• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Jäätelö
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Runebergin Tortut
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Leivontaohjelma
  • Mökkiohjeet
  • Perhe
    • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Sokeriton

Muhkea Laskiaispullakakku (vaihekuvina)

Laskiainen· Pullat

27 tammi
Muhkea Laskiaispullakakku (vaihekuvina)
Muhkea Laskiaispullakakku (vaihekuvina)

Meillä syödään tänä vuonna perinteiset laskiaispullat hieman toisenlaisessa muodossa. Nimittäin kakkuna! Näin tämän laskiaispullakakku -vinkin ruotsalaisen leivontalehden Hembakat sivuilla, enkä voinut olla kokeilematta itsekin! Laskiaispullakakku sopii vaikka talvisten juhlien kakuksi korvaamaan perinteistä täytekakkua!

Mielestäni ohje on yksinkertainen ja itseasiassa tämä pullakakku valmistuu nopeammin kuin perinteiset pullat, kun ei ole niin paljon pyöriteltävää. Täydellistä vai mitä! Tästä ohjeesta tulee kahdeksan valmista ”kakkupalaa” eli laskiaspullaa. Palat on helppo leikata ja nostaa syötäviksi ilman kerman pursuamista ulos, kun kakku on valmiiksi paloiteltu. Toivottavasti vaihekuvat auttavat kakun valmistuksen havainnoinnissa. Jätäthän kommenttia jos sinulla on jotain kysyttävää tai muuta kommentoitavaa.


Muhkea Laskiaispullakakku (vaihekuvina)

Pullataikina:

  • 25 g hiivaa
  • 1,5 dl maitoa
  • 1 kananmuna
  • 0,75 dl sokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 tl kardemummaa
  • 4-5 dl vehnäjauhoja
  • 50 g voita
  1. Sulata hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
  2. Lisää huoneenlämpöinen kananmuna ja sekoita.
  3. Lisää sokeri, suola ja kardemumma sekoittaen taikinaan.
  4. Lisää jauhoja hiljalleen koko ajan taikinaa alustaen.
  5. Lisää huoneenlämpöinen voi vaivaamisen loppuvaiheessa.
  6. Kun taikina irtoaa sormista ja on kimmoisaa se on valmista.
  7. Anna taikinan kohota vedottomassa ja lämpimässä paikassa noin 60 minuuttia (esim. mikrossa).
  8. Nosta taikina jauhoitetulle alustalle ja pyörittele se isoksi pyöreäksi pullaksi.
  9. Jaa iso pulla kahdeksaan osaan taikinapyörällä.
  10. Nosta pullakakku voideltuun  irtopohjavuokaan, jossa on leivinpaperi pohjalla (22-24 cm).
  11. Jätä pullakakku kohoamaan vielä 30 minuutiksi.
  12. Voitele kohonnut pullakakku kananmunalla ja nosta vuoka uuniin.
  13. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 20 minuuttia 225 asteessa.
  14. Anna jäähtyä rauhassa.

Täyte ja koristelu:

  • 1 dl vadelma hilloa
  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 tl tomusokeria
  1. Sahaa jäähtynyt kakku kahteen kerrokseen ja leikkaa myös viillot, jotka aikasemmin teit taikinaan taikinapyörällä niin, että palat irtoavat toisistaan.
  2. Koverra kokaiseen palaan pieni syvennys, lusikoi syvennykseen vadelmahilloa.
  3. Vatkaa kerma kuohkeaksi ja mausta sokereilla.
  4. Levitä kerma kakun päälle lastalla ja nosta toinen kerros kakun päälle pala palalta.
  5. Sihtaa kakun päälle tomusokeria.

Katso lisää laskiaispullareseptejä täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

22 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Feta-pinaattipiirakka pinjansiemenillä ja aurinkokuivatulla tomaatilla
Seuraava artikkeli: Pienen pienet Runebergintortut »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Irma Kärhä sanoo

    27.1.2015 14:38

    Nam, maiskis, tuskin maltan odottaa ensimmäisen laskiaispullan maistiaisia. Kiva idea, ja kivalta näyttää tuo sun pullakakku.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.1.2015 14:51

      Kiitos Irma kommentista! Olen ihan intona tästä kakusta itsekin. Myös vieraat tykkäsivät kovasti. Onneksi laskiaiseen on vielä aikaa, niin kerkeän leipoa vielä toisenkin 🙂 nam!

      Vastaa
      • Anja sanoo

        8.2.2018 00:20

        Hei, olipa kiva kun löysin Sinut, pullamaakari. Niin tykkään leivoskella ja kokeilla uusia ohjeita. Iso laskiaiskakkupulla on kokeilemisen arvoinen. Kiitos ohjeesta ja tästä uudesta näkökulmasta laskiaispullaan.

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          8.2.2018 06:44

          Kiitos viestistäsi Anja 🙂 Tulipa hyvä mieli sitä lukiessa! Tervetuloa herkuttelemaan sivuilleni uudestaankin ja oikein mukavia leivonnan hetkiä!

          Vastaa
  2. Leipoo sukkasillaan sanoo

    27.1.2015 14:46

    Kyllä on herkullisen näköinen kakku :). Tällaista pitääkin kokeilla vaihteeksi. Vaihekuvat on tosi kivat.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.1.2015 14:53

      Kiitos paljon 🙂 Kannattaa kokeilla! Tämä oli hieno koriste kahvipöydässä ja maistui kuten tavalliset pullat. Kiva jos vaihekuvista on apua. Itse olen melko visuaalinen ja auttaa aina omaa toteutusta, kun näkee myös kuvina ohjeet.

      Vastaa
  3. Nina sanoo

    28.1.2015 08:25

    Olen itsekin miettinyt, että tekisin tällaisen kakun tänä vuonna. Näyttää niin herkulliselta!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.1.2015 15:59

      Hei Nina ja kiitos kommentista! Kannattaa kokeilla tätä laskiaiskakkua se näytti ja maistui herkulliselta 🙂

      Vastaa
  4. Piparkakku Akka sanoo

    28.1.2015 16:29

    Hieno idea! 🙂 Täytyisikin leipoa laskiaspullaa jo viikonlopuksi, vaikka taidan olla meidän perheessä ainut joka niitä syö. Muksutkin nuolee vaan täytteet. 😀

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.1.2015 16:38

      Kiitos, eikö olekin! Sitten ehdottomasti leivot tämän kakun viikonloppuna! Saat syödä sen kokonaan itse 😉 Parasta!

      Vastaa
  5. Essipauliina sanoo

    31.1.2015 11:54

    Aivan ihana tämä ohje, pakko oli kokeilla tänään! 🙂 Laitoin mun omaan blogiin kuvan aikaansaannoksesta!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      31.1.2015 12:25

      Kiitos Essipauliina ja wau! Kävin katsomassa kuvan pullakakustasi, todella herkullinen 🙂

      Vastaa
  6. Kirsi/Kirsin keittiössä sanoo

    2.2.2015 12:05

    Onpas kiva idea, nappaan idean mukaani ja toteutan 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.2.2015 12:54

      Kiitos Kirsi kommentista 🙂 Mukavaa kun sait tästä ideasta myös inspiraation! Toivotan sinulle maukasta tulevaa laskiaista!

      Vastaa
  7. Anonyymi sanoo

    20.1.2016 15:56

    Tuleeko maitoa tosiaan noin vähän?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.1.2016 16:10

      Kyllä. Taikinaan tulee vain 4-5 dl jauhoja. Voit toki tuplata taikinan ja tehdä isomman kakun 🙂 ja lisätä muutenkin maidon määrää. Pullataikina on aina vähän tekijästä kiinni 😉

      Vastaa
  8. Virpi H sanoo

    21.1.2016 07:10

    Mä seuraan ruotsalaisen linda bakskola sivuja. Se tekee kans kaikkee kivaa.. hembakat sivuilta jostain kans löytyy..

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.1.2016 07:16

      Kiitos kommentista Virpi. Tiedän Lindan sivut. Seuraan niitä myös 🙂 Huomasitko siellä Nutella Laskiaispullat <3 nam 🙂

      Vastaa
  9. Tytti sanoo

    7.2.2016 19:47

    Tätä kokeiltiin meidän keittiössä tänään ja hyvää tuli, kiitos 🙂 Linkitin ohjeen blogiini.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.2.2016 04:30

      Hei Tytti! Kiitos kommentista ja linkityksestä. Kävin katsomassa kakkuasi. Nam miten herkullisen näkönen 🙂

      Vastaa
  10. Merimummi sanoo

    7.2.2018 17:07

    Kylläpä on kiva idea. Laskiaispullakakkua pienten lastenkin on helpompi syödä kuin perinteisiä laskiaispullia. Kahdeksan lapsen mummina arvostan tätä. Varmasti teen näitä kakkuja useammankin ja otamme näitä mukaan mummin perinteisille hiihtolomaretkille mukaan.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.2.2018 06:46

      Hei Merimummi 🙂 Kiitos kun jätit kommenttia. Ihana kuulla, että ihastuit reseptiin. Tämä pullakakku tosiaan on myös lasten mieleen ja helpompi tehdä kuin monen pullan pyörittely! Oikein mukavia hiihtolomahetkiä ja herkullista leivontaa! Tervetuloa sivuille uudestaankin!

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Häät Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivokset Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Marenki Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vege Yhteistyö Ystävänpäivä

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Kuumaa kaakaota ja laskiaispullia kiitos 🙏🏻 Kuumaa kaakaota ja laskiaispullia kiitos 🙏🏻

❄️ Otettiin nämä kuvat pari viikkoa sitten Lapissa. En olisi uskonut, että ne olisi voinut ottaa pian myös täällä etelässä. Upeaa viikonloppua! 💙
Pulla päivässä pitää pyllyn pyöreänä 🙊 Pulla päivässä pitää pyllyn pyöreänä 🙊 

Näissä pullissa ei ole lisättyä valkoista sokeria. Pakko olla silti hyviä, kun mies söi eilen viisi kappaletta 😃 ok ja mä söin kolme. Puolukka-rahkapullien ohje löytyy blogin etusivulta. Profiilissa suora linkki 👆🏻
Lumimyräkästä huolimatta nukuttiin tänään ul Lumimyräkästä huolimatta nukuttiin tänään ulkona kahdet päikkärit ❄️ Lenkille ei tosin päästy lumen määrästä johtuen. Ollaan tehtailtu herkullisia sokerittomia reseptejä sen sijaan. Caramel-puolukkatuorepuuroa eilen ja tänään rahkapullia ilman valkoista sokeria👌🏻 Kiinnostuksenne on herännyt stoorien puolella ja tuorepuuron ohje löytyy pian blogista. Ehkä myös rahkapullien? Toiveita sisältöön ja reseptiikkaan saa edelleen esittää 👇🏻

🌸 ihana viikkokimppu pöydällä @homeingardenkauniainen
Muistatteko nämä? 🍋 Viime vuoden TOP10 (ja Muistatteko nämä? 🍋 Viime vuoden TOP10 (ja muutama extra) reseptiä löytyvät nyt blogin puolella 👌🏻Näitä te rakastitte, leivoitte ja klikkaaitte eniten! 💛 Linkki biossa.

Nyt on muuten hyvä aika toivoa sisältöä tälle vuodelle. Mitä lisää, mitä vähemmän? Millaista reseptiikkaa, kiinnostaako vauvan ruokailu? Muuta mitä? Kerro kaikki toiveesi 🙏🏻
Ihan järjetön himo saada iltapäiväkahveille pu Ihan järjetön himo saada iltapäiväkahveille pulla, keksi, viineri, leivos tai mitä tahansa muuta leivottua (suklaakin käy) 🤤 Eniten haaveilen kuitenkin tästä cronitsista ja vähän myös New Yorkista, missä tuon ihanuuden aikoinaan söin 💕 Rentoa sunnuntaita! #anninuunissa
Ihana olla kotona ❤️ Vaikka tässä on kieltä Ihana olla kotona ❤️ Vaikka tässä on kieltämättä hiukan käynnistymisvaikeuksia joulun ja lomien jälkeen. Miten teillä? 

Vuoden alku on aina jotenkin takkuinen minulle. Siksi ollaan usein matkustettu alkuvuodesta nauttimaan valosta ja lämmöstä jonnekin kauas. Pakko todeta, että on todella ikävä normaaleja aikoja: matkoja ja ihan tavallisia tilaisuuksia, joissa tapaa ihmisiä. Ikävät uutiset maailmalta ahdistavat ja sitä pohtii palautuuko mikään enää koskaan ennalleen? 

Kaikista näistä ajatuksista lamaantuneena päätin harjoittaa kiitollisuutta joka päivä! Kolme asiaa mistä olen tänään ja juuri nyt kiitollinen 🙏🏻

❄️ lumi tuli etelään
❤️ olemme terveitä 
🥞 blinikausi alkaa

Mistä sä olet kiitollinen tänään?
Leivoin tänään extempore kakun. Sokerittoman ka Leivoin tänään extempore kakun. Sokerittoman kakun pöydille jääneistä taateleista. Tästä tuli ihana vuoden ensimmäinen kakku 💕 Tuo kuorrutekin muistutti jotenkin kinuskista vaahtoa👌🏻

En ole ajatellut olla herkuttomalla, tipattomalla tai muutenkaan rajoittaa syömisiä vuoden alun takia vai kunniaksi 🤔? Mutta aina välillä tuntuu siltä, että keventääkin voi ja miksi ei jos sokerinton kakku näyttää ja maistuu näin hyvältä 🍇 Näpyttelen ohjeen pikimmiten blogin puolelle, kuten toivoitte stoorien puolella. Herkullista loppiaista 👋🏻 #anninuunissa
Vuoden ensimmäiset päivät mökillä ❄️ Vuoden ensimmäiset päivät mökillä ❄️⛷

Mun TOP3 tänne suunnalle takkatulen lisäksi 🔥

Syö 🥂🍽 @auroraestate 
Lämmittele hiihdon lomassa ☕️ Kesängin Keidas 
Kakut ja muut herkut 🍰 @suklaaruusu 

#ylläs #mökillä #anninmatkat #visityllas
Kuksakippis uudelle vuodelle lumisesta Lapista 🥂 Ollaan täällä jo neljättä kertaa tänä vuonna, joka on ihan ennätyksellistä ja täysin tämän vähintäänkin erikoisen, mutta monella tavalla ikimuistoisen vuoden ansioita. Päätin etsiä vain positiivisia asioita tästä vuodesta näin vuoden vaihtuessa. Yksi on ehdottomasti kotimaan matkailu, jota on tullut harrastettua enemmän kuin minään muuna vuonna. Ja yöjunamatkailustakin on tullut niin tuttua, että ihan nautitaan siitä 😀#enolisiuskonutämänpäivänkoittavan Mitä positiivista te löydätte tästä vuodesta? ✨

 📷 @that_jamesw
✨Leivoin eilen herkullisen kakun. Suklaatryffeli ✨Leivoin eilen herkullisen kakun. Suklaatryffeli-juustokakun joulun jämistä (mm. piparit, smetana, tryffelit ja muut suklaat) tapaninpäivän kunniaksi. Iltapäivän tunnelmallisessa valossa ja vauvan nukkuessa ennätyksellisiä neljän tunnin päiväunia raikkaassa ulkoilmassa, intouduin ottamaan kakusta kuvia. Tämä kakku sopii täydellisesti uudenvuoden jälkkäriksi, kuohuviinin kaveriksi ja juhlapöydän tähdeksi 🥂 Ohje löytyy blogista ja linkki profiilista! #anninuunissa
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2021 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios