• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Ihana Pannacottapiirakka (Ve)

Joulu· Makeat piirakat· Piirakat

16 joulu
Ihana Pannacottapiirakka (Ve)

Viimeisiä viedään. Tämän ohjeen Ihana pannacottapiirakka (Ve) jälkeen on tulossa vielä kaksi jouluista ideaa teille. Sitten rauhoitutaan nauttimaan pyhistä.

Tästä ohjeesta tuli yksi tämän vuoden suosikeistani. Suunnittelin ohjeen asiakkaalle, mutta ihastuin siihen niin kovasti, että halusin jakaa sen teille myös täällä. Tämä piirakka löytyy meiltä tänä vuonna myös omasta joulupöydästä. Ei pelkästään maun ja ulkonäön vuoksi, vaan koska tekemiseenkin menee vain hetki, jos hyytymisen odottelua ei lasketa.

Tämä ohje on täysin maidoton ja vegaaninen. Tykkään haastaa itseäni suunnitellessa reseptiikkaa. Tämä piirakka oli makujensa puolesa haastava, mutta myös vegaanisuuden takia. Se tunne kun onnistuu näin hyvin on mahtava!

Pannacotta eli kermavanukas tehdään yksinkertaisesti kermasta, vaniljasta ja sokerista. Yleensä se hyydytetään liivatteella, mutta tässä ohjeessa hyydytyksen toimittaa agar agar -jauhe. Koska ohje on jouluinen, niin mikä muu sopisi paremmin piirakan pohjaksi kuin piparkakut? Annan piparkakut ovat muuten täysin vegaanisia. Tein pohjan niistä.

Ihana pistaasipraliini, jonka ohjeen jaoin teille jo aiemmin täällä tuo rousketta suutuntumaan ja puolukat happoa muuten makean piirakan makumaailmaan. Piirakan pohja ei jää täysin rapeaksi vaan sulautuu ihanasti pehmeän pannacottatäytteen makumaailmaan.

Oletko jo vakuuttunut, että tätä kannattaisi kokeilla? Reseptin löydät alta.

Ihana Pannacottapiirakka (Ve)

Ihana Pannacottapiirakka (Ve)

Noin 10 hlö 

Pohja 

  • 200 g piparkakkuja (Annan piparkakut ovat vegaanisia) 
  • 75 g maidotonta margariinia (Sunnuntai) 
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. 
  2. Hienonna keksit tehosekoittimessa tai murskaten. 
  3. Sulata margariini ja sekoita piparkakkumuruun. 
  4. Painele piparkakkupohja halkaisijaltaan 24 cm irtopohjallisen (tai umpinaisen) piirakkavuoan pohjalle. 
  5. Paista keksipohjaa uunin keskitasolla 10 minuuttia. 
  6. Nosta jäähtymään. 

Täyte 

  • 2,5 dl kookosmaitoa (valkoinen osa) 
  • 2,5 dl kaurakermaa (kuumuutta kestävää esim. Fazer Aito kauraruoka) 
  • 0,5 dl sokeria 
  • 1 tl vaniljasokeria 
  • 1 vaniljatanko 
  • 2 tl Meiran agar agar -jauhetta 
  1. Mittaa kermat ja sokerit kattilaan.  
  2. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kermaseokseen.  
  3. Laita myös vaniljatanko seokseen ja kiehauta. Nosta tanko pois.  
  4. Lisää agar agar vähän kerralla koko ajan sekoittaen vispilällä.  
  5. Anna kiehua hetki ja nosta kattila liedeltä. 
  6. Jäähdytä pannacottaseosta hieman ja kaada sitten varovasti keksipohjan päälle (niin, että keksipohja ei sekoitu kermamassaan).  
  7. Nosta piirakka tekeytymään jääkaappiin noin tunniksi ja valmista sillä aikaa praliini.  

Pistaasipraliini 

Ohje löytyy tästä.

Koristeet 

  • puolukoita tai karpaloita 
  • pistaasipraliinia 
  • 2 rkl kookoshiutaleita 
  • muita syötäviä koristeita 
  1. Asettele kaikki koristeet piirakan reunoille ja tarjoile piirakka glögin kanssa.  

Vinkki! Pakkaa loput pistaasipraliinit joululahjaksi tai tarjoile sellaisenaan! 

Ihana Pannacottapiirakka (Ve)
Ihana Pannacottapiirakka (Ve)
Ihana Pannacottapiirakka (Ve)

Tunnelmallista viikon jatkoa!

Ohje suunniteltu alunperin Meiralle.

/Anni


Kaikki lisää jouluohjeita löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

8 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Korkea Piparkakkutalo + kaavat
Seuraava artikkeli: Rouskuvat Pähkinä-caramelkeksit (G) »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Viola sanoo

    20.12.2020 10:35

    Ihana resepti!

    Kuinka kauan piirakka säilyy? Haluaisin tehdä jouluaaton pöytään, mutta mielellään mahdollisimman etukäteen ☺️

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.12.2020 15:37

      Hei, säilyttäisin tätä 1-3 arkipäivää jääkaapissa 🙂 Sen jälkeen aistinvarainen arviointi.

      Vastaa
  2. Veera sanoo

    20.12.2020 23:26

    Moikka. Voiko tuon agar agarin korvata ihan vaan liivatteella? Millä määrällä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.12.2020 07:46

      Moi, tottakai. Laittaisin 4-5 liivatetta. En ole itse kokeillut liivatteilla, joten en osaa tarkkaan sanoa kummalla määrällä hyytyy juuri oikeanlaiseksi. Pehmeämpi tulos neljällä ja ehkä hiukan kovempi viidellä.

      Vastaa
  3. Oona sanoo

    22.12.2020 16:34

    Moi!

    Tarkoitetaanko kookosmaidolla metallisessa tölkissä olevaa kun kerran puhutaan valkoisesta osasta? Entä oletko koittanut vaihtaa kaurakermaa ja kookosmaitoa joihinkin muihin esim. soijatuotteisiin tai normaaleihin maitotuotteisiin? Onnistuuko hyvin vai onko resepti herkkä muutoksille? Vaikuttaa kyllä mielenkiintoiselta reseptiltä ja ajattelin kokeilla!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      23.12.2020 06:44

      Moi,

      Kyllä käytin metallitölkistä kookosmaitoa. En ole ehtinyt testata tätä reseptiä vielä muilla raaka-aineilla. Pannacotta tehdään perinteisesti kuohukermaan ja sitä olen tehnyt useasti. Käytänössä voit vaihtaa kermat ja maidot mihin tahansa kermaan: pelkkään kaurakermaan, kookoskermaan, kuohukermaan jne. Käyttäisin kuitenkin täyteläistä (rasvaista) vaihtoehtoa – en esimerkiksi ihan perusmaitoa. Resepti on herkkä muutoksille vaan hyydyttävän aineen osalta. Onnistuu myös liivatteilla, jos niin haluaa.

      Vastaa
  4. Milla sanoo

    26.11.2021 06:56

    Moikka! Maistuuko tässä kuinka vahvasti tuo kookosmaito? Jos ei yleensä tykkää kovin paljon kookoksesta

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.11.2021 13:51

      Moikka Milla! Omaan makuuni se ei maistu liikaa, mutta makuasiat ovat aina makuasioita.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios