• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Jäätelö
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Leivontaohjelma
  • Mökkiohjeet
  • Perhe
    • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria

Katkeran suloinen Veriappelsiinikakku

Kreemikakut

28 tammi

Katkeran suloinen Veriappelsiinikakku

Tänäänkin koti tuoksuu appelsiineilta, veriappelsiineilta, joiden paras sesonki on juuri nyt. Fantastinen veriappelsiinin tuoksu ja kaunis ulkonäkö on inspiroinut minua viime viikolla ja meillä on syöty veriappelsiineja hyvin erilaisissa muodoissa. Myös te inspiroiduitte kandeeratuista veriappelsiinirenkaista, sain nimittäin paljon positiivista palautetta tuosta reseptistä ja moni teistä on jo kokeillut sitä! Ihan parasta. No mihin käytin lopulta renkaat? Tai sen ihanan appelsiinisiirapin, minkä säästin varta vasten? No tähän kakkuun tietenkin (taisin vihjata siitä jo) ja lupaan tämä kakku on katkeran suloinen, makea sekä vastustamaton.

Leivoin katkeran suloisen veriappelsiinikakun pohjaksi paljon suosiota saaneen mehevän vaalean vaniljakakkupohjan, kostutin pohjat makean kirkerällä appelsiinisiirapilla, vatkasin sitruunamoussen kakun väliin (oikaisin ja käytin hyydykejauhetta), lopuksi vatkasin ja levitin kakun päälle kuohkean kreemin, jonka maustoin vadelmalla. Makujen yhdistelmä on täydellinen: veriappelsiini, sitruuna ja vadelma. Kakun väliin voisi halutessaan lisätä myös tuoreita vadelmia tai veriappelsiinia, mutta se toimii näin yksinkertaisena myös loistavasti. Jaan tuon vadelmakreemin ohjeen teille ihan muutaman päivän sisällä. Se on yksinkertainen voikreemi, jonka maustoin pakastekuivatulla vadelmajauheella.

Ihanat pursotukset kakun päälle on tehty uudella isolla kruunutyllallani ja pursotuksien päällä on, mitä muitakaan kuin Lakridsin vadelmakuulia. Nuo Lakridsin kuulat ovat täydellisiä koristeita. Siitä ei pääse mihinkään. On vaan hyvin hankalaa säästellä niitä kakkuihin, koska ne ovat pelkästään jo niin herkullisia!

Jos päätät kokeilla kandeerattuja appelsiineja tai tätä kakkua jaa kuvasi myös Instagramissa #anninuunissa! Olisi ihana nähdä teidän versioita!


Katkeran suloinen Veriappelsiinikakku

Kakun riittoisuus: noin 8-10 hlö

Kakkupohja (15 cm): 

Kakkupohjana kakussa on vaniljainen kakkupohja, jonka ohjeen löydät tästä.

Sitruunamousse (kahteen väliin):

  • 2.5 dl kermaa
  • 60 g sitruunahyydykejauhetta
  1. Valmista sitruunamousse hyydykejauhepaketin ohjeiden mukaan:
  2. Vatkaa kerma kuohkeaksi, sekoita jauhe veteen, yhdistä ja kääntele kuohkeaksi.
  3. Puolikkaasta purkista jauhetta riittää moussea kakun (15cm) molempiin kerroksiin.

TAI tee sitruunamousse itse. Katso resepti täältä.

Koristeet ja kostutus:

  • Kandeeratut appelsiinit & appelsiinisiirappi
  • Vadelmakuulat (Lakrids)

Vadelmakreemin ohjeen löydät tästä.

(Voit käyttää voikreemiä, marenkikreemiä tai valkosuklaakreemiä myös kuorrutukseen).

Kakun kokoaminen:

  1. Leikkaa kakku kolmeen kerrokseen
  2. Kokoa kakku vuokaan, jossa paistoit sen (vuoraa leivinpaperilla reunat ja pohja).
  3. Kostuta appelsiinisiirapilla ja lisää puolet moussesta pohjakerroksen päälle.
  4. Toista sama seuraavaan kerrokseen, kostuta vielä päällimmäinen kerros ja laita kakku tekeytymään jääkaappiin (mielellään yön yli).
  5. Kuorruta kakku vadelmakreemillä palettiveistä ja raappaa apuna käyttäen (2 kerrosta – koveta ensimmäinen kerros käyttämällä kakku jääkaapissa ja levitä päälle toinen kerros.)
  6. Pursota kreemiä isolla kruunutyllalla kakun päälle. Asettele pyöreät kuulat pursotuksen päälle.
  7. Lopuksi koristele kandeeratuilla appelsiineilla.

Katkeran suloinen Veriappelsiinikakku

Katkeran suloinen Veriappelsiinikakku

Katkeran suloinen Veriappelsiinikakku Katkeran suloinen Veriappelsiinikakku


Lisää kreemikakkuja löydät täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

16 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Kandeeratut Appelsiinit
Seuraava artikkeli: Ihana Vadelmakreemi (myös vegaanisena) »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Lilli sanoo

    28.1.2018 10:19

    Ihanan oloinen kakku! Mulle tuli eilen kuitenkin yhtä kakkua tehdessä ongelmia marenkivoikreemin kanssa, enkä ymmärrä mistähän se voisi johtua. Levitin ensin kakkuun ns ”murukerroksen” kreemiä ja laitoin hetkeksi jääkaappiin kovettumaan. Hetken päästä jatkoin kuorruttamista, mutta ihan kun kakku olisi alkanut hylkimään koko kreemiä, eikä se siis pysynyt lainkaan kakun päällä ja oli todella hankalaa levittää. 😀 Missä vika ja mitä tein väärin..?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.1.2018 13:59

      Heips Lilli,

      Kiitos kommentistasi ja kehuista 🙂

      Nyt on vaikea suoraan sanoa mistä johtuu marenkikreemin käyttäytyminen noin. Millä reseptillä teit? Oliko kreemi huoneenlämpöistä ja muuten helposti levittyvää? Entä mitä rasvaa käytit ja oliko kakku tekeytynyt jääkaapissa ennen levitystä eli oli viileä? Käytitkö palettiveistä?

      Vastaa
  2. Jack Bauer sanoo

    28.1.2018 13:21

    Miten voi saada noin tasaiset kerrokset kakkuun. 😀 Tosi hieno tuo sun marmorikuvioinen kakkualunen! 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.1.2018 13:56

      Haha kuules jo jollekin toiselle vastasin Instagramissa, että tasaisia kakkukerroksia harjoitellaan edelleen 😉 Nämä asiat on tärkeitä:

      – kiinteä (ei höttöinen) kakkupohja
      – huolellinen leikkaus veitsellä ja pyörivää kakkualustaa apuna käyttäen
      – täytteiden tarkka mittaus, että kumpaankin kerrokseen tulee täytettä yhtä paljon
      – niin ja hikeä ja hermoja 😀

      Ja alusta on joululahja – toivottu sellainen! Tykkään itsekin!

      Vastaa
  3. Kakkumonsteri sanoo

    11.2.2018 12:24

    Ihana ? kerroksetkin on ihan täydelliset ? hyvää lähestyvää ystävänpäivää! ❤

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.2.2018 17:20

      Kiitos Kakkumonsteri 🙂 Oikein ihanaa tulevaa ystävänpäivää myös sinulle! <3

      Vastaa
  4. Hanna sanoo

    24.4.2018 10:28

    Heippa!

    Mulla ois tarkotus tehdä tämä kakku pienelle porukalle vapuksi. Aion leipoa pohjan 13 cm halkaisijalta olevaan vuokaan. Kuinka paljon pohjan ja täytteiden ohjeita tulisi pienentää, jotta niitä olisi sopivasti tuon kokoiseen kakkuun? 🙂 Oli tarkoitus siis leipoa juurikin tuo sama pohja, minkä itse olet tähän kakkuun tehnyt.

    Niin ja tämä kakku näyttäää aivan täydelliseltä! Pakko siis päästä testaamaan 🙂

    Vastaa
  5. Anni sanoo

    24.4.2018 15:10

    Heips Hanna,

    Kiva kun ihastuit tähän kakkuun <3 Se oli kyllä ihanan raikasta! En lähtisi muuttamaan kakkureseptiä parin sentin vuoan takia kun tuo 15cm vuokakin oon jo aika pieni.Lue huolella vinkit kakkupohjaan. Monella on ollut paiston kanssa ongelmia. Jos teet sitruunamoussen itse niin tee linkitetyn moussen ohje jakamalla se kolmeen osaan ja vadelmakreemin voit jakaa kahteen osaan 🙂 Mukavaa leipomista!

    Vastaa
    • Hanna sanoo

      27.4.2018 09:37

      Hei taas!

      Tällä mennään, kiitos avusta! ☺ pitää sitten tulla kertomaan miten onnistui!

      Vastaa
      • Anni sanoo

        27.4.2018 16:13

        Mahtavaa! Iloista leivontaa! 🙂

        Vastaa
        • Hanna sanoo

          30.4.2018 10:03

          Kiitos! Kakku on nyt leivottu 🙂 Kuvaa löytyy instagramista. Tägäsin sut siihen jos haluat käydä kurkkaamassa! Kiitos paljon vielä vinkeistä 🙂 Kaikkea tuli juuri oikea määrä!

          Vastaa
          • Anni Paakkunainen sanoo

            30.4.2018 15:10

            Hei Hanna, mahtavaa, että kakku onnistui 🙂 Ei kestä kiittää. En löytänyt kakkusi kuvaa. Kerrotko nimimerkkisi, jos käyn kurkkaamassa 🙂 Herkullista vappua!

  6. Hanna sanoo

    1.5.2018 23:29

    Nimimerkillä @hannapalosaari löytyy 🙂 johtui muuten varmaan profiilin asetuksista. Nyt pitäisi päästä kurkkaamaan! Sitä samaa sinulle, vaikka vappu alkaakin olemaan jo loppusuoralla!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.5.2018 07:11

      Nyt näkyi löytyi kuva. Tosi mahtava, upea tosinto <3

      Vastaa
  7. Hanna sanoo

    6.5.2018 23:43

    Kiitos paljon! ? Merkkaa ammattilaisen ja myös mun idolin sanomana tosi paljon❤

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      7.5.2018 07:21

      Voi ei idoli <3 Kiitos ihanasti sanottu! 🙂 Ja hei olen myös ihan itse oppinut kotileipuri ilman koulutusta. Uskon, että jokainen pystyy leipomaan kauniita kakkuja opettelemalla! 🙂 Aurinkoista viikkoa sinulle Hanna!

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Häät Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivokset Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Marenki Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vege Yhteistyö Ystävänpäivä

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Huomenta ☀️ Onnea on aamuaurinko ja kotona l Huomenta ☀️ 

Onnea on aamuaurinko ja kotona leivottu tuore ruisleipä 👌🏻

Ohje blogissa ja linkki profiilissa ☝🏻 #anninuunissa
IG-Resepti 💕 maaliskuun eli mun synttärikuukau IG-Resepti 💕 maaliskuun eli mun synttärikuukauden kunniaksi. Kaikki yllärit ja hemmottelut peruttiin tai ainakin siirrettiin. Surettaa, harmittaa ja väsyttää. Onneksi aurinko ja tuleva kevät piristää ☀️ ja se että vuosi sitten ei tiedetty, että ollaan samassa, jopa pahemmassa tilanteessa, vuotta myöhemmin. Haleja ja jaksamista kaikille! 😘

Ihana Puolukkasmoothie 🌿 (2 annosta)

2 dl jäisiä puolukoita
4 dl kauramaitoa
4 taatelia
3 rkl kauraleseitä
ripaus kardemummaa ja kanelia

Mittaa kaikki blenderiin ja aja tasaiseksi. Nauti! 

Ihanaa uutta viikkoa! 🤗
🍊🍊🍊 Saisiko olla pala veriappelsiinitort 🍊🍊🍊

Saisiko olla pala veriappelsiinitorttua? 

Ihana makumuistoja herättelevä ohjeeni löytyy uusimmasta @unelmientalojakoti numerosta 👏🏻 Minä leivoin, yhdessä stailattiin ja kuvan nappasi @johannamyllymakiphotographer 📷
Parit laskiaispullat vielä hiihtoloman lopuksi 💕

Seuraaville viikoille pitäisi kehittää nyt mukavaa puuhaa kotona. Olisi kiva inspiroida ja aktivoida teitä myös tai tehdä jotain yhdessä! Millainen live kiinnostaisi? Mitä haluaisitte tehdä? Ja kiinnostaako ylipäätänsä leivontalivet vielä? 😘
Terttu tummuneita banaaneita keittiön pöydällä Terttu tummuneita banaaneita keittiön pöydällä? 🍌

Sormiruokailtava sokeriton banaanileipä (6 kk+) on täynnä vatsaa täyttäviä ainesosia: pähkinää, kauraa ja banaania! 👶🏼

Tämä ei ole pelkästään vauvojen ohje, vaan sopii myös aikuisille. Aloin heti maiskutella ajatusta vähän terveellisemmästä banaanileivästä, jonka päälle voisi lusikoida itse keitettyä kinuskia. Tai jos haluaa pitää koko nautinnon sokerittomana, niin kokeile soseuttaa taateleita pienen kauramaitotilkan kanssa, niin sinulla on ihanaa sokeritonta taatelikinuskia 💛

Ohje (myös pähkinätön) nyt blogissa ja linkki löytyy biosta sekä stoorien puolelta☝🏻 #anninuunissa
ARVONTA & kirjasuositus 🍰👇🏻 Tänä vuo ARVONTA & kirjasuositus 🍰👇🏻

Tänä vuonna mua on inspiroinut suuresti lahjakkaan Outin @samastapadasta -kirja. Rehellisesti, en ole koskaan ahminut mitään muuta keittokirjaa yhtä ahkerasti. "Samasta padasta" -ajatus on nerokas. Koko perhe eli myös vauvat syövät samaa ruokaa eli samasta padasta 🥑

Jokainen pieni tulevaisuuden kulinaristi on ansainnut itse tehtyä maistuvaa ruokaa. Kirja herkullisten reseptien ja tarinoiden avulla olen oppinut kokkaamaan vauvalle rohkeasti ja kehittämään myös itse reseptiikkaa. Tekin olette innostuneet uusista taidoistani. Tätä vauvan 6kk kakkua on nimittäin tarjoiltu jo monissa juhlissa (ohje löytyy blogista) 🎂

Saan arpoa teille @samastapadasta -kirjan uusimman painoksen 💕 Alla ohjeet arvontaan (Instagram ei ole osallisena arvonnassa):

1. Paina ❤️ ja kommentoi minkä ikäinen herkuttelija siellä kaipaa uusia makuja 👶🏼
2. Seuraa @anninuunissa & @samastapadasta 🍜
3. Osallistu su 28.2. mennessä. Ilmoitan voittajalle henkilökohtaisesti 📚

Onnea arvontaan! Psst.. @samastapadasta tilillä pian myös herkullisen leivontakirjan arvonta! ☀️

📷 @visuelli.erja
Matkamuistoja Miamista 🌴 Meidän viime vuoden Matkamuistoja Miamista 🌴 Meidän viime vuoden hiihtoloma (ja teidän toivepostaus) nyt blogin puolella 🧇

”Tasan vuosi sitten pakkasimme matkalaukkuja se ihana odottava kihelmöinti vatsan pohjassa. Olimme miettineet pitkään alkukevään matkakohdetta. Meidän viimeinen pidempi matka kahdestaan. Sitä emme tienneet, että matka todellakin jäi koko vuoden viimeiseksi.” #anninmatkat ☀️

Ihanaa hiihtolomaa kaikille! ⛷
Kukat 💕🌸 Kiinnostaisiko teitä postaus, mis Kukat 💕🌸

Kiinnostaisiko teitä postaus, missä olisi kuvia näistä upeista kimpuista kootusti? 🤔

@homeingardenkauniainen
Moi 👶🏼 Ajattelin esittäytyä kun vilahtelen Moi 👶🏼 Ajattelin esittäytyä kun vilahtelen täällä melko usein ja varsinkin ruokahetkeni saattavat tulla teille tutuiksi 🍼

Minulla on monta lempinimeä. Teille olen tästä lähtien Onni 💙 

Toinen sukkani on usein kateissa, koska sukkien repiminen ja maistelu on mielipuuhaani 🧦

Tykkään herkutella ja tällä hetkellä suosikkejani ovat 🥦🍌🫐 ja lohi.

Olen iloinen ja utelias. Itken harvoin ja nauran usein 😃 

Olen aamuvirkku, enkä ole elämäni aikana nukkunut klo 6.00 pidempään. Onneksi äitikin on aamuvirkku 🥱

Rakastan muumeja, etenkin Muumi-yöriepuani ja Muumi-kauranaksuja 🤍

En malta olla paikoillani, parasta onkin kierrellä ympäri taloa tutkia uusia paikkoja 👀

Viihdyn myös keittiössä. Siellä istun sitterissä ja kuuntelen tarkkaan mitä äiti selostaa 🥣

Minulla on jo kaksi harrastusta: muskari ja uinti 🎵💦

Täytän tänään 7 kuukautta 🥳

Hauska tutustua 👋🏻
3 x Hyvää & 3 x Huonoa 🤍 tänään on muska 3 x Hyvää &  3 x Huonoa

🤍 tänään on muskaripäivä
🤍 viikonloppu jee
🤍 laskiaispullat

🖤 tiskikone hajosi
🖤 polvessa kipeä mustelma (liukastuin eilen)
🖤 ahdistava hammaslääkärikokemus

Mitäs teillä? Ihanaa viikonloppua! 😘
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2021 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios