• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Gluteeniton Supersuklainen Suklaakakku (minikakut)

Gluteeniton· Joulu· Kuivakakut· Leivokset· Suklaakakut

18 loka

 Gluteeniton Supersuklainen Suklaakakku (minikakut)

Kun mielesi tekee jotain suklaista, täyteläistä ja kostean ihanaa herkkua, on gluteeniton supersuklainen suklaakakku mielitekosi pelastus! Päätin leipoa oman suklaamielitekoni yllättäessä näitä supersuklaisia minikakkuja, joista olen haaveillut jo monta kertaa. Minikokoiset Suklaakakut leivoin 12 paikkaisella minikakkupellillä. Pienet kakut ovat niin söpöjä ja kakkuja voi napsia huoletta useamman. Tämä logiikka varmasti kostautuu jossain vaiheessa. Ehkä se kostautui jo tällä kertaa. Nämä kakut eivät nimittäin matkanneet mihinkään juhlaan tai tilaisuuteen. Tein ne itselleni, mutta puolet syötyäni soitin äidille, että tule hakemaan kakkuja ennen kuin syön kaikki! On se harmi, niin paljon ideoita ja leivottavaa, mutta vain yksi tai välillä kaksi syöjää täällä meillä.

Gluteenittomien suklaakakkujen rakenne on kuohkea ja älyttömän pehmeä. Helppo suklaaglaze, jonka valmistin muutamassa minuutissa sekoittamalla kaikki aineet keskenään on helppo ja herkullinen lisä suklaa(kuiva)kakkujen kuorrutteeksi. Voit halutessasi myös dippailla pieniä kakkuja suklaakuorrutteeseen. Voit sulattaa myös pelkkää suklaata kuorruteeksi tai tehdä suklaaganachen.

Voit leipoa tällä ohjeella myös yhden isomman kakun esimerkiksi 15 cm kakkuvuokaan, muista pidentää silloin paistoaikaa yli puoleen tuntiin. Muista myös tarkistaa kypsyys aina puutikulla! Uuneissa on eroja!


Gluteeniton Supersuklainen Suklaakakku (minikakut)

Ohje: (12 kpl)

  • 1 dl sulaa voita
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 2 dl ruokosokeria
  • 2 dl gluteenittomia jauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 1 kanamuna
  • 0.5 dl maitoa
  • 0.5 dl kahvia
  • 0.5 dl suklaahippuja (rouhittua suklaata)
  • 1 tl vanilja-aromia
  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Aseta ritilä uunin keskitasolle.
  2. Sulata voi ja jätä jäähtymään.
  3. Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa (ei suklaahiput).
  4. Sekoita jäähtynyt voi, kananmuna, maito ja kahvi (kaikki huoneenlämpöisinä) toisessa kulhossa.
  5. Yhdistä kuivat ja nesteet keskenään käännellen hyvin.
  6. Voitele huolellisesti 12 paikkainen minikakkupelti (yhden kakun halk. 5 cm)
  7. Pursota taikina minikakkupellille ja paista kakkuja noin 18 min (tarkista kypsyys tikulla!).
  8. Valmista suklaaglaze kun kakut ovat uunissa (ks. ohje alla).
  9.  Anna minikakkujen jäähtyä pellillä noin 15 minuuttia ja kippaa kakut sitten jäähdytysritilälle.
  10. Sivele suklaaglaze kokonaan jäähtyneiden suklaakakkujen päälle.

Vinkki! Paista ohjeella halutessasi yksi pieni suklaakakku 15 cm vuoassa. Auta minikakut pellistä ulos nostamalla varovasti kakun reunasta esim. hammastikulla. Gluteenittomat kakut ovat aina hauraampia rikkoutumaan, joten ole varovainen. 

Suklaaglaze -kuorrute:

  • 2 dl tomusokeria
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl vanilja-aromia
  • 0.5 dl maitoa
  1. Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita hyvin.
  2. Nostele lusikalla jäähtyneiden kakkujen päälle tai dippaile kakkuja kuorrutteeseen!

Vinkki! Sulata kuorrutteeksi pelkkä suklaa tai valmista suklaaganache. 


Gluteeniton Supersuklainen Suklaakakku (minikakut) Gluteeniton Supersuklainen Suklaakakku (minikakut)Gluteeniton Supersuklainen Suklaakakku (minikakut)

Lisää minikakkuja löydät täältä. Lisää suklaareseptejä täältä.

Seuraa herkkujani myös Instagramissa ja Facebookissa.

4 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Jack O’Lantern Kurpitsajuustokakku
Seuraava artikkeli: Maidoton Marenkikreemi »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Kati K. sanoo

    20.11.2018 16:57

    Tää sun blogi on kyllä ihanan herkullisen näköinen ja huoliteltu ja täynnä ihania hyvin selostettuja herkkuja, kiitos vaivannäöstä <3 tätä on ilo lukea!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.11.2018 08:47

      Hei Kati, aivan ihana kommentti! Kiitos kun jätit sen <3 Tällä jaksan tänään koko päivän tänään! Palaute on niin tärkeää!

      Vastaa
  2. Merja sanoo

    3.3.2022 18:57

    Voiko näitä kakkusia pakastaa? Tai säilyvätkö hyvin jääkaapissa? Eli voiko tehdä etukäteen juhliin?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.3.2022 09:48

      Voi pakastaa. Lisää leivonnaisten pakastuksesta täällä:

      https://www.anninuunissa.fi/leivonnaisten-pakastus/

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Savonlinna 🥲 Ensimmäinen kosketus Opperajuhlii Savonlinna 🥲 Ensimmäinen kosketus Opperajuhliin jätti lähtemättömän vaikutuksen. Moni herkistyi oopperasta kolmen vuoden tauon jälkeen. Itse jäin janoamaan lisää, toivottavasti tästä tulee jokavuotinen perinne 💋 

Uudistetun Aidan ensi-ilta Savonlinnassa oli kuuma, täynnä tunteita ja hyvää seuraa. Illan päätteeksi pulahdimme järveen. Peilityyni vesi oli kuin linnunmaitoa, taivas kun maalaus 🥲 Täydellinen kesä-ilta, jota muistelen vielä pitkään.

Kiitos kutsusta ja mielettömästä elämyksestä @mellakkahelsinki & @savonlinnanoopperajuhlat 🙏🏻 *pr-matka- liput oopperaan saatu #savonlinnaoopperajuhlat #aida
Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan tei Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan teille iiiiiihanan mansikkakakun, jota ette voi vastustaa! 

Meillä on lapsivapaa perjantai ja suunnataan nyt kohti Savonlinnaa sekä oopperajuhlia! Ihanaa viikonloppua 💋
Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkaka Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkakakku ❤️ löytyy aukeamaltani uusimmasta @unelmientalojakoti -lehdestä 🌸

📷 @satu_nystrom kuvasi ja pääsin itse taas käsimalliksi 👌🏻
Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa kauppahalli Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa  kauppahallissa, tarinoita ja kummituksia Turun-linnassa sekä Turun paras skagen ❤️ Kaikki tämä ja muut kesävinkit Turkuun löytyvät nyt blogin puolelta 👆🏻 linkki profiilissa #anninmatkat (Blogipostaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä @visitturku kanssa 🫶🏻)
Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen suurinta herkkua: 

MANSIKAT
APEROL SPRITZ
UUDET PERUNAT, SKAGEN & LOHI
MELONI-FETASALAATTI
RAPARPERI-MURUPIIRAKKA
VOHVELIT

Mitä teillä herkuteltiin?
Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan tä Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan täällä pizzataikinaa ja leivon raparperipiirakkaa mökille. Samalla tulin vinkkaamaan teille, että paljon kyselty RAPARPERIJÄÄDYKE, löytyy nyt blogin puolelta. Teen ehtii vielä tehdä tänään pakkaseen. Koristeluun syötäviä kukkia luonnosta 🌱💗 Linkki ohjeeseen profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin hyvää, ettei sitä melkein usko todeksi ja tarjoiluehdotus sai inspiraationsa mätidipistä 🧡

OHJE

1 pkt maustamatonta tofua 
½ luomu sitruunankuori 
2-3 rkl sitruunanmehua 
½ tl mustapippuria myllystä 
½ tl sormisuolaa 
1 kesäpunasipuli 
3 rkl tilliä 
1 ½ dl veg. majoneesia 
3 rkl kasvipohjaista ranskankermaa 
4 rkl punaista merilevämätiä (cavi-art) 
 1 pussi maalaissipsejä

Valuta ja kuivaa tofu. Leikkaa pieneksi tai murusta. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunamehu sekaan. Mausta lopuksi suolalla sekä pippurilla. 
Hienonna sipuli sekä tilli. Sekoita majoneesin, ranskankerman sekä merilevämädin kanssa. 
Yhdistä seokset ja kääntele tasaiseksi. Laita maustumaan jääkaappiin 30 minuutiksi. Nostele tarjolle ja koristele skagen merilevämädillä, sipulilla ja sipseillä. 

 #anninuunissa #skagen
Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhann Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhannuskakut ja muut ohjeet 🍓 Huomenna tulossa vielä yksi tajunnan räjäyttävä HELPPO raparperikakku-ohje sekä video 🌱 Karusellin viimeisenä pieni teaseri 🔥
TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkulli TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkullisten (antipasti) juustopalleroiden ohje 👇🏻

OHJE

150 g tuorejuustoa
1 dl raastettua parmesaania
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pienenä paloina
0,5 dl pieniä kapriksia tai hienonnettua oliivia
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl sipulijauhetta
1 dl rouhittua pistaasipähkinärouhetta (tai muu pähkinärouhe)

Mittaa kaikki aineet (paitsi pähkinärouhe) kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Pyörittele tahnasta käsin palloja.
Kierittele pallot pistaasirouheessa.

Nautiskele ihanan Le Contesse Prosecco Rosén kanssa 🌸 Ihanaa viikonloppua!
Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. I Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. Ihanan syreenisokerin ohje alla 👇🏻Herkuttele vaikka muurinpohjalettujen päällä Juhannuksena 🌸

SYREENISOKERI

2 dl syreenin kukkia
2 dl sokeria

Kerää syreenin oksia maljakkoon omalta pihalta tai luonnosta.
Nypi kukat tertuista talouspaperin päälle, jotta ötökät poistuvat kukista.
Huuhtele kukat kunnolla ja nosta ne kuivumaan talouspaperin päälle.
Mittaa sokeria ja kukkia vuorotellen puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin. Sekoita ja jätä kansi auki.
Sekoittele sokeria vielä parin päivän ajan. Kun kukat näyttävät kuivahtaneen sokerin sekaan voit sulkea kannen. Voit myös tässä vaiheessa siivilöidä sokerin halutessasi.

SÄILYVYYS: Syreenisokeri säilytetään ja se säilyy yhtä pitkään kuin tavallinen sokeri.
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios