• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Sugar Cookies – Sokerikeksit perusohje

Joulu· Keksit ja cookies· Kevään juhlat

1 marras

Sugar Cookies - Sokerikeksit perusohje

Sugar Cookies – Sokerikeksit perusohje on ohje, jota on kyselty usein. Taas ollaan ihan tavallisten asioiden äärellä, mutta ne ovatkin yleensä niitä kinkkisimpiä. Hyvä sokerikeksien perusohje on jokaisen herkullisen pikkuleivän alku. Miten saat juuri sopivasti makealta maistuvaa taikinaa, joka pysyy kasassa ja jota voit maustaa ja muuntaa mielesi mukaan? Päätin tehdä hieman kokeiluja omalla koekeittiölläni ja näin syntyi tämä helppo resepti. Halusin löytää sen kaikkeen sopivan perusohjeen – joulua silmällä pitäen. Tänä vuonna nimittäin leivotaan keksejä!

Tein tällä perusohjeella saman taikinan gluteenittomana – se toimii, mutta taikinasta tulee hieman murenevaisempi kuin vehnäjauhoilla. Vaihtamalla voin margariiniin saat maidottomia keksejä ja taikinasta tulee yhtä hyvin käsiteltävää. Kananmunan keltuaista en testannut vaihtaa vielä mihinkään, joten vegaanista ohjetta en päässyt testaamaan. Täytyy palata tuohon vielä uudestaan.

Värjäsin massaa myös pastaväreillä ja toin uusia makuja taikinaan aromeilla. Leivoin taikinoista kaksivärisiä keksejä ja cookies tyyppisiä keksejä. Kuulette niistä vielä myöhemmin. Nyt reseptiin!


Sugar Cookies – Sokerikeksit perusohje

Ohje: (noin 20 kpl keksejä)

  • 150 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 dl siro sokeria
  • 1 keltuainen
  • 1 tl vanilja-aromia
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1/4 tl leivinjauhetta
  • 1/4 tl suolaa
  1. Mittaa voi isoon kulhoon ja vatkaa sokerin kanssa kuohkeaksi sekä vaaleaksi.
  2. Lisää keltuainen sekä vanilja-aromi ja vatkaa tasaiseksi.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voivaahtoon vähän kerrallaan, koko ajan vatkaten miedolla teholla.
  4. Kun taikina näyttää tasaiselta, lopeta vatkaus ja kippaa taikina jauhoitetulle alustalle.
  5. Taputtele taikina litteäksi ja kiedo kelmuun – laita taikina jääkaappiin 2 tunniksi tai yön yli.
  6. Voit myös pakastaa taikinan halutessasi ja ottaa käyttöön kun aloitat keksiprojektisi.
  7. Kaulitse taikina jauhoitetulla alustalla, ota muotilla taikinasta noin puolen sentin paksuisia keksejä.
  8. Paista keksejä 185 asteessa reilu 10 minuuttia tai kunnes ne saavat kevyesti kultaista väriä pintaan.
  9. Jäähdytä keksejä 5 minuuttia pellillä ja siirrä sen jälkeen ritilälle jäähtymään.
  10. Kuorruta keksit lopuksi haluamallasi tavalla.

Vinkkejä! Vaihda voi halutessasi maidottomaan margariiniin. Vaihda jauhot gluteenittomiin – vaikuttaa hieman murenevaisuuteen, joten keksitaikinaa ja valmiita keksejä täytyy käsitellä varoen! Käytä sirosokeria, jotta sokeri sulaa paremmin taikinaan. Tuplaa taikina kun haluat suuremman määrän keksitaikinaa!

Lisäksi:

  • aromeja
  • pastavärejä
  1. Voit maustaa keksimassaa erilaisilla aromeilla oman makusi mukaan.
  2. Korvaa vanilja-aromi vatkausvaiheessa mieleiselläsi aromilla.
  3. Ennen keksimassan käärimistä kelmuun värjää se pienellä tipalla pastaväriä.
  4. Lisää tippa valitsemaasi pastaväriä keksitaikinan keskelle ja kääntele taikina tasaiseksi.
  5. Kääri keksimassa normaalisti kelmuun.

Keksivinkkejä:

  1. Lisää taikinaan pähkinöitä, rusinoita, suklaahippuja, karkkimurua tms. herkkuja ja tee cookies tyyppisiä keksejä.
  2. Mausta taikinaa myös mausteilla kuten kardemumma, kaneli ja muut jouluiset mausteet!
  3. Tee keksipalleroita, joita voit pyöritellä esimerkiksi kanelisokerissa.

Sugar Cookies - Sokerikeksit perusohje

Sokerikeksit perusohjeen raaka-aineet: voi, sokeri, jauhot, vanilja, leivinjauhe ja keltuainen.

Sugar Cookies - Sokerikeksit perusohje

Kuvassa näkyvä punainen keksitaikina on värjätty pinkillä pastavärillä.

Sugar Cookies - Sokerikeksit perusohje

Aiotko leipoa keksejä jouluksi? Millaisia?

Katso lisää keksireseptejä.

Ihanaa viikonjatkoa!

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

30 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Gluteenittomat Mustikkakuppikakut
Seuraava artikkeli: Perinteinen Tiikerikakku »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Rosanna sanoo

    1.11.2017 23:21

    Ihanaa kyllä! Tätä ohjetta oon kaivannut ja etsinyt. 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.11.2017 08:03

      Jes mahtavaa! 🙂 Pian tulee erilaisia reseptejä tänne blogin puolellle, joissa olen käyttänyt tätä taikinaa!

      Vastaa
  2. Miuku sanoo

    2.11.2017 09:43

    Saako tästä taikinasta tehtyä ns 3D-keksejä, joiden pintaan saa näkyviin kuvioita vai häviääkö kuviot paiston yhteydessä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.11.2017 13:16

      Hei Miuku,

      Onnistuit kysymään juuri sitä ainoaa asiaa, jota en tällä taikinalla ole vielä kerennyt testata. En siis osaa vastata vielä. Aion kokeilla tätä ja muokkaan ohjetta sen mukaan sitten 🙂

      Mukavaa viikonloppua!

      Vastaa
  3. Anna sanoo

    15.11.2017 09:55

    Onnistuisiko ilman kananmunaa?

    Vastaa
    • Anni sanoo

      15.11.2017 14:15

      Hei Anna, en ole testannut ilman kananmunaa. Se on tärkeä sidosaine, jotta keksit pysyvät koossa, joten en voi suositella ennen testaamista jättämään keltuaista pois.

      Vastaa
  4. Marianne sanoo

    10.4.2018 12:43

    Moi ☺ootko tehnyt taikinaa gluteenittomana mitenkä se toimis kun on niin haurasta taikinaa

    Vastaa
  5. Anni sanoo

    10.4.2018 12:48

    Hei Marianne, tätä reseptiä en ole koittanut gluteenittomana. Laittaisin sekaan ainakin psylliumia, jotta pysyisi paremmin kasassa. Kokeilemalla selviää pysyykö kasassa 🙂

    Vastaa
  6. Miia sanoo

    9.5.2018 11:43

    Hei,
    Voiko siro sokerin korvata tomusokerilla? Vaikuttaa hyvältä ja yksinkertaiselta ohjeelta, juuri sellaista keksiohjetta olen hakenutkin ?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.5.2018 11:53

      Moikka Miia,

      En ikinä vastaa 100% kyllä, jos en ole itse testannut. Eli en voi siis olla varma miten taikina toimii tomusokerilla. Oletan, että toimii hyvin, mutta se selviää tosiaan tstaamalla. Jos testaat niin kerro minullekin toimiko hyvin 🙂

      Vastaa
      • Miia sanoo

        9.5.2018 15:56

        Täytyy kokeilla, ajattelin kokeilla miten kaakaotomusokeri tai mansikkatomusokeri sopisivat kekseihin mutta ensin kokeilen tavallisella tomusokerilla ☺

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          9.5.2018 15:59

          Kuulostaa hyvältä, näin keksimassaan saa erilaisia makuja. Myös ihan tavallista kaakaojauhetta voi lisätä/korvata jouhojen joukkoon niin saa suklaista. Sen juuri äskettäin testasin. Taikinaan voi myös laittaa aromeja ja marjajauheita 🙂

          Vastaa
  7. Roosa sanoo

    14.5.2018 20:47

    Heissan, osaisitko vinkata miten kananmunan voisi tässä korvata? Tai vaihtoehtoisesti onko tiedossasi jokin vastaava keksiohje ilman kananmunaa. Haluaisin niin kokeilla keksikakkua!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      15.5.2018 07:32

      Hei Roosa,

      Yleensä kananmunan voi korvata banaani- tai omenasoseella. Keksitaikinassa en usko soseiden sitovan taikinaa kuitenkaan tarpeeksi. Minulla on munaton keksiohje, jolla voisi kokeilla, jos vaikka tekee vähän paksummat keksit:

      https://www.anninuunissa.fi/varikkaat-confettikeksi/

      Vastaa
  8. Aurora sanoo

    23.5.2019 22:48

    Kauanko nämä säilyvät? Voiko säilyttää huoneenlämmössä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.5.2019 07:03

      Hei Aurora,

      Keksit säilyvät myös huoneenlämmössä ilmatiivissa rasiassa noin 3 viikkoa, joten voit leipoa keksit huoletta etukäteen. Valmiit keksit voi myös pakastaa esimerkiksi pakastepussissa ja ne säilyvät myös noin 3 kk hyvinä.

      Vastaa
  9. Petra sanoo

    14.6.2019 11:33

    Hei! Kiitos reseptistä. Tein sillä keksejä, ja tuli oikein hyviä. 😊 Mutta etsisin niksiä tai lisäneuvoja tuohon taikinan värjäämiseen. Sain taikinaan hienot värit pastelleillla, mutta uunista lila tuli ulos suklaanruskeana ja pinkki voitaikinan värisenä. Mikähän mulla meni pieleen?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      14.6.2019 12:03

      Moikka, kiva kun pidit ohjeesta 🙂

      En ole mikään expertti taikinan värjäämisen kanssa, mutta kaksi asiaa ottaisin huomioon:

      1. Väri muuttuu jos keksit saavat paistoväriä.
      2. Käyttäisin syväpigmenttisiä värejä kuten ProGel geelivärit, jotta väri ei muutu kuumassa.

      Vastaa
  10. Kati sanoo

    20.10.2019 16:58

    Tällä ohjeella kekseistä tuli todella, todella murenevia. Maku oli kohdillaan, mutta en usko että nämä kestäisivät ns. leimaamista tai juuri muuta kuviointia.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.10.2019 18:49

      Erikoista. Itse olen käyttänyt tätä taikinaa esimerkikisi näihin kekseihin:

      https://www.anninuunissa.fi/candy-cane-cookies-piparminttukeksit/

      Itse en ole saanut tällä ohjeella liian murenevaa taikinaa. Olisikohan sinun taikinaasi tullut liikaa jauhoja?

      Vastaa
  11. Jo Ellen sanoo

    10.11.2019 22:58

    I would like to make the heart shaped cookies with the fruit filling shown in the photo. How do I make the hole for the filling? Do you cut it out or just push down in center so there is cookie under the filling? Is the filling added at beginning of baking or is it added after the cookie is done baking? I m not a cookie maker as you can tell! Thank you!!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.11.2019 17:48

      Could you link the picture you mean? Or do you mean this:

      https://www.anninuunissa.fi/mureat-sydanpikkuleivat-kukkataidetta/

      You have to make 2 times heart cookies and for the other one use smaller cookie cutter to make heart inside the cookie. After baking spread the jam to the other cookie and put other on top 🙂

      Vastaa
  12. Ummi Gussum sanoo

    4.3.2020 16:22

    Hei Anni! Haluaisin päällystää ja koristella keksit sokerimassalla eli keksit ei sais paiston aikana kauheesti muotoaa menetää tai suurentuu.Onnistuuko se sillä,et leivinjauhe jätetää pois vai onko sul jotain vinkkejä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      5.3.2020 00:54

      Jättäisin leivinjauheen pois ja olen itse onnistunut myös tällä ohjeella 🙂

      Vastaa
      • Ummi Gussum sanoo

        10.3.2020 12:44

        Okei,kiitos💋pakastettu taikina vaa otetaa huoneen lämpöön sulaa ja se on käyttövalmis?entä kauan paistetut keksit säilyvät?ja miten niitä kannattaa säilyttää?

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          10.3.2020 15:44

          Kyllä, otat sulamaan ja kun on sulanut niin on käyttövalmis. Voit sulattaa myös jääkaapissa esimerkiksi ottamalla edellisenä päivänä sinne sulamaan. Keksit säilyvät useamman viikon leivosrasiassa.

          Vastaa
  13. Mia sanoo

    13.9.2020 12:41

    Kokeilin tätä meidän erityiselle korvaamalla jauhot Finmixillä, voin maidottomalla margariinilla ja keltuaisen Organin eggreplacerillä. Taikina on nyt jääkaapissa. Toivotaan parasta. 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.9.2020 19:21

      Mahtavaa! Toivottavasti kekseistä tuli onnistuneita ja herkullisia. Gluteenittomat keksit ovat aina hankalia.

      Vastaa
  14. Anna sanoo

    4.6.2022 16:20

    Hei!

    Pitääkö taikinan antaa lämmetä huoneenlämmössä jääkapissa olemisen jälkeen? Taikinani halkeili vain, kun yritin kaulia jääkaapin jälkeen.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.6.2022 10:13

      Hei, taikina on aluksi vaikeasti käsiteltävää, sitä voi pehmittää hiukan. Jos jauhoja menee taikinaan liikaa voi se halkeilla enemmän.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios