• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Jäätelö
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Ystävänpäivä
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Leivontaohjelma
  • Mökkiohjeet
  • Perhe
    • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Sokeriton

Helpot Churrot & kaksi ihanaa dippiä

Leivontaohjelma· Pullat· Vappu· Yhteistyöt

21 huhti
Helpot Churrot & kaksi ihanaa dippiä

Kaupallinen yhteistyö Dansukker

Churrot eli espanjalaiset munkkitangot tehdään pikataikinasta, jonka sekoittamiseen menee vain muutamia minuutteja. Maussa ne eivät häviä oikeille munkeille, jos muistat nauttia ne heti paiston jälkeen, vielä lämpiminä. Churrot pyöräytetään kanelisokerissa paiston jälkeen ja makua lisäävät myös ihanat dipit, joihin tangot kastetaan. Minä tein dipit tällä kertaa mangosta ja tulisesta suklaasta!

Helpot Churrot & kaksi ihanaa dippiä

Nämä maukkaat churrot leivotaan torstaina klo 18.00 AlfaTV:llä leivontaohjelmani viimeisessä jaksossa. Teemme vieraani Pia Penttalan (Supernanny) kanssa myös ihanan raikasta sekä mukavasti polttelevaa lime-chilisimaa, jonka ohjeen jaan teille torstaina täällä blogin puolella.

Helpot Churrot & kaksi ihanaa dippiä

Dansukkerin fariinisokeri tuo raikkaan makeaan mangodippiin keittämisen yhteydessä jopa karamellimaisen sävyn ja churrot kuten munkitkin kannattaa pyöritellä aina erikoishienossa sokerissa, jolloin pinnasta tulee kaunis ja tasainen.


Helpot Churrot & Kaksi ihanaa dippiä

Noin 10 churroa

Ohje

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 1 tl Dansukker vaniljasokeria
  • 1 rkl Dansukker taloussokeria
  • ripaus suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl maitoa tai kaurajuomaa
  • 50 g sulaa voita tai maidotonta margariinia
  1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  2. Vispaa munat kevyesti maitoon ja lisää sula rasva.
  3. Yhdistä seokset ja jätä liinan alle 15 minuutiksi.
  4. Laita taikina pursotinpussiin, jossa on noin 8 mm tähtitylla.

Vinkki! Raasta taikinaan sitruunankuorta tai lisää hieman kardemummaa!

Paisto

  • 1 l rypsiöljyä
  1. Kuumenna öljy 180-asteiseksi ja pursota öljyyn noin 10-15 cm pituisia taikinapötköjä.
  2. Paisto on noin 2-4 minuuttia riippuen churron paksuudesta. Oikea aika löytyy testaamalla.
  3. Nosta valmiit churrot reikäkauhalla lautaselle, jossa on talouspaperi. Anna enimmän rasvan imeytyä paperiin.

Suklaadippi

  • 200 g tummaa suklaata (50%)
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 tl voita
  • ripaus cayennepippuria
  1. Mittaa kerma ja paloiteltu suklaa kattilaan.
  2. Lämmitä ja sekoittele, kunnes suklaa on kokonaan sulanut.
  3. Lisää sekaan voi ja cayennepippuri.

Mangodippi

  • 2 dl mangopyrettä
  • 1 limen mehu
  • 1 rkl Dansukker fariinisokeria
  1. Mittaa kaikki aineet pieneen kattilaan ja keitä muutaman minuutin ajan sekoitellen, kunnes seos paksuuntuu.
  2. Jäähdytä dippikastike ennen tarjoilua.

Pinnalle

  • 1 tl kanelia
  • 1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  1. Sekoita kaneli ja sokeri keskenään ja laita laakeaan kulhoon.
  2. Pyöräytä valutetut ja hieman jäähtyneet churrot kanelisokerissa.
  3. Tarjoile dippien kanssa lämpiminä!
Helpot Churrot & kaksi ihanaa dippiä

Kokosin tämän ihanan värikkään herkkupöydän meille viikonloppuna. Ehkä saat kattauksesta inspiraatiota teidän vappubrunssille. Käy tutustumassa myös Dansukkerin Vappu-sivustoon täällä ja inspiroidu laajasta sima- sekä herkkureseptiikasta.

Helpot Churrot & kaksi ihanaa dippiä

Tästä mangodipistä tuli ihan ykkössuosikkini! Pakko hehkuttaa sitä siis vielä vähän. Dippi on ihanan raikasta ja sopii siksi täydellisesti tuon perinteisen suklaadipin kanssa, johon lisäsin hiukan poltetta. Kinuskin ystävänä keitin mangodippiä vähän pidempään, jolloin se karamellisoitui sopivasti.

Helpot Churrot & kaksi ihanaa dippiä
Helpot Churrot & kaksi ihanaa dippiä
Helpot Churrot & kaksi ihanaa dippiä

Ihanaa viikkoa!

Muistathan laittaa siman tulemaan tällä viikolla, jotta se on valmista vappuna? Torstaina blogista löytyy kuvissa näkyvän, Dansukkerin ruokosokeriin tehty, lime-chilisiman raikas ohje!

Seuraava leivontalive – mangoSima & uunidonitsit

Loppuviikosta leivotaan taas yhdessä. Tule laittamaan mun kanssa ihana mangosima aluille! Osallistu Sima- & Donitsi-Liveen Instagramissa lauantaina 25.4. klo 13.00! Lisätiedot löydät IG-profiilini kohokohdista.

/Anni


Lisää vappuohjeita löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

7 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Vappumunkkien paisto & maustaminen
Seuraava artikkeli: Raikas Lime-chilisima »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Sanna sanoo

    21.4.2020 09:31

    Ah, tulee mieleen kokkikoulun ajat. Juuri noita ihan samoja kastikkeita, mangoa ja chilisuklaata, sekoiteltiin kun opeteltiin paistamaan churroja 🙂 Vielä toistakymmentä vuotta jälkeenpäinkin nuo kaksi ovat ne ”ainoat oikeat” churrodipit.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.4.2020 09:47

      Heh mulle tämä mango-dippi oli ihan uusi juttu 😀 Olen aina vain herkutellut suklaan kanssa. Mutta en ihmettele, näissä on loistavat maut. Perinteiset ovat aina niitä parhaimpia!

      Vastaa
  2. Nea sanoo

    29.4.2020 15:33

    Jos haluaa tehdä gluteenittomia churroja, niin menee jauhojen määrä yks yhteen? (esim. Fin mix jauhoseos) 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.4.2020 15:51

      Melkein kaikki ohjeet voi muuntaa juuri näin. Tätä en ole vielä kokeillut, joten en tiedä miten gluteeniton taikina käyttäytyy rasvassa paistaessa. Jos käytät Fin Mixiä, älä lisää leivinjauhetta, muistaakseni se on valmiina jauhoseoksessa. Jos taikina vaikuttaa löysältä, lisää jauhoja hieman enemmän kuin ohjeessa. Postauksessa olevan linkin kautta pääset katsomaan videolta, miltä tuon taikinan pitäisi näyttää.

      Vastaa
      • Nea sanoo

        29.4.2020 17:41

        Kiitos nopeasta vastauksesta 🙂 Täytyy huomenna kokeilla kuinka onnistuu!

        Vastaa
  3. Linda sanoo

    29.4.2020 16:40

    Säilyyköhän churrotaikina jääkaapissa vuorokauden, jos haluaisi tehdä sen edellisenä päivänä ja näin nopeuttaa pääpäivän kokkailuja.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.4.2020 17:17

      En tekisi leivinjauhe-pohjaista taikinaa etukäteen. Jos katsot ohjetta huolella, niin huomaat, että taikinan tekemiseen menee muutama minuutti kun mitään ei vaivata tai vatkata 🙂 Voit toki mitata vaikka kuivat aineet kulhoon valmiiksi, niin sinulle jää vain kananmunan, voinsulan ja maidon sekoitus ja näiden yhdistäminen paistopäivälle.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Häät Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivokset Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Marenki Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vege Yhteistyö Ystävänpäivä

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Parit laskiaispullat vielä hiihtoloman lopuksi 💕

Seuraaville viikoille pitäisi kehittää nyt mukavaa puuhaa kotona. Olisi kiva inspiroida ja aktivoida teitä myös tai tehdä jotain yhdessä! Millainen live kiinnostaisi? Mitä haluaisitte tehdä? Ja kiinnostaako ylipäätänsä leivontalivet vielä? 😘
Terttu tummuneita banaaneita keittiön pöydällä Terttu tummuneita banaaneita keittiön pöydällä? 🍌

Sormiruokailtava sokeriton banaanileipä (6 kk+) on täynnä vatsaa täyttäviä ainesosia: pähkinää, kauraa ja banaania! 👶🏼

Tämä ei ole pelkästään vauvojen ohje, vaan sopii myös aikuisille. Aloin heti maiskutella ajatusta vähän terveellisemmästä banaanileivästä, jonka päälle voisi lusikoida itse keitettyä kinuskia. Tai jos haluaa pitää koko nautinnon sokerittomana, niin kokeile soseuttaa taateleita pienen kauramaitotilkan kanssa, niin sinulla on ihanaa sokeritonta taatelikinuskia 💛

Ohje (myös pähkinätön) nyt blogissa ja linkki löytyy biosta sekä stoorien puolelta☝🏻 #anninuunissa
ARVONTA & kirjasuositus 🍰👇🏻 Tänä vuo ARVONTA & kirjasuositus 🍰👇🏻

Tänä vuonna mua on inspiroinut suuresti lahjakkaan Outin @samastapadasta -kirja. Rehellisesti, en ole koskaan ahminut mitään muuta keittokirjaa yhtä ahkerasti. "Samasta padasta" -ajatus on nerokas. Koko perhe eli myös vauvat syövät samaa ruokaa eli samasta padasta 🥑

Jokainen pieni tulevaisuuden kulinaristi on ansainnut itse tehtyä maistuvaa ruokaa. Kirja herkullisten reseptien ja tarinoiden avulla olen oppinut kokkaamaan vauvalle rohkeasti ja kehittämään myös itse reseptiikkaa. Tekin olette innostuneet uusista taidoistani. Tätä vauvan 6kk kakkua on nimittäin tarjoiltu jo monissa juhlissa (ohje löytyy blogista) 🎂

Saan arpoa teille @samastapadasta -kirjan uusimman painoksen 💕 Alla ohjeet arvontaan (Instagram ei ole osallisena arvonnassa):

1. Paina ❤️ ja kommentoi minkä ikäinen herkuttelija siellä kaipaa uusia makuja 👶🏼
2. Seuraa @anninuunissa & @samastapadasta 🍜
3. Osallistu su 28.2. mennessä. Ilmoitan voittajalle henkilökohtaisesti 📚

Onnea arvontaan! Psst.. @samastapadasta tilillä pian myös herkullisen leivontakirjan arvonta! ☀️

📷 @visuelli.erja
Matkamuistoja Miamista 🌴 Meidän viime vuoden Matkamuistoja Miamista 🌴 Meidän viime vuoden hiihtoloma (ja teidän toivepostaus) nyt blogin puolella 🧇

”Tasan vuosi sitten pakkasimme matkalaukkuja se ihana odottava kihelmöinti vatsan pohjassa. Olimme miettineet pitkään alkukevään matkakohdetta. Meidän viimeinen pidempi matka kahdestaan. Sitä emme tienneet, että matka todellakin jäi koko vuoden viimeiseksi.” #anninmatkat ☀️

Ihanaa hiihtolomaa kaikille! ⛷
Kukat 💕🌸 Kiinnostaisiko teitä postaus, mis Kukat 💕🌸

Kiinnostaisiko teitä postaus, missä olisi kuvia näistä upeista kimpuista kootusti? 🤔

@homeingardenkauniainen
Moi 👶🏼 Ajattelin esittäytyä kun vilahtelen Moi 👶🏼 Ajattelin esittäytyä kun vilahtelen täällä melko usein ja varsinkin ruokahetkeni saattavat tulla teille tutuiksi 🍼

Minulla on monta lempinimeä. Teille olen tästä lähtien Onni 💙 

Toinen sukkani on usein kateissa, koska sukkien repiminen ja maistelu on mielipuuhaani 🧦

Tykkään herkutella ja tällä hetkellä suosikkejani ovat 🥦🍌🫐 ja lohi.

Olen iloinen ja utelias. Itken harvoin ja nauran usein 😃 

Olen aamuvirkku, enkä ole elämäni aikana nukkunut klo 6.00 pidempään. Onneksi äitikin on aamuvirkku 🥱

Rakastan muumeja, etenkin Muumi-yöriepuani ja Muumi-kauranaksuja 🤍

En malta olla paikoillani, parasta onkin kierrellä ympäri taloa tutkia uusia paikkoja 👀

Viihdyn myös keittiössä. Siellä istun sitterissä ja kuuntelen tarkkaan mitä äiti selostaa 🥣

Minulla on jo kaksi harrastusta: muskari ja uinti 🎵💦

Täytän tänään 7 kuukautta 🥳

Hauska tutustua 👋🏻
3 x Hyvää & 3 x Huonoa 🤍 tänään on muska 3 x Hyvää &  3 x Huonoa

🤍 tänään on muskaripäivä
🤍 viikonloppu jee
🤍 laskiaispullat

🖤 tiskikone hajosi
🖤 polvessa kipeä mustelma (liukastuin eilen)
🖤 ahdistava hammaslääkärikokemus

Mitäs teillä? Ihanaa viikonloppua! 😘
Mikä on sun suosikki blinitäytteistä? Listasin Mikä on sun suosikki blinitäytteistä? Listasin blogiin mun omat suosikkitäytteet. Ja jaoin teille ihanan skagenröran ohjeen 🥞👌🏻 joka toimii myös täydellisesti legendaarisessa toast skagenissa (ja saaristolaisleivän päällä ja ruisnappien sisällä..) 😋 Linkki profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Hello Monday ☀️ Ihanaa viikkoa! Huomenna syöd Hello Monday ☀️ Ihanaa viikkoa! Huomenna syödään lisää laskiaispullia 👌🏻

Viikkokimppu parin viikon takaa @homeingardenkauniainen Kuulun Home In Gardenin kukkarinkiin. Kukkarinkiläiset saavat joka torstai uuden kimpun toimitettuna kotiovelle. Kuukausibudjetin (minimi 60€) voi itse säätää ja toiveita kimpuista otetaan tottakai vastaan kukkakaupalla 🌸 Tämä on tuonut niin paljon iloa meidän viikkoihin!
Ihanan herkullista ystävänpäivää sekä laskia Ihanan herkullista ystävänpäivää sekä laskiaissunnuntaita! 💕

Psst nämä pienet vadelmalaskiaispullat ja kaikki muut  laskiaispullareseptini löytyvät profiilin linkistä ☝🏻
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2021 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios