• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Häähumua
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Kääretorttukakku – Ystävänpäiväkakku

Kääretorttu· Kevään juhlat· Täytekakut· Ystävänpäivä

12 helmi

Kääretorttukakku - Ystävänpäiväkakku

Ystävänpäivä – mikä ihana syy leipoa rakkaalle tai ystävälle kakku. ♥ Löydät blogin arkistoista paljon vinkkejä ystävänpäivän leivontaan. Tutustu ohjeisiin TÄÄLLÄ.

Tässä ihastuttavassa kääretorttukakussa eli ystävänpäiväkakussa on helppo kääretorttupohja, jonka väliin on pursotettu suklaamoussea sekä vadelman makuista marenkia. Jokaisen kerroksen väliin sipaisin vielä ohuelti lime curdia ja ai että miten nuo maut sointuivat yhteen ihanasti! Tämä kakku on sellainen, jonka leipoo hetkessä. Täytteet voi tehdä kun kääretorttupohja on uunissa ja nopeasti jäähtyvä pohja on täytettävissä pian paiston jälkeen. Kakun päälle asettelin marenkeja, limelohkoja ja pakastimesta löytyneitä macaron-leivoksia. Psst.. minulla on macaron-leivoksia aina pakastimessa koristelua varten.

Kääretorttukakku - Ystävänpäiväkakku

Olin pitkään miettinyt neliön muotoista nakukakkua tai leivosta, jonka täytteet pursotetaan kakun sisälle. Ihan ensimmäinen idea lähti Masterchef Australian jaksosta, jossa leivottiin tätä kakkua muistuttavia leivoksia. En ole ihan varma minkälainen oli alkuperäinen suunnitelmani tämän kakun kanssa, koska se muuttui moneen kertaan. Yhden kerran kreemini juoksettui ja voi loppui. Silloin jouduin miettimään mitä pursotan kakun väliin niistä aineista, joita keittiöstäni löytyi. Lopuksi totesin marengin ja suklaamoussen olevan voikreemiä raikkaampi ja parempi vaihtoehto tähän kakkuun. Onni onnettomuudessa.

Verkkokaupan Instagramissa on meneillään Ystävänpäivä-arvonta. Selasin tuossa teidän vastauksia ja poimin tähän muutaman. Kysyttiin siis mitä Ystävänpäivä merkitsee:

  • ”Yhdessäoloa”
  • ”Herkkupäivä hyvässä seurassa”
  • ”Iloisia hetkiä ystävien kanssa”
  • ”Hyvä tekosyy herkutteluun”
  • ”Rakkautta”
  • ”Ystävien muistamista”
  • ”Laatuaikaa rakkaiden kanssa”
  • ”Toisista välittämistä”
  • ”Kakkukahveja”
  • ”Pinkkejä herkkuja” 
  • ”Leivontaa ja hemmottelua” 
  • ”Onnea, siitä ettei tarvitse olla ja elää yksin”

Aivan ihania ajatuksia!


Kääretorttukakku – Ystävänpäiväkakku

Noin 10 hlö

Kääretorttupohja

  • 4 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 0,75 dl vehnäjauhoja
  • 0,75 dl perunajauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kaikki jauhot keskenään toisessa kulhossa. Sihtaa jauhoseos kolmessa erässä munasokerivaahtoon ja kääntele varovasti sekaisin nuolijalla. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja tasoita massa nuolijalla.
  2. Paista kääretorttua uunin keskitasolla 200 asteessa noin 8 minuuttia.
  3. Nosta pelti uunista ja anna kääretortun jäähtyä hetki.
  4. Kippaa sen jälkeen torttu toiselle leivinpaperille ja vedä paistoleivinpaperi varovasti pois pohjan päältä.

GLUTEENITON: Tee gluteeniton kakku leipomalla kääretorttupohja perunajauhoihin.

Täytteet

1,5 dl  lime curdia

Suklaamousse ohje täällä.

Vadelmamarenki

  • 2 valkuaista
  • 1,5 dl sokeria
  • 0,5 dl vettä
  • tippa pinkkiä pastaväriä
  • vadelma-aromia
  1. Kuumenna vesi ja sokeri kattilassa 120-asteiseksi.
  2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kaada kuuma sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon, koko ajan vatkaten täydellä teholla.
  3. Vatkaa niin kauan, kunnes vaahto on huoneenlämpöistä.
  4. Värjää sekä mausta marenki lopuksi ja siirrä sitten pursotinpussiin pyöreän tyllan kanssa.

Koristeet

  • vadelmia
  • macaron-leivoksia
  • limelohkoja

Kakun kokoaminen

  1. Leikkaa kääretorttupohja neljään samankokoiseen palaan.
  2. Aseta alimmainen pala kakkualustalle ja levitä päälle lime curdia palettiveitsellä.
  3. Pursota curdin päälle marenkia ja nosta päälle seuraava kääretorttukerros.
  4. Toista sama, mutta tällä kertaa pursota suklaamoussea. Sitten taas marenkia jne.
  5. Koristele kakku kun se on kokonaan koottu ja tarjoile heti.

Kääretorttukakku - YstävänpäiväkakkuKääretorttukakku - Ystävänpäiväkakku Kääretorttukakku - Ystävänpäiväkakku

Ihanaa Ystävänpäivä-viikkoa!

♥ Anni


Lisää ystävänpäivä-leivonnaisia löydät täältä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Pinterest

Instagram

12 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan
Seuraava artikkeli: Arkiruokavinkki: Kikhernetikkarit (G, Ve) »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Miisa sanoo

    1.3.2019 11:13

    Hei Anni!

    Tämä ohje kuulostaa ihanalta 🙂 Osaatko yhtään sanoa, sopiiko tällä tavalla valmistettu marenki raskaana oleville? Eli kypsyvätköhän valkuaiset kun niihin lisätään tuo kuuma sokeriliemi..

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.3.2019 11:20

      Hei Miisa,

      Italialainen marenki mielestäni sopii, koska valkuaiset kypsytetään kuumalla sokeriliemellä 🙂

      Vastaa
  2. Karita sanoo

    10.5.2019 09:19

    Moikka!
    Minkä kokoisella pellillä tämän pohja tehty?
    Saanko korvattua aromin marenkiin jollain muulla? Kapuista ei tuota tunnu löytyvän ja netistä ei kerkeä tilaama.
    Nimim. Hätähousu 😅

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.5.2019 13:51

      Moi, mun pelti on 41 x 30 cm. Aromin voi jättää aina pois, marenki on hyvää sellaisenaankin. Voit toki laittaa mausteita kuten vaniljaa, kanelia, kardemummaa etc. 🙂

      Vastaa
  3. Minna sanoo

    12.10.2019 16:01

    Pystyykö tätä pakastamaan jos on täyttänyt kakun jo? Mietin, että pitää tehdä kaksi varalta jos yksi ei riitäkään kun kakku on aika pieni. Ja jos sitten riittääkin, niin toisen voisi pakastaa. Monelle hengelle tämä on?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.10.2019 12:47

      Hei Minna, täytteet saattavat kärsiä pakastuksesta – marenki ainakin. Miten ajattelit peitellä valmiin kakun pakastimeen, jotta se pysyy kauniina? Ilman kunnollista suojausta leivonnaiset saattavat ottaa makuja ja hajuja muista pakasteista. Sanoisin, että tämä on noin 10 hengen kakku. Riittoisuus toki riippuu myös muusta tarjoilusta ja juhlien luonteesta 🙂

      Vastaa
      • Minna sanoo

        13.10.2019 22:57

        Ehkä semmoiseen pahviseen kakkulaatikkoon, mutta ehkä taidan jättää pakastuksen väliin jos koostumus kärsii. Pitää tehdä suosiolla kaksi, niin eipähän lopu kesken 🙂 Voiko vadelma-aromin tilalta käyttää esim vadelmahilloa että tulee vadelman makua marenkiin? Mistään en löytänyt vadelma-aromia.

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          14.10.2019 09:54

          Tai sitten teet yhden tosi ison 🙂 pellin kokoisen. Voithan laittaa hillon myös pohjan päälle ennen täytteen pursotusta. Hillo ei ehkä sekoitu marenkiin kunnolla vaan erottuu.

          Vastaa
  4. Anskuli sanoo

    14.3.2020 18:12

    Hei! Mitä arvoisit täytteiden menekiksi jos kakun tekisi pellin kokoiseksi, tulossa on isommat juhlat. Kuinka monella nykyiset määrät pitäisi kertoa… Entäs onkohan jotain mitä pitäisi ottaa huomioon erityisesti noin isossa määrässä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      15.3.2020 08:36

      Ohjeessa pohja tehdään pellille ja leikataan neljään osaan. Jos haluat tehdä pellillisen kokoisen tulisi siis tämä ohje tehdä 4 kertaisena, jotta saat 4 kerrosta kakkuun kuten minulle. Miettisin itse niin, että monta vierasta on tulossa? Yksi tämän kokoinen kakku on noin 10 hengelle. Tekisin täytteitä erissä ellei sinulla ole suurtalouskeittiön kokoiset vehkeet siellä nimittäin vatkaaminen on melko haastavaa isoilla määrillä. Marengin ja suklaamoussen tekoon ei tarvita mitään muita erikoisia huomioita kun että vatkautuu edelleen hyvin.

      Vastaa
  5. Tuurileipoja sanoo

    8.2.2021 23:03

    Kuivaksi jäi minulla, jos olisin hoksannut olisin aavistuksen kostuttanut pohjia: kumpikaan (mousse eikä marenki) täyte kostuta pohjaa! 😔 Kaunis kakku tuli ulkonäöllisesti mutta se kuivuus ja aromien teennäiset maut eivät saaneet kehuja. Valmista lemon curdia en käytä enää ikinä. Enkä taida enää kyllä leipoakaan kun en kerran siinä onnistu.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.2.2021 06:12

      Kääretorttupohjaa ei pidä paistaa niin kauan, että se menee kuivaksi. Uuneissa on aina eroja ja siksi paistoajat ovat viitteelliset. Makuja on meillä monia – lemon ja lime curd saa usein paljon kehuja (varsinkin jos nekin malttaa tehdä itse). Onpa harmi ettet onnistunut, en silti jättäisi leivontaa kokonaan. Leivonnassakin oppii soveltamaan oman maun mukaisesti kun sitä harjoittelee. Jos esimerkiksi pohjat tuntuvat kuivilta niin aina kannattaa kostuttaa – se ei pilaa leivonnaista ellei litimäräksi kostuttele.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios