• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Helppo Pikeeri eli Royal Icing

Joulu· Tekniikat

25 marras

Helppo Pikeeri eli Royal Icing

Huomenta! Keittiössä tuoksuu ihana jouluinen piparkakkutaikinan aromi. Tänään aamuni alkoi nimittäin pipareita leipomalla. Juuri leipomani piparkakut tulevat pakastimessa hyytyvän joulukakun koristeeksi. Kuulette tuosta kakusta myöhemmin lisää. Helpon piparkakkutaikinani ohjeen löydät täältä.

Piparkakut voi ja kannattaa leipoa hyvissä ajoin etukäteen. Koristelu tulee aloittaa vasta kun piparkakut ovat kokonaan jäähtyneet ja pikeerin eli tuon tutun koristeluaineen tulee kuivua hyvin, jotta se jämähtää piparin pintaan kunnolla. Piparkakkuprojekti kannattaa aloittaa siis ajoissa. Leivon itse aina piparkakut etukäteen ja koristelen esimerkiksi seuraavana päivänä.

Olen käyttänyt useina vuosina piparkakkujen ja muiden keksien koristeluun valmista pikeeriainetta tai Royal Icing jauhetta, joka vatkataan veteen. Huomasin kuitenkin, että täältä blogista puuttuu tavallinen pikeerin eli koristeluaineen ohje. Pikeerillä voi koristella ja myös liimata piparkakkutalon osia yhteen. Voit käyttää sitä myös kakun koristelussa. Englannissa sokerimassan pintaan pursotetaan kauniita koristeita pikeerillä. Lisäksi voit pursottaa pikeeristä koristeita leivinpaperille, kuivattaa ne ja nostaa koristeeksi kakkuihin, piparkakkutaloon tms.

Pikeeri valmistetaan kananmunan valkuaisista ja tomusokerista. Sen taika on siinä, että sitä on helppo pursottaa ja se kovettuu nopeasti. Sen tekeminen on helppoa ja itse tekemällä säätelet helposti myös pikeerin paksuutta. Jos pikeerin tekeminen on tuntunut aina vaikealta suosittelen kokeilemaan tuota valmista Royal Icing jauhetta, jonka tekemiseen tulee tarkat ohjeet paketin mukana.


Helppo Pikeeri eli Royal Icing

Ohje

  • 1 kananmunan valkuainen (L-koko)
  • noin 3 dl tomusokeria
  • 1 tl sitruunamehua
  1. Vatkaa valkuaista hetki sähkövatkaimella tai monitoimikoneessa ja lisää sitruunamehu.
  2. Lisää tomusokeria vähitellen ja koko ajan vatkaten, kunnes pikeeri on kuohkeaa ja tarpeeksi paksua. (tähän menee noin 3 minuuttia)
  3. Värjää pikeeri halutessasi pastaväreillä.

Vinkkejä

  • Lisää tomusokerin määrää hiukan, jos haluat kovempaa pikeeriä, halutessasi löysempää pikeeriä lisää sitruunamehua tai vähennä tomusokerin määrää.
  • Paksummalla ja kovalla pikeerillä tehdään kaikki ohuet ja tarkat koristelut. Löysemmällä pikeerillä voit ”värittää” ja täyttää koristeltavia alueita. 
  • Pikeeri alkaa kovettua huoneenlämmössä, joten peittele se estääksesi kovettumisen. Peitä myös pursotinpää, jos pidät taukoa koristelusta. 
  • Voit säilyttää pikeeriä muutaman päivän ilmatiivissä rasiassa jääkaapissa. 

Helppo Pikeeri eli Royal IcingHelppo Pikeeri eli Royal Icing

ARVONTA

Olethan muuten osallistunut jo #minunpikkujoulu arvontaan Instagramissa?

Jaa herkkukuvasi #anninuunissa #minunpikkujoulu @anninuunissa_kauppa ja olet mukana joulupaketin arvonnassa. Osallistua voi 30.11. asti.

Ihanaa sunnuntaita!

♥ Anni


Katso lisää Joulu-reseptejä.

Ihanaa viikonloppua!

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

6 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Paahdetut Suolapähkinät
Seuraava artikkeli: Unelmien Suklaatalo »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Peggy sanoo

    25.11.2018 10:37

    Minunkin pitäisi ottaa tuo sama perinne, että ensimmäisenä päivänä leipoo piparit ja toisena vasta koristelu. Jaksaa keskittyä koristeluun paremmin ja piparit paranoo 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.11.2018 11:31

      Joskus ei malta odottaa 😀 Tiedän tunteen. Meinasin aloittaa koristelun itsekin heti tänään, mutta päätin malttaa. Ihanaa sunnuntaita Peggy!

      Vastaa
  2. Sanna sanoo

    1.12.2020 00:31

    Moi! Voiko sitruunamehun jättää pois/korvata jollain jos on allerginen sitruunalle?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.12.2020 07:48

      Voit jättää pois halutessasi. Sitruunalla ei ole niin suurta merkitystä 🙂 on ajateltu, että sitruunan lisääminen vaikuttaa säilyvyyteen, mutta tästä ei ole mitään ”todisteita”.

      Vastaa
  3. Pp sanoo

    19.12.2020 11:56

    Sitruunanmehu auttaa kuivumisessa. Pikeeri kuivuu nopeammin kun siinä on sitruunaa.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.12.2020 06:37

      Siinäkin! Hyvä lisäys 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Pumpulin pehmeää 🍰 Elokuun makua 🫐 Omalta Pumpulin pehmeää 🍰 Elokuun makua 🫐 Omalta pihalta 🌱 

MUSTIKKAKAKKU

4 munan sokerikakkupohja

KOSTUTUS 

1 dl vaniljasokerilla maustettua maitoa

VÄLIIN 

2 dl mustikkahilloa
2 dl vispikermaa
200 g vaniljarahkaa
kourallinen metsämustikoita 

PÄÄLLE

2 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
mustikoita
rosmariinia

🫐🍰 #anninuunissa #mustikkakakku
Gli amori 🇮🇹🍝❤️🍷 Spiaggia Castello Gli amori 🇮🇹🍝❤️🍷 Spiaggia Castello Malcesine.
When in Stockholm 👇🏻 Tukholmatärpit merkitt When in Stockholm 👇🏻 Tukholmatärpit merkitty myös kuviin ❤️ kaikkialle näistä pääsee myös vauvan tai taaperon kanssa ja listalta tilattavissa pienille maistuvia annoksia. 

Vete Katten - Prinsesstårta tai skagen🥗
Kungsträdgården - Lasillinen puiden varjossa 🥂
Leivonta- ja ruokakirjat - Kirjakaupat 🍝
Arket - shoppailua 👗
Fabrique Stenugnsbakeri - pullat ja leipä 🥖
Gamla Stan - Kaffekoppen ☕️
Riche - Köttbullar & Toast Skagen 🍽
Junibacken - Lapsille 🧒🏼
Östermalms Saluhall - Lisa Elmqvist ❤️

#tukholma #matkavinkit #anninmatkat
Vieläkö on hyviä kotimaisia mansikoita? 🍓 Ei Vieläkö on hyviä kotimaisia mansikoita? 🍓 Ei haittaa vaikka ei olisi. Tämä juustokakku tehdään mansikkahillosta ja hyydytetään nopeasti pakastimessa ❤️ Linkki ohjeeseen profiilissa #anninuunissa 👆🏻
Buongiorno ☕️ Lomamuistoja muistellessa toivot Buongiorno ☕️ Lomamuistoja muistellessa toivotan elokuun tervetulleeksi ja myös kaikki tulevat kivat kesäjutut. Vaikka kesäloma loppui kesä jatkuu. Ja itse asiassa meillä on vielä hieman lomaa tiedossa ennen syyskuun alkua. Ihanaa viikkoa kaikille 😘
Niittykukat 🌼🌸💐 Kerätään tähän alle Niittykukat 🌼🌸💐 Kerätään tähän alle lista mistä voi käydä itse poimimassa👇🏻 Aloitan: 

HELSINKI - HALTIALA
Viimeinen lomaviikko lopuillaan 🌿 Ja taas se Viimeinen lomaviikko lopuillaan 🌿 

Ja taas se hiipii salakavalasti mieleen.. kesän loppu nimittäin. Muistan jo lapsuudesta miten ahdistuin reppu- ja penaalimainoksista. Ne muistuttivat ettei kesä ja loma ole ikuisia. Nyt ymmärrän ettei niiden tarvitsekaan olla, mutta kyllä se loman loppu tuo aina hiukan haikeutta mukanaan. 

Oi miten ihana loma meillä olikaan! Ihania muistoja tallennettu mieleen ja kameraan 🤍 Oikeastaan arkiset asiat sekä rutiinit kutkuttavat jo mielessä. Kaikkea kivaakin on vielä tiedossa ja kesää jäljellä. 

Miten siellä? Vieläkö lomailette? Vieläkö on kesää jäljellä? Haikailetteko kesän perään? 🌤
🍒 TAIVAALLINEN Kirsikka-Ricottakakku 🍒 Ohje 🍒 TAIVAALLINEN Kirsikka-Ricottakakku 🍒 Ohje linkitetty profiiliin ❤️
Kesän lumoavin yö 💛🧡💜 Toista mahdollisu Kesän lumoavin yö 💛🧡💜 Toista mahdollisuutta ei ole vielä tullut valvoa kahdestaan puolille öin järven rannalla, pulahtaa lämpimään veteen, ihailla upeaa auringonlaskua ja nauttia luonnon äänistä sekä kauneudesta. Olen kiitollinen tästä heinäkuun alun hetkestä ja muistosta 🫶🏻 #thisisfinland #suomenkesä
🍦🫶🏻 La Dolce Vita Gelateria Malcesinen v 🍦🫶🏻

La Dolce Vita Gelateria Malcesinen vanhassa kaupungissa Gardalla ❤️
#gelato #wheninitaly
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios