Ihana Vadelmakreemi (myös vegaanisena)

Ihana Vadelmakreemi (myös vegaanisena)

Rakastan erilaisia kreemejä ja suosikkikakkujani ovatkin nykyään erilaiset kreemikakut. Kreemejä voi käyttää monipuolisesti; kääretortuissa, keksien tai macaron-leivosten täytteenä. Sokeri- tai voikreemi onkin leipurin perusaine, josta on moneksi! Suosikki-suklaakreemini on täydellinen niin kuorrutteena kuin täytteenäkin mehevän suklaakakun sisällä. Katso suklaakreemin ohje täältä.

Kreemejä voi maustaa eri tavoilla: tuoreilla tai kuivatuilla marjoilla, marjajauheilla, vaniljalla ja erilaisilla aromeilla. Kreemejä vatkatessa on yksi tärkeä asia mikä pitää muistaa: VATKAUS. Moni kertoo syyksi miksi ei pidä voikreemeistä sen, että voi maistuu kreemin läpi. Fakta on se, että jos ja kun kreemiä vatkaa tarpeeksi ei voi maistu läpi. Kreemi, jonka pohjana on voi, tulee vatkata alussa huolellisesti hyvin kuohkeaksi ja vaaleaksi. Vatkaus on täydellisen kreemin lähtökohta. Seuraavaksi lisätään sokerit ja lopuksi maustetaan. Voikreemin voi tehdä helposti vegaanisena, kun käyttää maidotonta margariinia voin sijaan. Lue postauksen lopusta vinkit kakun kuorruttamiseen kreemillä!

Ihana Vadelmakreemi (myös vegaaninen) on luonnollisesti maustettu ja värjätty aidolla vadelmajauheella. Kuorrutin vadelmakreemillä Veriappelsiinikakun, jonka ohjeen löydät tästä. Tällä kreemillä voisit yhtä hyvin kuorruttaa myös kuppikakkuja tai täyttää kääretortun.


Ihana Vadelmakreemi (myös vegaanisena)

Ohje:

  • 250 g voita
  • 5-6 dl tomusokeria
  • 1 rkl maitoa
  • 2-3 tl vadelmajauhetta (esim. täältä)
  1. Anna voin pehmentyä huoneenlämmössä noin tunti.
  2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi. Tähän menee usea minuutti. Näet selvästi kuinka voin väri vaalenee ja seos kuohkeentuu.
  3. Aloita lisäämään tomusokeria vähän kerrallaan koko ajan vatkaten.
  4. Kun olet lisännyt kaiken sokerin jatka vatkaamista usean minuutin ajan. Lisää maito ja jatka vatkausta.
  5. Lopuksi lisää vadelmajauhe lusikallinen kerrallaan.
  6. Jatka vielä vatkaamista.
  7. Valmis voikreemi on kuohkeaa ja vaaleaa ja se ei maistu voilta. Kuohkea, vaalea ja notkea kreemi on helppo levittää kakun päälle palettiveistä apuna käyttäen. Kreemin vatkaamiseen menee noin 10 minuuttia.
  8. Voikreemi tulisi levittää kakkupohjan päälle ensin niin tasaisesti kuin mahdollista, käyttää jääkaapissa ja toistaa levitys.
  9. Levitä siis kakkupohjan päälle ensin yksi ohut kerros ”murukerros” kreemiä ja käytä kakku jääkaapissa (n. 5-10min), jolloin kreemi kovettuu kakun pintaan.
  10. Sen jälkeen levitä kreemiä vielä toinen kerros ja kolmaskin, jos olet tarkka. Muista aina kovettaa jokainen kerros jääkaapissa.

Huom! Tasaisen lopputuloksen saamiseksi palettiveitsi on ehdoton työväline!

Vegaaninen Vadelmakreemi

Ihana Vadelmakreemi (myös vegaanisena) – ohje on muuten täysin sama, mutta korvaa voi maidottomalla margariinilla ja maito kauramaidolla tai muulla kasvimaidolla.

Ihana Vadelmakreemi (myös vegaanisena)

Ihana Vadelmakreemi (myös vegaanisena) Ihana Vadelmakreemi (myös vegaanisena)

Ihana Vadelmakreemi (myös vegaanisena)

Kreemikuorrutus – näin onnistut:

  1. Vatkaa kreemi kunnolla ja huolellisesti kuohkeaksi (täydellisen kreemin vatkaukseen menee noin 10 minuuttia).
  2. Levitä kreemi aina huoneenlämpöisenä ja notkeana kakun päälle.
  3. Jos teet kreemin etukäteen ja säilytät sen jääkaapissa, vatkaa kreemi uudelleen ennen levitystä.
  4. Käytä palettiveistä ja tukevaa raappaa levitykseen.
  5. Pyörivä kakkualusta on myös hyvä apuväline kuorruttamiseen. Voit kääntää kakkua nopeasti samalla kun siistit kakun pintaa veitsellä.
  6. Levitä kakun päälle aina vähintään kaksi kerrosta kreemiä: murukerros ja viimeistelykerros.
  7. Jotta kreemipinnasta ei tule liian paksu levitä ohuita kerroksia.
  8. Voipohjaiset kreemit sopivat kaikki marsipaanin ja sokerimassan alle pitämään kosteutta!
  9. Voit myös pakastaa kreemejä! Sulata pakastettu kreemi jääkaapissa ja vatkaa notkeaksi ennen käyttöä!
  10. Kreemit ovat hyvin pursotettavia! Kannattaakin jättää kuorrutuksesta aina vähän yli kreemiä, jolla voit pursotella koristeita kakun päälle!
  11. Työskennellessä pidä kreemi aina huoneenlämmössä, ettei se kovetu (jääkaappi).
  12. Voit värjätä kreemejä pasta- ja geeliväreillä.
  13. Voit maustaa kreemejä melkein millä tahansa (jauheet, aromit jne.).
  14. Kosteat aineet kuten: pakastemarjat ja mehut saattavat juoksettaa kreemin ja siksi eivät ole suositeltavia.
  15. Voit levittää kreemin kakun päälle jo tarjoilua ja koristelua edeltävänä päivänä.

Lisää täytteitä ja kuorrutteita löydät täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

21 Comments

  1. Julia sanoo:

    Heippa! Kysyisin sellaista, kun tein mehevän vaalean vaniljakakkupohjan, niin sopisiko tämä kreemi myös täytteeksi tähän pohjaan? Vai tuleeko liian raskas ja tunkkainen?🤔🤔
    Ihanaa jos kerkeät vastaamaan asap☺️🫶🏼

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *