• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Lumihiutaletortut – Vuoden pikkujouluherkku!

Joulu· Leivokset

2 marras

Lumihiutaletortut - Vuoden pikkujouluherkku!

Marraskuu eli virallinen pikkujoulukuukausi saapui ja olin jo heti eilen ensimmäisissä pikkujouluissa. Maistelin joulutorttujen kanssa glögidrinkkejä, joista kuulette varmasti vielä lisää. Oli nimittäin älyttömän loistavia makuja. Me vietämme joulun pitkästä aikaa Suomessa ja en malta odottaa mitä kaikkea voin leipoa, suunnitella, koristella ja fiilistellä. Päätin aloittaa joulun virallisen odotuksen nyt heti marraskuun alusta ja jouluhehkutus alkaa näillä paljon huomiota herättäneillä lumihiutaletortuilla!

Lumihiutaletortut alkoivat levitä somessa lokakuussa, kun Facebookin Sydämeeni joulun teen -ryhmän jäsen Anneli jakoi sinne videon näistä kauniista tortuista. Kuulun itsekin tuohon ryhmään ja seurailen sitä joulukuussa saadakseni inspiraatiota ja joulutunnelmaa, mutta tätä ihanaa vinkkiä en voinut lokakuussa välttää. Päätin, että näitä torttuja on ehdottomasti kokeiltava.

Tein Dronningholmillle syksyllä töitä uusien marmeladien osalta. Yksi uusi tulokas jäi mieleeni ja halusin ehdottomasti kokeilla viikunamarmeladin ja vuohenjuuston yhdistelmää joulutortussa. Näiden torttujen sisällä on siis tuo yhdistelmä ja se on fantastinen sekä sopii loistavasti pikkujouluherkuksi. Lisäksi pääsin testaamaan verkkokaupalle saapunutta uutuutta Diamond Dustia, joka on sulamaton tomusokeri, joka kimaltelee! Ripottelin kimaltavaa tomusokeria siis lumihiutaleiden päälle ja näistä tuli upeita, vai mitä mieltä olet itse? Oletko jo leiponut vuoden ensimmäiet joulutortut


Lumihiutaletortut – Vuoden pikkujouluherkku!

Tarvitset

  • lehtitaikinaa
  • viikunamarmeladia tai -hilloa (Dronningholm)
  • vuohenjuustoa
  • 1 kananmuna (voiteluun)

Koristelu

  • valkoista kimalletomusokeria (tai tavallista tomusokeria)

Tortun teko

  1. Leikkaa lehtitaikinasta neliön mallisia taikinapaloja. Nosta keskelle pieni nokare täytettä (hillo + pieniä muruja juustoa).
  2. Käännä tortun kaikki reunat täytteen päälle.
  3. Painene reunat pyöreästi sisäänpäin ja katso ettei rakoja jää taikinaan.
  4. Käännä torttu toisinpäin ja paina kevyesti alustaan, niin että siitä tulee sopivan tasainen.
  5. Tee ensin neljä tasaista viiltoa torttun reunoille.
  6. Tee vielä lisää neljä viiltoa taisesti tortun reunoille. Kuten leikkaisit pyöreää pitsaa, mutta älä viillä ihan tortun keskiosaan asti.
  7. Nyt ota kiinni ja purista yksitellen tortun reunoista niin, että saat painettua tortun leikatut reunat teräviksi kuten lumihiutaleessa.
  8. Lopuksi voitele tortut kananmunalla ja paista torttua 225 asteisessa uunissa noin 10-12 minuuttia.
  9. Sihtaa torttujen päälle kimalletomusokeria tai lumijauhetta ja tarjoile tortut heti!

HUOM! Laitoin hillonokareen päälle vuohenjuustoa pieninä muruina. Se ei näy havainnekuvassa.

Lumihiutaletortut - Vuoden pikkujouluherkku!Lumihiutaletortut - Vuoden pikkujouluherkku!Lumihiutaletortut - Vuoden pikkujouluherkku!Lumihiutaletortut - Vuoden pikkujouluherkku!Lumihiutaletortut - Vuoden pikkujouluherkku!

Ihanaa viikonloppua!

♥ Anni


Lisää joulu vinkkejä löydät täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

10 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Terveisiä Lontoosta – Leivonnan trendit 2019
Seuraava artikkeli: Isänpäivän Unelmakakut »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Anni sanoo

    3.11.2018 11:42

    Moi! Käytätkö näiden paistamiseen kiertoilmaa vai tasalämpöä?

    Vastaa
    • Anni sanoo

      3.11.2018 11:48

      Moikka, tasalämmöllä paistoin kuten tavallisetkin joulutortut 🙂

      Vastaa
  2. Meri sanoo

    3.11.2018 14:27

    Millaista vuohenjuustoa suosittelet? Pötköä kuutiota, juustotiskiltä vai marketista? Lähinnä millainen juuston koostumus tulisi olla, jotta näitä olisi helppo työstää? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.11.2018 07:40

      Hei Meri, laitoin näihin S-marketista löytyvää pienessä pötkössä myytävää vuohenjuustoa pieninä muruina. Luulen, että mikä tahansa toimii, kunhan ei laita liikaa niinkuin hilloakaan 🙂

      Vastaa
  3. Heidi sanoo

    1.12.2019 20:07

    Hei, kokeilin tehdä näitä itse tehdystä rahkavoitaikinasta, ja tulipa ihania! Nyt tortut pakkaseen ja kun glögivieraita tulee, hetkeksi uuniin lämmittelemään, tomusokeriripsaus päälle ja voilá!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.12.2019 08:04

      Täytyy tänä vuonna tehdä itsekin tuo rahkavoitaikina ja tortut alusta loppuun asti itse 🙂

      Vastaa
  4. Redrose sanoo

    15.12.2019 21:04

    Kiitos selkeistä ohjeista. Omista tuli kauniita vaikka aikaa meneekin enemmän kuin normaaleissa mut sen arvoista.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      16.12.2019 09:41

      Kiitos kommentistasi 🙂 Tosi kiva kuulla. Ihanaa joulun aikaa!

      Vastaa
  5. Rige sanoo

    18.11.2020 13:45

    Moikka Anni!

    Sinulla ilmeisesti on ollut ennen verkkokauppa, jossa esim tämänkin reseptin viimeistelytuotteita olet myynyt. Kyselisinkin nyt että mistä yleensä hankit esim juuri tuon kimalletomusokerin tai lumijauheen? Onko sinulla jotain yritystä jota haluaisit suositella leipomistarvikkeiden suhteen? 🙂
    Olen törmännyt tähän ongelmaan aiemminkin, kun olen vanhempia reseptejäsi selaillut ja ne ovat johdattaneet verkkokauppasi ”sivuille” (page not found).
    Mukavaa viikkoa ja kiitos kivasta blogistasi!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.11.2020 14:51

      Hei, kyllä minulla oli aiemmin verkkokauppa, joka sulki ovensa reilu vuosi sitten. Valitettavasti linkkien poisto on manuaalista ja en ole sitä jokaisesta postauksesta pystynyt tehdä. Parhaiten löytyy kyseiset tuotteet googlettamalla. Ainakin juhlakaupassa ja confetissa on ollut näitä 🙂 Tällä hetkellä minulla ei ole suosikkia leivontatarvikekaupoista.

      Mukavaa viikkoa ja kiitos palautteesta!

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios