• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Jack O’Lantern Kurpitsajuustokakku

Halloween· Juustokakut

10 loka

Jack O'Lantern Kurpitsajuustokakku

Jack O’Lantern Kurpitsajuustokakku on todellinen syyskakku, joka sopii moneen hetkeen, sunnuntai-iltapäivän herkkuhetkistä Halloween-juhliin! Idea ja inspiraatio kakkuun syntyi Kurpitsakarnevaaleilla, joilla poikkesin muutama viikko sitten Tuusulassa. Karnevaalit merkittiin kalenteriin jokavuotiseksi traditioksi tästä vuodesta alkaen ja niin taitaa myös käydä tälle kakulle. Karnevaaleilta lähti mukaan säkillinen koristekurpitsoja (näkyvät kuvassa). Ne piristävät jokaista syyspäivääni Halloweeniin asti (tiedätte kyllä mitä sen jälkeen tapahtuu!).

Juuri samoihin aikoihin kun kannoin kurpitsoja kotiin karnevaaleilta, sain uuden silikonisen kurpitsa-kakkuvuoan. Halusin ehdottomasti leipoa vuokaan kurpitsakakun. Paistettava kurpitsakakku jäi hautumaan kun inspiroiduin hyydytettävästä kurpitsajuustokakusta! Tästä tuli ihanaa! Vuoka on todella helppokäyttöinen ja kakku on helppo painaa ulos vuoasta ehjänä kun sen pakastaa hyydytysvaiheessa. Kakku keräsi ihailuja ja Jack O’Lantern piirteet tulivat hyvin esiin vaaleastakin massasta. Halutessa kakun olisi voinut koristella korostamalla Jackin piirteitä! Päätin itse jättää kakun simppeliksi ja tarjoilin sen vaniljalla maustetun kermavaahdon kanssa.

Rouskuvan rapea kaurakeksipohja ja pehmeän mausteinen kurpitsajuustokakkutäyte täydentävät loistavasti toisiaan. Pohjan voi tehdä myös piparkakuista. Uskallan jo nyt, kokeilematta, väittää, että piparkakut toimisivat yhtä hyvin tai jopa paremmin tämän juustokakun makumaailmaan! Makeuttamatonta kurpitsapyreetä löydät hyvin varustelluista marketeista, ellet itse reippaana keitä sitä. Hyvän ja helpon pyree ohjeen löydät esimerkiksi ihanan Lunnin -blogista.


Jack O’Lantern Kurpitsajuustokakku

Täyte:

  • 200 g tuorejuustoa
  • 3 dl kurpitsapyreetä
  • 2 dl vispikermaa
  • 1.5 dl tomusokeria
  • 1 tl vanilja-aromia
  • 2 tl kanelia
  • 2 liivatelehteä + tilkka vettä
  1. Vatkaa kerma kuohkeaksi ja laita kylmään odottamaan.
  2. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan noin 5 minuutiksi.
  3. Mittaa kaikki muut aineet isoon kulhoon ja vatkaa notkeaksi.
  4. Sulata puristetut liivatteet tippaan kuumaa vettä.
  5. Anna liivateliemen jäähtyä hetki ja kaada se sitten juustomassaan ohuena nauhana koko ajan vatkaten.
  6. Kääntele kerma juustomassan sekaan varovasti.
  7. Kaada täyte kurpitsa-kakkuvuokaan ja hytistele vuokaa niin, että massa leviää tasaisesti kaikkialle.
  8. Siirrä kakku pakastimeen, anna hyytyä tunti ja aloita keksipohjan valmistus.

Pohja:

  • 150 g kaurakeksejä (myös piparkakut sopivat loistavasti!)
  • 40 g voita tai margariinia
  1. Hienonna keksimuru tehosekoittimessa tai laittamalla keksit pussiin ja murentamalla ne esim. kaulimella.
  2. Sulata voi ja sekoita keksimassaan.
  3. Ota kakku pakastimesta (varmista, että kakku kerkeää hyytyä ainakin 1 h) varovasti ja painele keksimuru kakun päälle varoen painamasta massaa liikaa.
  4. Laita kakku takaisin pakastimeen ja anna jäätyä yön yli.
  5. Paina kakku ulos vuoasta suoraan tarjoilualustalle ja laita kakku sulamaan jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
  6. Koristele ennen tarjoilua halutessasi tai tarjoa vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kanssa!

Vinkki! Saat kakusta helposti gluteenittoman käyttämällä gluteenittomia keksejä pohjassa. 

Jack O'Lantern Kurpitsajuustokakku Jack O'Lantern Kurpitsajuustokakku

Jack O'Lantern Kurpitsajuustokakku

Ihanaa viikkoa!

Seuraathan herkkujani myös Instagramissa ja Facebookissa?

Katso lisää Halloween-reseptejä täältä.

4 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Kummituskakku – Suklaakakku (gluteeniton)
Seuraava artikkeli: Gluteeniton Supersuklainen Suklaakakku (minikakut) »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. entinen tuusulalainen sanoo

    31.10.2017 18:37

    Sen verran kommentoisin, että Vantaalla ei ole Tuusulaa, vaan Tuusula on Vantaan naapurikunta… 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      31.10.2017 18:41

      Tätäpä ei ollut edes oikolukija huomannut 🙂 Kiitos asiavirhe korjattu. Mukavaa viikon jatkoa!

      Vastaa
  2. Pauliina sanoo

    4.11.2020 09:00

    Voiko tämän tehdä juustokakkuna eli pohja alle, irtopohjavuokaan ja jääkaapissa yön yli hyydytys?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.11.2020 10:06

      Tottakai voit 🙂 Vuokaa voi aina vaihtaa sen mukaan mitä omasta kaapista löytyy.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios