| |

Hauskat Sormenjälkikeksit UudeksivuodeksiNäistä kekseistä et saa tarpeeksesi! Keksitaikina tuo mieleen mummolan ja perinteiset murokeksit, joissa on hitunen vaniljaa. Keksien täytteet ja koristelut voit suunnitella oman maun ja mielen mukaan. Valitse täytteeksi hilloa, marmeladia, suklaata, pähkinävoita, cocktail-kirsikoita, pähkinöitä… Ihan mitä vaan! Näitä keksejä on kiva tehdä myös lasten kanssa, koska lopputuloksessa tulee näky oma sormenjälki ja koristelu on sopivan yksinkertaista, mutta värikästä. Jokainen keksi on uniikki ja ulkonäöltään erilainen kuin toinen.

Meidän kekseistä tuli värikäs lajitelma kaikkea! Toivottavasti vuosi 2016 on yhtä värikäs ja hauska kuin nämä keksit, joita syödään uudenvuoden juhlissa!


Hauskat Sormenjälkikeksit Uudeksivuodeksi

Ohje: (noin 25-30 keksiä)

 1. Vatkaa isossa kulhossa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
 2. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan ja vatkaa vaahtoon.
 3. Lisää myös vanilja-aromi.
 4. Lisää puolet jauhoista vähitellen kevyesti vatkaamalla ja loput nuolimella sekoittaen taikinaan.
 5. Peitä taikina ja laita se tunniksi jääkaappiin.
 6. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen kun otat taikinan uunista.
 7. Ota taikinasta nokareita ja pyöritä ne palloksi.
 8. Halutessasi pyöritä pallot kevyesti vatkatussa valkuaisessa ja pyörittele pähkinärouheessa, nonparelleissa tms. (käytin näihin kekseihin värillisitä sokeria, nonparelleja, mantelirouhetta)
 9. Asettele pallot noin 3 cm päähän toisistaan leivinpaperille.
 10. Paina peukalolla taikinapallon keskeltä niin, että keksi saa pyöreän muodon ja keskellä jää kuoppa.
 11. Paista keksejä noin 10 minuuttia, uunin keskitasolla.
  Jos keksien kuopat kohoavat uunissa niin paina kuopat uudelleen keksien keskelle teelusikalla.
 12. Jäähdytä keksit hyvin ja täytä hillolla, suklaalla, candy meltseillä tai muilla haluamillasi täytteillä.
  (Kuvissa näkyvät keksit on täytetty puolikkailla kirsikoilla, luumuhillolla, candy melts maitosuklaanapeilla ja valkosuklaanapeilla)
Pyöritä taikinasta palloja, kasta kevyesti vatkattuun valkuaiseen, pyörittele nonparelleissa, aseta taikinapallo leivinpaperille ja paina peukalolla, niin että keksistä tulee litteä ja sen keskelle muodostuu kolo.
Paista keksejä 200 asteessa 10 minuttia ja täytä jäähtyneiden keksien kolot valitsemillasi täytteillä.
Vinkki! Laita vielä hiukan lämpimien keksien koloihin candy melts nappeja. Napit sulavat hiukan, mutta kovettuvat takaisin. Napit sopivat täydellisesti juuri näihin kekseihin.  

Katso lisää minun Uuddenvuoden vinkkejä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

2 Kommenttia

 1. Miuku sanoo:

  Näitä tehdessä pääsi melkein itku. Taikinasta tuli muruseosta ja vaati todella kovat otteet, että sai palloja. Pallot arvatenkin murenivat, kun yritti painaa varovasti kasaan. Onkohan reseptissä kaikki ok? Tein täysin ohjeiden mukaan, enkä ole vielä koskaan onnistunut pilaamaan leipomuksia tällä tavalla :(. Nonparellitkaan eivät pysyneet, valkuaisvaahdosta huolimatta, kunnolla pinnassa vaan paakkuuntuivat. Hauska idea, mutta täällä ei ainakaan toiminut. Kaikki kuvat eivät muuten skaalautuneet näytön mukaan

  1. Hei Miuku, kiitos kommentista. Ikävä kuulla, että keksisi eivät onnistuneet. Tarkastin reseptin ja siinä ei pitäisi olla mitään virheitä raaka-aineiden määrissä. Ainoa mikä minulle tuli mieleen on, että vatkasitko pehmeän huoneenlämpöisen voin ja sokerin kunnolla vaahdoksi ja oletko varma ettet lisännyt liikaa jauhoja taikinaan? Kuten kuvissa näet minun taikinani ei ole yhtään murenevaa, vaan kiiltävää ja hyvin muovautuvaa. Jos valkuaista on liikaa pallon pinnassa voi olla, että nonparellit eivät pysy taikinan pinnassa ja valuvat pois.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *