• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Erilaiset sokerit leivonnassa

Tekniikat· Yhteistyöt

25 loka
Erilaiset sokerit leivonnassa

Kaupallinen yhteistyö Dansukker – Suomen sokeri

Jos leivot paljon on sokeri sinulle tuttuakin tutumpi raaka-aine keittiössä. Sokeri on yksi leivonnan perusaineista jauhojen ja rasvan ohella. Mutta kuinka hyvin tunnet kaikki erilaiset sokerit ja tiedätkö millaisia eroja niiden välillä on? Sokeri ei nimittäin ole pelkästään makeuttaja leivonnassa, vaan se on myös tärkeässä roolissa kun tarkastellaan leivonnaisen makua, tekstuuria ja ulkonäköä. Sokerilla voi myös säilöä marjoja ja hilloa, sillä voi alentaa jäätymispistettä esimerkiksi jäätelön teossa ja hiivan kanssa sillä saa aikaan käymisprosessin.

Olen jo pitkään halunnut kirjoittaa teille sokerista. Tutkia ja testailla itse hiukan enemmän, vaikka sokereista ja niiden käytöstä koen tietäväni paljon. Olen innoissani, että voin yhteistyössä Suomen Sokerin kanssa kertoa teille enemmän sokerista!

Kyselin teiltä Instagramin puolella sokereista ja keräsin tähän postaukseen yleisimmät kysymykset, joita lähetitte minulle. Aloitetaan niilllä!

Erilaiset sokerit leivonnassa

Yleisiä kysymyksiä

Mitä sokeri on?

Sokeri on luonnollinen raaka-aine, jota tehdään täällä meillä päin sokerijuurikkaasta ja muualla sokeriruo’osta. Kemialliselta nimeltään puhutaan sakkaroosista. Parhaiten sokeri mielletään makeuttajaksi, mutta sokerilla on myös monta muuta tärkeää tehtävää, minkä ansiosta se on yksi monipuolisimmista raaka-aineista keittiössä. Sokerin avulla mm. leivästä tulee kuohkeampaa, pulla saa kauniin paistovärin ja pakastettavien marjojen väri, maku ja C-vitamiini säilyvät paremmin.

Löydät kattavan paketin tietoa sokerista myös dansukkerin sivuilta. Tutustu täällä.

Erilaiset sokerit leivonnassa

Voiko sokerin korvata toisella?

Yksi yleisin kysymys ohjeissani on ”voiko sokerin korvata toisella?”. Käytän esimerkiksi välillä tummaa sokeria suklaaleivonnaisissa, koska tavoittelen syvempää ja paahteisempaa makua. Porkkanakakkuun ja muihin mausteisiin kakkuihin sopivat myös tummat sokerit hyvin. Vastaus kysymykseenne on, että yhden sokerin voi aina korvata toisella. Leivonnainen onnistuu varmasti, mutta maku muuttuu aina hiukan. Lue aiheesta lisää kunkin sokerin kohdalla ja suosituksia vaihtoihin. Sokerin korvaamisessa kannattaa myös käyttää maalaisjärkeä. Tomusokeri on yksi sokereista jota saattaa olla hankalampi korvata, esimerkiksi koristelussa tai silkinpehmeän kreemin tavoittelussa.

Kuinka kauan sokeri säilyy?

Kuivassa ja huoneenlämmössä hygieenisesti säilytettynä sokeri säilyy lähes rajattomasti, siksi siihen ei lain mukaan tarvitse merkitä parasta ennen -päivämäärää.

Onko sokeri gluteenitonta ja vegaanista?

Kyllä, sokeri on täysin gluteenitonta ja vegaanista (Dansukkerin sokerit).

Mitä on ulkomaisissa ohjeissa käytetty ”brown sugar”?

Useimmiten brown sugar on ulkomaisissa ohjeissa fariinisokeria. Voit kokeilla myös ruoko- ja muscovadosokeria tummana sokerina. Maistele millaisia eroja saat ja valitse suosikkisi!

Onko ruskea sokeri terveellisempää kuin valkoinen?

Mitä tummempi sokeri on, sitä vähemmän sitä on puhdistettu. Tummemmat sokerit sisältävät myös enemmän melassia ja luonnollisia kivennäis- ja hivenaineita. Tällä ei ole kuitenkaan ravitsemuksellista merkitystä, kun sokerin päivittäiset käyttömäärät ovat pieniä.

Paljon kysellään myös sitä mikä sokeri on terveellisintä? Mistään sokerista ei saa terveellistä, vain sokerin määrällä voi vaikuttaa siihen onko leivottu herkku hieman terveellisempi. Tummemmat sokerit usein mielletään terveellisimmiksi juuri puhdistamattomuuden takia, mutta kuten ylempänä totesin tällä ei ole ravitsemuksellista merkitystä. HUOM! Myös sokerin vähentäminen ohjeissa saattaa vaikuttaa leivonnaisen koostumukseen.

Vielä vähän sokerista ja terveellisyydestä

Sokerin kulutus on laskenut Suomessa viime vuosina. Terveys, terveellinen ruokavalio ja -ruoka-aineet ovat olleet pitkään pinnalla. Sokeri mielletään yleisesti suoraan epäterveelliseksi ja pahaksi. Mielestäni sokerin terveellisyyttä ja kulutusta pohtiessa on syytä katsella kokonaisuutta eli kaikkia ruokatottumuksia ja elämäntapoja. Monipuolinen ja vaihteleva ruokavalio voi sisältää herkkuhetkiä eli myös sokeria, kun muistetaan kohtuus kaikessa.

Makeat leivonnaiset eivät kuulu päivittäiseen ruokavalioon. Joskus, esimerkiksi näin satokauden ollessa parhaimmillaan leivon itse todella paljon. Huolehdin siitä, ettemme syö liikaa sokeria päivittäin siksi saatan puolittaa sokerin määrän sopivissa ohjeissa tai korvata sen esimerkiksi pienellä määrällä hunajaa tai vaahterasiirappia.

Erilaiset sokerit leivonnassa

Erilaiset sokerit leivonnassa

Käsittelen tässä postauksessa vain Dansukkerin sokereita. Vastaukset perustuvat myös samoihin sokereihin eli sokereihin, jotka on tehty sokerijuurikkaasta tai -ruo’osta. Voit tutustua sokerivalikoimaan myös täällä.

Taloussokeri

Taloussokeri on meille kaikille tutuin sokeri, joka sopii ihan kaikkeen leivontaan, makeutukseen ja säilöntään sekä ruoanlaittoon. Tämä yleissokeri löytyy yleensä jokaisesta kodista. Dansukkerin taloussokeri on valmistettu 100% suomalaisesta sokerijuurikkaasta, joten se on markkinoiden ainoa täysin kotimaisesta raaka-aineesta kotimaisella työllä valmistettu sokeri.

Kun ohjeissa puhutaan sokerista on lähes poikkeuksetta kyse taloussokerista. Se sopii ihan tosiaan ihan kaikkeen leivontaan ja voit aina käyttää ohjeissani tavallista sokeria, vaikka olisin itse valinnut tummemman sokerin tiettyyn reseptiin.

Erilaiset sokerit leivonnassa
Siro erikoishieno sokeri

Siro Erikoishieno sokeri on taloussokeria, jonka kiteet ovat erikoispienet.

Erikoishieno sokeri sopii täydellisesti munkkien sokeritukseen, jättäen pinnan kauniiksi pienien kiteiden ansiosta. Koska erikoishieno sokeri sulaa nopeammin vaahdotettaessa, vaahtoutuu nopeammin ja tekee leivonnaisista kuohkeita kannattaisi se valita marenkien ja vaahdotettavien taikinoiden tekemiseen. Voit käyttää tätä sokeria täysin samoin kuin taloussokeria.

Vinkki! Käytä tätä sokeria myös koristeiden kandeeraukseen ja kääretortun pintaan! Joulupipareihin saat kauniin huurteisen pinnan siro sokerilla.

Erilaiset sokerit leivonnassa
Tomusokeri

Tomusokeri on yksinkertaisesti hienoksi jauhettua sokeria, jota joskus kutsutaan myös pölysokeriksi. Tomusokeri sisältää hiukan perunatärkkelystä, jotta sokeri ei paakkuuntuisi niin helposti.

Tomusokerilla voi koristella ja viimeistellä leivonnaisia, mutta sillä kannattaa myös makeuttaa kermavaahto. Suosittelen tomusokeria ehdottomasti kaikkiin kuorrutteisiin, kuten voikreemeihin. Tomusokerista tehdään myös pikeeri, jolla koristellaan piparit jouluna.

Tomusokeria on vaikea korvata muilla sokereilla esimerkiksi kreemeissä tai koristelussa. Tämä onkin melkein ainoa esittelemistäni sokereista, jota ei voi korvata suoraan toisella.

Uutuutena Dansukkerilla on nyt Luomutomusokeri.

Erilaiset sokerit leivonnassa
Fariinisokeri

Fariinisokeri on ehkä tunnetuin tumma sokeri. Oikeastaan kyseessä on tavallinen taloussokeri, johon on sekoitettu ruokosokerisiirappia mikä tekee siitä kosteaa ja tummaa. Fariinisokerin maku on aromikkaampi ja väri tumman kinuskinen. Makua voi kuvailla näin: nekku, paahteinen ja savu.

Fariinisokeri sopii melkein kaikkiin leivonnaisiin ja tuo makua myös suolaisiin ruokiin, kuten kastikkeisiin ja marinadeihin. Keitän itse kinuskin aina fariinisokerista ja monelle muulle fariinisokeri tuo mieleen siman! Sima saa ruskean sävynsä tästä sokerista. Mausteisiin kakkuihin ja suklaaleivonnaisiin kannattaa kokeilla fariinisokeria.

Voit korvata fariinisokerin ohjeissani aina myös tavallisella sokerilla. Jos korvaat valkoista sokeria fariinilla niin voit laittaa sitä hiukan vähemmän, itse korvaan yleensä 1:1 ja aina olen onnistunut. Olen vatkannut vaahtoa fariinisokerista, se ei vaahtoudu ihan yhtä hyvin kuin taloussokeri, mutta sillä saa maukkaan kakun aikaiseksi. Fariinisokerilla saa myös karamellimaista tahmeutta esimerkiksi kekseihin.

Kostea fariinisokeri kovettuu herkästi paketin avaamisen jälkeen. Kannattaa säilyttää paketti tiiviisti suljettuna, ehkä jopa pakastepussin sisällä tai jääkaapissa. Jos fariinisokeri kovettuu, saat sen pehmeäksi lisäämällä pussiin tilkan vettä ja odottamalla muutaman tunnin.

Uutuutena Dansukkerilla on nyt Luomufariinisokeri, joka on perinteistä fariinisokeria hieman vaaleampaa ja miedompaa.

Erilaiset sokerit leivonnassa
Ruokokidesokeri

Ruokokidesokeri on aromikas, kuiva, tumma kidesokeri, jonka kiteet ovat selvästi isoja sekä erottuvia. Ruokokidesokeri sisältää pieniä määriä sokeriruo’on kivennäis-, hiven- ja aromiaineita. Minulla löytyy tätä sokeria aina kaapista. Ruokokidesokerin aromeja voidaan kuvata näin: hedelmäinen ja kermatoffee.

Aloin käyttämään ruokosokeria ihan ensimmäisenä maailman parhaimman porkkanakakun taikinaan. Voit käytää suurikiteistä ruokokidesokeria myös koristeluun. Isot kiteet näyttävät kauniilta leivonnaisten pinnalla. Jos katsot tarkkaan näet croissantvanukkaani pinnalla kauniita kultaisia sokerikiteitä.

Ruokokidesokeri on maultaan hienojakoisempaa Luomuruokosokeria voimakkaampaa ja Fariinisokeria miedompaa. Ruokokidesokeri sopii kaikkeen ruoanlaittoon, jälkiruokiin, leivontaan, juomiin ja säilöntään. Voit korvata tällä sokerilla ohjeissa taloussokerin, fariinisokerin ja toisinpäin.

Kokeile myös ihanaa hienojakoisempaa Luomuruokosokeria, jota voit käyttää taloussokerin tavoin, mutta saat hieman syvempää makua leivonnaisiin. Tätä minulla on aina kaapissa!

Erilaiset sokerit leivonnassa
tumma muscovadosokeri

Tumma Muscovado ruokosokeri on raakaruokosokerista valmistettua kosteaa, hienokiteistä sokeria. Muscovadon väri ja upea lakritsimainen aromi tulee ruokosokerin sisältämästä melassista. Myös Muscovado sisältää ruokosokerin tavoin luonnollisia kivennäis- ja hivenaineita.

Ihastuin tähän voimakkaan paahteiseen ja lakritsilta maistuvaan sokeriin viime jouluna kun leivoin siitä ihanan maukkaan suklaa-taatelikakun. Muscovado toimii todella hyvin maustekakuissa ja suklaaleivonnaisissa makeuttajana ja mehevöittäjänä. Voit käyttää sitä myös ruokien valmistukseen ja kastikkeiden ja marinadien maustamiseen.

Muscovadosokeri kovettuu herkästi paketin avaamisen jälkeen. Kannattaa säilyttää paketti tiiviisti suljettuna, ehkä jopa pakastepussin sisällä tai jääkaapissa. Jos muscovado kovettuu, saat sen pehmeäksi lisäämällä pussiin tilkan vettä ja odottamalla muutaman tunnin.

Voit korvata fariinisokerin muscovadolla ja testailla sitä muihinkin leivonnaisiin. Muscovado muuttaa leivonnaisen makua varmasti sen ollessa maultaan vahvin sokeri.

Vinkki! Kokeile keittää muscovadosta kinuskia ja lisää sitä kaakaoon! NAM!

Erilaiset sokerit leivonnassa
Vaniljasokeri

Dansukkerin vaniljasokeri on tomusokeria, johon on lisätty aitoa vaniljaa, jonka tunnistaa pienistä mustista pisteistä. Käytä vaniljasokeria kuten maustetta leivonnaisissa ja jälkiruoissa.

Voit korvata vaniljatangon ohjeissa aina vaniljasokerilla tai toisinpäin. Käytän itse myös paljon vanilja-aromia. Voit korvata aromit myös vaniljasokerilla. Tätä sinulla täytyy aina olla kaapissa!

Vinkki! Vaniljasokeria on helppo tehdä itse sekoittamalla vaniljatangon siemeniä tomusokeriin.

Erilaiset sokerit leivonnassa

Jäikö jokin painamaan mieltäsi? Jätä kysymys alle tai Instagramin puolelle.

Ihanaa päivää!

/Anni


SEURAATKO JO HERKKUJANI SOMESSA?

FACEBOOK

PINTEREST

PINTEREST

12 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Kuorrutettu Suklaa-Punajuurikakku (G)
Seuraava artikkeli: Mummon Mausteinen Omenapiirakka (G) »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Johanna sanoo

    26.10.2020 13:52

    Luin jostain hyvän ohjeen, että kun laittaa palasokerin palan fariinisokerin sekaan, niin se pysyy kosteana. Ja se toimii, vaikka olin epäluuloinen 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.10.2020 15:47

      Hei olen myös kuullut tästä. Hyvä lisäys, kiitos 🙂

      Vastaa
  2. Mimosa sanoo

    26.10.2020 20:47

    Hei, kandisokeri olisi ollut vielä mielenkiintoinen lisä tähän! Haaveilen että onnistuisin joku päivä leipoamaan itse kahvikeksejä kuten LU Bastogne keksit, jotka ilmeisesti saavat makunsa nimenomaan kandisokerista! Nam!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.10.2020 07:03

      Hei, tuo kandisokeri on kyllä kiinnostava. Päätin keskittyä tässä postauksessa kuitenkin yleisemmin leivonnassa käytettäviin sokereihin. Kandisokeria taitaa ainakin ulkomailla saada myös pienikiteisempänä ja siirappina, jolloin se soveltuu paremmin leivontaan myös.

      Vastaa
  3. Johannes sanoo

    27.10.2020 11:28

    Sokeri ja voi tekevät jokaisesta asiasta parempia! Testattu ja todettu.
    PS. blogisi on aivan mieletön jatka samaan malliin!

    https://suninidea.blogspot.com/2020/10/heijastava-kasvomaski.html

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.10.2020 16:25

      Totta 😉 kyllä ne ovat ne oikeat aineet leivontaan! Kiitos mukavasta kommentista.

      Vastaa
  4. Marja sanoo

    30.10.2020 10:36

    Mitä on intiaanisokeri ja mitkä ovat parhaat käyttövinkit? Itse käytän esim. omenapiirakassa.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.10.2020 11:19

      Intiaanisokeri on vaaleaa muscovadosokeria, sen käytön suhteen voit katsoa vinkit tumman muscovadosokerin kohdalta. Tässä postauksessa käsittelin ainoastaan Dansukkerin sokereita tällä kertaa ja niistä minulla onkin eniten kokemusta 🙂

      Vastaa
  5. Satu Södergren sanoo

    9.11.2020 20:42

    Voiko talosokerin korvata tomusokerilla?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.11.2020 05:56

      Se riippuu vähän ohjeesta, kaikissa ei voi 1:1. Kuten tekstissä mainitsin niin tomusokerin ja sillä korvaaminen on hiukan haastavampaa.

      Vastaa
  6. Jussi sanoo

    2.10.2021 18:16

    Käytän nykyisin aina kun mahdollista kookossokeria makeuttajana. Tänään tein gluteenittoman ja kanamunattoman mutakakun, johon käytin tavallisen sokerin sijaan kookossokeria. Kakusta tuli muuten saman makuista kuin tavallisella sokerilla tehty, ei ihan yhtä makean makuista mutta ei haitannut, koska kaakaon karvas maku nousi enemmän esiin. Granolaan olen myös käyttänyt kookossokeria, siihenkin sopii oikein hyvin, kun ei tarvitse olla kovin makeaa. Lisäksi yksi plussa tässä sokerissa, GI arvo 35 kun tavallisella sokerilla 90.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.10.2021 21:48

      Kiitos kommentistasi ja käyttövinkeistä 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Keväinen Juustokranssi 🧀 joka sai koristeeksi Keväinen Juustokranssi 🧀 joka sai koristeeksi oman pihan kirsikankukkia 🌸 

Te toivoitte suolaista naposteltavaa. Kesäversiota suositusta juustokranssista juhliin. Tämä oli ihana toteuttaa. Saatiin herkutella aikuisten kesken Onnin mentyä nukkumaan. Ihmeteltiin miksi ei useammin koota tällaista tarjotinta vain meille kahdelle 🤩 pieniä juhlallisuuksia voi tuoda myös arkeen 💕

Linkki ohjeeseen löytyy profiilista 👆🏻 #anninuunissa #juhlavinkit
Annoskokoiset voileipäkakut 🌸 niin ihania ja n Annoskokoiset voileipäkakut 🌸 niin ihania ja näyttäviä kesän juhliin! Ja tosi helppo koota helposti sekoitettavasta lohitahnasta sekä leipäpaloista👌🏻Hävikkiviipaleista voi paistaa krutongit salaatin päälle. 

Lisää kuvia ja tarkemmat ohjeet näihin kakkusiin löytyy Rosee postauksesta, joka on tehty yhteistyössä @viinimaa kanssa. Linkki profiilissa 🥂
Kaupallinen yhteistyö @dansukkersuomi 🎂 Kevään ja kesän juhlareseptiikka saa jatkoa tällä upealla täysin vegaanisella sitruuna-kinuskitäytekakulla, joka on leivottu Dansukkerin luomusokereilla 🍋

Sitruuna ja kinuski ne yhteen sopii! No te tiedätte, se on mun suosikki makuyhdistelmä. Nyt voin todeta, että tämä combo toimii myös vegaanisessa kakussa 👏🏻

Vegaanista kreemiä ei erottaisi perinteisestä 🥣 Ja vegaaninen kinuski syntyy yhtä helposti kuin perinteinen, (luomu)fariinisokeriin keitettynä tietenkin. Se on hiukan läpikuultavampaa, mutta sopii myös kakkuvalumiksi loistavasti. Vegaanista kinuskia täytyy vaan jaksaa keittää tarpeeksi kauan. Muistathan myös odottaa, että kinuski jäähtyy kunnolla ennen sen valuttamista 💛 Ylistän myös munatonta sitruunan kuorella maustettua kakkupohjaa, joka on herkullisen mehevä!

Kurkkaa upean kakun ohje blogista, linkki löytyy tutusta paikasta 👆🏻 #anninuunissa #keväänjuhlat #vegaaninenleivonta #luomusokeria
Kaupallinen yhteistyö @leivojakoristele 🍰 Hemp Kaupallinen yhteistyö @leivojakoristele 🍰 Hempeässä Ruby-suklaakakussa maistuu kaakao, Ruby-suklaa, vadelma ja vanilja. 

Nyt käännetään katseet kohti kevään juhlia! 🌸 Juhlakakkujen leipominen on aina hiukan työläämpi projekti kotikeittiössä. Siksi suunnittelin teille ihanan ohjeen, jossa voitte oikaista kakkupohjan, täytteen ja kreemin kanssa 👏🏻

Kaakaolla ja vaniljalla maustettu kakkupohja syntyy ilman sähkövatkaimia yhdessä vuoassa. Kakun väliin tehdään myös helppo suklaatäyte ihanasta Dr. Oetkerin Ruby leivontasuklaasta ja pakkaskuivatusta vadelmasta, jonka ansiosta kakku ei voi vettyä liikaa! Tämä täyte on silkkisen pehmeää ja hyytyy ilman liivatetta 🥣

Dr. Oetkerin uusi Base for Buttercream jauheseos helpottaa taas usein haastavaksi koetun voikreemin tekoa. Nyt sinun ei tarvitse kuin pehmittää voi huoneenlämpöiseksi ja vatkata se kuohkeaksi kuorrutejauheseoksen kanssa muutamassa minuutissa. Voit värjätä voikreemiä ja maustaa sitä aromeilla. Voit tehdä myös raikkaampaa tuorejuustokreemiä tällä jauheseoksella. Ohjeet löydät paketin kyljestä 🎂

Kaikki tuotteet tämän ihanan kakun koristeluun ja maustamiseen löytyvät Dr.Oetkerin valikoimista. Katso stoorien puolelta video kakun kuorrutuksesta ja koko kakun ohje blogin puolelta. Linkin löydät profiilista! ☝🏻

#leivojakoristele #anninuunissa #keväänjuhlat
Kyselin teiltä stoorien puolella sisältötoiveit Kyselin teiltä stoorien puolella sisältötoiveita kevään juhlakauteen liittyen 🌸 Toivoitte: 

1. Vegaanisia ohjeita (tulossa ihana juhlakakku)
2. Ohjeita gluteenittomaan leivontaan (postauslinkki profiilissa)
3. Pieniä suolaisia herkkuja (tulossa loppuviikosta)
4. Voileipäkakkuja (tulossa ja vanhat linkitetty stooriin)
5. Ohjeita leivonnaisten pakastukseen (linkki stooreissa)
6. Sokerittomia ohjeita (löytyy, linkki stooreissa)

Melkein kaikkia näitä aiheita olen käsitellyt blogissani jo ennestään. Koska niitä kysellään joka kevät 💋 Linkitin stoorien puolelle sivut mistä voitte käydä lukaisemassa vinkkejä 👆🏻ja tallensin kaikki myös kohokohtiin. 

Lisäksi kyselitte kakkujen kerma- ja kreemipursotuksista. Tässä pikaohjeita:

Ehkä tärkeintä on käyttää tukevaa pursotinpussia ja laadukasta terästyllaa. Lopputuloksen kannalta tämä on merkittävä asia 🎂 Kermaksi valitsen itse vispin, koska sen koostumus on oikein vispattuna jämäkkä. Käytän myös välillä kerman jämäköittämiseen mascarponea, rahkaa tai vaniljakreemijauhetta. Kasvipohjaiset vispit ovat väriltään valkoisempia, vatkautuvat hyvin ja kestävät hellettäkin paremmin. Suosittelen testaamaan. Näillä vinkeillä pääset jo pitkälle huolitellun lopputuloksen kanssa 👌🏻

Kuvassa malleja eri tyllillä tehdyistä pursotuksista. Kuvan kerma on värjätty tipalla pinkkiä geeliväriä, joka sopii paremmin leivontaan kuin nestemäiset värit, jotka saattavat juoksettaa kreemit, kermat tai taikinan 💕

Hei tähän alle saa kysellä lisää 👇🏻 #anninuunissa
Ihana viikonloppu takana 💛 perjantain parhaat p Ihana viikonloppu takana 💛 perjantain parhaat palat tässä. Viimeinkin käytiin testaamassa @way_bakery Banaanikakku ja mantelicroissant 🤤 olivat niin ihania, että unohdin sen laskiais🥐 mitä ei enää saanut.
”Puolet elämän iloista on löydettävissä pik ”Puolet elämän iloista
on löydettävissä pikkuasioista,
ohimennen siepatuista”. - O.S. Marden

Tämä oli ihana muistutus arjen kauneudesta 🌸 Ensi viikolla on tulossa niin paljon kakku- viini- ja juhlavinkkejä että 🔥
Mistä haaveilen just nyt? Unelmien lounas kuplill Mistä haaveilen just nyt? Unelmien lounas kuplilla: Kolme suosikkia samalla pöydällä 🤍 Räksallad, toast skagen & princess tårta Tukholmassa 🍰 Ainiin ja 🥂Mistä sä haaveilet?
Mango & Passion 💛🧡 Voi miten tätä kakkua Mango & Passion 💛🧡

Voi miten tätä kakkua on kyselty ja miten alkoi harmittaa kun moni kirjoitti, että olisi halunnut sen leipoa äitienpäiväksi. 

Olin juhlimassa äitienpäivää ennakkoon oman äitini luona ja piilouduin aamulla makkariin käsittelemään kuvia ja viimeistelemään reseptiä. Näin muutaman päivän myöhässä, mutta tarpeeksi ajoissa kevään juhlia ajatellen julkaisen teille ihanan mango-passionkakun ohjeen.

Ohje löytyy blogista ☝🏻 hyödyllisten ohjeiden kera: miten täyttää korkea kakku, miten kreemittää kakku ja mitä ottaa huomioon kukkien käytössä kakun koristelussa 👌🏻 #anninuunissa
Äiti. Äidiksi tulemisen myötä olemme lähentyn Äiti. Äidiksi tulemisen myötä olemme lähentyneet oman äitini kanssa. Äitiyden ja äidin merkitys on kasvanut elämässäni, kun äitiyden voi jakaa oman äidin kanssa. Kiitos rakkaudesta, tuesta ja läsnäolosta, jota olet jakanut Onnille ja minulle. Upeinta äitienpäivää kaikille äideille, äitiydestä haaveileville, äidiksi itsensä tunteville ja ihan kaikille, joita tämä päivä koskettaa ❤️
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios