• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Ihanan Mehevä Raparperikeikauskakku

Juhannus· Kuivakakut

4 kesä
Ihanan Mehevä Raparperikeikauskakku

Tultiin eilen vasta illansuussa kotiin sukulaispojan ylioppilasjuhlista. Tarjoilut olivat erityisen runsaat ja maha pullotti kivasti herkuttelun jälkeen. Jotenkin sitä kuitenkin teki mieli leipoa jotain.. Raparperit – ne kasvavat monen sentin päivävauhtia pihalla tällä hetkellä. Haluan useamman sadon tänä kesänä, joten päätin vielä yhdeksän jälkeen illalla käydä keräämässä muutaman varren tätä ihanaa raparperikeikauskakkua varten.

Keikauskakussa fariinisokeri ja voi tekevät yhdessä kirpeän raparperin kanssa kakun pintaan ihanan mehevän ja kinuskisen kuorrutuksen. Kakku kannattaa paistaa reunallisessa irtopohjavuoassa, jotta välttää uunin pohjalle valuvan sokerisiirapin. Toinen vaihtoehto on paistaa kakku vuoassa pellin päällä. Raparperikeikauskakkua tarjoilisin hieman lämpimänä vaniljajäätelön kanssa vieraille. Näin aamulla syön herkullisesti mehevöityneen kakun jääkaappikylmänä kuuman kahvin kanssa terassilla aamuauringosta nauttien. Ihana kesä tuntuu jo kielellä ja varpaissa!


 Ihanan Mehevä Raparperikeikauskakku

noin 10 hlö

Ohje vaihe 1

  • 50 g voita
  • 6 raparperin vartta
  • 1,5 dl fariinisokeria
  1. Sulata voi ja sekoita fariinisokeriin.
  2. Vuoraa 18cm irtopohjavuoka leivinpaperilla.
  3. Vuoraa reunat reunaleivinpaperilla tai voitele vuoka kunnolla.
  4. Levitä voi-sokeriseos vuoan pohjalle tasaisesti.
  5. Pilko raparperit ja ripottele tasaisesti voi-sokerin päälle vuokaan.
Vaihe 2
  • 3 kananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 1,5 tl vaniljasokeria
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 100 g voita
  • 1 dl raparperisosetta (voit jättää tämän pois halutessasi)
  • mausta halutessasi 1 tl kardemummalla tai kanelilla
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Sulata voi ja jätä sivuun.
  3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  4. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.
  5. Lisää jauhot muna-sokerivaahtoon hiljalleen vatkaten.
  6. Lisää sula voi nauhana taikinaan koko ajan vatkaten.
  7. Lisää halutessa viimeisenä raparperisose nuolimella käännellen taikinaan.
  8. Kaada taikina voi-sokerin ja raparperien päälle vuokaan.
  9. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 50 minuuttia 175 asteessa.
  10. Kokeile kypsyys tikulla – älä paista liikaa, ettei kakku kuivu!
  11. Anna kakun jäähtyä 15 minuuttia ennen kuin keikautat sen tarjoilualustalle.
Vinkkejä! Mausta taikinaa kanelilla tai kardemummalla! Lisää taikinaan raparperisosetta tai -mehua, joka tuo mehevyyttä kakulle! Tarjoile keikauskakku lämpimänä vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa. 
Ihanan Mehevä Raparperikeikauskakku
Ihanan Mehevä Raparperikeikauskakku

Lisää raparperireseptejä löydät täältä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Instagram

Pinterest

6 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Helpot Marjatartaletit Vaniljarahkatäytteellä
Seuraava artikkeli: Unicornkakku – Kääriskakku + video »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Anonyymi sanoo

    4.6.2017 17:43

    Herkullisen näköinen! Menee varmaan kokeiluun heti raparperien ollessa tarpeeksi pitkiä. Kiitos myös muista herkullisista (ja selkeistä) ohjeista ja postauksista! 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      5.6.2017 04:02

      Ihana kommentti! Kiitos paljon 🙂 Ihanaa kesän alkua ja mukavaa leipomista!

      Vastaa
  2. Teija sanoo

    29.6.2017 19:14

    Kiitos ohjeesta! Kokeilen tehdä gluteiinittomana, saas nähdä onnistuuko… Vielä pitää malttaa muutama minuutti odottaa valmistumista!

    Vastaa
    • Anni sanoo

      29.6.2017 20:26

      Kiitos kommentistasi Teija! 🙂 Ja ole hyvä! Kiva kun resepti pääsi käyttöön. Jos kerkeät kirjoitella maistelujen jälkeen, niin mieluusti kuulisin toimiko gluteenittomana 🙂

      Vastaa
  3. Christa sanoo

    3.6.2019 09:48

    Voikohan tätä tehdä pellillisen, jos tekee taikinan kaksinkertaisena?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.6.2019 08:32

      En keksi miksi ei voisi 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios