• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Itse tehty ricotta – pala taivasta

Hemmottelua· Italia· Tekniikat

17 maalis
Itse tehty ricotta - pala taivasta

Oletko koskaan tehnyt itse ricottaa? Et vai? Se on niin helppoa ja kun kerrat opit sen taidon, et osta enää kaupan valmista ricottaa. Mielestäni niillä ei ole mitään tekemistä keskenään. Ricotta on sanan tarkassa merkityksessä ”uudelleen keitetty”. Se on italialainen tuorejuusto, jota valmistetaan maitoa keittämällä. Maito juoksettuu hapon ansiosta, jolloin maidon hera erottuu valuttaessa ja syntyy ricottaa.

Italiassa ricottaa myydään vain sen valmistuspäivänä, jolloin ricotta myös tulisi käyttää. Tuoreena ja parhaimmillaan! Mutta ei huolta ricotta kyllä säilyy jääkaapissa muutaman päivän.

Ricottaa voi käyttää kuten tuorejuustoa. Se sopii loistavasti leivontaan (taikinoihin tai juustokakkuun), pastan täytteeksi, pastakastikkeeseen, leivän päälle ja sitä voi syödä myös sellaisenaan esimerkiksi tomaatin ja sormisuolan kanssa. Ricottaa voi myös maustaa esimerkiksi yrteillä ja chilillä. Nam!

Tämän taidon sinä tahdot oppia, lupaan. Ja kun olet opetellut tämän ohjeen, leivo ihana ricottakakkuni, joka vie jalat alta. Löydät ohjeen tästä linkistä. Pian tulossa myös uusi keväinen ricotta-ohje käyttöön.


Itse tehty ricotta – pala taivasta

Ohje (noin 250 g valmista ricottaa)

  • 7 dl täysmaitoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • noin 1 tl suolaa
  • 2 rkl sitruunan mehua
  1. Mittaa maito, kerma ja suola paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna maito-kermaseosta kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.
  2. Juuri kun seos on alkamassa kiehumaan (poreilee jo hiukan), lisää sitruunamehu ja käännä lämpöä pienemmäksi.
  3. Anna seoksen poreilla hiljalleen pari minuuttia. Nosta kattila pois liedeltä ja anna seoksen tekeytyä noin viisi minuuttia. Näet, että tässä vaiheessa hera alkaa erottua maidosta.
  4. Kaada seos märällä harsolla vuorattuun siivilään ja valuta ricottaa huoneenlämmössä noin tunnin ajan.
  5. Siirrä ricotta kannelliseen rasiaan jääkaappiin, missä se säilyy muutamia päiviä.

Vinkkejä: Älä lisää sitruunamehua ennen kiehumista, koska siinä tapauksessa hera ei erotu maidosta ja juustoa ei synny. Maustamisideoita: valkosipulia, erilaisia yrttejä, chiliä ja pippuria. 

Itse tehty ricottajuusto

Aurinkoista viikon jatkoa!

/Anni


Kaikki hemmottelu-reseptit löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

6 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Mehevä sitruunakakku vaahdotetulla kinuskilla
Seuraava artikkeli: Paistettu Sitruuna-ricottajuustokakku (G) »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Elina Rautio sanoo

    23.3.2022 17:22

    Hei. Herasta ei voi valmistaa ricottaa, sehän juuri on se mitä siitä siivilästä valuu pois.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      23.3.2022 17:32

      Hei, bongasit kirjoitusvirheen tekstistä! Hienoa 🙂 Tein korjauksen.

      Vastaa
      • Kirsi sanoo

        15.4.2022 13:35

        Hei,
        olisiko sinulla ohje maidottoman ricotan valmistukseen? Voiko maidoton ricotta onistua muuten kuin pähkinöistä?

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          15.4.2022 18:19

          Valitettavasti minulla ei ole kokemusta maidottomasta ricottasta 🙁

          Vastaa
  2. Aino sanoo

    7.10.2022 19:07

    Hei, paljonko tästä tulee arviolta heraa? Mietin, että tulisiko juuri sopivasti sämpylätaikinan nestettä varten😁

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.10.2022 13:33

      Heippa, oih mikä kysymys – pakko myöntää etten osaa arvioida.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios