• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Porkkanakakku-Tuorepuuro (G)

Brunssi· Gluteeniton· Mökkiohjeet· Nopeat ja helpot· Puurot· Sokeriton· Vegaaninen

6 touko
Porkkanakakku-Tuorepuuro (G)

Rakastan porkkanakakkua, kuten tiedätte. Pohdin jo aikoja sitten miten siitä voisi saada arkisemman version, jota syödä vaikka joka aamu. Muistin, että pari vuotta sitten New Yorkissa käydessäni törmäsin porkkanakakku-tuorepuuroon ja valmistin sitä itse heti kotiin päästyämme. En ollut täysin tyytyväinen ohjeeseen ja se jäi julkaisematta. Jatkoin kuitenkin kokeiluja ja pari viikkoa sitten vilautin tätä ihanuutta Instagramissa. No te vaaditte ohjetta, joten tässä se nyt on!

Ei tämä maailman parasta porkkanakakkuani voita, mutta voin tyytyä tähän silloin tällöin aamupalalla. Tätäkin ohjetta voisi vielä kehittää makeammaksi ja jälkiruokamaisemmaksi, lisäämällä ohjeeseen ruokosokeria ja muita porkkanakakun tyypillisiä raaka-aineita. Halusin kuitenkin pitää ohjeen kevyenä, jolloin se sopii paremmin myös arkeen ja aamuihin. Oikeaa porkkanakakkua sitten taas juhlissa.

Tuorepuuro tekeytyy jääkaapissa yön yli, joten tämä ihanuus kannattaa sekoitella laseihin edellisenä iltana. Koristelun voit tehdä aamulla. Tein meille isot annokset, söimme ne aamupalaksi, mutta jos valmistaisin näitä puuroja brunssille, jossa syödään paljon muutakin, niin tekisin puurot pienempiin laseihin.


Porkkanakakku-Tuorepuuro (G)

Ohje

2 isoa annosta tai 4 pienempää

  • 2 dl kreikkalaista jogurttia (tai rahkaa tms.)
  • 1,5 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl vaniljan makuista kauramaitoa tai vaniljan makuista proteiinipirtelöä esim. Barebells (tai muu maito)
  • 1 porkkana raastettuna
  • 1 dl ananasmurskaa
  • 2 rkl vaahterasiirappia
  • 1 rkl chiasiemeniä
  • oman maun mukaan kanelia
  • 2 rkl pähkinärouhetta (mikä vain suosikkipähkinäsi)
  1. Mittaa kaikki aineet isossa kulhossa ja annostele laseihin.
  2. Nosta lasit yöksi jääkaappiin.

Vinkki! Halutessasi lisää vielä rusinoita tai kuivattuja karpaloita! Maista seosta ja lisää makeutta ananaksella tai siirapilla halutessasi!

Lisäksi

  • 1 dl vaahdotettua kauravispiä
  • 2 ohutta porkkanasiivua
  • 1 rkl ananasmurskaa
  • 1 rkl pähkinämurua
  1. Koristele annokset porkkanasiivuilla, ananaksella, kauravispillä ja pähkinämurulla.

Vinkki! Otin ohuet porkkanasiivut pituussuunnassa kuorimaveitsellä porkkanasta.

Gluteeniton & Vegaaninen

Porkkanakakku-tuorepuuro (G) on gluteeniton, jos teet sen gluteenittomiin kaurahiutaleisiin. Saat tästä herkusta myös maidottoman ja vegaanisen helposti käyttämällä kasvipohjaisia maitotuotteita.

Porkkanakakku-Tuorepuuro (G)
Porkkanakakku-Tuorepuuro (G)

Aurinkoista viikon jatkoa!

/Anni


Lisää helppoja ja nopeita reseptejä löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

4 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Granola-Jogurttipiirakka eli Aamiaispiirakka (G)
Seuraava artikkeli: Pannukakkumuffinssit & Mansikka-persikkasalsa »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Heli sanoo

    7.5.2020 21:34

    Moikka Anni!
    Mietin aina kun törmään herkullisiin ohjeisiin joissa käytetään raakaa pirkkanaa, niin mitä luulet, mahtaiskohan tässä toimia keitetty, jäähdytetty porkkanaraaste?
    Olen alkerginen RAA’ALLE porkkanalle ja välillä harmittaa kun joutuu kieltäytymään joistakin herkuista….

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.5.2020 07:07

      Moikka Heli,

      Toki voit koittaa tätä ohjetta keitettyllä, jäähdytetyllä porkkanalla. En ole sitä itse kokeillut, joten enempää en osaa sanoa. Keitetyn porkkanan maku hieman muuttuu, mutta voihan ohje olla jopa parempi kypsennetyllä porkkanalla!

      Vastaa
  2. IDA sanoo

    13.5.2020 13:40

    Kiitos ohjeesta! Testasin hiukan muokattuna (ananas vaihtui omenaan ja porkkaraaste porkkasoseeseen). Hyvää oli!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.5.2020 16:33

      Mahtava kuulla! 🙂 Kiitos kommentista ja tuunausvinkeistä.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios