• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Lumihiutaletortut – Vuoden pikkujouluherkku!

Joulu· Leivokset

2 marras

Lumihiutaletortut - Vuoden pikkujouluherkku!

Marraskuu eli virallinen pikkujoulukuukausi saapui ja olin jo heti eilen ensimmäisissä pikkujouluissa. Maistelin joulutorttujen kanssa glögidrinkkejä, joista kuulette varmasti vielä lisää. Oli nimittäin älyttömän loistavia makuja. Me vietämme joulun pitkästä aikaa Suomessa ja en malta odottaa mitä kaikkea voin leipoa, suunnitella, koristella ja fiilistellä. Päätin aloittaa joulun virallisen odotuksen nyt heti marraskuun alusta ja jouluhehkutus alkaa näillä paljon huomiota herättäneillä lumihiutaletortuilla!

Lumihiutaletortut alkoivat levitä somessa lokakuussa, kun Facebookin Sydämeeni joulun teen -ryhmän jäsen Anneli jakoi sinne videon näistä kauniista tortuista. Kuulun itsekin tuohon ryhmään ja seurailen sitä joulukuussa saadakseni inspiraatiota ja joulutunnelmaa, mutta tätä ihanaa vinkkiä en voinut lokakuussa välttää. Päätin, että näitä torttuja on ehdottomasti kokeiltava.

Tein Dronningholmillle syksyllä töitä uusien marmeladien osalta. Yksi uusi tulokas jäi mieleeni ja halusin ehdottomasti kokeilla viikunamarmeladin ja vuohenjuuston yhdistelmää joulutortussa. Näiden torttujen sisällä on siis tuo yhdistelmä ja se on fantastinen sekä sopii loistavasti pikkujouluherkuksi. Lisäksi pääsin testaamaan verkkokaupalle saapunutta uutuutta Diamond Dustia, joka on sulamaton tomusokeri, joka kimaltelee! Ripottelin kimaltavaa tomusokeria siis lumihiutaleiden päälle ja näistä tuli upeita, vai mitä mieltä olet itse? Oletko jo leiponut vuoden ensimmäiet joulutortut


Lumihiutaletortut – Vuoden pikkujouluherkku!

Tarvitset

  • lehtitaikinaa
  • viikunamarmeladia tai -hilloa (Dronningholm)
  • vuohenjuustoa
  • 1 kananmuna (voiteluun)

Koristelu

  • valkoista kimalletomusokeria (tai tavallista tomusokeria)

Tortun teko

  1. Leikkaa lehtitaikinasta neliön mallisia taikinapaloja. Nosta keskelle pieni nokare täytettä (hillo + pieniä muruja juustoa).
  2. Käännä tortun kaikki reunat täytteen päälle.
  3. Painene reunat pyöreästi sisäänpäin ja katso ettei rakoja jää taikinaan.
  4. Käännä torttu toisinpäin ja paina kevyesti alustaan, niin että siitä tulee sopivan tasainen.
  5. Tee ensin neljä tasaista viiltoa torttun reunoille.
  6. Tee vielä lisää neljä viiltoa taisesti tortun reunoille. Kuten leikkaisit pyöreää pitsaa, mutta älä viillä ihan tortun keskiosaan asti.
  7. Nyt ota kiinni ja purista yksitellen tortun reunoista niin, että saat painettua tortun leikatut reunat teräviksi kuten lumihiutaleessa.
  8. Lopuksi voitele tortut kananmunalla ja paista torttua 225 asteisessa uunissa noin 10-12 minuuttia.
  9. Sihtaa torttujen päälle kimalletomusokeria tai lumijauhetta ja tarjoile tortut heti!

HUOM! Laitoin hillonokareen päälle vuohenjuustoa pieninä muruina. Se ei näy havainnekuvassa.

Lumihiutaletortut - Vuoden pikkujouluherkku!Lumihiutaletortut - Vuoden pikkujouluherkku!Lumihiutaletortut - Vuoden pikkujouluherkku!Lumihiutaletortut - Vuoden pikkujouluherkku!Lumihiutaletortut - Vuoden pikkujouluherkku!

Ihanaa viikonloppua!

♥ Anni


Lisää joulu vinkkejä löydät täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

10 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Terveisiä Lontoosta – Leivonnan trendit 2019
Seuraava artikkeli: Isänpäivän Unelmakakut »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Anni sanoo

    3.11.2018 11:42

    Moi! Käytätkö näiden paistamiseen kiertoilmaa vai tasalämpöä?

    Vastaa
    • Anni sanoo

      3.11.2018 11:48

      Moikka, tasalämmöllä paistoin kuten tavallisetkin joulutortut 🙂

      Vastaa
  2. Meri sanoo

    3.11.2018 14:27

    Millaista vuohenjuustoa suosittelet? Pötköä kuutiota, juustotiskiltä vai marketista? Lähinnä millainen juuston koostumus tulisi olla, jotta näitä olisi helppo työstää? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.11.2018 07:40

      Hei Meri, laitoin näihin S-marketista löytyvää pienessä pötkössä myytävää vuohenjuustoa pieninä muruina. Luulen, että mikä tahansa toimii, kunhan ei laita liikaa niinkuin hilloakaan 🙂

      Vastaa
  3. Heidi sanoo

    1.12.2019 20:07

    Hei, kokeilin tehdä näitä itse tehdystä rahkavoitaikinasta, ja tulipa ihania! Nyt tortut pakkaseen ja kun glögivieraita tulee, hetkeksi uuniin lämmittelemään, tomusokeriripsaus päälle ja voilá!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.12.2019 08:04

      Täytyy tänä vuonna tehdä itsekin tuo rahkavoitaikina ja tortut alusta loppuun asti itse 🙂

      Vastaa
  4. Redrose sanoo

    15.12.2019 21:04

    Kiitos selkeistä ohjeista. Omista tuli kauniita vaikka aikaa meneekin enemmän kuin normaaleissa mut sen arvoista.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      16.12.2019 09:41

      Kiitos kommentistasi 🙂 Tosi kiva kuulla. Ihanaa joulun aikaa!

      Vastaa
  5. Rige sanoo

    18.11.2020 13:45

    Moikka Anni!

    Sinulla ilmeisesti on ollut ennen verkkokauppa, jossa esim tämänkin reseptin viimeistelytuotteita olet myynyt. Kyselisinkin nyt että mistä yleensä hankit esim juuri tuon kimalletomusokerin tai lumijauheen? Onko sinulla jotain yritystä jota haluaisit suositella leipomistarvikkeiden suhteen? 🙂
    Olen törmännyt tähän ongelmaan aiemminkin, kun olen vanhempia reseptejäsi selaillut ja ne ovat johdattaneet verkkokauppasi ”sivuille” (page not found).
    Mukavaa viikkoa ja kiitos kivasta blogistasi!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.11.2020 14:51

      Hei, kyllä minulla oli aiemmin verkkokauppa, joka sulki ovensa reilu vuosi sitten. Valitettavasti linkkien poisto on manuaalista ja en ole sitä jokaisesta postauksesta pystynyt tehdä. Parhaiten löytyy kyseiset tuotteet googlettamalla. Ainakin juhlakaupassa ja confetissa on ollut näitä 🙂 Tällä hetkellä minulla ei ole suosikkia leivontatarvikekaupoista.

      Mukavaa viikkoa ja kiitos palautteesta!

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Viikkokimppu 🌸 Vieläkö haluatte saada kukkate Viikkokimppu 🌸 Vieläkö haluatte saada kukkaterapiaa kerran viikossa? 

@homeingardenkauniainen
Pumpulin pehmeää 🍰 Elokuun makua 🫐 Omalta Pumpulin pehmeää 🍰 Elokuun makua 🫐 Omalta pihalta 🌱 

MUSTIKKAKAKKU

4 munan sokerikakkupohja

KOSTUTUS 

1 dl vaniljasokerilla maustettua maitoa

VÄLIIN 

2 dl mustikkahilloa
2 dl vispikermaa
200 g vaniljarahkaa
kourallinen metsämustikoita 

PÄÄLLE

2 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
mustikoita
rosmariinia

🫐🍰 #anninuunissa #mustikkakakku
Gli amori 🇮🇹🍝❤️🍷 Spiaggia Castello Gli amori 🇮🇹🍝❤️🍷 Spiaggia Castello Malcesine.
When in Stockholm 👇🏻 Tukholmatärpit merkitt When in Stockholm 👇🏻 Tukholmatärpit merkitty myös kuviin ❤️ kaikkialle näistä pääsee myös vauvan tai taaperon kanssa ja listalta tilattavissa pienille maistuvia annoksia. 

Vete Katten - Prinsesstårta tai skagen🥗
Kungsträdgården - Lasillinen puiden varjossa 🥂
Leivonta- ja ruokakirjat - Kirjakaupat 🍝
Arket - shoppailua 👗
Fabrique Stenugnsbakeri - pullat ja leipä 🥖
Gamla Stan - Kaffekoppen ☕️
Riche - Köttbullar & Toast Skagen 🍽
Junibacken - Lapsille 🧒🏼
Östermalms Saluhall - Lisa Elmqvist ❤️

#tukholma #matkavinkit #anninmatkat
Vieläkö on hyviä kotimaisia mansikoita? 🍓 Ei Vieläkö on hyviä kotimaisia mansikoita? 🍓 Ei haittaa vaikka ei olisi. Tämä juustokakku tehdään mansikkahillosta ja hyydytetään nopeasti pakastimessa ❤️ Linkki ohjeeseen profiilissa #anninuunissa 👆🏻
Buongiorno ☕️ Lomamuistoja muistellessa toivot Buongiorno ☕️ Lomamuistoja muistellessa toivotan elokuun tervetulleeksi ja myös kaikki tulevat kivat kesäjutut. Vaikka kesäloma loppui kesä jatkuu. Ja itse asiassa meillä on vielä hieman lomaa tiedossa ennen syyskuun alkua. Ihanaa viikkoa kaikille 😘
Niittykukat 🌼🌸💐 Kerätään tähän alle Niittykukat 🌼🌸💐 Kerätään tähän alle lista mistä voi käydä itse poimimassa👇🏻 Aloitan: 

HELSINKI - HALTIALA
Viimeinen lomaviikko lopuillaan 🌿 Ja taas se Viimeinen lomaviikko lopuillaan 🌿 

Ja taas se hiipii salakavalasti mieleen.. kesän loppu nimittäin. Muistan jo lapsuudesta miten ahdistuin reppu- ja penaalimainoksista. Ne muistuttivat ettei kesä ja loma ole ikuisia. Nyt ymmärrän ettei niiden tarvitsekaan olla, mutta kyllä se loman loppu tuo aina hiukan haikeutta mukanaan. 

Oi miten ihana loma meillä olikaan! Ihania muistoja tallennettu mieleen ja kameraan 🤍 Oikeastaan arkiset asiat sekä rutiinit kutkuttavat jo mielessä. Kaikkea kivaakin on vielä tiedossa ja kesää jäljellä. 

Miten siellä? Vieläkö lomailette? Vieläkö on kesää jäljellä? Haikailetteko kesän perään? 🌤
🍒 TAIVAALLINEN Kirsikka-Ricottakakku 🍒 Ohje 🍒 TAIVAALLINEN Kirsikka-Ricottakakku 🍒 Ohje linkitetty profiiliin ❤️
Kesän lumoavin yö 💛🧡💜 Toista mahdollisu Kesän lumoavin yö 💛🧡💜 Toista mahdollisuutta ei ole vielä tullut valvoa kahdestaan puolille öin järven rannalla, pulahtaa lämpimään veteen, ihailla upeaa auringonlaskua ja nauttia luonnon äänistä sekä kauneudesta. Olen kiitollinen tästä heinäkuun alun hetkestä ja muistosta 🫶🏻 #thisisfinland #suomenkesä
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios