|

Söpöt Pannarimurot pannulla tai uunissa

Söpöt Pannarimurot pannulla tai uunissa

Oletko joskus haaveillut jättimäisestä kasasta pannareita? Pannarimurot ovat minikoisia (murojen kokoisia) pannareita ja niitä saat kerralla ison kasan!

Tiktokista (MyHealthyDish) lähtenyt villitys Mini Pancake Cereal eli pannarimurot saivat minutkin innostumaan. Hehe, tuo ei ole kuitenkaan suuri ihme nimittäin minähän rakastan kaikkea pientä ja söpöä syötävää. Saatat ehkä muistaa tekemäni pannukakkuvartaat, ohjeen löydät täältä.

Kahden herkullisen aamiaisen yhdistäminen ja herkuttelu tuoreiden marjojen kanssa toimii! Innostuimme mieheni kanssa molemmat herkullisista aamiaiskulhoista, jotka viimeistelin kauramaidolla, vaahterasiirapilla, banaanilla ja marjoilla. Kävin hakemassa takapihalta muutaman lemmikin vielä koristeeksi. Tältä näytti hääpäivämme luksusaamiainen. Ei huono ollenkaan.

Aluksi ajattelin että näiden söpöyksien tekemiseen menee ikä ja terveys, mutta oikeilla välineillä paistaminen on itseasiassa ihan helppoa! Tekisi mieli sanoa myös, että nopeaa, mutta toki suurempien pannareiden paistaminen on nopeampaa jo siitä syystä, että niitä paistetaan vähemmän. Taikinan tekeminen on helppoa, kaikki aineet sekaisin ja pieni kohotus samalla kun pannu kuumenee. Suosittelen laittamaan taikinan pursotinpussiin tai pulloon, josta annostelu pannulle on helppoa ja nopeaa. Pannarit kääntelin pihdeillä. Pidempi paisto tekee pannarimuroista rapeampia.

Testasin paistoon myös uunia ja se toimii, jos ei aikasi riitä pannulla paisteluun. Pannarimuroista ei tule ihan yhtä tasaisia ja kauniita uunissa, mutta hieman rapeampia ja ihan yhtä herkullisia!

Söpöt Pannarimurot pannulla tai uunissa
Söpöt Pannarimurot pannulla tai uunissa

Pannarimurojen tekemiseen tarvitset vain:

  • keskikokoisen kulhon ja vispilän
  • taikinapullon tai pursotinpussin
  • teflon pannun
  • pihdit
  • murokulhoja tarjoiluun

Söpöt Pannarimurot pannulla tai uunissa

4 annosta

Ohje

  • 1 kananmuna
  • 2 dl piimää (tai maitoa)
  • 1 rkl sokeria
  • ripaus vaniljasokeria
  • ripaus suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 3 rkl auringonkukkaöljyä (+paistamiseen)
  1. Vispaa kananmuna ja piimä sekaisin kulhossa.
  2. Yhdistä kaikki kuivat ainekset keskenään.
  3. Yhdistä seokset vispaamalla.
  4. Lopuksi lisää öljy ja sekoita hyvin.
  5. Anna taikinan kohota liinan alla 15-30 min.
  6. Kuumenna paistinpannu ja sivele se öljyllä.
  7. Laita taikina pursotinpussiin tai kätevään pursotuspulloon.
  8. Pursottele halkaisijaltaan noin 1 cm kokoisia pannareita pannulle.
  9. Käännä pannukakut kun ne ovat saaneet kullanvärisen sävyn toiselta puolelta.
  10. Paista kaikki samalla tavalla.

MAIDOTON: Voit vaihtaa piimän halutessasi kasvipohjaiseen maitoon. Jos taikina tuntuu kovin löysältä, lisää hieman jauhoja.

Tarjoiluun

  • 1 dl mustikoita
  • 1 dl mansikoita
  • 1-2 banaania
  • kauramaitoa
  • vaahterasiirappia
  1. Nostele murokulhoihin pannarimuroja marjojen ja banaanin kanssa.
  2. Lisää vaahterasiirappia oman maun mukaan ja kaada päälle kylmää kauramaitoa.
  3. Nautiskele heti! Nam!

Vinkki! Paista pannarimurot uunissa 200 asteessa pursottamalla pannarit leivinpaperin päälle ja paistamalla noin 5-6 minuuttia uunin keskitasolla. Uunissa pannareista ei tule ihan yhtä kauniita paistopinnaltaan, mutta herkullisia silti!

Söpöt Pannarimurot pannulla tai uunissa
Söpöt Pannarimurot pannulla tai uunissa

Top5 vinkit pannukakkumurojen paistoon

  1. Käytä paistoon öljyä. Voitele pannun pinta kevyesti, älä uita pannareita öljyssä. Kaunis paistopinta on ohuen öljykerroksen ansiota ja pannarit eivät pala kiinni pannuun.
  2. Paista pannarimurot miedollä lämmöllä, etsi omalle liedellesi paras lämpötila. Liian kuumalla pannulla pannarit palavat herkästi.
  3. Pursottele ensi pari testipannaria, jotta tiedät minkä kokoisia haluat. Pannarit leviävät hiukan pannulla.
  4. Jos et omista pihtejä, voit kääntää pannarit myös syömäpuikoilla.
  5. Jos haluat syödä pannukakkumurot lämpiminä laita ne uunin lämpöön paistamisen ajaksi. Pannarimurot jäähtyvät nopeasti. Voit myös lämmittää pannarimurot mikrossa ennen maidon ja marjojen lisäämistä kulhoon.
Söpöt Pannarimurot pannulla tai uunissa
Söpöt Pannarimurot pannulla tai uunissa

Pannarimurot voit tarjoilla millä tahansa suosikeillasi. Mieleeni tulee erilaisia pähkinöitä, hunajaa, hilloa tai kermaa jne. Voit myös tuunata taikinaa munattomaksi ja maidottomaksi, kuten Hannan Soppa teki, lisätä taikinaan kaakaojauhetta ja saat suklaa-pannarimuroja. Pannarimurot voi tehdä myös banaanilettutaikinasta!

Söpöt Pannarimurot pannulla tai uunissa
Söpöt Pannarimurot pannulla tai uunissa

Innostuitko? Jaa omat pannarimurosi Instagramissa #pannarimurot ja @anninuunissa!

/Anni


Lisää pannarireseptejä löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

2 Kommenttia

  1. Karoliina sanoo:

    Kiitos ohjeesta! Tuleeko noista siis sellaisia muromaisen rapeita, jotka säilyvät purkissa esim. pari viikkoa huoneenlämmössä?

    1. Nämä ovat pannareita murojen kokoisina. Ei siis rapeita muroja 🙂 pannarimurot kannattaa syödä paiston jälkeen tai säilyttää jääkaapissa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *