan, mutta kaupasta ostettuja kuorin yleensä kevyesti 🙂

      Vastaa
  5. Tiitu sanoo

    6.6.2020 18:30

    Voisiko siirapin tilalle laittaa hunajaa? 😀

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      7.6.2020 07:19

      Kyllä varmasti voi 🙂 Tai laittaa vain sokeria. Sekin käy 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Savonlinna 🥲 Ensimmäinen kosketus Opperajuhlii Savonlinna 🥲 Ensimmäinen kosketus Opperajuhliin jätti lähtemättömän vaikutuksen. Moni herkistyi oopperasta kolmen vuoden tauon jälkeen. Itse jäin janoamaan lisää, toivottavasti tästä tulee jokavuotinen perinne 💋 

Uudistetun Aidan ensi-ilta Savonlinnassa oli kuuma, täynnä tunteita ja hyvää seuraa. Illan päätteeksi pulahdimme järveen. Peilityyni vesi oli kuin linnunmaitoa, taivas kun maalaus 🥲 Täydellinen kesä-ilta, jota muistelen vielä pitkään.

Kiitos kutsusta ja mielettömästä elämyksestä @mellakkahelsinki & @savonlinnanoopperajuhlat 🙏🏻 *pr-matka- liput oopperaan saatu #savonlinnaoopperajuhlat #aida
Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan tei Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan teille iiiiiihanan mansikkakakun, jota ette voi vastustaa! 

Meillä on lapsivapaa perjantai ja suunnataan nyt kohti Savonlinnaa sekä oopperajuhlia! Ihanaa viikonloppua 💋
Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkaka Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkakakku ❤️ löytyy aukeamaltani uusimmasta @unelmientalojakoti -lehdestä 🌸

📷 @satu_nystrom kuvasi ja pääsin itse taas käsimalliksi 👌🏻
Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa kauppahalli Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa  kauppahallissa, tarinoita ja kummituksia Turun-linnassa sekä Turun paras skagen ❤️ Kaikki tämä ja muut kesävinkit Turkuun löytyvät nyt blogin puolelta 👆🏻 linkki profiilissa #anninmatkat (Blogipostaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä @visitturku kanssa 🫶🏻)
Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen suurinta herkkua: 

MANSIKAT
APEROL SPRITZ
UUDET PERUNAT, SKAGEN & LOHI
MELONI-FETASALAATTI
RAPARPERI-MURUPIIRAKKA
VOHVELIT

Mitä teillä herkuteltiin?
Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan tä Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan täällä pizzataikinaa ja leivon raparperipiirakkaa mökille. Samalla tulin vinkkaamaan teille, että paljon kyselty RAPARPERIJÄÄDYKE, löytyy nyt blogin puolelta. Teen ehtii vielä tehdä tänään pakkaseen. Koristeluun syötäviä kukkia luonnosta 🌱💗 Linkki ohjeeseen profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin hyvää, ettei sitä melkein usko todeksi ja tarjoiluehdotus sai inspiraationsa mätidipistä 🧡

OHJE

1 pkt maustamatonta tofua 
½ luomu sitruunankuori 
2-3 rkl sitruunanmehua 
½ tl mustapippuria myllystä 
½ tl sormisuolaa 
1 kesäpunasipuli 
3 rkl tilliä 
1 ½ dl veg. majoneesia 
3 rkl kasvipohjaista ranskankermaa 
4 rkl punaista merilevämätiä (cavi-art) 
 1 pussi maalaissipsejä

Valuta ja kuivaa tofu. Leikkaa pieneksi tai murusta. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunamehu sekaan. Mausta lopuksi suolalla sekä pippurilla. 
Hienonna sipuli sekä tilli. Sekoita majoneesin, ranskankerman sekä merilevämädin kanssa. 
Yhdistä seokset ja kääntele tasaiseksi. Laita maustumaan jääkaappiin 30 minuutiksi. Nostele tarjolle ja koristele skagen merilevämädillä, sipulilla ja sipseillä. 

 #anninuunissa #skagen
Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhann Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhannuskakut ja muut ohjeet 🍓 Huomenna tulossa vielä yksi tajunnan räjäyttävä HELPPO raparperikakku-ohje sekä video 🌱 Karusellin viimeisenä pieni teaseri 🔥
TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkulli TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkullisten (antipasti) juustopalleroiden ohje 👇🏻

OHJE

150 g tuorejuustoa
1 dl raastettua parmesaania
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pienenä paloina
0,5 dl pieniä kapriksia tai hienonnettua oliivia
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl sipulijauhetta
1 dl rouhittua pistaasipähkinärouhetta (tai muu pähkinärouhe)

Mittaa kaikki aineet (paitsi pähkinärouhe) kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Pyörittele tahnasta käsin palloja.
Kierittele pallot pistaasirouheessa.

Nautiskele ihanan Le Contesse Prosecco Rosén kanssa 🌸 Ihanaa viikonloppua!
Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. I Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. Ihanan syreenisokerin ohje alla 👇🏻Herkuttele vaikka muurinpohjalettujen päällä Juhannuksena 🌸

SYREENISOKERI

2 dl syreenin kukkia
2 dl sokeria

Kerää syreenin oksia maljakkoon omalta pihalta tai luonnosta.
Nypi kukat tertuista talouspaperin päälle, jotta ötökät poistuvat kukista.
Huuhtele kukat kunnolla ja nosta ne kuivumaan talouspaperin päälle.
Mittaa sokeria ja kukkia vuorotellen puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin. Sekoita ja jätä kansi auki.
Sekoittele sokeria vielä parin päivän ajan. Kun kukat näyttävät kuivahtaneen sokerin sekaan voit sulkea kannen. Voit myös tässä vaiheessa siivilöidä sokerin halutessasi.

SÄILYVYYS: Syreenisokeri säilytetään ja se säilyy yhtä pitkään kuin tavallinen sokeri.
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios