• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Häähumua
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Helppo Pikeeri eli Royal Icing

Joulu· Tekniikat

25 marras

Helppo Pikeeri eli Royal Icing

Huomenta! Keittiössä tuoksuu ihana jouluinen piparkakkutaikinan aromi. Tänään aamuni alkoi nimittäin pipareita leipomalla. Juuri leipomani piparkakut tulevat pakastimessa hyytyvän joulukakun koristeeksi. Kuulette tuosta kakusta myöhemmin lisää. Helpon piparkakkutaikinani ohjeen löydät täältä.

Piparkakut voi ja kannattaa leipoa hyvissä ajoin etukäteen. Koristelu tulee aloittaa vasta kun piparkakut ovat kokonaan jäähtyneet ja pikeerin eli tuon tutun koristeluaineen tulee kuivua hyvin, jotta se jämähtää piparin pintaan kunnolla. Piparkakkuprojekti kannattaa aloittaa siis ajoissa. Leivon itse aina piparkakut etukäteen ja koristelen esimerkiksi seuraavana päivänä.

Olen käyttänyt useina vuosina piparkakkujen ja muiden keksien koristeluun valmista pikeeriainetta tai Royal Icing jauhetta, joka vatkataan veteen. Huomasin kuitenkin, että täältä blogista puuttuu tavallinen pikeerin eli koristeluaineen ohje. Pikeerillä voi koristella ja myös liimata piparkakkutalon osia yhteen. Voit käyttää sitä myös kakun koristelussa. Englannissa sokerimassan pintaan pursotetaan kauniita koristeita pikeerillä. Lisäksi voit pursottaa pikeeristä koristeita leivinpaperille, kuivattaa ne ja nostaa koristeeksi kakkuihin, piparkakkutaloon tms.

Pikeeri valmistetaan kananmunan valkuaisista ja tomusokerista. Sen taika on siinä, että sitä on helppo pursottaa ja se kovettuu nopeasti. Sen tekeminen on helppoa ja itse tekemällä säätelet helposti myös pikeerin paksuutta. Jos pikeerin tekeminen on tuntunut aina vaikealta suosittelen kokeilemaan tuota valmista Royal Icing jauhetta, jonka tekemiseen tulee tarkat ohjeet paketin mukana.


Helppo Pikeeri eli Royal Icing

Ohje

  • 1 kananmunan valkuainen (L-koko)
  • noin 3 dl tomusokeria
  • 1 tl sitruunamehua
  1. Vatkaa valkuaista hetki sähkövatkaimella tai monitoimikoneessa ja lisää sitruunamehu.
  2. Lisää tomusokeria vähitellen ja koko ajan vatkaten, kunnes pikeeri on kuohkeaa ja tarpeeksi paksua. (tähän menee noin 3 minuuttia)
  3. Värjää pikeeri halutessasi pastaväreillä.

Vinkkejä

  • Lisää tomusokerin määrää hiukan, jos haluat kovempaa pikeeriä, halutessasi löysempää pikeeriä lisää sitruunamehua tai vähennä tomusokerin määrää.
  • Paksummalla ja kovalla pikeerillä tehdään kaikki ohuet ja tarkat koristelut. Löysemmällä pikeerillä voit ”värittää” ja täyttää koristeltavia alueita. 
  • Pikeeri alkaa kovettua huoneenlämmössä, joten peittele se estääksesi kovettumisen. Peitä myös pursotinpää, jos pidät taukoa koristelusta. 
  • Voit säilyttää pikeeriä muutaman päivän ilmatiivissä rasiassa jääkaapissa. 

Helppo Pikeeri eli Royal IcingHelppo Pikeeri eli Royal Icing

ARVONTA

Olethan muuten osallistunut jo #minunpikkujoulu arvontaan Instagramissa?

Jaa herkkukuvasi #anninuunissa #minunpikkujoulu @anninuunissa_kauppa ja olet mukana joulupaketin arvonnassa. Osallistua voi 30.11. asti.

Ihanaa sunnuntaita!

♥ Anni


Katso lisää Joulu-reseptejä.

Ihanaa viikonloppua!

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

8 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Paahdetut Suolapähkinät
Seuraava artikkeli: Unelmien Suklaatalo »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Peggy sanoo

    25.11.2018 10:37

    Minunkin pitäisi ottaa tuo sama perinne, että ensimmäisenä päivänä leipoo piparit ja toisena vasta koristelu. Jaksaa keskittyä koristeluun paremmin ja piparit paranoo 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.11.2018 11:31

      Joskus ei malta odottaa 😀 Tiedän tunteen. Meinasin aloittaa koristelun itsekin heti tänään, mutta päätin malttaa. Ihanaa sunnuntaita Peggy!

      Vastaa
  2. Sanna sanoo

    1.12.2020 00:31

    Moi! Voiko sitruunamehun jättää pois/korvata jollain jos on allerginen sitruunalle?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.12.2020 07:48

      Voit jättää pois halutessasi. Sitruunalla ei ole niin suurta merkitystä 🙂 on ajateltu, että sitruunan lisääminen vaikuttaa säilyvyyteen, mutta tästä ei ole mitään ”todisteita”.

      Vastaa
  3. Pp sanoo

    19.12.2020 11:56

    Sitruunanmehu auttaa kuivumisessa. Pikeeri kuivuu nopeammin kun siinä on sitruunaa.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.12.2020 06:37

      Siinäkin! Hyvä lisäys 🙂

      Vastaa
  4. JK sanoo

    28.11.2022 16:49

    Hei! Minkä kokoinen tylla on kuvissa ollut käytössä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.11.2022 09:28

      1 mm tylla on mielestäni hyvä tällaisiin koriste-pursotuksiin 🙂 taitaa olla kuvissa juuri se koko.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios