Croissantvanukas omenalla ja karhunvatukoilla
Kaupallinen yhteistyö Danerolles
IIK! Mikä ihanuus tämä on? Muistatko legendaarisen pullavanukkaan? Tämä on se, mutta fiinimpi versio. Pullan tilalla on rapeita croissantteja ja voin kertoa, että toimii! Tuunasin syksyn herkullisimman brunssiherkun omenasoseella ja karhunvatukoilla (mustikat sopisivat myös täydellisesti). Croissantvanukas oli niin ihanaa, etten osaa edes sanoa oliko vanukas parempaa lämpimänä vai kylmänä.
Croissantvanukas omenalla ja karhunvatukoilla tehdään valmiiksi paistetuista croissanteista, jotka täytetään omenahillolla ja ladotaan korkeaan vuokaan. Päälle kaadetaan makea vaniljalla maustettu kermamunamaito ja marjoja. Vanukasta paistetaan uunissa vajaa puoli tuntia ja se on heti herkutteluvalmista.
Käytin croissantvanukkaaseen yhden näppärän Danerollesin Croissants Classic purkin. Danerollesin Croissant-tuoretaikinasta tulee juuri sopivasti kuusi pientä croissanttia. Kylmässä säilytettävä taikina on heti käyttövalmista ja se on valmiiksi jaettu kolmion muotoisiin suikaleihin, jotka pyörittelet hetkessä croissanteiksi. Suosittelen voitelemaan croissantit kananmunalla ennen paistoa, jotta saat vanukkaaseen kauniin kullanruskean (ja rapean) pinnan. Katso Instagramin puolelta näppärä video tämän ohjeen valmistusvaiheista.
Sain vihdoin testata ihanaa valurautaista pannuani ja se olikin täydellinen tähän reseptiin. Voit paistaa vanukkaan totta kai myös piirakkavuoassa tai kakkuvuoassa. Siitä tulee ihan yhtä hyvää. Tämä on täydellinen brunssiohje, jota sinunkin on kokeiltava!
Croissantvanukas omenalla ja karhunvatukoilla
Ohje noin 6 hlö
- 1 pkt Danerolles Croissants Classic (6 kpl pientä croissantia)
- noin 1 dl omenasosetta tai -hilloa
- 2 kananmunaa
- 1 tl vanilja-aromia (tai vaniljatangon siemenet)
- 1,5 dl maitoa
- 1 dl kuohukermaa
- 3 rkl ruokosokeria
- karhunvatukoita (tai mustikoita)
- Valmista croissantit pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Jäähdytä.
(Muista voidella croissantit kananmunalla, säästä loput munasta ja käytä seuraavassa vaiheessa)
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Halkaise croissantit ja voitele omenasoseella. Asettele pohjat korkeaan noin 20-24 cm vuokaan ja nosta päälle kannet.
- Kiehauta maito ja kerma pienessä kattilassa.
- Vispaa munat, sokeri ja vanilja-aromi kulhossa sekaisin.
- Lisää kermaseosta munaseokseen koko ajan vispaten ja kaada seos vuokaan croissanttien päälle.
- Ripottele karhunvatukat päälle ja halutessasi vielä hieman ruokosokeria.
- Paista vanukasta uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia. Vinkki! Jos croissantit ottavat liikaa väriä niin vaihda alalämmölle.
Saavuimme juuri Ylläkselle viettämään syyslomaa. Taidan paistaa meille loman kunniaksi uuden satsin!
Herkullista sunnuntaita!
/Anni
Kaikki brunssi-reseptit löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa
Myös näillä sopii
Herkutella
Minttusuklaamoussekakku (liivatteeton)
Helppo Sitruunapasta
Kotitekoinen sitruunajäätelö
HALLOWEEN Orange Cupcakes – DIY lyhdyt