• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Mehukas Appelsiini-Valkosuklaakakkupohja

Joulu· Kakkupohjat

12 joulu

Mehukas Appelsiini-Valkosuklaakakkupohja

Minkälaisen tai makuisen kakkupohjan sinä leivot joulukakkujen pohjaksi? Itse olen usein maustanut kakkupohjia kanelilla, kardemummalla ja vaniljalla. Viime vuonna lisäsin sokerikakkupohjaan hiukan piparkakkumurua. Kaikista tuli fantastisia ja niitä oli helppo täyttää sekä yhdistellä vahvoilla joulunmakuisilla mousseilla ja kreemeillä. Tänä vuonna innostuin kuitenkin tästä: Mehukas Appelsiini-Valkosuklaakakkupohja.

Mehukas Appelsiini-Valkosuklaakakkupohja on maukas, kiinteä, täyteläinen ja hyvin jouluinen makujensa puolesta. Kakkupohjaan tulee itse puristettua appelsiinimehua ja appelsiinin kuorta. Lisäksi kakkupohjaan tulee sulatettua valkosuklaata. Yhdistin näiden makujen kanssa joulukakkuumme vielä karpalon hillon muodossa ja voin kertoa, että se toimi täydellisesti!

Tässä ohjeessa ei turhia vatkailla vaan kaikki aineet sekoitetaan keskenään järjestyksessä ja kakku paistuu uunissa noin tunnin. Tämän kakun herkullisuuden tunnet jo kakun paistuessa uunissa! Aromikkaat tuoksut ja maut voi tuntea jo kakkua leipoessa!


Mehukas Appelsiini-Valkosuklaakakkupohja

Ohje on suunniteltu halkaisijaltaan 18-20 cm kakkuvuokaan.

Ohje:

  • 150 g voita
  • 100 g valkosuklaata
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2.5 dl sokeria
  • 1.5 dl luonnonjogurttia
  • 2 tl vanilja-aromia
  • 1/2 appelsiinin kuori ja mehu
  • 3 kananmunaa
  • 2 rkl maitoa
  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  2. Vuoraa 18 cm korkea irtopohjavuoka leivinpaperilla (reunat ja pohja). Voit myös voidella ja jauhottaa.
  3. Sulata voi ja valkosuklaa kattilassa vesihauteen päällä. Jätä jäähtymään.
  4. Mittaa kuivat aineet (jauhot, sokeri, leivinjauhe) isoon kulhoon ja sekoita.
  5. Vatkaa kevyesti jogurtti, vanilja-aromi, appelsiinin kuori ja mehu, kananmunat ja maito toisessa kulhossa.
  6. Lisää kuivien aineiden sekaan ensin jogurttiseos, kääntele tasaiseksi.
  7. Lisää lopuksi jäähtynyt voi-valkosuklaa seos ja kääntele tasaiseksi.
  8. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla noin 55 minuuttia.
  9. Kokeile kypsyys puutikulla! Kun tikkuun ei jää taikinaa on kakkupohja valmis!
  10. Nosta kakku uunista ja anna olla noin 5 minuuttia vuoassa. Siirrä kakku sen jälkeen jäähdytysritilälle.
  11. Leikkaa kakku 3 osaan ja täytä mielesi mukaan!

Vinkki! Muistathan, että uuneissa on eroja – tarkkaile paistoaikaa ja varmista kakun kypsyys aina puutikulla! 

Vinkki! Täytin oman kakkuni valkosuklaamoussella ja karpalohillolla. Löydät reseptin täältä. 

Mehukas Appelsiini-Valkosuklaakakkupohja


Lisää kakkupohjia löydät täältä.

Joulu-resepteihin pääset tästä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

2 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Kanelisokerikeksit Snickerdoodle Cookies tyylillä
Seuraava artikkeli: Ihana Lahjaidea: Helpot Suklaalusikat »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Caroline sanoo

    14.12.2022 11:06

    Voikohan vehnäjauhot vaihtaa gluteenittomaan jauhoseokseen? esim. Sunnuntain. Ihanan kuuloinen, ajattelin tehdä viikonlopuksi pojan 1-vuotissynttäreille 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      14.12.2022 15:58

      Ohjeita gluteenittomaan leivontaan ja mitä ottaa huomioon jauhojen vaihdossa löydät täältä:

      https://www.anninuunissa.fi/gluteeniton-leivonta-nain-muutat-reseptit-helposti/

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios