• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Ihanan Mehevä Raparperikeikauskakku

Juhannus· Kuivakakut

4 kesä
Ihanan Mehevä Raparperikeikauskakku

Tultiin eilen vasta illansuussa kotiin sukulaispojan ylioppilasjuhlista. Tarjoilut olivat erityisen runsaat ja maha pullotti kivasti herkuttelun jälkeen. Jotenkin sitä kuitenkin teki mieli leipoa jotain.. Raparperit – ne kasvavat monen sentin päivävauhtia pihalla tällä hetkellä. Haluan useamman sadon tänä kesänä, joten päätin vielä yhdeksän jälkeen illalla käydä keräämässä muutaman varren tätä ihanaa raparperikeikauskakkua varten.

Keikauskakussa fariinisokeri ja voi tekevät yhdessä kirpeän raparperin kanssa kakun pintaan ihanan mehevän ja kinuskisen kuorrutuksen. Kakku kannattaa paistaa reunallisessa irtopohjavuoassa, jotta välttää uunin pohjalle valuvan sokerisiirapin. Toinen vaihtoehto on paistaa kakku vuoassa pellin päällä. Raparperikeikauskakkua tarjoilisin hieman lämpimänä vaniljajäätelön kanssa vieraille. Näin aamulla syön herkullisesti mehevöityneen kakun jääkaappikylmänä kuuman kahvin kanssa terassilla aamuauringosta nauttien. Ihana kesä tuntuu jo kielellä ja varpaissa!


 Ihanan Mehevä Raparperikeikauskakku

noin 10 hlö

Ohje vaihe 1

  • 50 g voita
  • 6 raparperin vartta
  • 1,5 dl fariinisokeria
  1. Sulata voi ja sekoita fariinisokeriin.
  2. Vuoraa 18cm irtopohjavuoka leivinpaperilla.
  3. Vuoraa reunat reunaleivinpaperilla tai voitele vuoka kunnolla.
  4. Levitä voi-sokeriseos vuoan pohjalle tasaisesti.
  5. Pilko raparperit ja ripottele tasaisesti voi-sokerin päälle vuokaan.
Vaihe 2
  • 3 kananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 1,5 tl vaniljasokeria
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 100 g voita
  • 1 dl raparperisosetta (voit jättää tämän pois halutessasi)
  • mausta halutessasi 1 tl kardemummalla tai kanelilla
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Sulata voi ja jätä sivuun.
  3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  4. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.
  5. Lisää jauhot muna-sokerivaahtoon hiljalleen vatkaten.
  6. Lisää sula voi nauhana taikinaan koko ajan vatkaten.
  7. Lisää halutessa viimeisenä raparperisose nuolimella käännellen taikinaan.
  8. Kaada taikina voi-sokerin ja raparperien päälle vuokaan.
  9. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 50 minuuttia 175 asteessa.
  10. Kokeile kypsyys tikulla – älä paista liikaa, ettei kakku kuivu!
  11. Anna kakun jäähtyä 15 minuuttia ennen kuin keikautat sen tarjoilualustalle.
Vinkkejä! Mausta taikinaa kanelilla tai kardemummalla! Lisää taikinaan raparperisosetta tai -mehua, joka tuo mehevyyttä kakulle! Tarjoile keikauskakku lämpimänä vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa. 
Ihanan Mehevä Raparperikeikauskakku
Ihanan Mehevä Raparperikeikauskakku

Lisää raparperireseptejä löydät täältä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Instagram

Pinterest

6 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Helpot Marjatartaletit Vaniljarahkatäytteellä
Seuraava artikkeli: Unicornkakku – Kääriskakku + video »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Anonyymi sanoo

    4.6.2017 17:43

    Herkullisen näköinen! Menee varmaan kokeiluun heti raparperien ollessa tarpeeksi pitkiä. Kiitos myös muista herkullisista (ja selkeistä) ohjeista ja postauksista! 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      5.6.2017 04:02

      Ihana kommentti! Kiitos paljon 🙂 Ihanaa kesän alkua ja mukavaa leipomista!

      Vastaa
  2. Teija sanoo

    29.6.2017 19:14

    Kiitos ohjeesta! Kokeilen tehdä gluteiinittomana, saas nähdä onnistuuko… Vielä pitää malttaa muutama minuutti odottaa valmistumista!

    Vastaa
    • Anni sanoo

      29.6.2017 20:26

      Kiitos kommentistasi Teija! 🙂 Ja ole hyvä! Kiva kun resepti pääsi käyttöön. Jos kerkeät kirjoitella maistelujen jälkeen, niin mieluusti kuulisin toimiko gluteenittomana 🙂

      Vastaa
  3. Christa sanoo

    3.6.2019 09:48

    Voikohan tätä tehdä pellillisen, jos tekee taikinan kaksinkertaisena?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.6.2019 08:32

      En keksi miksi ei voisi 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Kaupallinen yhteistyö @ehrmann_suomi 🫐 Jääd Kaupallinen yhteistyö @ehrmann_suomi 🫐

Jäädytettyä rahkaa ja marjoja! 🍓 LOVE IT! Loma loppui, arki alkoi, mutta kesä jatkuu. Halusin jäätelöiden tilalle jotain muuta ja jäädytin meille rahkasta, hunajasta ja marjoista aivan ihanaa herkkua! 🤤

Meillä Ehrmann rahka kuuluu jääkaapin perusvarustukseen. Kun puhutaan rahkasta tulee ensimmäisenä mieleen juuri Ehrmann. Sen koostumus on pehmeä ja maku raikas. Se on herkullista sellaisenaan, myslin ja marjojen kanssa ja lisäksi se soveltuu myös leivontaan. 

Tässä jäähdytettyjä rahkapalojen ohje 👇🏻

OHJE (noin 2 hlö)

1 prk Ehrmann maitorahkaa
1-2 rkl hunajaa tai agavesiirappia
3-4 mansikkaa
kourallinen metsämustikoita

Levitä rahka tasaisesti vuokaan tai tarjottimelle leivinpaperin päälle. 
Valuta hunaja rahkan päälle ja asettele lopuksi marjat päälle. 
Jäähdytä levy pakastimessa (4 h tai yön yli) ja leikkaa paloiksi. NAM NAMMM! 

#ehrmannmaitorahka #ehrmann
🦞🦞🦞 Oltiin viikonloppuna pyöräilemäss 🦞🦞🦞

Oltiin viikonloppuna pyöräilemässä ja nähtiin rapujuhlien iloa yhden talon puutarhassa. Jäätiin tuijottamaan pihavaloja, lyhtyjä, katettua pöytää, rapukaulureita ja iloisia kasvoja. Aloitettiin oma rapujuhlaperinne jokunen vuosi sitten. Juhlia, hetkiä ystävien kanssa ja hyvää ruokaa kun ei koskaan voi olla liikaa. Mutta tänä vuonna meidän rapuilut jäävät välistä, koska taaperoita, vauvoja, menoja, töitä jne. Muistelin kuitenkin vuoden takaisia hetkiä 💛
Tahmean lomalta paluun jälkeen kaksi mahtavaa työpäivää takana 🫶🏻 Tässä ihana hetki tänään kuvauksien jälkeen Kumpulan studiolla. Mun #happyplace josta en luovukaan kesän jälkeen 💛
Viikkokimppu 🌸 Vieläkö haluatte saada kukkate Viikkokimppu 🌸 Vieläkö haluatte saada kukkaterapiaa kerran viikossa? 

@homeingardenkauniainen
Pumpulin pehmeää 🍰 Elokuun makua 🫐 Omalta Pumpulin pehmeää 🍰 Elokuun makua 🫐 Omalta pihalta 🌱 

MUSTIKKAKAKKU

4 munan sokerikakkupohja

KOSTUTUS 

1 dl vaniljasokerilla maustettua maitoa

VÄLIIN 

2 dl mustikkahilloa
2 dl vispikermaa
200 g vaniljarahkaa
kourallinen metsämustikoita 

PÄÄLLE

2 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
mustikoita
rosmariinia

🫐🍰 #anninuunissa #mustikkakakku
Gli amori 🇮🇹🍝❤️🍷 Spiaggia Castello Gli amori 🇮🇹🍝❤️🍷 Spiaggia Castello Malcesine.
When in Stockholm 👇🏻 Tukholmatärpit merkitt When in Stockholm 👇🏻 Tukholmatärpit merkitty myös kuviin ❤️ kaikkialle näistä pääsee myös vauvan tai taaperon kanssa ja listalta tilattavissa pienille maistuvia annoksia. 

Vete Katten - Prinsesstårta tai skagen🥗
Kungsträdgården - Lasillinen puiden varjossa 🥂
Leivonta- ja ruokakirjat - Kirjakaupat 🍝
Arket - shoppailua 👗
Fabrique Stenugnsbakeri - pullat ja leipä 🥖
Gamla Stan - Kaffekoppen ☕️
Riche - Köttbullar & Toast Skagen 🍽
Junibacken - Lapsille 🧒🏼
Östermalms Saluhall - Lisa Elmqvist ❤️

#tukholma #matkavinkit #anninmatkat
Vieläkö on hyviä kotimaisia mansikoita? 🍓 Ei Vieläkö on hyviä kotimaisia mansikoita? 🍓 Ei haittaa vaikka ei olisi. Tämä juustokakku tehdään mansikkahillosta ja hyydytetään nopeasti pakastimessa ❤️ Linkki ohjeeseen profiilissa #anninuunissa 👆🏻
Buongiorno ☕️ Lomamuistoja muistellessa toivot Buongiorno ☕️ Lomamuistoja muistellessa toivotan elokuun tervetulleeksi ja myös kaikki tulevat kivat kesäjutut. Vaikka kesäloma loppui kesä jatkuu. Ja itse asiassa meillä on vielä hieman lomaa tiedossa ennen syyskuun alkua. Ihanaa viikkoa kaikille 😘
Niittykukat 🌼🌸💐 Kerätään tähän alle Niittykukat 🌼🌸💐 Kerätään tähän alle lista mistä voi käydä itse poimimassa👇🏻 Aloitan: 

HELSINKI - HALTIALA
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios