• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Ihana Vadelmakreemi (myös vegaanisena)

Täytteet ja kuorrutukset

30 tammi

Ihana Vadelmakreemi (myös vegaanisena)

Rakastan erilaisia kreemejä ja suosikkikakkujani ovatkin nykyään erilaiset kreemikakut. Kreemejä voi käyttää monipuolisesti; kääretortuissa, keksien tai macaron-leivosten täytteenä. Sokeri- tai voikreemi onkin leipurin perusaine, josta on moneksi! Suosikki-suklaakreemini on täydellinen niin kuorrutteena kuin täytteenäkin mehevän suklaakakun sisällä. Katso suklaakreemin ohje täältä.

Kreemejä voi maustaa eri tavoilla: tuoreilla tai kuivatuilla marjoilla, marjajauheilla, vaniljalla ja erilaisilla aromeilla. Kreemejä vatkatessa on yksi tärkeä asia mikä pitää muistaa: VATKAUS. Moni kertoo syyksi miksi ei pidä voikreemeistä sen, että voi maistuu kreemin läpi. Fakta on se, että jos ja kun kreemiä vatkaa tarpeeksi ei voi maistu läpi. Kreemi, jonka pohjana on voi, tulee vatkata alussa huolellisesti hyvin kuohkeaksi ja vaaleaksi. Vatkaus on täydellisen kreemin lähtökohta. Seuraavaksi lisätään sokerit ja lopuksi maustetaan. Voikreemin voi tehdä helposti vegaanisena, kun käyttää maidotonta margariinia voin sijaan. Lue postauksen lopusta vinkit kakun kuorruttamiseen kreemillä!

Ihana Vadelmakreemi (myös vegaaninen) on luonnollisesti maustettu ja värjätty aidolla vadelmajauheella. Kuorrutin vadelmakreemillä Veriappelsiinikakun, jonka ohjeen löydät tästä. Tällä kreemillä voisit yhtä hyvin kuorruttaa myös kuppikakkuja tai täyttää kääretortun.


Ihana Vadelmakreemi (myös vegaanisena)

Ohje:

  • 250 g voita
  • 5-6 dl tomusokeria
  • 1 rkl maitoa
  • 2-3 tl vadelmajauhetta (esim. täältä)
  1. Anna voin pehmentyä huoneenlämmössä noin tunti.
  2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi. Tähän menee usea minuutti. Näet selvästi kuinka voin väri vaalenee ja seos kuohkeentuu.
  3. Aloita lisäämään tomusokeria vähän kerrallaan koko ajan vatkaten.
  4. Kun olet lisännyt kaiken sokerin jatka vatkaamista usean minuutin ajan. Lisää maito ja jatka vatkausta.
  5. Lopuksi lisää vadelmajauhe lusikallinen kerrallaan.
  6. Jatka vielä vatkaamista.
  7. Valmis voikreemi on kuohkeaa ja vaaleaa ja se ei maistu voilta. Kuohkea, vaalea ja notkea kreemi on helppo levittää kakun päälle palettiveistä apuna käyttäen. Kreemin vatkaamiseen menee noin 10 minuuttia.
  8. Voikreemi tulisi levittää kakkupohjan päälle ensin niin tasaisesti kuin mahdollista, käyttää jääkaapissa ja toistaa levitys.
  9. Levitä siis kakkupohjan päälle ensin yksi ohut kerros ”murukerros” kreemiä ja käytä kakku jääkaapissa (n. 5-10min), jolloin kreemi kovettuu kakun pintaan.
  10. Sen jälkeen levitä kreemiä vielä toinen kerros ja kolmaskin, jos olet tarkka. Muista aina kovettaa jokainen kerros jääkaapissa.

Huom! Tasaisen lopputuloksen saamiseksi palettiveitsi on ehdoton työväline!

Vegaaninen Vadelmakreemi

Ihana Vadelmakreemi (myös vegaanisena) – ohje on muuten täysin sama, mutta korvaa voi maidottomalla margariinilla ja maito kauramaidolla tai muulla kasvimaidolla.

Ihana Vadelmakreemi (myös vegaanisena)

Ihana Vadelmakreemi (myös vegaanisena) Ihana Vadelmakreemi (myös vegaanisena)

Ihana Vadelmakreemi (myös vegaanisena)

Kreemikuorrutus – näin onnistut:

  1. Vatkaa kreemi kunnolla ja huolellisesti kuohkeaksi (täydellisen kreemin vatkaukseen menee noin 10 minuuttia).
  2. Levitä kreemi aina huoneenlämpöisenä ja notkeana kakun päälle.
  3. Jos teet kreemin etukäteen ja säilytät sen jääkaapissa, vatkaa kreemi uudelleen ennen levitystä.
  4. Käytä palettiveistä ja tukevaa raappaa levitykseen.
  5. Pyörivä kakkualusta on myös hyvä apuväline kuorruttamiseen. Voit kääntää kakkua nopeasti samalla kun siistit kakun pintaa veitsellä.
  6. Levitä kakun päälle aina vähintään kaksi kerrosta kreemiä: murukerros ja viimeistelykerros.
  7. Jotta kreemipinnasta ei tule liian paksu levitä ohuita kerroksia.
  8. Voipohjaiset kreemit sopivat kaikki marsipaanin ja sokerimassan alle pitämään kosteutta!
  9. Voit myös pakastaa kreemejä! Sulata pakastettu kreemi jääkaapissa ja vatkaa notkeaksi ennen käyttöä!
  10. Kreemit ovat hyvin pursotettavia! Kannattaakin jättää kuorrutuksesta aina vähän yli kreemiä, jolla voit pursotella koristeita kakun päälle!
  11. Työskennellessä pidä kreemi aina huoneenlämmössä, ettei se kovetu (jääkaappi).
  12. Voit värjätä kreemejä pasta- ja geeliväreillä.
  13. Voit maustaa kreemejä melkein millä tahansa (jauheet, aromit jne.).
  14. Kosteat aineet kuten: pakastemarjat ja mehut saattavat juoksettaa kreemin ja siksi eivät ole suositeltavia.
  15. Voit levittää kreemin kakun päälle jo tarjoilua ja koristelua edeltävänä päivänä.

Lisää täytteitä ja kuorrutteita löydät täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

19 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Katkeran suloinen Veriappelsiinikakku
Seuraava artikkeli: Oi Runeberg mitä herkkuja! »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Kometen sanoo

    30.1.2018 12:22

    Aivan ihana! Voiko kakkua kuoruttaa edellisenä päivänä ja säilyttää jääkaapissa yön yli?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.1.2018 15:22

      Kiitos 🙂 Kyllä voit kuorruttaa edellisenä päivänä ja säilyttää jääkaapissa. Teen itse useimmiten niin 🙂 Lisäänkin sen vielä tuonne reseptiin!

      Vastaa
  2. Katariina sanoo

    30.1.2018 14:10

    Kävisiköhän tämä unelmatortussa perinteisen unelmatorttutäytteen tilalta? Vois olla raikkaampi! Tekisin vegaanisena .

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.1.2018 15:23

      Hei Katariina,

      Voi kyllä, tämä sopii loistavasti kääretortun sisään 🙂 Ihanaa leivontaa!

      Vastaa
      • Katariina sanoo

        30.1.2018 15:32

        Kiitos!

        Vastaa
  3. Nina sanoo

    31.1.2018 21:38

    Hei! Onnistuuko tämä jos käyttää pakastevadelmia? Voiko kreemin päälle laittaa kakkukuvaa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.2.2018 07:23

      Hei Nina, valitettavasti voikreemiin ei suositella laitattavan nesteitä (vetiset marjat), se voi juoksettua. Suosittelen maustamaan kreemin jauheella, kuoriraasteella, makutomusokerilla tai aromeilla 🙂 Kakkukuva ei sula kreemin päälle samalla tavalla kuin kostean kerman päälle, mutta ilmeisesti sen voi kiinnittää myös kreemin päälle. Tästä minulla on valitettavasti vähän vajavaiset tiedot, kun en ole itse kokeillut. Saat varmasti tiedon paikasta josta olet hankkinut kakkukuvan 🙂

      Vastaa
  4. Anu sanoo

    5.2.2018 10:11

    Voiko tämän kreemin päälle laittaa suklaavalumaa? Haluaisin tytön synttäreille pinkin kakun ja valumat mutta kokemusta niiden tekemisestä ei ole joten tarvitsisin hyvät ohjeet!☺

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      5.2.2018 17:45

      Moi Anu, voit laittaa! Tämä kreemi on loistavaa juuri ganachen alle 🙂 Täällä ohjeita ganacheen:

      https://www.anninuunissa.fi/mangokakku-valkosuklaaganache/

      https://www.anninuunissa.fi/kummituskakku-suklaakakku-gluteeniton/

      Vastaa
  5. Ilona sanoo

    11.2.2018 16:04

    Tosi hyvä tuli! Kauniin näköinen eikä tosissaan ole liian voin makuinen! Kiitos 🙂

    Vastaa
  6. Anni Paakkunainen sanoo

    11.2.2018 17:18

    Mahtavaa! Kiva kun kävit kommentoimassa 🙂

    Vastaa
  7. Roosa sanoo

    14.3.2018 10:14

    Suositteletko vegaaniseen versioon leivontamargariinia vai sopiiko esimerkiksi tummansininen keiju?

    Toimiiko vanilja-aromi mausteena tässä?

    Vastaa
  8. Anni Paakkunainen sanoo

    14.3.2018 16:07

    Hei Roosa, käytän itse aina Sunnuntain maidotonta leivontamargariinia, joten suosittelen sitä. Osassa margariineissa on maitotuotteita, joten kannattaa tarkistaa tuoteseloste 🙂 Vanilja-aromi toimii upeasti tässä.

    Vastaa
    • Roosa sanoo

      15.3.2018 07:48

      Kiitos vastauksesta! Puoliso haluaisi suklaatäytteisen kakun, olisiko sinulla antaa vinkkejä mikä sopisi suklaan makupariksi toiseen väliin? Etsinnässä vegaaninen täyte! Suklaamoussen teen kinuskikissan haamumetsän kakun ohjeella. Ja kakun ajattelin kuorruttaa tällä kreemillä, kenties vanilja-aromilla höystettynä. Onkohan uhka vai mahdollisuus? ? En vielä koskaan ole tehnyt täytekakkua vegaanisena (ja oikeastaan vain kerran ”tavallisena”), joten kaikki vinkit ovat tervetulleita 🙂

      Vastaa
      • Anni Paakkunainen sanoo

        15.3.2018 08:40

        Testailen itsekin vasta vegaanisia ohjeita, joten minulla ei ole vielä vankkaa kokemusta tästä. Suklaan kanssa yhteen sopii moent marjat: vadelma, mustaherukka, mansikka.. Ihan makuasioita mielestäni 🙂 Eli mistä tykkäätte? Vanilja sopii mielestäni kaikkeen. Linkitän alle yhden vaihtoehdon täytteeseen. Kyseessä juustokakku, mutta massaa voi soveltaa myös kakun täytteeseen:

        https://www.anninuunissa.fi/silkinpehmea-mansikkajuustokakku-vegaaninen-liivatteeton/

        Mukavaa leivontaa!

        Vastaa
  9. m sanoo

    20.4.2018 21:32

    Haluaisin kysyä sinulta yhtä asiaa kun en googlesta löydä vastausta. Eli siis olen tekemässä auto kakun voikreemistä ja esim tuulilasin ja renkaat ynnä muut koristeet ajattelin tehdä sokerimassalla. Kreemi on tarkotus värjätä salama mcqueen tyyliin punaiseksi, ja jäin miettimään että miten käy kun kreemi on punaiseksi värjätty ja jos auton tuulilasi on valkoinen niin imeekö se väriä tuosta kreemistä? Vai täytyykö ne massa koristeet tehdä vasta ennen kuin vie kakut niiden tilaajalle?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.4.2018 07:04

      Heips M, valitettavasti nyt et saa minultakaan varmaa vastausta. Voin vastata 100% varmuudella kysymyksiin, jotka koskevat omia reseptejäni tai tekniikoita, joita olen kokeillut. Kun kyseessä on vielä tilauskakku niin en uskalla arvioida. Veikkaisin kuitenkin, että värjääntymiseen vaikuttaa sokerimassakoristeen paksuus ja laatu. Sinuna testaisin asian etukäteen, jotta saisit varmuuden. Mukavaa kevättä!

      Vastaa
  10. Kirsi sanoo

    14.2.2019 12:04

    Hei, voiko tuon kreemin päälle laittaa kakkukuvan joka on vaniljapaperiin tehty? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      15.2.2019 08:05

      Hei Kirsi!

      Sanoisin, että voi. Sinuna kuitenkin lukisin ohjeet vaniljapaperin pakkauksesta tai kysyisin neuvoa paikasta, josta ostit paperin. Olen käyttänyt hyvin vähän kakkupapereita, joten en voi 100% varmuudella sanoa miten ne toimivat parhaiten.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios