| |

Ihastuttavat pikaruusut yhdellä muotilla! VIDEO

Ihastuttavat pikaruusut yhdellä muotilla!

Vihdoin kerkesin näpräämään hieman koristeita ja kokeilemaan uutta ruusumuottiani! Ihanat lilat ja pinkit SK:n kukkamassat ovat pyörineet keittiöni pöydällä siitä asti kun saavuin kotiin ruusukurssilta upean langoitetun ruusuni kanssa. Lue lisää klik langoitetusta ruususta.

Vihdoin löysin siis aikaa näiden pienien ruusujen pyörittelyyn. Koristeiden tekeminen on rentouttava aja terapeuttista, vaikka en meinaa siihen löytää usein aikaa. No langoitetun kukan tekoon meni tunteja. Näiden pikaruusujen tekoon vain minuutteja – taisin muistella liikaa sitä yksityiskohtaista urakkaa. Pikaruusujen ulkonäkö ei ehkä ole yhtä aito tai ruusujen yksityiskohdat yhtä symmetriset, mutta eipä ole yksikään aito kukka täysin samanlainen. Kimppu näitä ihastuttavia pieniä ruusuja kakun päällä näyttää upealta! Tulette varmasti näkemään sen kakunkin kunhan kerkeän leipoa sen.

No miten nämä pikaruusut sitten tehdään? Tein teille videon pitkästä aikaa, jotta asia olisi havainnollisempaa. Ehkä kuitenkin mainittavaa on se, että tarvitset vain yhden muotin kahden ruusun tekoon! Kyseesä on Sokerimassamuotti Ruusut, jota kokeilin myös ensimmäistä kertaa itse, enkä varmasti viimeistä kertaa. Helppoa kuin mikä! Tällä muotilla ja näillä ohjeilla sinäkin ihan varmasti onnistut.

Ihastuttavat pikaruusut yhdellä muotilla!

Tarvitset: 
  1. Pyörittele ja vaivaa pieni määrä kukkamassaa pehmeäksi.
  2. Kaulitse massa ohueksi silikonisella alustalla. Käytä maizenaa (ei missään nimessä tomusokeria), jotta massa pysyy kuivana ja hyvin käsiteltävänä.
  3. Ota ruusumuotilla pitkän mallinen kaistale kukkamassasta ja käsittele massan reunat pallotyökalulla.
  4. Leikkaa käsitelty massakaistale esim. pienellä palettiveitsellä kahteen osaan.
  5. Viimeistele reunojen (terälehtien) ohennukset tarvittaessa ja kääri kaistale ruusuksi.
  6. Leikkaa ylimääräinen massa pois toisesta päästä  ja laita ruusu kuivumaan kuivatualustalle tai foliokuppiin.
Vinkkejä! Kukkamassa kuivuu nopeasti ja pitää muotonsa, joten käsittele vain vähän massaa kerrallaan.
Vinkki! Maizena pitää massan kuivana ja käsiteltävänä sekä helposti hikoavat sormet kuivina – tomusokeri tahmaa.
Vinkki! Kukkakoristeet voi ja kannattaakin tehdä hyvissä ajoin. Voit säilyttää niitä kuukausia leivosrasiassa huoneenlämmössä ja käyttää koristeluun tarpeen vaatiessa. Vihreät lehdet on tehty painettavalla ruusunlehti -muotilla vihreästä kukkamassasta
Ihastuttavat pikaruusut yhdellä muotilla!

Aurinkoista kevättä!

Katso lisää koristeita täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *