• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Juhannus
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Lohipiirakka graavi- ja kylmäsavulohesta

Suolaiset piirakat

31 joulu

Nyt on meidän joululohetkin hyötykäytetty parhaalla mahdollisella tavalla. Voin kertoa, että tästä piirakasta tuli jumalaista! Melkein sitä lohta kannattaa hankkia sen verran jouluksi, että siitä riittää ainakin yhteen lohipiirakkaan joulun jälkeen tai miksi ei joulunakin.

Lohipiirakka sopii erinomaisesti uudenvuoden juhlien suolaiseksi tarjoiltavaksi. Olen tykästynyt sämpyläjauhojen käyttöön piirakkapohjissa. Sämpyläjauhot tuovat erilaista rapeutta ja makua koko piirakkaan. Piirakkaan voit käyttää mitä tahansa lohta mitä kaapista löytyy. Itse käytin graavi- ja kylmäsavulohen loput. Oikein herkullista ja hauskaa uudenvuoden aattoa teille lukijoille!


Lohipiirakka graavi- ja kylmäsavulohesta

noin 8:lle

Pohja

  • 100 g voita
  • 2,5 dl sämpyläjauhoja (tai vehnäjauhoja)
  • 2 rkl kylmää vettä
  • ruohosipulia
  • ripaus suolaa
  1. Nypi jauhot ja voi murumaiseksi taikinaksi.
  2. Lisää suola ja saksi ruohosipuli joukkoon.
  3. Lisää vesi nopeasti ja sekoita taikina tasaiseksi.
  4. Painele taikina pyöreään (noin 24-28 cm) tai suorakulmaiseen vuokaan.
  5. Pistele pohjaan haarukalla reikiä.
  6. Esipaista pohjaa 200 asteisen uunin alatasolla 10 minuuttia.

Täyte:

  • 200 g lohta (graavi- ja kylmäsavu)
  • 1 prk kermaviiliä
  • 2 kananmunaa
  • 1 rkl sinappia
  • 1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
  • suolaa
  • pippuria
  • ruohosipulia
  • kirsikkatomaatteja
  • 1 dl mustaleima-juustoraastetta
  • 1 dl parmesanraastetta
  1. Sekoita kermaviili, munat, sinappi, valkosipulisilppu, suola ja pippuri isossa kulhossa.
  2. Raasta juustot ja silppua ruohosipuli sivuun.
  3. Levitä esipaistetun pohjan päälle ensin kerros parmesanraastetta, lohta, ruohosipulia ja mustaleimaraastetta.
  4. Kaada puolet kermaviiliseoksesta päälle ja toista täyttö.
  5. Jätä hieman lohta ja ruohosipulia koristeeksi kirsikkatomaattien kanssa piirakan päälle.
  6. Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen ja täyte hyytynyt.

 


Katso kaikki suolaiset piirakkareseptini täältä.

Seuraathan herkkujani myös Instagramissa ja Facebookissa?

9 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Kinkku-Ananas Pizza
Seuraava artikkeli: Voikreemillä kuorrutettu Kerroskakku »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Virpi reenaa sanoo

    18.1.2015 08:17

    Ihana resepti, kahdesti testattu ja hyväksi havaittu!
    -Virpi

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.1.2015 10:54

      Kiitos kommentista Virpi 🙂 Tämäkin resepti syntyi joulun jämistä! Kiva, että maistui teillekin. Meillä ei piirakka kauaa lojunut pöydillä.

      Vastaa
  2. Minna sanoo

    2.5.2019 22:18

    Minkä kokoiseen pyöreään piirakkavuokaan tämän piirakan voi tehdä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.5.2019 07:10

      Hei Minna, muokkasin ohjetta ja kirjasin vuokakoon myös sinne 🙂 eli 24-28 cm vuoka on hyvä. 28 cm vuokaan tulee hiukan ohuempi pohja 🙂

      Vastaa
  3. Kata sanoo

    29.12.2019 20:58

    Kokeiltiin tänään ja tykättiin kovasti! 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.12.2019 09:53

      Ihana kuulla <3 Upeaa uutta vuotta!

      Vastaa
  4. Kaisa sanoo

    5.2.2020 12:33

    Tämä on kyllä herkullinen ohje, yksi lemppareita. Osaisitko antaa ohjetta gluteenittomana? 😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      5.2.2020 19:01

      Kiva kun olet pitänyt ohjeesta 🙂 Tekisin gluteenittoman piirakan gluteenittomiin kaurajauhoihin (esim. Risenta) ja lisäisin taikinaan myös 0.5 tl psylliumia 🙂

      Vastaa
      • Kaisa sanoo

        12.2.2020 11:18

        Kiitos 🤗

        Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan tä Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan täällä pizzataikinaa ja leivon raparperipiirakkaa mökille. Samalla tulin vinkkaamaan teille, että paljon kyselty RAPARPERIJÄÄDYKE, löytyy nyt blogin puolelta. Teen ehtii vielä tehdä tänään pakkaseen. Koristeluun syötäviä kukkia luonnosta 🌱💗 Linkki ohjeeseen profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin hyvää, ettei sitä melkein usko todeksi ja tarjoiluehdotus sai inspiraationsa mätidipistä 🧡

OHJE

1 pkt maustamatonta tofua 
½ luomu sitruunankuori 
2-3 rkl sitruunanmehua 
½ tl mustapippuria myllystä 
½ tl sormisuolaa 
1 kesäpunasipuli 
3 rkl tilliä 
1 ½ dl veg. majoneesia 
3 rkl kasvipohjaista ranskankermaa 
4 rkl punaista merilevämätiä (cavi-art) 
 1 pussi maalaissipsejä

Valuta ja kuivaa tofu. Leikkaa pieneksi tai murusta. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunamehu sekaan. Mausta lopuksi suolalla sekä pippurilla. 
Hienonna sipuli sekä tilli. Sekoita majoneesin, ranskankerman sekä merilevämädin kanssa. 
Yhdistä seokset ja kääntele tasaiseksi. Laita maustumaan jääkaappiin 30 minuutiksi. Nostele tarjolle ja koristele skagen merilevämädillä, sipulilla ja sipseillä. 

 #anninuunissa #skagen
Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhann Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhannuskakut ja muut ohjeet 🍓 Huomenna tulossa vielä yksi tajunnan räjäyttävä HELPPO raparperikakku-ohje sekä video 🌱 Karusellin viimeisenä pieni teaseri 🔥
TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkulli TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkullisten (antipasti) juustopalleroiden ohje 👇🏻

OHJE

150 g tuorejuustoa
1 dl raastettua parmesaania
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pienenä paloina
0,5 dl pieniä kapriksia tai hienonnettua oliivia
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl sipulijauhetta
1 dl rouhittua pistaasipähkinärouhetta (tai muu pähkinärouhe)

Mittaa kaikki aineet (paitsi pähkinärouhe) kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Pyörittele tahnasta käsin palloja.
Kierittele pallot pistaasirouheessa.

Nautiskele ihanan Le Contesse Prosecco Rosén kanssa 🌸 Ihanaa viikonloppua!
Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. I Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. Ihanan syreenisokerin ohje alla 👇🏻Herkuttele vaikka muurinpohjalettujen päällä Juhannuksena 🌸

SYREENISOKERI

2 dl syreenin kukkia
2 dl sokeria

Kerää syreenin oksia maljakkoon omalta pihalta tai luonnosta.
Nypi kukat tertuista talouspaperin päälle, jotta ötökät poistuvat kukista.
Huuhtele kukat kunnolla ja nosta ne kuivumaan talouspaperin päälle.
Mittaa sokeria ja kukkia vuorotellen puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin. Sekoita ja jätä kansi auki.
Sekoittele sokeria vielä parin päivän ajan. Kun kukat näyttävät kuivahtaneen sokerin sekaan voit sulkea kannen. Voit myös tässä vaiheessa siivilöidä sokerin halutessasi.

SÄILYVYYS: Syreenisokeri säilytetään ja se säilyy yhtä pitkään kuin tavallinen sokeri.
Ihan hullua, kesä just alkoi ja me kuvattiin tän Ihan hullua, kesä just alkoi ja me kuvattiin tänään syksyä lautasella 🍠🍐Ihania vegaanisia leivontajuttuja tulossa 👌🏻suolaisena ja makeana. 

Nyt juhannusta suunnittelemaan! Mitä herkkua ilman ei keskikesää voi juhlia? 🌸🌿
Upeinta juhlapäivää jokaiselle tänään juhliv Upeinta juhlapäivää jokaiselle tänään juhlivalle 🥂🌸 ja skool kesälle!
Oi raparperi! 🌱 Ihanaa kun leivotte. Kokosin bl Oi raparperi! 🌱 Ihanaa kun leivotte. Kokosin blogin puolelle 10 herkullisinta ohjettani! 💕 

Heti kun ollaan taas kotona, leivon omista raparpereistani uuden piirakan, joka on poltellut mielessä! #raparperinaika
Hääpäivä 🤍 Tämä oli meidän hääpotrett Hääpäivä 🤍

Tämä oli meidän hääpotrettien viimeinen otos tasan neljä vuotta sitten tänään 🌿Ollaan jo vähän väsyneitä kuvattavia, mutta pidän tästä kuvasta erityisesti. Siitä ettei hymyillä, mutta näytetään silti tosi onnellisilta, raukeilta. Kaikki meni hyvin. Me ollaan tässä ja nyt. Meidän päivä, ihana olla juuri nyt Italiassa  muistelemassa yhdessä, koko meidän kolmihenkisen perheen kesken #keramiikkahäät 🌸 @camillabloom
La Dolce Vita ❤️ La Dolce Vita ❤️
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios