|

Mehukas Appelsiini-Valkosuklaakakkupohja

Mehukas Appelsiini-Valkosuklaakakkupohja

Minkälaisen tai makuisen kakkupohjan sinä leivot joulukakkujen pohjaksi? Itse olen usein maustanut kakkupohjia kanelilla, kardemummalla ja vaniljalla. Viime vuonna lisäsin sokerikakkupohjaan hiukan piparkakkumurua. Kaikista tuli fantastisia ja niitä oli helppo täyttää sekä yhdistellä vahvoilla joulunmakuisilla mousseilla ja kreemeillä. Tänä vuonna innostuin kuitenkin tästä: Mehukas Appelsiini-Valkosuklaakakkupohja.

Mehukas Appelsiini-Valkosuklaakakkupohja on maukas, kiinteä, täyteläinen ja hyvin jouluinen makujensa puolesta. Kakkupohjaan tulee itse puristettua appelsiinimehua ja appelsiinin kuorta. Lisäksi kakkupohjaan tulee sulatettua valkosuklaata. Yhdistin näiden makujen kanssa joulukakkuumme vielä karpalon hillon muodossa ja voin kertoa, että se toimi täydellisesti!

Tässä ohjeessa ei turhia vatkailla vaan kaikki aineet sekoitetaan keskenään järjestyksessä ja kakku paistuu uunissa noin tunnin. Tämän kakun herkullisuuden tunnet jo kakun paistuessa uunissa! Aromikkaat tuoksut ja maut voi tuntea jo kakkua leipoessa!


Mehukas Appelsiini-Valkosuklaakakkupohja

Ohje on suunniteltu halkaisijaltaan 18-20 cm kakkuvuokaan.

Ohje:

  • 150 g voita
  • 100 g valkosuklaata
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2.5 dl sokeria
  • 1.5 dl luonnonjogurttia
  • 2 tl vanilja-aromia
  • 1/2 appelsiinin kuori ja mehu
  • 3 kananmunaa
  • 2 rkl maitoa
  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  2. Vuoraa 18 cm korkea irtopohjavuoka leivinpaperilla (reunat ja pohja). Voit myös voidella ja jauhottaa.
  3. Sulata voi ja valkosuklaa kattilassa vesihauteen päällä. Jätä jäähtymään.
  4. Mittaa kuivat aineet (jauhot, sokeri, leivinjauhe) isoon kulhoon ja sekoita.
  5. Vatkaa kevyesti jogurtti, vanilja-aromi, appelsiinin kuori ja mehu, kananmunat ja maito toisessa kulhossa.
  6. Lisää kuivien aineiden sekaan ensin jogurttiseos, kääntele tasaiseksi.
  7. Lisää lopuksi jäähtynyt voi-valkosuklaa seos ja kääntele tasaiseksi.
  8. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla noin 55 minuuttia.
  9. Kokeile kypsyys puutikulla! Kun tikkuun ei jää taikinaa on kakkupohja valmis!
  10. Nosta kakku uunista ja anna olla noin 5 minuuttia vuoassa. Siirrä kakku sen jälkeen jäähdytysritilälle.
  11. Leikkaa kakku 3 osaan ja täytä mielesi mukaan!

Vinkki! Muistathan, että uuneissa on eroja – tarkkaile paistoaikaa ja varmista kakun kypsyys aina puutikulla! 

Vinkki! Täytin oman kakkuni valkosuklaamoussella ja karpalohillolla. Löydät reseptin täältä

Mehukas Appelsiini-Valkosuklaakakkupohja


Lisää kakkupohjia löydät täältä.

Joulu-resepteihin pääset tästä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

2 Kommenttia

  1. Caroline sanoo:

    Voikohan vehnäjauhot vaihtaa gluteenittomaan jauhoseokseen? esim. Sunnuntain. Ihanan kuuloinen, ajattelin tehdä viikonlopuksi pojan 1-vuotissynttäreille 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *