Korvapuustipäivä 4.10.
Kaupallinen yhteistyö Meira
Tiesithän, että korvapuusti on tutkitusti Suomen suosituin pulla? Jo senkin takia sillä pitääkin olla ihan oma päivä vuodessa ja tuota päivää vietään ihan just. Perjantaina 4.10.2024.
Huomasin, että mun vanha Cinnamon Rolls ohje on alkanut trendaamaan oikein kunnolla somessa. Päätin muistuttaa teitä tuosta herkullisesta ohjeesta myös täällä blogin puolella! Tässä tulee teille resepti, linkki video-ohjeeseen ja muut vinkit, joilla leivot amerikkalaisia kanelikierteitä korvapuustipäivän innoittamana!
Meira
Meiran jauhettu kaneli ja kardemumma ovat ne kaksi maustetta mitä ilman täydellinen pulla tai korvapuusti ei vaan onnistu. Lisäksi tässä ohjeessa tarvitaan myös Meiran vaniljasokeria ihanan vaniljaglazen tekemiseen, ja se on se joka viimeistelee nämä herkkupullat! Meiran valikoimista löytyy myös Luomu Ceylon kaneli, joka on Reilu kauppa -sertifioitu.
Korvapuustipäivä 4.10.
Pullataikina (noin 8-10 pullaa)
- 2,5 dl (kasvi)maitoa
- 25 g tuorehiivaa
- 1 dl sokeria
- 1 tl Meira Vaniljasokeria
- 2 tl Meira Kardemummaa, jauhettu
- 1/2 tl Meira Hieno Merisuolaa
- noin 7-8 dl vehnäjauhoja
- 75 g voita
- 1 kananmuna voiteluun
Täyte
- 100 g huoneenlämpöistä voita
- 1 dl sokeria
- 2-3 rkl Meira Kaneli, jauhettu
Vaniljaglaze
- 2 dl tomusokeria
- 1/2 dl maitoa
- 1 tl Meira Vaniljasokeria
- 2 rkl voisulaa
- 2 rkl maustamatonta tuorejuustoa
Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokerit, kardemumma ja suola sekoittaen maitoon. Lisää puolet jauhoista desi kerrallaan koko ajan taikinaa sekoittaen puuhaarukalla tai vispilällä. Lisää loput jauhot alustaen taikinaa käsin tai koneella. Lisää huoneenlämpöinen voi vaivaamisen loppuvaiheessa. Kun taikina irtoaa sormista, kulhon reunoista ja on kimmoisaa, se on valmista. Anna taikinan kohota vedottomassa ja lämpimässä paikassa noin tunti. Itse kohotan uunissa.
Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois. Kauli taikinasta ohut iso levy jauhotetulla alustalla. Levitä voi tasaisesti taikinalevylle, ripottele päälle sokeri ja kaneli. Pyöritä taikinalevy rullalle kapeammasta päästä ja leikkaa rulla paloiksi (8-12 pullaa) riippuen vuokasi koosta.
Leikkaa sopivan kokoinen leivinpaperi uunivuoan pohjalle. Nosta pullat vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Minun 28 x 19 cm vuokaan mahtuu täydellisesti 12 pullaa aina 3 vierekkäin. Anna pullien kohota vielä noin 30 minuuttia liinan alla. Voitele pullat kananmunalla ja paista uunin alatasolla 185 asteessa noin 30 minuuttia.
Mittaa tomusokeri, vaniljasokeri ja maito kulhoon, vispaa tasaiseksi. Lisää sula voi vispaten sekaan.Lisää lopuksi tuorejuusto 1 rkl kerrallaan ja vispaa tasaiseksi. Lisää tomusokeria ja tuorejuustoa, jos haluat kuorrutteesta paksumpaa.
Anna pullien jäähtyä hetki ja kaada vaniljaglaze lämpimien pullien päälle. Nauti!
Upeaa lokakuuta!
Terkuin,
Anni
Myös näillä sopii
Herkutella
Vaniljakreemi eli crème pâtissère
Parhaimmat Ricottapannukakut
Mutakakku eli Mud Cake (G)
Kesällä ja talvella: Cafe Regatta