• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Muhkea Laskiaispullakakku (vaihekuvina)

Laskiainen· Pullat

27 tammi
Muhkea Laskiaispullakakku (vaihekuvina)
Muhkea Laskiaispullakakku (vaihekuvina)

Meillä syödään tänä vuonna perinteiset laskiaispullat hieman toisenlaisessa muodossa. Nimittäin kakkuna! Näin tämän laskiaispullakakku -vinkin ruotsalaisen leivontalehden Hembakat sivuilla, enkä voinut olla kokeilematta itsekin! Laskiaispullakakku sopii vaikka talvisten juhlien kakuksi korvaamaan perinteistä täytekakkua!

Mielestäni ohje on yksinkertainen ja itseasiassa tämä pullakakku valmistuu nopeammin kuin perinteiset pullat, kun ei ole niin paljon pyöriteltävää. Täydellistä vai mitä! Tästä ohjeesta tulee kahdeksan valmista ”kakkupalaa” eli laskiaspullaa. Palat on helppo leikata ja nostaa syötäviksi ilman kerman pursuamista ulos, kun kakku on valmiiksi paloiteltu. Toivottavasti vaihekuvat auttavat kakun valmistuksen havainnoinnissa. Jätäthän kommenttia jos sinulla on jotain kysyttävää tai muuta kommentoitavaa.


Muhkea Laskiaispullakakku (vaihekuvina)

Pullataikina:

  • 25 g hiivaa
  • 1,5 dl maitoa
  • 1 kananmuna
  • 0,75 dl sokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 tl kardemummaa
  • 4-5 dl vehnäjauhoja
  • 50 g voita
  1. Sulata hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
  2. Lisää huoneenlämpöinen kananmuna ja sekoita.
  3. Lisää sokeri, suola ja kardemumma sekoittaen taikinaan.
  4. Lisää jauhoja hiljalleen koko ajan taikinaa alustaen.
  5. Lisää huoneenlämpöinen voi vaivaamisen loppuvaiheessa.
  6. Kun taikina irtoaa sormista ja on kimmoisaa se on valmista.
  7. Anna taikinan kohota vedottomassa ja lämpimässä paikassa noin 60 minuuttia (esim. mikrossa).
  8. Nosta taikina jauhoitetulle alustalle ja pyörittele se isoksi pyöreäksi pullaksi.
  9. Jaa iso pulla kahdeksaan osaan taikinapyörällä.
  10. Nosta pullakakku voideltuun  irtopohjavuokaan, jossa on leivinpaperi pohjalla (22-24 cm).
  11. Jätä pullakakku kohoamaan vielä 30 minuutiksi.
  12. Voitele kohonnut pullakakku kananmunalla ja nosta vuoka uuniin.
  13. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 20 minuuttia 225 asteessa.
  14. Anna jäähtyä rauhassa.

Täyte ja koristelu:

  • 1 dl vadelma hilloa
  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 tl tomusokeria
  1. Sahaa jäähtynyt kakku kahteen kerrokseen ja leikkaa myös viillot, jotka aikasemmin teit taikinaan taikinapyörällä niin, että palat irtoavat toisistaan.
  2. Koverra kokaiseen palaan pieni syvennys, lusikoi syvennykseen vadelmahilloa.
  3. Vatkaa kerma kuohkeaksi ja mausta sokereilla.
  4. Levitä kerma kakun päälle lastalla ja nosta toinen kerros kakun päälle pala palalta.
  5. Sihtaa kakun päälle tomusokeria.

Katso lisää laskiaispullareseptejä täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

22 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Feta-pinaattipiirakka pinjansiemenillä ja aurinkokuivatulla tomaatilla
Seuraava artikkeli: Pienen pienet Runebergintortut »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Irma Kärhä sanoo

    27.1.2015 14:38

    Nam, maiskis, tuskin maltan odottaa ensimmäisen laskiaispullan maistiaisia. Kiva idea, ja kivalta näyttää tuo sun pullakakku.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.1.2015 14:51

      Kiitos Irma kommentista! Olen ihan intona tästä kakusta itsekin. Myös vieraat tykkäsivät kovasti. Onneksi laskiaiseen on vielä aikaa, niin kerkeän leipoa vielä toisenkin 🙂 nam!

      Vastaa
      • Anja sanoo

        8.2.2018 00:20

        Hei, olipa kiva kun löysin Sinut, pullamaakari. Niin tykkään leivoskella ja kokeilla uusia ohjeita. Iso laskiaiskakkupulla on kokeilemisen arvoinen. Kiitos ohjeesta ja tästä uudesta näkökulmasta laskiaispullaan.

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          8.2.2018 06:44

          Kiitos viestistäsi Anja 🙂 Tulipa hyvä mieli sitä lukiessa! Tervetuloa herkuttelemaan sivuilleni uudestaankin ja oikein mukavia leivonnan hetkiä!

          Vastaa
  2. Leipoo sukkasillaan sanoo

    27.1.2015 14:46

    Kyllä on herkullisen näköinen kakku :). Tällaista pitääkin kokeilla vaihteeksi. Vaihekuvat on tosi kivat.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.1.2015 14:53

      Kiitos paljon 🙂 Kannattaa kokeilla! Tämä oli hieno koriste kahvipöydässä ja maistui kuten tavalliset pullat. Kiva jos vaihekuvista on apua. Itse olen melko visuaalinen ja auttaa aina omaa toteutusta, kun näkee myös kuvina ohjeet.

      Vastaa
  3. Nina sanoo

    28.1.2015 08:25

    Olen itsekin miettinyt, että tekisin tällaisen kakun tänä vuonna. Näyttää niin herkulliselta!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.1.2015 15:59

      Hei Nina ja kiitos kommentista! Kannattaa kokeilla tätä laskiaiskakkua se näytti ja maistui herkulliselta 🙂

      Vastaa
  4. Piparkakku Akka sanoo

    28.1.2015 16:29

    Hieno idea! 🙂 Täytyisikin leipoa laskiaspullaa jo viikonlopuksi, vaikka taidan olla meidän perheessä ainut joka niitä syö. Muksutkin nuolee vaan täytteet. 😀

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.1.2015 16:38

      Kiitos, eikö olekin! Sitten ehdottomasti leivot tämän kakun viikonloppuna! Saat syödä sen kokonaan itse 😉 Parasta!

      Vastaa
  5. Essipauliina sanoo

    31.1.2015 11:54

    Aivan ihana tämä ohje, pakko oli kokeilla tänään! 🙂 Laitoin mun omaan blogiin kuvan aikaansaannoksesta!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      31.1.2015 12:25

      Kiitos Essipauliina ja wau! Kävin katsomassa kuvan pullakakustasi, todella herkullinen 🙂

      Vastaa
  6. Kirsi/Kirsin keittiössä sanoo

    2.2.2015 12:05

    Onpas kiva idea, nappaan idean mukaani ja toteutan 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.2.2015 12:54

      Kiitos Kirsi kommentista 🙂 Mukavaa kun sait tästä ideasta myös inspiraation! Toivotan sinulle maukasta tulevaa laskiaista!

      Vastaa
  7. Anonyymi sanoo

    20.1.2016 15:56

    Tuleeko maitoa tosiaan noin vähän?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.1.2016 16:10

      Kyllä. Taikinaan tulee vain 4-5 dl jauhoja. Voit toki tuplata taikinan ja tehdä isomman kakun 🙂 ja lisätä muutenkin maidon määrää. Pullataikina on aina vähän tekijästä kiinni 😉

      Vastaa
  8. Virpi H sanoo

    21.1.2016 07:10

    Mä seuraan ruotsalaisen linda bakskola sivuja. Se tekee kans kaikkee kivaa.. hembakat sivuilta jostain kans löytyy..

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.1.2016 07:16

      Kiitos kommentista Virpi. Tiedän Lindan sivut. Seuraan niitä myös 🙂 Huomasitko siellä Nutella Laskiaispullat <3 nam 🙂

      Vastaa
  9. Tytti sanoo

    7.2.2016 19:47

    Tätä kokeiltiin meidän keittiössä tänään ja hyvää tuli, kiitos 🙂 Linkitin ohjeen blogiini.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.2.2016 04:30

      Hei Tytti! Kiitos kommentista ja linkityksestä. Kävin katsomassa kakkuasi. Nam miten herkullisen näkönen 🙂

      Vastaa
  10. Merimummi sanoo

    7.2.2018 17:07

    Kylläpä on kiva idea. Laskiaispullakakkua pienten lastenkin on helpompi syödä kuin perinteisiä laskiaispullia. Kahdeksan lapsen mummina arvostan tätä. Varmasti teen näitä kakkuja useammankin ja otamme näitä mukaan mummin perinteisille hiihtolomaretkille mukaan.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.2.2018 06:46

      Hei Merimummi 🙂 Kiitos kun jätit kommenttia. Ihana kuulla, että ihastuit reseptiin. Tämä pullakakku tosiaan on myös lasten mieleen ja helpompi tehdä kuin monen pullan pyörittely! Oikein mukavia hiihtolomahetkiä ja herkullista leivontaa! Tervetuloa sivuille uudestaankin!

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios