• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Itse tehty ricotta – pala taivasta

Hemmottelua· Italia· Tekniikat

17 maalis
Itse tehty ricotta - pala taivasta

Oletko koskaan tehnyt itse ricottaa? Et vai? Se on niin helppoa ja kun kerrat opit sen taidon, et osta enää kaupan valmista ricottaa. Mielestäni niillä ei ole mitään tekemistä keskenään. Ricotta on sanan tarkassa merkityksessä ”uudelleen keitetty”. Se on italialainen tuorejuusto, jota valmistetaan maitoa keittämällä. Maito juoksettuu hapon ansiosta, jolloin maidon hera erottuu valuttaessa ja syntyy ricottaa.

Italiassa ricottaa myydään vain sen valmistuspäivänä, jolloin ricotta myös tulisi käyttää. Tuoreena ja parhaimmillaan! Mutta ei huolta ricotta kyllä säilyy jääkaapissa muutaman päivän.

Ricottaa voi käyttää kuten tuorejuustoa. Se sopii loistavasti leivontaan (taikinoihin tai juustokakkuun), pastan täytteeksi, pastakastikkeeseen, leivän päälle ja sitä voi syödä myös sellaisenaan esimerkiksi tomaatin ja sormisuolan kanssa. Ricottaa voi myös maustaa esimerkiksi yrteillä ja chilillä. Nam!

Tämän taidon sinä tahdot oppia, lupaan. Ja kun olet opetellut tämän ohjeen, leivo ihana ricottakakkuni, joka vie jalat alta. Löydät ohjeen tästä linkistä. Pian tulossa myös uusi keväinen ricotta-ohje käyttöön.


Itse tehty ricotta – pala taivasta

Ohje (noin 250 g valmista ricottaa)

  • 7 dl täysmaitoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • noin 1 tl suolaa
  • 2 rkl sitruunan mehua
  1. Mittaa maito, kerma ja suola paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna maito-kermaseosta kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.
  2. Juuri kun seos on alkamassa kiehumaan (poreilee jo hiukan), lisää sitruunamehu ja käännä lämpöä pienemmäksi.
  3. Anna seoksen poreilla hiljalleen pari minuuttia. Nosta kattila pois liedeltä ja anna seoksen tekeytyä noin viisi minuuttia. Näet, että tässä vaiheessa hera alkaa erottua maidosta.
  4. Kaada seos märällä harsolla vuorattuun siivilään ja valuta ricottaa huoneenlämmössä noin tunnin ajan.
  5. Siirrä ricotta kannelliseen rasiaan jääkaappiin, missä se säilyy muutamia päiviä.

Vinkkejä: Älä lisää sitruunamehua ennen kiehumista, koska siinä tapauksessa hera ei erotu maidosta ja juustoa ei synny. Maustamisideoita: valkosipulia, erilaisia yrttejä, chiliä ja pippuria. 

Itse tehty ricottajuusto

Aurinkoista viikon jatkoa!

/Anni


Kaikki hemmottelu-reseptit löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

4 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Mehevä sitruunakakku vaahdotetulla kinuskilla
Seuraava artikkeli: Paistettu Sitruuna-ricottajuustokakku (G) »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Elina Rautio sanoo

    23.3.2022 17:22

    Hei. Herasta ei voi valmistaa ricottaa, sehän juuri on se mitä siitä siivilästä valuu pois.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      23.3.2022 17:32

      Hei, bongasit kirjoitusvirheen tekstistä! Hienoa 🙂 Tein korjauksen.

      Vastaa
      • Kirsi sanoo

        15.4.2022 13:35

        Hei,
        olisiko sinulla ohje maidottoman ricotan valmistukseen? Voiko maidoton ricotta onistua muuten kuin pähkinöistä?

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          15.4.2022 18:19

          Valitettavasti minulla ei ole kokemusta maidottomasta ricottasta 🙁

          Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Kaupallinen yhteistyö @dansukkersuomi 🎂 Kevään ja kesän juhlareseptiikka saa jatkoa tällä upealla täysin vegaanisella sitruuna-kinuskitäytekakulla, joka on leivottu Dansukkerin luomusokereilla 🍋

Sitruuna ja kinuski ne yhteen sopii! No te tiedätte, se on mun suosikki makuyhdistelmä. Nyt voin todeta, että tämä combo toimii myös vegaanisessa kakussa 👏🏻

Vegaanista kreemiä ei erottaisi perinteisestä 🥣 Ja vegaaninen kinuski syntyy yhtä helposti kuin perinteinen, (luomu)fariinisokeriin keitettynä tietenkin. Se on hiukan läpikuultavampaa, mutta sopii myös kakkuvalumiksi loistavasti. Vegaanista kinuskia täytyy vaan jaksaa keittää tarpeeksi kauan. Muistathan myös odottaa, että kinuski jäähtyy kunnolla ennen sen valuttamista 💛 Ylistän myös munatonta sitruunan kuorella maustettua kakkupohjaa, joka on herkullisen mehevä!

Kurkkaa upean kakun ohje blogista, linkki löytyy tutusta paikasta 👆🏻 #anninuunissa #keväänjuhlat #vegaaninenleivonta #luomusokeria
Kaupallinen yhteistyö @leivojakoristele 🍰 Hemp Kaupallinen yhteistyö @leivojakoristele 🍰 Hempeässä Ruby-suklaakakussa maistuu kaakao, Ruby-suklaa, vadelma ja vanilja. 

Nyt käännetään katseet kohti kevään juhlia! 🌸 Juhlakakkujen leipominen on aina hiukan työläämpi projekti kotikeittiössä. Siksi suunnittelin teille ihanan ohjeen, jossa voitte oikaista kakkupohjan, täytteen ja kreemin kanssa 👏🏻

Kaakaolla ja vaniljalla maustettu kakkupohja syntyy ilman sähkövatkaimia yhdessä vuoassa. Kakun väliin tehdään myös helppo suklaatäyte ihanasta Dr. Oetkerin Ruby leivontasuklaasta ja pakkaskuivatusta vadelmasta, jonka ansiosta kakku ei voi vettyä liikaa! Tämä täyte on silkkisen pehmeää ja hyytyy ilman liivatetta 🥣

Dr. Oetkerin uusi Base for Buttercream jauheseos helpottaa taas usein haastavaksi koetun voikreemin tekoa. Nyt sinun ei tarvitse kuin pehmittää voi huoneenlämpöiseksi ja vatkata se kuohkeaksi kuorrutejauheseoksen kanssa muutamassa minuutissa. Voit värjätä voikreemiä ja maustaa sitä aromeilla. Voit tehdä myös raikkaampaa tuorejuustokreemiä tällä jauheseoksella. Ohjeet löydät paketin kyljestä 🎂

Kaikki tuotteet tämän ihanan kakun koristeluun ja maustamiseen löytyvät Dr.Oetkerin valikoimista. Katso stoorien puolelta video kakun kuorrutuksesta ja koko kakun ohje blogin puolelta. Linkin löydät profiilista! ☝🏻

#leivojakoristele #anninuunissa #keväänjuhlat
Kyselin teiltä stoorien puolella sisältötoiveit Kyselin teiltä stoorien puolella sisältötoiveita kevään juhlakauteen liittyen 🌸 Toivoitte: 

1. Vegaanisia ohjeita (tulossa ihana juhlakakku)
2. Ohjeita gluteenittomaan leivontaan (postauslinkki profiilissa)
3. Pieniä suolaisia herkkuja (tulossa loppuviikosta)
4. Voileipäkakkuja (tulossa ja vanhat linkitetty stooriin)
5. Ohjeita leivonnaisten pakastukseen (linkki stooreissa)
6. Sokerittomia ohjeita (löytyy, linkki stooreissa)

Melkein kaikkia näitä aiheita olen käsitellyt blogissani jo ennestään. Koska niitä kysellään joka kevät 💋 Linkitin stoorien puolelle sivut mistä voitte käydä lukaisemassa vinkkejä 👆🏻ja tallensin kaikki myös kohokohtiin. 

Lisäksi kyselitte kakkujen kerma- ja kreemipursotuksista. Tässä pikaohjeita:

Ehkä tärkeintä on käyttää tukevaa pursotinpussia ja laadukasta terästyllaa. Lopputuloksen kannalta tämä on merkittävä asia 🎂 Kermaksi valitsen itse vispin, koska sen koostumus on oikein vispattuna jämäkkä. Käytän myös välillä kerman jämäköittämiseen mascarponea, rahkaa tai vaniljakreemijauhetta. Kasvipohjaiset vispit ovat väriltään valkoisempia, vatkautuvat hyvin ja kestävät hellettäkin paremmin. Suosittelen testaamaan. Näillä vinkeillä pääset jo pitkälle huolitellun lopputuloksen kanssa 👌🏻

Kuvassa malleja eri tyllillä tehdyistä pursotuksista. Kuvan kerma on värjätty tipalla pinkkiä geeliväriä, joka sopii paremmin leivontaan kuin nestemäiset värit, jotka saattavat juoksettaa kreemit, kermat tai taikinan 💕

Hei tähän alle saa kysellä lisää 👇🏻 #anninuunissa
Ihana viikonloppu takana 💛 perjantain parhaat p Ihana viikonloppu takana 💛 perjantain parhaat palat tässä. Viimeinkin käytiin testaamassa @way_bakery Banaanikakku ja mantelicroissant 🤤 olivat niin ihania, että unohdin sen laskiais🥐 mitä ei enää saanut.
”Puolet elämän iloista on löydettävissä pik ”Puolet elämän iloista
on löydettävissä pikkuasioista,
ohimennen siepatuista”. - O.S. Marden

Tämä oli ihana muistutus arjen kauneudesta 🌸 Ensi viikolla on tulossa niin paljon kakku- viini- ja juhlavinkkejä että 🔥
Mistä haaveilen just nyt? Unelmien lounas kuplill Mistä haaveilen just nyt? Unelmien lounas kuplilla: Kolme suosikkia samalla pöydällä 🤍 Räksallad, toast skagen & princess tårta Tukholmassa 🍰 Ainiin ja 🥂Mistä sä haaveilet?
Mango & Passion 💛🧡 Voi miten tätä kakkua Mango & Passion 💛🧡

Voi miten tätä kakkua on kyselty ja miten alkoi harmittaa kun moni kirjoitti, että olisi halunnut sen leipoa äitienpäiväksi. 

Olin juhlimassa äitienpäivää ennakkoon oman äitini luona ja piilouduin aamulla makkariin käsittelemään kuvia ja viimeistelemään reseptiä. Näin muutaman päivän myöhässä, mutta tarpeeksi ajoissa kevään juhlia ajatellen julkaisen teille ihanan mango-passionkakun ohjeen.

Ohje löytyy blogista ☝🏻 hyödyllisten ohjeiden kera: miten täyttää korkea kakku, miten kreemittää kakku ja mitä ottaa huomioon kukkien käytössä kakun koristelussa 👌🏻 #anninuunissa
Äiti. Äidiksi tulemisen myötä olemme lähentyn Äiti. Äidiksi tulemisen myötä olemme lähentyneet oman äitini kanssa. Äitiyden ja äidin merkitys on kasvanut elämässäni, kun äitiyden voi jakaa oman äidin kanssa. Kiitos rakkaudesta, tuesta ja läsnäolosta, jota olet jakanut Onnille ja minulle. Upeinta äitienpäivää kaikille äideille, äitiydestä haaveileville, äidiksi itsensä tunteville ja ihan kaikille, joita tämä päivä koskettaa ❤️
TGIF 🌸 Kippis auringolle, viikonlopulle ja läm TGIF 🌸 Kippis auringolle, viikonlopulle ja lämmölle 💕 Pssst! Pian saan jakaa teille ihaaaaania vaaleanpunaisia vinkkejä kevään tuleviin juhliin! 🥂
Kaupallinen yhteistyö @nicks.fi 🍦Uuuh vegaanis Kaupallinen yhteistyö @nicks.fi 🍦Uuuh vegaaniset Nick’s jäätelö-uutuudet ovat saapuneet 🤤 

Mun suosikki oli ehdottomasti aivan ihana Caramel Fudge, mutta pähkinävoin ystäville maistuisi varmasti myös suolaisen makea Peanut Butter 👌🏻

Tein näistä uusista jädeistä ihania pieniä jäätelökakkuja, joihin paloittelin rouskuviksi suupaloiksi myös uusia Nick'sin vegaanisia crunch bar patukoita! Helppo vinkki äitien hemmotteluun viikonlopuksi! 💕
 
Nick's tuotteissa ei ole lisättyä sokeria. Ne on makeutettu luonnollisilla makeutusaineilla: koivusokerilla, stevialla ja makeilla kuiduilla mausta tinkimättä! 🌱 Näiden uusien vegaanisten tuotteiden lisäksi muita Nick's herkkuja löytyy hyvinvarustelluista K- ja S-ryhmän kaupoista. Kannattaa kysellä kauppiaalta, jos omasta lähikaupastasi ei tuotteita vielä löydy. 
 
MINIJÄÄTELÖKAKUT 6 kpl

Nick's Vegan Caramel Fudge TAI Peanut Butter -jäätelöä
Nick's Vegan Peanut TAI Almond crunch bar -patukkaa
1 dl kauravispiä vaahdotettuna

Ota jäätelö huoneenlämpöön ja anna pehmentyä hetken. 
Asettele muffinivuoan koloihin paperiset muffinivuoat.
Nostele pehmennyt jäätelö ja palasia crunch patukoista vuokiin.
Pakasta pari tuntia ja kippaa jäätelökakut tarjolle.
Pursota päälle kermaa ja koristele strösseleillä.
 
#nicks #nicksfi #justforthejoyofit
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios