• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Kuorrutettu Suklaa-Punajuurikakku (G)

Gluteeniton· Halloween· Juhlat· Suklaakakut

23 loka
Kuorrutettu Suklaa-Punajuurikakku

Kuorrutettu Suklaa-Punajuurikakku (G) on koristeltu hauskoilla halloween pipareilla ja se sopiikin siksi täydellisesti ensi viikon juhliin!

Rakastan kakkuja, jotka mehevöitetään juureksilla. Ihan ensimmäinen suosikkini näistä on totta kai porkkanakakku, mutta yllätyn joka kerta kun kokeilen lisätä uutta juuresta öljypohjaiseen mausteiseen taikinaani. Loppukesän kesäkurpitsakakku oli menestys, jos kokeilit sitä niin sinun täytyy testata myös tämä. Myös hedelmät sopivat hyvin kakkutaikinoiden mehevöitykseen. Jos et ole vielä testannut päärynäkakkua ja kirjastani löytyvää omenakakkua niin tee se heti. Kotimaiset omenat ja päärynät löytyvät tällä hetkellä kauppojen hedelmätiskeiltä.

Suklaa ja punajuuri ne yhteen sopii. Kyllä vain ja siksi tästä kakusta löytyy myös kaakaojauhetta. Rakastatko suklaata? Taikinaan voi halutessaan lisätä myös suklaahippuja, saat silloin vielä syvemmän suklaan maun tähän ihanuuteen. Punajuuri maistuu hennosti kakusta, mutta tuo sitäkin enemmän mehevyyttä kakkupohjaan öljyn kanssa. Jos vierastat öljyä, voit leipoa kakun myös voisulalla. Tämä kakkupohja, kuten muutkin ”kasviskakut” kannattaa leipoa etukäteen. Kakun maku syvenee ajan kanssa.

Tykkään lisätä näihin syyskakkuihin aina jo hitusen jouluisia mausteita. Tähän kakkuun laitoin ripauksen kanelia ja vaniljaa, mutta taikinaan sopisi myös esimerkiksi kardemumma ja neilikka. Mausta kakku mielikuvituksella ja oman makusi mukaan!

Kuorrutettu Suklaa-Punajuurikakku

Kuorrutettu Suklaa-Punajuurikakku (G)

Noin 8-10 hlö

Ohje

  • 2 punajuurta (noin 300 g)
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia
  • ripaus suolaa
  • 1,5 dl öljyä (käytin auringonkukka, muutkin käyvät)
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl fariinisokeria
  1. Vuoraa noin 30 x 20 cm vuoka leivinpaperilla. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Soseuta esikeitetyt punajuuret tai raasta hienoksi raasteeksi raa’at punajuuret. (Kumpikin käy tähän kakkuun – itse tein soseen).
  3. Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet (ei sokeri).
  4. Yhdistä öljy ja sokeri toisessa kulhossa ja sekoita kananmunat sekaan.
  5. Lisää kuivat aineet muna-sokeriseokseen käännellen, kunnes taikina on tasaista. Älä sekoita liikaa!
  6. Lisää lopuksi punajuurisose tai -raaste ja kääntele sekaan.
  7. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua uunin keskitasolla 175 asteessa noin 35-40 minuuttia.
  8. Jäähdytä kakku kunnolla ja valmista kuorrute.

GLUTEENITON: Vaihda vehnäjauhot gluteenittomiin jauhoihin. Jos käyttämäsi seos sisältää nostatusaineita, älä lisää leivinjauhetta.

Kuorrute

  • 100 g voita
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 dl tomusokeria
  • 1 vaniljatangon siemenet (tai 1 tl vaniljasokeria)
  • 1 tl kanelia
  1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi sähkövatkaimella tai yleiskoneessa.
  2. Lisää tomusokeri vähän kerrallaan ja jatka koko ajan vatkaamista.
  3. Lisää kylmä tuorejuusto lopuksi ja vatkaa, kunnes juusto on kokonaan sekoittunut voin ja tomusokerin sekaan.
  4. Jatka vatkaamista ainakin 5 minuuttia, niin kauan kunnes seos on kuohkeaa ja vaaleaa. Huom! Varo kuitenkin vatkaamasta liikaa ettei seos juoksetu.
  5. Lisää mausteet ihan vatkauksen lopussa.
  6. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle.

Koristeet

  • halloween pipareita (ohje täällä)
  1. Asettele piparit kakun päälle ja herkuttele!
Kuorrutettu Suklaa-Punajuurikakku
Kuorrutettu Suklaa-Punajuurikakku
Kuorrutettu Suklaa-Punajuurikakku

Ihanaa viikonloppua!

/Anni

Lisää Halloween-herkkuja löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

6 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Halloween Piparit
Seuraava artikkeli: Erilaiset sokerit leivonnassa »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Jaakko sanoo

    30.10.2020 14:49

    Mitenköhän tästä saisi pellin kokoisen peltipiirakan? Tuplaanko täytteen ja kuorrutuksen, vai mitä? Kiitos jo etukäteen vastauksesta! 😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.10.2020 15:53

      Tuplaa tai triplaa. Minun vuoka oli 30 x 20 cm. Peltejäkin on vähän eri kokoisia. Varmasti menee tuplaamallakin. Voi tulla hieman matalampi, mutta varmasti herkullinen.

      Vastaa
      • Jaakko sanoo

        31.10.2020 10:05

        Kiitos!

        Vastaa
  2. Kati sanoo

    28.11.2020 16:46

    Miksi otsikossa lukee G joka tarkoittaa gluteenitonta kun kakku kerta ei ole gluteeniton?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.11.2020 20:25

      Luitko ohjetta ollenkaan? Siellä lopussa on ohjeet miten kakusta leivotaan gluteeniton. Annan vinkit leivontaan mielelläni kaikille: vehnällä leipoville ja gluteenittomille – myös usein maidottomille ja vegaaneille.

      Vastaa
      • Kati sanoo

        4.12.2020 12:04

        Luin kyllä :). Yleisesti ohjeissa ja resepteissä joissa on G eli gluteeniton-merkintä kuten tässä antaa lukijalle tiedon että tuote on gluteeniton. Esim ravintoloissa lukee menussa G ruokalajin kohdalla jos tuote on kokonaan gluteeniton. On hieman harhaanjohtavaa jos ohjeen alussa lukee G mutta se ei kuitenkaan ole sitä. Sitä siis tarkoitin että itse ohje ei ole gluteeniton, ei se tee ohjeesta gluteenitonta vaikka lopussa olisikin maininta siitä että saat ohjeen gluteenittomaksi kun vaihdat jauhot gluteenittomiin.

        Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios