Herkullista Korvapuustipäivää!

Herkullsita korvapuustipäivää! Tänään vietetään kansallista korvapuustipäivää. Tapa on lainattu Ruotsin Kanelbullen Dags -päivästä, jota on vietetty Ruotsissa jo vuodesta 1999. Kun asuin Tukholmassa työnantajamme tarjosi kanelipullat jokaiselle työntekijälle aina kanelipullapäivänä heti aamusta. Ihanaa luksusta, odotimme pullia jo edellisenä päivänä.

Miten sinä voit viettää kanelipullapäivää? Tietenkin leipomalla ja syömällä korvapuusteja eli kanelipullia! Onko sinulla minulle jokin ihana pullavinkki? Kanelipulla boston tyyliin tai muita tapoaja nauttia perinteinen korvapuusti? Tiesitkö muuten, että tuntemamme kanelipullan resepti on kehitetty vuonna 1920 ja se täyttää pian 100-vuotta? Ei muuta kun sormet jauhoihin ja taikinaa vaivaamaan.


Herkullista Korvapuustipäivää!

Sydänkorvapuustit

Suosikki korvapuustini ovat kauniit sydämenmuotoiset korvapuustit.  Linkki ohjeeseen alla ♥

Tahmapuustit

Tiesitkö, että korvapuusteja voi paistaa myös muffinssipellillä? Jos laitat pellin koloihin ennen paistoa pähkinöitä, voita, siirappia ja fariinisokeria saat ihanan tahmaisia puusteja, joista et voi pitää näppejäsi erossa! Vai miltä nämä ihanat tahmapuustit sinusta näyttävät?

Herkullista Korvapuustipäivää!

Cinnamon Rolls

Korvapuustihan on kanelilla, sokerilla ja voilla täytetty pulla. Kaikki nämä kriteerit löytyy kanelipullistani, jotka leivoin vuokaan ja joiden päälle kaadoin itsetehdyn tuorejuustolla ryhditetyn vaniljaglazeen. Näin syntyi amerikkalainen versio korvapuusteista eli Cinnabon, Cinnamon Rolls tai Cinnamon Bun.

Herkullista Korvapuustipäivää!

KATSO LISÄÄ PULLA-RESEPTEJÄ TÄÄLTÄ.

SEURAATKO JO HERKKUJANI SOMESSA?

FACEBOOK

INSTAGRAM

PINTEREST

Myös näillä sopii

Herkutella

4 Kommenttia

 1. Lukija sanoo:

  Hei,
  Tein näitä eilen ja tykkäsin! Kiitos reseptistä. Tulee nyt vakituiseen käyttöön. Tein eilen tavallisen sokerin kera, kun en huomannut käyttää tummaa sokeria. Ja nyt olisinkin kysynyt, mitä tummaa sokeria olet itse käyttänyt? Kiittäen.

  1. Hei,

   käytän ruokosokeria tai fariinisokeria 🙂 Pian tulossa sokeripostaus, jossa puhun enemmän sokerien eroista 🙂

 2. Lukija sanoo:

  Ok, kiitos vastauksestasi. Tuleekin varmaan kiintoisaa ja hyödyllistä tietoutta. Koska itse en ole tottunut käyttämään tummaa sokeria. Ja nytkin jäin vielä miettimään käytitköhön ruokokidesokeria vai jotain Muscovadoa…? Muscovado myös näköjään ruokosokeria. En ole ennen edes kuullut siitä! Fariinisokeri ainoastaan tuttua käytössä. Harvoin kyllä sitäkään käyttänyt.

  1. Näistä kaikista ja niiden eroista tulee juttua ja siitä miten sokerit ovat korvattavissa toisella 🙂 leivonnainen ei koskaan mene pilalle vaikka sokerin korvaisi toisella. Sokereiden maussa ja värissä on vaan eroja ja niillä voi vaikuttaa leivonnaisen makuun ja koostumukseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *