• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Voikreemillä kuorrutettu Kerroskakku

Kreemikakut· Suklaakakut

5 tammi

Viime lauantaina ihana pieni poikavauva sai arvoisensa nimen. Joka juhlissa pitää olla ehdottomasti komea kakku koristamassa juhlapöytää vai mitä? Äidin toiveiden mukaisesti toteutin kaksikerroksisen suklaakakun, joka kätkee sisälleen sitruunamoussea ja oli kuorruttettu kuohkealla voikreemillä. Ulkoasun viimeisteli pienet siniset, vihreät ja keltaiset sokerimassapallot kakun pinnalla.

Kakkupohja:
Suklaakakkupohjan resepti löytyy täältä. Kakkupohjasta tuli todella mehevä ja sitä oli helppo myös työstää. Paistoin alemman kakun yhdessä 18 cm irtopohjavuoassa ja leikkasin 4 osaan. Ylempi pikkukakku on tehty 12 cm vuokaan ja niitä tuli yhteensä 3 kappaletta kyseisestä taikinasta. Pienen kakun leikkasin 3 osaan.

Kostutus:

  • 2 dl maitoa
  • 2 tl vaniljasokeria

Täytteet:

1 purkki Lemon curdia

Sitruunamousse:
  • 400g tuorejuustoa
  • 6 dl vispikermaa
  • 4 dl tomusokeria
  • 4 rkl sitruunamehua
  • 4 liivatelehteä
  1. Liota liivatteet kylmässä vedessä.
  2. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata liivatelehdet mehuun. Jäähdytä.
  3. Vatkaa tomusokeri ja vaniljasokeri tuorejuuston joukkoon.
  4. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi toisessa kulhossa.
  5. Sekoita jäähtynyt liivateliemi tuorejuuston sekaan ohuena nauhana.
  6. Kääntele joukkoon kermavaahto.
Voikreemi:
  • 300 g voita
  • 3 dl tomusokeria
  • 1 dl tuorejuustoa
  • tippa sitruunaaromia
  1. Vatkaa pehmeä huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi monitoimikoneessa (noin 7 minuuttia).
  2. Lisää lopuksi tuorejuusto ja aromi ja jatka vatkaamista. Valmis kreemi on vaaleaa ja kuohkeaa. Lisää tomusokeria oman maun mukaan.
Koristeet:
Sinistä, keltaista ja vihreää sokerimassaa

Kakun väliin tuli joka kerrokseen ensin kerros lemon curdia ja sen päälle moussea. Kostutus tietenkin ensin. Voikreemi levitetään palettiveitsellä kakun pinnalle kahdessa osassa. Ensin ohuempi kerros ja 30 minuutin pinnan kovetus jääkaapissa. Sitten viimeistellään pinta toisella kerroksella. Sitten uusi 30 minuutin jäähdytys, jonka jälkeen sokerimassa koristeet on helppo painella kakun pintaan.

 

 

 

Mukavaa alkanutta loppiasviikkoa!

8 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Lohipiirakka graavi- ja kylmäsavulohesta
Seuraava artikkeli: Makean Kirpakat Puolukkamuffinssit »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Leipoo sukkasillaan sanoo

    5.1.2015 13:32

    Tosi pirteä väriyhdistelmä, johon sitruunatäyte kuulostaa juuri sopivalta täytteeltä, nam 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      5.1.2015 13:56

      Kiitos! Värit tosiaan toivat pirteyttä sateiseen ja harmaaseen päivään lauantaina 😉 Makuyhdistelmä toimi myös hyvin. Toiveena oli: ei äkkimakeaa tai ällöä yhdistelmää. Tämä ei sitä ollut ja hyvin teki kaupat juhlapöydässä.

      Vastaa
  2. Lotta sanoo

    5.1.2018 16:49

    Kuinka hyvin säilyy tuo kuorrutus jos sen tekee edellisenä iltana kylmään, siis kuorruttaa kakun edellisenä iltana ? Kannattaako ottaa pöydälle pehmenemään ennen tarjoilua?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.1.2018 11:37

      Voikreemi säilyy tosi hyvin ja kannattaa ottaa pöydälle ennen tarjoilua 🙂 Ihanaa leivontaa!

      Vastaa
      • Annemari sanoo

        24.11.2018 12:57

        Kiitos hyvistä vinkeistä. Voiko voikreemillä edellisenä iltana kuorrutettua kakkua säilyttää kuvun alla jääkaapissa vai onko parempi ilman kupua? Itsellä voikreemillä kuorrutus nyt ensi kertaa testissä ja vähän jänskättää.. 😁

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          25.11.2018 08:15

          Peittelen aina itse kaikki leivonnaiset, jos laitan ne jääkaappiin tai pakastimeen, jotta ne eivät ota makuja kaapista. Myös kreemin pinta voi ikävästi kovettua, jos ei peittele. 🙂

          Vastaa
  3. Piia sanoo

    23.9.2021 23:45

    kuinka kovaksi normaalisti kreemi kovettuu jääkaapissa kakun päälle? Mulla se kovettuu jopa yhtä kovaksi kuin voi pala 🙈. Vsi oonko tehny kaiken väärin? Miten sen sitä voi muokata ettei kovetu. Puolet margariinia?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.9.2021 06:13

      No kyllä se kovettuu, mutta kakkua pystyy hyvin leikata. Vatkasitkohan tarpeeksi kuohkeaksi kreemin? Sen väri muuttuu selvästi vaaleaksi ja koostumus on silkkistä. Voikreemiin voi lisätä tuorejuustoa tai mascarponea vatkauksen loppupäässä, niin siitä saa hieman pehmeämpää.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan tei Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan teille iiiiiihanan mansikkakakun, jota ette voi vastustaa! 

Meillä on lapsivapaa perjantai ja suunnataan nyt kohti Savonlinnaa sekä oopperajuhlia! Ihanaa viikonloppua 💋
Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkaka Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkakakku ❤️ löytyy aukeamaltani uusimmasta @unelmientalojakoti -lehdestä 🌸

📷 @satu_nystrom kuvasi ja pääsin itse taas käsimalliksi 👌🏻
Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa kauppahalli Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa  kauppahallissa, tarinoita ja kummituksia Turun-linnassa sekä Turun paras skagen ❤️ Kaikki tämä ja muut kesävinkit Turkuun löytyvät nyt blogin puolelta 👆🏻 linkki profiilissa #anninmatkat (Blogipostaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä @visitturku kanssa 🫶🏻)
Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen suurinta herkkua: 

MANSIKAT
APEROL SPRITZ
UUDET PERUNAT, SKAGEN & LOHI
MELONI-FETASALAATTI
RAPARPERI-MURUPIIRAKKA
VOHVELIT

Mitä teillä herkuteltiin?
Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan tä Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan täällä pizzataikinaa ja leivon raparperipiirakkaa mökille. Samalla tulin vinkkaamaan teille, että paljon kyselty RAPARPERIJÄÄDYKE, löytyy nyt blogin puolelta. Teen ehtii vielä tehdä tänään pakkaseen. Koristeluun syötäviä kukkia luonnosta 🌱💗 Linkki ohjeeseen profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin hyvää, ettei sitä melkein usko todeksi ja tarjoiluehdotus sai inspiraationsa mätidipistä 🧡

OHJE

1 pkt maustamatonta tofua 
½ luomu sitruunankuori 
2-3 rkl sitruunanmehua 
½ tl mustapippuria myllystä 
½ tl sormisuolaa 
1 kesäpunasipuli 
3 rkl tilliä 
1 ½ dl veg. majoneesia 
3 rkl kasvipohjaista ranskankermaa 
4 rkl punaista merilevämätiä (cavi-art) 
 1 pussi maalaissipsejä

Valuta ja kuivaa tofu. Leikkaa pieneksi tai murusta. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunamehu sekaan. Mausta lopuksi suolalla sekä pippurilla. 
Hienonna sipuli sekä tilli. Sekoita majoneesin, ranskankerman sekä merilevämädin kanssa. 
Yhdistä seokset ja kääntele tasaiseksi. Laita maustumaan jääkaappiin 30 minuutiksi. Nostele tarjolle ja koristele skagen merilevämädillä, sipulilla ja sipseillä. 

 #anninuunissa #skagen
Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhann Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhannuskakut ja muut ohjeet 🍓 Huomenna tulossa vielä yksi tajunnan räjäyttävä HELPPO raparperikakku-ohje sekä video 🌱 Karusellin viimeisenä pieni teaseri 🔥
TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkulli TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkullisten (antipasti) juustopalleroiden ohje 👇🏻

OHJE

150 g tuorejuustoa
1 dl raastettua parmesaania
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pienenä paloina
0,5 dl pieniä kapriksia tai hienonnettua oliivia
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl sipulijauhetta
1 dl rouhittua pistaasipähkinärouhetta (tai muu pähkinärouhe)

Mittaa kaikki aineet (paitsi pähkinärouhe) kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Pyörittele tahnasta käsin palloja.
Kierittele pallot pistaasirouheessa.

Nautiskele ihanan Le Contesse Prosecco Rosén kanssa 🌸 Ihanaa viikonloppua!
Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. I Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. Ihanan syreenisokerin ohje alla 👇🏻Herkuttele vaikka muurinpohjalettujen päällä Juhannuksena 🌸

SYREENISOKERI

2 dl syreenin kukkia
2 dl sokeria

Kerää syreenin oksia maljakkoon omalta pihalta tai luonnosta.
Nypi kukat tertuista talouspaperin päälle, jotta ötökät poistuvat kukista.
Huuhtele kukat kunnolla ja nosta ne kuivumaan talouspaperin päälle.
Mittaa sokeria ja kukkia vuorotellen puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin. Sekoita ja jätä kansi auki.
Sekoittele sokeria vielä parin päivän ajan. Kun kukat näyttävät kuivahtaneen sokerin sekaan voit sulkea kannen. Voit myös tässä vaiheessa siivilöidä sokerin halutessasi.

SÄILYVYYS: Syreenisokeri säilytetään ja se säilyy yhtä pitkään kuin tavallinen sokeri.
Ihan hullua, kesä just alkoi ja me kuvattiin tän Ihan hullua, kesä just alkoi ja me kuvattiin tänään syksyä lautasella 🍠🍐Ihania vegaanisia leivontajuttuja tulossa 👌🏻suolaisena ja makeana. 

Nyt juhannusta suunnittelemaan! Mitä herkkua ilman ei keskikesää voi juhlia? 🌸🌿
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios