• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Lohipiirakka graavi- ja kylmäsavulohesta

Suolaiset piirakat

31 joulu

Nyt on meidän joululohetkin hyötykäytetty parhaalla mahdollisella tavalla. Voin kertoa, että tästä piirakasta tuli jumalaista! Melkein sitä lohta kannattaa hankkia sen verran jouluksi, että siitä riittää ainakin yhteen lohipiirakkaan joulun jälkeen tai miksi ei joulunakin.

Lohipiirakka sopii erinomaisesti uudenvuoden juhlien suolaiseksi tarjoiltavaksi. Olen tykästynyt sämpyläjauhojen käyttöön piirakkapohjissa. Sämpyläjauhot tuovat erilaista rapeutta ja makua koko piirakkaan. Piirakkaan voit käyttää mitä tahansa lohta mitä kaapista löytyy. Itse käytin graavi- ja kylmäsavulohen loput. Oikein herkullista ja hauskaa uudenvuoden aattoa teille lukijoille!


Lohipiirakka graavi- ja kylmäsavulohesta

noin 8:lle

Pohja

  • 100 g voita
  • 2,5 dl sämpyläjauhoja (tai vehnäjauhoja)
  • 2 rkl kylmää vettä
  • ruohosipulia
  • ripaus suolaa
  1. Nypi jauhot ja voi murumaiseksi taikinaksi.
  2. Lisää suola ja saksi ruohosipuli joukkoon.
  3. Lisää vesi nopeasti ja sekoita taikina tasaiseksi.
  4. Painele taikina pyöreään (noin 24-28 cm) tai suorakulmaiseen vuokaan.
  5. Pistele pohjaan haarukalla reikiä.
  6. Esipaista pohjaa 200 asteisen uunin alatasolla 10 minuuttia.

Täyte:

  • 200 g lohta (graavi- ja kylmäsavu)
  • 1 prk kermaviiliä
  • 2 kananmunaa
  • 1 rkl sinappia
  • 1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
  • suolaa
  • pippuria
  • ruohosipulia
  • kirsikkatomaatteja
  • 1 dl mustaleima-juustoraastetta
  • 1 dl parmesanraastetta
  1. Sekoita kermaviili, munat, sinappi, valkosipulisilppu, suola ja pippuri isossa kulhossa.
  2. Raasta juustot ja silppua ruohosipuli sivuun.
  3. Levitä esipaistetun pohjan päälle ensin kerros parmesanraastetta, lohta, ruohosipulia ja mustaleimaraastetta.
  4. Kaada puolet kermaviiliseoksesta päälle ja toista täyttö.
  5. Jätä hieman lohta ja ruohosipulia koristeeksi kirsikkatomaattien kanssa piirakan päälle.
  6. Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen ja täyte hyytynyt.

 


Katso kaikki suolaiset piirakkareseptini täältä.

Seuraathan herkkujani myös Instagramissa ja Facebookissa?

9 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Kinkku-Ananas Pizza
Seuraava artikkeli: Voikreemillä kuorrutettu Kerroskakku »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Virpi reenaa sanoo

    18.1.2015 08:17

    Ihana resepti, kahdesti testattu ja hyväksi havaittu!
    -Virpi

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.1.2015 10:54

      Kiitos kommentista Virpi 🙂 Tämäkin resepti syntyi joulun jämistä! Kiva, että maistui teillekin. Meillä ei piirakka kauaa lojunut pöydillä.

      Vastaa
  2. Minna sanoo

    2.5.2019 22:18

    Minkä kokoiseen pyöreään piirakkavuokaan tämän piirakan voi tehdä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.5.2019 07:10

      Hei Minna, muokkasin ohjetta ja kirjasin vuokakoon myös sinne 🙂 eli 24-28 cm vuoka on hyvä. 28 cm vuokaan tulee hiukan ohuempi pohja 🙂

      Vastaa
  3. Kata sanoo

    29.12.2019 20:58

    Kokeiltiin tänään ja tykättiin kovasti! 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.12.2019 09:53

      Ihana kuulla <3 Upeaa uutta vuotta!

      Vastaa
  4. Kaisa sanoo

    5.2.2020 12:33

    Tämä on kyllä herkullinen ohje, yksi lemppareita. Osaisitko antaa ohjetta gluteenittomana? 😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      5.2.2020 19:01

      Kiva kun olet pitänyt ohjeesta 🙂 Tekisin gluteenittoman piirakan gluteenittomiin kaurajauhoihin (esim. Risenta) ja lisäisin taikinaan myös 0.5 tl psylliumia 🙂

      Vastaa
      • Kaisa sanoo

        12.2.2020 11:18

        Kiitos 🤗

        Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios