Kiivimarja-Täytekakku
Nyt niitä saa taas! Ihania pieniä söpöjä kiivimarjoja.
Kiivimarjat ovat vuosituhansia vanhoja täysin luonnollisia marjoja, ne ovat kotoisin Itä-Aasiasta ja sen satokausi on juuri nyt (syys-marraskuu). Kiivimarjoja löytyy kauppojen marjatiskistä.
Sileäpintainen kirsikkatomaatin kokoinen kiivimarja syödään sellaisenaan, sitä ei kuorita ja se on täynnä makua sekä vitamiineja. Se on parhammillaan juuri sellaisenaan kun se on ja sen käyttömahdollisuudet ovat rajattomat. Olen tehnyt itse aikaisemmin esimerkiksi tätä ihanaa jogurttipiirakkaa.
Tein tällä kertaa aivan ihanan retron kermakakun, jonka sisältä ja päältä löytyy kiivimarjoja. Sivelin päälle tulevat kiivimarjat kakkukiilteellä ja viimeistelin kakun pistaasirouheella. Ai vitsit miten ihana kakku tästä tuli!
Kiivimarja-Täytekakku
noin 10 hlö
Pohja
- 4 munan sokerikakkupohja (20 cm vuokaan) OHJEESEEN TÄSTÄ
Täyte
- 100 g vaniljatuorejuustoa
- 1 dl vispikermaa
- 1 pk kiivimarjoja
- 1 dl vaniljalla maustettua maitoa kostutukseen
Koristelu
- 4 dl vispikermaa
- 2 pk kiivimarjoja
- 2 rkl pistaasirouhetta
- hyytelösokeria (ks. pakkaus ohjeet kakkukiilteeseen)
Tee näin
- Valmista kakkupohja hyvissä ajoin etukäteen (pari päivää ennen tai pakastimeen). Leikkaa kakkupohja kahteen kerrokseen.
- Valmista täyte vatkaamalla kerma vaahdoksi ja notkistamalla tuorejuusto. Yhdistä kääntelemällä nuolijalla tasaiseksi.
- Kostuta pohjakerros ja levitä päälle täyte. Huuhtele kiivimarjat ja leikkaa siivuiksi. Asettele täytteen päälle. Nosta toinen kerros kakkua päälle ja kostuta myös se.
- Vispaa kerma napakaksi vaahdoksi, halutessasi mausta kerma sokerilla. Levitä palettiveitsellä murukerros kermaa kakun pinnalle.
- Huuhtele kiivimarjat ja halkaise ne. Nostele kakun päälle.
- Laita loput kermasta pursotinpussiin ja pursota kerma kakun reunoille.
- Valmista kakkukiille ja sivele kiivimarjat sillä.
- Pursota vielä kakun päälle reunoille kermaa.
- Ripottele viimeiseksi pistaasipähkinärouhe pursotuksen päälle.
Ihanaa päivää!
/Anni
Myös näillä sopii
Herkutella
Tertin Kartano – 25 hetkeä kuvina
Ihana Puolukkasmoothie (M)
Helppo Raparperi-Marenkitorttu (GL)
Pehmeä Vaahtokarkkimousse (liivatteeton-kakkutäyte)