|

Lumihiutaletortut – Vuoden pikkujouluherkku!

Lumihiutaletortut - Vuoden pikkujouluherkku!

Marraskuu eli virallinen pikkujoulukuukausi saapui ja olin jo heti eilen ensimmäisissä pikkujouluissa. Maistelin joulutorttujen kanssa glögidrinkkejä, joista kuulette varmasti vielä lisää. Oli nimittäin älyttömän loistavia makuja. Me vietämme joulun pitkästä aikaa Suomessa ja en malta odottaa mitä kaikkea voin leipoa, suunnitella, koristella ja fiilistellä. Päätin aloittaa joulun virallisen odotuksen nyt heti marraskuun alusta ja jouluhehkutus alkaa näillä paljon huomiota herättäneillä lumihiutaletortuilla!

Lumihiutaletortut alkoivat levitä somessa lokakuussa, kun Facebookin Sydämeeni joulun teen -ryhmän jäsen Anneli jakoi sinne videon näistä kauniista tortuista. Kuulun itsekin tuohon ryhmään ja seurailen sitä joulukuussa saadakseni inspiraatiota ja joulutunnelmaa, mutta tätä ihanaa vinkkiä en voinut lokakuussa välttää. Päätin, että näitä torttuja on ehdottomasti kokeiltava.

Tein Dronningholmillle syksyllä töitä uusien marmeladien osalta. Yksi uusi tulokas jäi mieleeni ja halusin ehdottomasti kokeilla viikunamarmeladin ja vuohenjuuston yhdistelmää joulutortussa. Näiden torttujen sisällä on siis tuo yhdistelmä ja se on fantastinen sekä sopii loistavasti pikkujouluherkuksi. Lisäksi pääsin testaamaan verkkokaupalle saapunutta uutuutta Diamond Dustia, joka on sulamaton tomusokeri, joka kimaltelee! Ripottelin kimaltavaa tomusokeria siis lumihiutaleiden päälle ja näistä tuli upeita, vai mitä mieltä olet itse? Oletko jo leiponut vuoden ensimmäiet joulutortut


Lumihiutaletortut – Vuoden pikkujouluherkku!

Tarvitset

 • lehtitaikinaa
 • viikunamarmeladia tai -hilloa (Dronningholm)
 • vuohenjuustoa
 • 1 kananmuna (voiteluun)

Koristelu

Tortun teko

 1. Leikkaa lehtitaikinasta neliön mallisia taikinapaloja. Nosta keskelle pieni nokare täytettä (hillo + pieniä muruja juustoa).
 2. Käännä tortun kaikki reunat täytteen päälle.
 3. Painene reunat pyöreästi sisäänpäin ja katso ettei rakoja jää taikinaan.
 4. Käännä torttu toisinpäin ja paina kevyesti alustaan, niin että siitä tulee sopivan tasainen.
 5. Tee ensin neljä tasaista viiltoa torttun reunoille.
 6. Tee vielä lisää neljä viiltoa taisesti tortun reunoille. Kuten leikkaisit pyöreää pitsaa, mutta älä viillä ihan tortun keskiosaan asti.
 7. Nyt ota kiinni ja purista yksitellen tortun reunoista niin, että saat painettua tortun leikatut reunat teräviksi kuten lumihiutaleessa.
 8. Lopuksi voitele tortut kananmunalla ja paista torttua 225 asteisessa uunissa noin 10-12 minuuttia.
 9. Sihtaa torttujen päälle kimalletomusokeria tai lumijauhetta ja tarjoile tortut heti!

HUOM! Laitoin hillonokareen päälle vuohenjuustoa pieninä muruina. Se ei näy havainnekuvassa.

Lumihiutaletortut - Vuoden pikkujouluherkku!Lumihiutaletortut - Vuoden pikkujouluherkku!Lumihiutaletortut - Vuoden pikkujouluherkku!Lumihiutaletortut - Vuoden pikkujouluherkku!Lumihiutaletortut - Vuoden pikkujouluherkku!

Ihanaa viikonloppua!

♥ Anni


Lisää joulu vinkkejä löydät täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

10 Kommenttia

 1. Anni sanoo:

  Moi! Käytätkö näiden paistamiseen kiertoilmaa vai tasalämpöä?

  1. Moikka, tasalämmöllä paistoin kuten tavallisetkin joulutortut 🙂

 2. Meri sanoo:

  Millaista vuohenjuustoa suosittelet? Pötköä kuutiota, juustotiskiltä vai marketista? Lähinnä millainen juuston koostumus tulisi olla, jotta näitä olisi helppo työstää? 🙂

  1. Hei Meri, laitoin näihin S-marketista löytyvää pienessä pötkössä myytävää vuohenjuustoa pieninä muruina. Luulen, että mikä tahansa toimii, kunhan ei laita liikaa niinkuin hilloakaan 🙂

 3. Heidi sanoo:

  Hei, kokeilin tehdä näitä itse tehdystä rahkavoitaikinasta, ja tulipa ihania! Nyt tortut pakkaseen ja kun glögivieraita tulee, hetkeksi uuniin lämmittelemään, tomusokeriripsaus päälle ja voilá!

  1. Täytyy tänä vuonna tehdä itsekin tuo rahkavoitaikina ja tortut alusta loppuun asti itse 🙂

 4. Kiitos selkeistä ohjeista. Omista tuli kauniita vaikka aikaa meneekin enemmän kuin normaaleissa mut sen arvoista.

 5. Rige sanoo:

  Moikka Anni!

  Sinulla ilmeisesti on ollut ennen verkkokauppa, jossa esim tämänkin reseptin viimeistelytuotteita olet myynyt. Kyselisinkin nyt että mistä yleensä hankit esim juuri tuon kimalletomusokerin tai lumijauheen? Onko sinulla jotain yritystä jota haluaisit suositella leipomistarvikkeiden suhteen? 🙂
  Olen törmännyt tähän ongelmaan aiemminkin, kun olen vanhempia reseptejäsi selaillut ja ne ovat johdattaneet verkkokauppasi ”sivuille” (page not found).
  Mukavaa viikkoa ja kiitos kivasta blogistasi!

  1. Hei, kyllä minulla oli aiemmin verkkokauppa, joka sulki ovensa reilu vuosi sitten. Valitettavasti linkkien poisto on manuaalista ja en ole sitä jokaisesta postauksesta pystynyt tehdä. Parhaiten löytyy kyseiset tuotteet googlettamalla. Ainakin juhlakaupassa ja confetissa on ollut näitä 🙂 Tällä hetkellä minulla ei ole suosikkia leivontatarvikekaupoista.

   Mukavaa viikkoa ja kiitos palautteesta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *