• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Täydelliset Marengit ilman uunia

Marengit

4 heinä

Täydelliset Marengit ilman uunia

Leivoin esikoiskirjani avajaisiin marenkeja, joiden reseptistä sain muutamia kyselyjä. Päätin päivittää vanhaan ohjeeseen uudet kuvat kirjan julkkareista ja jakaa ohjeen uudelleen. Tässä siis ihanat ja vaivattoamt marengit ilman uunia!

Täydelliset Marengit ilman uunia? Voiko se olla mahdollista? Kyllä! Tätä reseptiä jo hiukan raotin sveitsiläisen marenki -ohjeeni yhteydessä. Eli resepti on sama – valmistat sveitsiläisen marengin normaalisti vesihauteessa ja siirrät massan pursotinpussiin. Pursottelet marengit uunipellille ja sitten odotetaan. Noin vuorokausi riippuen ilmankosteudesta riittää kuivatukseen. Tähän reseptiin siis et tarvitse ollenkaan uunia! Kuivatuksessa menee jonkun verran aikaa, mutta se on sen arvoista. Täydelliset marengit ilman uunia syntyvät näin helposti!

Marenkeja voi maustaa erilaisilla tavoilla. Itse tykkään aromeista ja aidoista marjajauheista. Kuvissa näkyvät marengit saavat hennon värinsä ja makunsa aidosta mansikkajauheesta. Yhtä hyvin voit maustaa tämän reseptin marengit erilaisilla aromeilla. Väriä marenkeihin voit lisätä pastaväreillä ja koristeluun sopivat myös erilaiset nonparellit ja sokerihelmet.

Haluan vielä yhtä asiaa korostaa. Sveitsiläisestä marenkimassasta pursotetut marengit pitävät muotonsa, koska massa on ihanan kuohkeaa ja pehmeää. Näin myös marenkien huiput sekä eri pursotintyllien kuviot erottuvat valmiissa marengeissa täydellisesti!

Mitä ongelmia huoneilmassa kuivattaminen poistaa?

  • ei palaneita tai tummuneita marenkeja
  • ei väriaineen haalistumista
  • ei marenkien halkeilua
  • ei onttoja marenkeja

Täydelliset Marengit ilman uunia

Ohje

  • 4 valkuaista
  • 2,5 dl hienoa sokeria

Lisäksi

  • 1-4 tippaa vahvaa aromia
  • 2-3 rkl aitoa marjajauhetta
  • pähkinärouhetta tms.
  • nonparelleja
  1. Erottele valkuaiset isoon metallikulhoon.
  2. Laita ison kattilan pohjalle vettä ja nosta liedelle kuumenemaan.
  3. Nosta kulho kattilan päälle, niin ettei pohja kuitenkaan osu veteen.
  4. Kuumenna vettä kattilassa samalla kun vatkaat valkuaisia vaahdoksi.
  5. Lisää sokeri pienissä erissä marenkivaahtoon koko ajan vatkaten.
  6. Vatkaa marenkia niin kauan, noin 10min, kunnes sokerikiteet ovat sulaneet tai marenki on noin 60 asteista.
  7. Nosta kulho pois kattilan päältä ja vatkaa marenkia vielä muutama minuutti, jotta se jäähtyy hiukan.
  8. Mausta marenki aidolla marjajauheella tai vahvoilla aromeilla. Voit myös tässä vaiheessa värjätä marengin.
  9. Voit koristella marenkeja ripottelemalla nonparelleja marenkien päälle myös tässä vaiheessa.
  10. Jätä marengit kuivumaan leivinpaperin päälle huoneilmaan.
  11. Kun marengit irtoavat nostamalla leivinpaperista, ovat ne valmiita. Tähän menee noin 12-24h.

Muista myös nämä vinkit marenkimassaa valmistaessa:

  • aina huoneenlämpöiset valkuaiset
  • puhtaat työvälineet (rasva saattaa pilata marengin)
  • keltuaista ei saa mennä pisaraakaan marenkimassaan

Täydelliset Marengit ilman uuniaTäydelliset Marengit ilman uuniaTäydelliset Marengit ilman uunia

Postauksen kuvat: Camilla Bloom.

Katso myös muut marenkiohjeeni – uunissa paistettavat:

Pina Colada Marengit

Hattara Marengit


Katso lisää marenkeja löydät täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Tallenna

36 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Mehevä Vaalea Vaniljakakkupohja
Seuraava artikkeli: Pärnu – Muutama vinkki matkalle! »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Sorpppa sanoo

    4.7.2017 10:43

    Heippa! Oletko koskaan koittanut pursottaa ruusumarenkeja? En siis tarkoita sellaisia tähtityllalla tehtyjä vaan sellaisia mihin lisätään lehti kerrallaan kunnes ruusu on valmis. Luuletko, että tämä massa kestäisi sellaisen pursotuksen?

    Vastaa
    • ~Veera sanoo

      4.7.2017 11:00

      Vastaan omasta puolestani. Mä tein onnistuneesti sveitsiläisellä marengilla ruusuja. Tää on jämäkämpää kuin tavallinen marenki nii pysyy paistaessakin muodossaan.
      Vähä tahmeaa tietty mutta parin ekan ruusun jälkeen sujui hyvin. ?

      Vastaa
      • Anni sanoo

        4.7.2017 11:14

        Kiitos molemmille kommentista ja Veeralle vastauksesta 🙂 En ole itse tällä massalla koittanut ruusuja, mutta uskon että onnistuu juuri samasta syystä mitä Veerakin sanoo: eli koska massa on jämäkkää ja hyvin pursotettavaa. Aurinkoista päivää!

        Vastaa
      • Sorpppa sanoo

        4.7.2017 11:48

        Oi mahtavaa, pitääkin heti alkaa testailemaan! Kiitos!

        Vastaa
  2. Tita sanoo

    4.7.2017 11:33

    No jopas, näitä on pakko testata!

    Vastaa
    • Anni sanoo

      4.7.2017 11:54

      Hei Tita 🙂 Suosittelen lämpimästi! Kuitenkin kostealla ilmalla kuivatus voi olla pidempi – se kannattaa ottaa huomioon! 🙂

      Vastaa
  3. Sari sanoo

    4.7.2017 12:21

    Piti tulla kirjoittamaan juuri tähän marenkipostaukseen, että testasin nyt vihdoin niitä sinulta tilaamiani marjajauheita marenkeihin. Ne onnistuivat yli odotusten. Tai itse asiassa mansikkajauhetta, vadelma odottaa vielä marenkeihin upottamista 🙂

    Vastaa
    • Anni sanoo

      4.7.2017 12:27

      Hei Sari 🙂 Ihana kuulla! Olen nyt ite koittanut mustaherukkaa ja mansikkaa marenkeihin, mutta seuraavana siirryn sitruksiin eli sitruuna ja appelsiini <3 Niin ihania!

      Vastaa
  4. Fanny sanoo

    4.7.2017 16:50

    Mistäköhän marketista näitä marjajauheita löytäis? Mansikka erityisesti hakusessa..

    Vastaa
    • Anni sanoo

      5.7.2017 07:38

      Hei Fanny, näitä kyseisiä marjajauheita ei saa tavallisista marketeista. Voit tilata mansikkajauhetta verkkokaupastani:

      https://www.anninuunissa.com/aito-mansikkajauhe-p-204.html

      Vastaa
  5. Henna sanoo

    2.8.2017 21:18

    Voiko sokerin vaihtaa samassa suhteessa makutomusokeriin?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.8.2017 08:14

      Hei Henna, en ole itse kokeillut tehdä tällä ohjeella tomusokeriin. Selviää siis kokeilemalla 🙂

      Vastaa
  6. Jaana sanoo

    14.8.2017 08:58

    Jääkö marengit sisältä kosteikisi vai kuivuuko kokonaan läpikotaisin?

    Vastaa
    • Anni sanoo

      14.8.2017 18:44

      Hei Jaana, koostumus riippuu kuivatusajasta, kannaattaa testata ja maistella kuivatuksen aikana ja valita itselle sopiva aika. Yleisesti huoneenlämmössä kuivatetuissa marengeissa koostumus on kyllä hieman enemmän rapeampi ja tiiviimpi.

      Vastaa
  7. Tanja sanoo

    12.9.2017 14:33

    En ole pitkään aikaan tehnyt marenkeja, joten minkä verran tällä ohjeella tulee? Mietin että saan ne sitten mahdutettua jonnekkin kuivumaan. =) Kiitos!

    Vastaa
    • Anni sanoo

      12.9.2017 16:46

      Hei Tanja,

      En ilmota yleensä määriä, koska lopullinen määrä riippuu siitä kuinka isoja marenkeja pursottaa (ja olisin varmasti mennyt laskuissa ihan sekasin :D). Koska näitä pieniä tästä määrästä tulee monta pellillistä. Asettelin itse kaikille tyhjille pöydille leivinpaperia ja pursottelin ihan vieri viereen 🙂 Mukavaa leivontaa! Ps. kostea ilma saattaa vaikuttaa siihen kuinka kauan marengit kuivuvat.

      Vastaa
  8. Sandra sanoo

    24.9.2017 00:23

    Jäin miettimään, että säilyykö nämä miten hyvin, jos tekee ajoissa joitakin päiviä ennen, esim. juhliin. Oletko itse säilyttänyt miten ?
    Kiitos etukäteen!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.9.2017 16:30

      Hei Sandra,

      Marengit kestävät viikkoja syömäkelpoisina ja ne kannattaakin aina tehdä etukäteen. Ilmassa kuivatetut oavt koostumukseltaa vähän erilaisia – ei niin tahmeita. Kuivatusaika riippuu ilman kosteudesta. Säilytä leivsrasiassa tai muovirasiassa 🙂

      Vastaa
  9. Elina sanoo

    7.5.2018 16:46

    Löysin ihanan, uuden leivontablogin, joka vähintäänkin vetää vertoja vuosien suosikilleni Kinuskikissalle. Kiitos loistavista ideoista!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      7.5.2018 18:47

      Kiitos Elina palautteesta ja tervetuloa lukemaan sekä herkuttelemaan 🙂

      Vastaa
  10. Karoliina sanoo

    8.11.2018 08:05

    Nyt on marengit kuivuneet yli 12 h. Pienet marengit ovat jo täysin kuivia ja vähän isomman kuivia varmasti illalla ☺ Ja ovat niin hyviä! Pitää laittaa kaappiin että säilyy lauantain isänpäiväkakun koristeeksi ? Tästä lähtien teen vain näitä marenkeja, vaikka ottaakin vähän aikaa. Kiitos hyvästä reseptistä!

    Vastaa
  11. Karoliina sanoo

    8.11.2018 08:06

    Nyt on marengit kuivuneet yli 12 h. Pienet marengit ovat jo täysin kuivia ja vähän isomman kuivia varmasti illalla ☺ Ja ovat niin hyviä! Pitää laittaa kaappiin että säilyy lauantain isänpäiväkakun koristeeksi ? Tästä lähtien teen vain näitä marenkeja, vaikka ottaakin vähän aikaa. Kiitos hyvästä reseptistä!

    Vastaa
  12. Karoliina sanoo

    8.11.2018 08:09

    Nyt on marengit kuivuneet yli 12 h. Pienet marengit ovat jo täysin kuivia ja vähän isomman kuivia varmasti illalla ☺ Ja ovat niin hyviä! Pitää laittaa kaappiin että säilyy lauantain isänpäiväkakun koristeeksi ? Tästä lähtien teen vain näitä marenkeja, vaikka ottaakin vähän aikaa. Kiitos hyvästä reseptistä!

    Vastaa
  13. Karoliina sanoo

    8.11.2018 08:09

    Nyt on marengit kuivuneet yli 12 h. Pienet marengit ovat jo täysin kuivia ja vähän isomman kuivia varmasti illalla ☺ Ja ovat niin hyviä! Pitää laittaa kaappiin että säilyy lauantain isänpäiväkakun koristeeksi ? Tästä lähtien teen vain näitä marenkeja, vaikka ottaakin vähän aikaa. Kiitos hyvästä reseptistä!

    Vastaa
  14. Terhi sanoo

    10.4.2019 15:38

    Hei! Testasin ekaa kertaa tätä ohjetta ja massasta tuli tosi jäykkää. Miulla ei ollut lämpömittaria mutta vatkasin sitä sen 10min. Suurin osa massasta jämähti kulhon reunoille ja lopusta tuli niin jäykkää ettei pursotinpussista suostunut ulos kunnolla tulla 😅 missähän vika?
    Yt.Terhi

    Vastaa
  15. Anni Paakkunainen sanoo

    11.4.2019 10:32

    Moikka,

    Kuulostaa siltä, että marenki on kuumentunut liikaa ja liian nopeasti, joka on aiheuttanut sen, että massa ns. palanut vuoan reunoille.

    Vastaa
  16. Roosa sanoo

    25.7.2019 11:42

    Hei! Mikähän mahtoi olla itsellä vikana kun ei marengit kuivuneet ollenkaan (neljännen kuivatuspäivän jälkeen luovutin)? Pinta jäi tahmeaksi ja marengit kuin purkkaa.. huoneilma ei käsittääkseni mitenkään erityisen kostea. Voiko olla että vatkasin liikaa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.7.2019 12:06

      Hei Roosa,

      kerrankin on helppoa sanoa: helle ja kosteus. Sama kuin macaron kuoret, jotka eivät kuorretu tällaisella ilmalla. Ilma vaikuttaa suuresti lopputulokseen. Näillä keleillä suosittelen paahtamaan marengit uunissa.

      Vastaa
  17. S sanoo

    30.3.2020 21:01

    Hei,

    Osaatko sanoa, onko mitään väliä, jos valkuaiset ovat olleet muutamia päiviä jääkaapissa (jäivät yli edellisestä paistosta ja siitä lähtien miettinyt, mitä niillä tekisi)? Entä voiko makuna käyttää muuta kuin marjajauheita tai LorAnn makuaineita? Käyvätkö esim kaupasta löytyvät Dr. Oetkerin aromit?

    Kiitos 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      31.3.2020 07:28

      Heippa,

      Kyllä valkuaisten pitäisi säilyä jääkaapissa käyttökelpoisina. Vatkaisin ne kuitenkin huoneenlämpöisinä. En ole käyttänyt Oetkerin aromeja, jos niitä annostellaan samalla tavalla kuin muita vahvoja aromeja tippoina niin en näe miksi niitä ei voisi käyttää.

      Vastaa
      • S sanoo

        31.3.2020 15:38

        Kiitos paljon vastauksesta 🙂 !

        Vastaa
  18. ~Eeva sanoo

    8.4.2020 09:53

    Paljonko grammoina neljä valkuaista on? Minulla on naapurikanalan munia, jotka ovat keskenään kovin eri kokoisia.

    ~Eeva

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.4.2020 10:13

      Yksi normaalikokoinen valkuainen painaa noin 36 g 🙂

      Vastaa
  19. Ummi+Gussum sanoo

    3.7.2020 17:14

    Hei Anni!oon joskus aikasemmin tehny näitä ja aivan ihania olivat😍haluaisin kysyy nyt et voiks näitä tehä pari kuukautta aikasemmi,ku on juhlat tulossa ja pikku vauvan kanssa on vähä hankalaa tehä valmistelut viime tipassa😁

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.7.2020 20:23

      Moikka, marengit säilyvät oikein hyvin jopa kuukausia. Nyt kesällä ilmasto on kosteampi, joten näissä uunittomissa kuivatus kestää kauemmin ja silti voi jäädä hiukan tahmasiksi. Se kannattaa ottaa huomioon 🙂

      Vastaa
      • Ummi+Gussum sanoo

        4.7.2020 08:07

        Kiitos,voi olla et käytän pikasee uunis jos ei kuivu hyvin😁

        Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios