• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Croissantvanukas omenalla ja karhunvatukoilla

Brunssi· Nopeat ja helpot· Yhteistyöt

20 syys
Croissantvanukas omenalla ja karhunvatukoilla

Kaupallinen yhteistyö Danerolles

IIK! Mikä ihanuus tämä on? Muistatko legendaarisen pullavanukkaan? Tämä on se, mutta fiinimpi versio. Pullan tilalla on rapeita croissantteja ja voin kertoa, että toimii! Tuunasin syksyn herkullisimman brunssiherkun omenasoseella ja karhunvatukoilla (mustikat sopisivat myös täydellisesti). Croissantvanukas oli niin ihanaa, etten osaa edes sanoa oliko vanukas parempaa lämpimänä vai kylmänä.

Croissantvanukas omenalla ja karhunvatukoilla tehdään valmiiksi paistetuista croissanteista, jotka täytetään omenahillolla ja ladotaan korkeaan vuokaan. Päälle kaadetaan makea vaniljalla maustettu kermamunamaito ja marjoja. Vanukasta paistetaan uunissa vajaa puoli tuntia ja se on heti herkutteluvalmista.

Käytin croissantvanukkaaseen yhden näppärän Danerollesin Croissants Classic purkin. Danerollesin Croissant-tuoretaikinasta tulee juuri sopivasti kuusi pientä croissanttia. Kylmässä säilytettävä taikina on heti käyttövalmista ja se on valmiiksi jaettu kolmion muotoisiin suikaleihin, jotka pyörittelet hetkessä croissanteiksi. Suosittelen voitelemaan croissantit kananmunalla ennen paistoa, jotta saat vanukkaaseen kauniin kullanruskean (ja rapean) pinnan. Katso Instagramin puolelta näppärä video tämän ohjeen valmistusvaiheista.

Sain vihdoin testata ihanaa valurautaista pannuani ja se olikin täydellinen tähän reseptiin. Voit paistaa vanukkaan totta kai myös piirakkavuoassa tai kakkuvuoassa. Siitä tulee ihan yhtä hyvää. Tämä on täydellinen brunssiohje, jota sinunkin on kokeiltava!

Croissantvanukas omenalla ja karhunvatukoilla

Croissantvanukas omenalla ja karhunvatukoilla

Ohje noin 6 hlö

  • 1 pkt Danerolles Croissants Classic (6 kpl pientä croissantia)
  • noin 1 dl omenasosetta tai -hilloa
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl vanilja-aromia (tai vaniljatangon siemenet)
  • 1,5 dl maitoa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 3 rkl ruokosokeria
  • karhunvatukoita (tai mustikoita)
  1. Valmista croissantit pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Jäähdytä.

(Muista voidella croissantit kananmunalla, säästä loput munasta ja käytä seuraavassa vaiheessa)

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Halkaise croissantit ja voitele omenasoseella. Asettele pohjat korkeaan noin 20-24 cm vuokaan ja nosta päälle kannet.
  3. Kiehauta maito ja kerma pienessä kattilassa.
  4. Vispaa munat, sokeri ja vanilja-aromi kulhossa sekaisin.
  5. Lisää kermaseosta munaseokseen koko ajan vispaten ja kaada seos vuokaan croissanttien päälle.
  6. Ripottele karhunvatukat päälle ja halutessasi vielä hieman ruokosokeria.
  7. Paista vanukasta uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia. Vinkki! Jos croissantit ottavat liikaa väriä niin vaihda alalämmölle.
Croissantvanukas omenalla ja karhunvatukoilla
Croissantvanukas omenalla ja karhunvatukoilla
Croissantvanukas omenalla ja karhunvatukoilla
Croissantvanukas omenalla ja karhunvatukoilla
Croissantvanukas omenalla ja karhunvatukoilla
Croissantvanukas omenalla ja karhunvatukoilla

Saavuimme juuri Ylläkselle viettämään syyslomaa. Taidan paistaa meille loman kunniaksi uuden satsin!

Herkullista sunnuntaita!

/Anni


Kaikki brunssi-reseptit löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Kommentoi

Edellinen artikkeli: « Kurpitsaostoksilla – Koiramäen Pajutallit
Seuraava artikkeli: Rapeat Puolukkasämpylät »

Lukijan vuorovaikutus

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios