• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Häähumua
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Helpot Churrot & kaksi ihanaa dippiä

Leivontaohjelma· Pullat· Vappu· Yhteistyöt

21 huhti
Helpot Churrot & kaksi ihanaa dippiä

Kaupallinen yhteistyö Dansukker

Churrot eli espanjalaiset munkkitangot tehdään pikataikinasta, jonka sekoittamiseen menee vain muutamia minuutteja. Maussa ne eivät häviä oikeille munkeille, jos muistat nauttia ne heti paiston jälkeen, vielä lämpiminä. Churrot pyöräytetään kanelisokerissa paiston jälkeen ja makua lisäävät myös ihanat dipit, joihin tangot kastetaan. Minä tein dipit tällä kertaa mangosta ja tulisesta suklaasta!

Helpot Churrot & kaksi ihanaa dippiä

Nämä maukkaat churrot leivotaan torstaina klo 18.00 AlfaTV:llä leivontaohjelmani viimeisessä jaksossa. Teemme vieraani Pia Penttalan (Supernanny) kanssa myös ihanan raikasta sekä mukavasti polttelevaa lime-chilisimaa, jonka ohjeen jaan teille torstaina täällä blogin puolella.

Helpot Churrot & kaksi ihanaa dippiä

Dansukkerin fariinisokeri tuo raikkaan makeaan mangodippiin keittämisen yhteydessä jopa karamellimaisen sävyn ja churrot kuten munkitkin kannattaa pyöritellä aina erikoishienossa sokerissa, jolloin pinnasta tulee kaunis ja tasainen.


Helpot Churrot & Kaksi ihanaa dippiä

Noin 10 churroa

Ohje

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 1 tl Dansukker vaniljasokeria
  • 1 rkl Dansukker taloussokeria
  • ripaus suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl maitoa tai kaurajuomaa
  • 50 g sulaa voita tai maidotonta margariinia
  1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  2. Vispaa munat kevyesti maitoon ja lisää sula rasva.
  3. Yhdistä seokset ja jätä liinan alle 15 minuutiksi.
  4. Laita taikina pursotinpussiin, jossa on noin 8 mm tähtitylla.

Vinkki! Raasta taikinaan sitruunankuorta tai lisää hieman kardemummaa!

Paisto

  • 1 l rypsiöljyä
  1. Kuumenna öljy 180-asteiseksi ja pursota öljyyn noin 10-15 cm pituisia taikinapötköjä.
  2. Paisto on noin 2-4 minuuttia riippuen churron paksuudesta. Oikea aika löytyy testaamalla.
  3. Nosta valmiit churrot reikäkauhalla lautaselle, jossa on talouspaperi. Anna enimmän rasvan imeytyä paperiin.

Suklaadippi

  • 200 g tummaa suklaata (50%)
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 tl voita
  • ripaus cayennepippuria
  1. Mittaa kerma ja paloiteltu suklaa kattilaan.
  2. Lämmitä ja sekoittele, kunnes suklaa on kokonaan sulanut.
  3. Lisää sekaan voi ja cayennepippuri.

Mangodippi

  • 2 dl mangopyrettä
  • 1 limen mehu
  • 1 rkl Dansukker fariinisokeria
  1. Mittaa kaikki aineet pieneen kattilaan ja keitä muutaman minuutin ajan sekoitellen, kunnes seos paksuuntuu.
  2. Jäähdytä dippikastike ennen tarjoilua.

Pinnalle

  • 1 tl kanelia
  • 1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  1. Sekoita kaneli ja sokeri keskenään ja laita laakeaan kulhoon.
  2. Pyöräytä valutetut ja hieman jäähtyneet churrot kanelisokerissa.
  3. Tarjoile dippien kanssa lämpiminä!
Helpot Churrot & kaksi ihanaa dippiä

Kokosin tämän ihanan värikkään herkkupöydän meille viikonloppuna. Ehkä saat kattauksesta inspiraatiota teidän vappubrunssille. Käy tutustumassa myös Dansukkerin Vappu-sivustoon täällä ja inspiroidu laajasta sima- sekä herkkureseptiikasta.

Helpot Churrot & kaksi ihanaa dippiä

Tästä mangodipistä tuli ihan ykkössuosikkini! Pakko hehkuttaa sitä siis vielä vähän. Dippi on ihanan raikasta ja sopii siksi täydellisesti tuon perinteisen suklaadipin kanssa, johon lisäsin hiukan poltetta. Kinuskin ystävänä keitin mangodippiä vähän pidempään, jolloin se karamellisoitui sopivasti.

Helpot Churrot & kaksi ihanaa dippiä
Helpot Churrot & kaksi ihanaa dippiä
Helpot Churrot & kaksi ihanaa dippiä

Ihanaa viikkoa!

Muistathan laittaa siman tulemaan tällä viikolla, jotta se on valmista vappuna? Torstaina blogista löytyy kuvissa näkyvän, Dansukkerin ruokosokeriin tehty, lime-chilisiman raikas ohje!

Seuraava leivontalive – mangoSima & uunidonitsit

Loppuviikosta leivotaan taas yhdessä. Tule laittamaan mun kanssa ihana mangosima aluille! Osallistu Sima- & Donitsi-Liveen Instagramissa lauantaina 25.4. klo 13.00! Lisätiedot löydät IG-profiilini kohokohdista.

/Anni


Lisää vappuohjeita löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

9 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Vappumunkkien paisto & maustaminen
Seuraava artikkeli: Raikas Lime-chilisima »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Sanna sanoo

    21.4.2020 09:31

    Ah, tulee mieleen kokkikoulun ajat. Juuri noita ihan samoja kastikkeita, mangoa ja chilisuklaata, sekoiteltiin kun opeteltiin paistamaan churroja 🙂 Vielä toistakymmentä vuotta jälkeenpäinkin nuo kaksi ovat ne ”ainoat oikeat” churrodipit.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.4.2020 09:47

      Heh mulle tämä mango-dippi oli ihan uusi juttu 😀 Olen aina vain herkutellut suklaan kanssa. Mutta en ihmettele, näissä on loistavat maut. Perinteiset ovat aina niitä parhaimpia!

      Vastaa
  2. Nea sanoo

    29.4.2020 15:33

    Jos haluaa tehdä gluteenittomia churroja, niin menee jauhojen määrä yks yhteen? (esim. Fin mix jauhoseos) 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.4.2020 15:51

      Melkein kaikki ohjeet voi muuntaa juuri näin. Tätä en ole vielä kokeillut, joten en tiedä miten gluteeniton taikina käyttäytyy rasvassa paistaessa. Jos käytät Fin Mixiä, älä lisää leivinjauhetta, muistaakseni se on valmiina jauhoseoksessa. Jos taikina vaikuttaa löysältä, lisää jauhoja hieman enemmän kuin ohjeessa. Postauksessa olevan linkin kautta pääset katsomaan videolta, miltä tuon taikinan pitäisi näyttää.

      Vastaa
      • Nea sanoo

        29.4.2020 17:41

        Kiitos nopeasta vastauksesta 🙂 Täytyy huomenna kokeilla kuinka onnistuu!

        Vastaa
  3. Linda sanoo

    29.4.2020 16:40

    Säilyyköhän churrotaikina jääkaapissa vuorokauden, jos haluaisi tehdä sen edellisenä päivänä ja näin nopeuttaa pääpäivän kokkailuja.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.4.2020 17:17

      En tekisi leivinjauhe-pohjaista taikinaa etukäteen. Jos katsot ohjetta huolella, niin huomaat, että taikinan tekemiseen menee muutama minuutti kun mitään ei vaivata tai vatkata 🙂 Voit toki mitata vaikka kuivat aineet kulhoon valmiiksi, niin sinulle jää vain kananmunan, voinsulan ja maidon sekoitus ja näiden yhdistäminen paistopäivälle.

      Vastaa
  4. Melany sanoo

    4.10.2022 17:20

    Laitoin hieman lisää jauhoja ja tuli tosi hyvää. Mainio ohje!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      5.10.2022 08:49

      Kiva kuulla 🙂 kiitos kommentista!

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios