• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Häähumua
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Paistettu Raparperijuustokakku (GL)

Juhannus· Juustokakut

24 touko
Paistettu Raparperijuustokakku (GL)
Paistettu Raparperijuustokakku (GL)
Hopeinen kakkualusta 20cm.

”Tämä on parasta kakkua mitä olen koskaan syönyt!”. No olen kuullut nämä sanat ennenkin ja kommentti on melko puolueellinen, mutta näin huokasi mieheni kun leikkasin hänelle palan eilen leivottua, uunissa paistettua raparperijuustokakkua.

Halusin tehdä raparperista jotain erilaista tällä kertaa ja näin syntyi uunissa paistettava juustokakku, joka saa raparperin maun raparperikompotista, jonka keitin erikseen äidin pihalta poimituista raparpereista. Tämä kakku on suussa sulava ja tuo kompotti karamellisoi kakun pinnan ihanasti, mitä en ollut ennen valmistusta ajatellut. Halusin tällä kertaa tehdä gluteenittoman version ja kokeilin pohjaan mantelijauhoja.  Mantelijauho toimii tässä reseptissä kyllä erinomaisesti. Pohja on erittäin maukas ja koostumus hyvä.

Olen myös taistellut usein paistettavien uunijuustokakkujen kanssa siitä tuleeko kakkuun kauniit reunat vai ei. Kokeilin reunaleivinpaperia ja se ratkaisi 2 asiaa. Toi korkeutta vuokaan sekä varmisti, että kakku irtosi kauniisti vuoan reunoilta. Reunaleivinpaperia voi käyttää kaikkien paistettavien kakkujen kanssa, sillä se kestää paiston.


Paistettu Raparperijuustokakku (GL)

Raparperikompotti:

  • 300g raparperia
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl sitruunamehua
  1. Pese raparperit ja pilko ne kattilaan.
  2. Mittaa päälle sokerit ja sitruunamehu.
  3. Anna hautua matalalla lämmöllä hillomaiseksi, mutta hiukan vetelämmäksi.
    Huom! Osalla kompotti valunut vuoan pohjalle, joka jontuu liian suuresta määrästä tai liian kiinteästä koostumuksesta. Kompotti saa olla löysempää kuin hillo!
  4. Sekoittele välillä ja kuori vaalea vaahto kompotin pinnalta.
  5. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.
Pohja:
  • 2 dl mantelijauhoja
  • 2 rkl sokeria
  • 40g voita
  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (18cm).
  2. Sulata voi. Sekoita kaikki aineet keskenään ja painele irtopohjavuokaan.
  3. Laita jääkaappin vetäytymään sillä aikaa kun valmistat täytteen.
  4. Asettele reunaleivinpaperi vuoan reunoille.
Täyte:
  • 600g tuorejuustoa
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl maissijauhoja (maizena)
  • 3 kananmunaa
  • 1 keltuainen
  • 150g creme fraiche
  • 1 rkl sitruunanmehua
  1. Vatkaa tuorejuusto, sokerit ja maissijauho keskenään monitoimikoneessa sileäksi.
  2. Lisää kananmunat ja lopuksi keltuainen yksi kerrallaan vatkaten massaan.
  3. Lisää ranskankerma ja sitruunamehu, vatkaa vielä hetki.
  4. Kaada täytteestä puolet mantelipohjan päälle.
  5. Lusikoi raparperikompottia täytteen päälle ja vedä veitsellä viiltoja massan pintaan, niin että kompotti muodostaa pyörteitä massan pintaan.
  6. Lisää loput juustomassasta ja toista kompotin lisäys sekä viillot.
    Huom! älä laita kaikkea kompottia. Sitä kuuluu jäädä vielä valmiin kakun päälle!
  7. Paista juustokakkua uunin keskitasolla 160 asteessa noin 1,5 tuntia.  Avaa uunin luukku ja anna kakun olla uunissa jälkilämmöllä vielä tunti.
  8. Jäähdytä kakku huoneenlämmössä ja siirrä kakku jääkaappiin yöksi tai muutamaksi tunniksi. Paistettu juustokakku on parasta seuraavana päivänä. 
Tarjoile raparperijuustokakku jäljelle jääneen raparperikompotin kanssa.
Vinkki! Voit korvata mantelijauhot pohjassa myös erilaisilla keksellä, esim. digestive.  Täytteessä oleva maissijauho on korvattavissa vehnäjauhoilla. Tee kompotti jo edellisenä päivänä, kuten itse tein.  Voit tehdä kakun myös isompaan vuokaan, kakusta tulee silloin hiukan matalampi. 

Seuraathan herkkujani myös

 Instagramissa ja Facebookissa?

39 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Cupcakes By Annin Uunissa
Seuraava artikkeli: Täydellinen Kakku Kevätjuhliin! »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Anonyymi sanoo

    24.5.2016 05:54

    Tämä menee varmasti testiin! Osaatko sanoa vaikuttaako isompi vuoka (24cm) paistoaikaan ja kuinka paljon? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.5.2016 12:59

      Hei, kiva kuulla, että resepti on mieluinen. Isommassa vuoassa riittää 1h + jälkipaisto 🙂 Mukavaa leipomista!

      Vastaa
  2. Siiri / Pilkettä-blogi sanoo

    24.5.2016 14:24

    Ihanan kuulloista, ja iso plussa gluteenittomuudesta! 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.5.2016 15:42

      Kiitos Siiri. Pitäisi ottaa huomioon allergiset useammin. Tämä pohja oli sitäpaitsi todella hyvä! 🙂

      Vastaa
  3. Anonyymi sanoo

    24.5.2016 19:12

    Kauan kompotin pitää antaa hautua? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.5.2016 04:50

      Sanoisin, että 30 minuutista tuntiin. Sen verran kun omasta mielestä näyttää hyvältä. Itse keittelin hiljakseen noin tunnin. Varmasti vähempikin olisi riittänyt 🙂 Raparperien täytyy olla pehmentyneitä kokonaan ja kompotin hieman kiinteytynyt, mutta ei yhtä paksua kun hillo.

      Vastaa
  4. Jack Bauer sanoo

    26.5.2016 14:34

    En yhtään ihmettele, että oli jälleen maailman parasta, sen verran hyvältä näyttää 😛

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.5.2016 14:49

      Hihi 😀 näitä omia reseptejä on kyllä hyvä sanoa maailman parhaiksi 😉 Nyt se tuli kyllä jonkun muun suusta.

      Vastaa
  5. Anni sanoo

    27.5.2016 13:53

    arvaa mitä kakkua aion tehdä viikonloppuna äiskän synttäreiden kunniaksi? 😉 parasta, kun onnistuu ilman kummallisempia leivontavärkkejä. eka täytyy kurvata mökille katsastamaan raparperitilanne, että onnistuu…

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.5.2016 14:37

      Ihana kuulla 🙂 tämä on niin hyvää! Mukavaa mökillä oloa, synttäreitä ja leivontaa!

      Vastaa
    • Anni sanoo

      30.5.2016 07:00

      raparperit olivatkin vielä liian pieniä…no, kesällä sit testiin 🙂

      Vastaa
  6. Mona sanoo

    29.5.2016 17:59

    Pikkukokin 2v-juhlien toinen kakku siis päätetty, iso kiitos! Oisko sulla jotain hyvää nakukakkuohjetta?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.5.2016 18:09

      Hei, mahtavaa ja ole hyvä 🙂 täältä löydät pari pientä ja pikaista nakukakkua:

      http://www.anninuunissa.fi/2015/06/kesainen-pieni-nakukakku-mansikoilla.html

      http://www.anninuunissa.fi/2015/07/mini-naked-cake-kirsikoilla.html

      Vastaa
  7. Anonyymi sanoo

    20.6.2017 11:41

    Hei, riittääkö tällä ohjeella pohjaa ja täytettä 24 cm vuokaan? Mitä sanot kakun säilyvyydestä, sopiiko juhannuskakuksi tehtäväksi jo torstaina ollen hyvän makuista ja syömäkelpoista vielä sunnuntainakin? Jääkäppisäilytyksessä tietysti. Kiitos!

    Vastaa
    • Anni sanoo

      20.6.2017 11:41

      Hei, riittää kyllä, mutta kakusta tulee toki matalampi. Varmasti on syömäkelpoista vielä sunnuntaina. Paistettujen juustokakkujen maku paranee ajan kanssa ja säilytys juurikin jääkaapissa 🙂

      Vastaa
      • Anonyymi sanoo

        20.6.2017 11:42

        Kiitos vastauksestasi. Mietin pitäisikö ohje tehdä 1,5 kertaisena tuohon 24 cm:n vuokaan, mutta vaatisi ehkä pidemmän paiston? Monelleko hengelle tai montako palaa tuosta perusohjeesta olisi suurinpiirtein tulossa?

        Vastaa
        • Anni sanoo

          20.6.2017 11:43

          Tekisin ehkä itse juuri 1,5 -kertaisena ja pidentäisin paistoa hiukan tarkkailemalla. En laita usein annosmääriä, kun riittävyys riippu aina siitä mitä muuta on tarjolla ja kuinka isoja paloja ihmiset ottaa, mutta kyllä peruskakku on 10 hengelle tai useammallekin.

          Vastaa
  8. Hanna sanoo

    9.3.2018 07:37

    Hei. Onnistuuko tämä tehdä pakasteraparperista ja voiko maizenan tilalla käyttää perunajauhoja? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.3.2018 07:45

      Moi Hanna, uskon että onnistuu pakasteraparperista ja perunajauhot käyvät hyvin 🙂 Hyvää viikonloppua!

      Vastaa
      • Hanna sanoo

        9.3.2018 08:19

        Kiitos nopeasta vastauksesta, hyvää viikonloppua!

        Vastaa
        • Kepa sanoo

          11.6.2018 13:25

          Onko eroa mantelijauheella ja mantelijauholla?Tein pohjan mantelijauheella kun sitä oli pienissä pusseissa.Rasvaa valui uunin pohjalle?? Kakku oli muuten aivan ihana.Kompottia emme kaivanneet enää kakun päälle vaikka sitä jätin.Jos haluaa lisää raparperin makua niin varmaan ihan ok.

          Vastaa
          • Anni sanoo

            11.6.2018 14:07

            Moi Kepa,

            Voi olla jauheissa ja jauhoissa pieniä eroja, mutta rasvan valuminen johtuu luultavasti irtopohjavuosta. Näin käy usein, kun paistetaan uunisa juustokakkua, jonka pohjassa on rasvaa. Voit laittaa kestoleivinpaperia uunin pohjalle suojaamaan uunia tai suosittelen myös reunallista irtopohjavuokaa, joka estää valumisen:

            https://www.anninuunissa.com/irtopohjavuoka-korkea-22cm-p-869.html

  9. Saila sanoo

    16.6.2018 21:36

    Ihana ohje – kiitos! Leivoin paistettuja juustokakkuja himoavalle miehelleni tämän kakun synttärilahjaksi, ja hän oli onnessaan. <3

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.6.2018 09:44

      Hei Saila 🙂 Sinun miehelläsi on siis ihan samanlainen maku kuin minun miehelläni 🙂 Mukavaa kesää!

      Vastaa
  10. Taija sanoo

    25.6.2018 11:29

    Olipas muuten hyvä kakku! Sai paljon kehuja Juhannuspöydässä ❤️??

    Vastaa
    • Anni sanoo

      25.6.2018 13:07

      Hei Taija 🙂 Tosi kiva kuulla. Ihanaa kesää!

      Vastaa
  11. Niina sanoo

    12.7.2018 09:17

    Hei, ajattelin tehdä kakun 14 cm vuokaan, niin kuinka paljon minun kannattaisi pienentää ohjetta ja lyhentää paistoaikaa? Kiitos jo etukäteen avusta 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      16.7.2018 08:17

      Hei Niina, En osaa sanoa kuinka paljon paisto muuttuu ja lyhenee, sillä en ole testannut kakkua näin pieneen vuokaan. Määrällisesti tekisin varmaan 1/3 ohjeesta, mutta taikinan määrä riippuu myös kakkuvuoan korkeudesta. Leivonta on usein pientä testailua, joten toivotan onnea testaamiseen 🙂 Ihanaa uutta viikkoa!

      Vastaa
  12. Sari sanoo

    8.11.2018 12:35

    Hei!

    En löytänyt mistään tietoa mitä tuorejuustoa tässä käytetään? Vai onko väliä? Itse suosin mascarponea hyydytettävissä kakuissa,mutta soveltuuko paistettavaksi?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.11.2018 20:29

      Heips, juustokakkuihin käytän aina maustamatonta tuorejuustoa ja yleensä Philadelphiaa. En ole kokeillut mascarponea paistettavaan kakkuun, joten en ole 100% miten se käyttäytyy.

      Vastaa
  13. Gussum sanoo

    10.12.2018 10:56

    Hei,tein tämän kakun valmiista hillosta ja ai että mikä maku😍mutta hillo oli painavampi kui täyte ja painui pohjalle,voisinko seuraavalla kerralla ohentaa hilloa vedellä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      14.12.2018 08:35

      Voit ohentaa tai keittää vähemmän aikaa 😉

      Vastaa
  14. Päivi sanoo

    30.7.2020 11:18

    Voiko kakun pakastaa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      31.7.2020 08:22

      Täällä ohjeita leivonnaisten pakastuksesta:

      https://www.anninuunissa.fi/leivonnaisten-pakastus/

      Vastaa
  15. Heidi sanoo

    5.11.2020 11:21

    Hei,

    Jos kakun antaa olla yön yli jääkapissa, onko kakku parempaa kylmänä vai lämmittäisitkö hetken uunissa ennen tarjoamista?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      5.11.2020 11:52

      Juustokakut syödään aina jäähtyneenä myös paistetut. En lämmittäisi uudestaan. Paistettujen uunikakkujen maku paranee ajan kanssa. Itse pidän kakkua huoneenlämmössä ennen tarjoilua, jolloin se ei ole aivan jääkaappikylmää.

      Vastaa
      • Heidi sanoo

        7.11.2020 15:22

        Kiitos vastauksesta! Hyvä etten mene siis pilaamaan kakkua uudelleenlämmittämällä 😀

        Vastaa
  16. Heini sanoo

    23.6.2022 11:20

    Mistä löydän raparperikompottin ohjeen? 😊

    Vastaa
    • Anni sanoo

      23.6.2022 16:32

      Tuollahan se on ohjeen ensimmäisenä 😚

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios