Mango-Mustaherukkajuustokakku (gluteeniton)
Mango-Mustaherukkajuustokakku (gluteeniton) on suussasulava ja erittäin herkullinen hyydytetty kakku marenkihunnulla. Juustoa kakku ei itseasiassa sisällä ollenkaan, mutta nimesin kakun kuitenkin juustokakuksi sen valmistustavan perusteella. Ohjeeseen voit toki lisätä tuorejuustoa tai vaihtaa rahkan tuorejuustoon halutessasi. Lue vinkit alempaa! Tämä kakku sopii täydellisesti kesäiseen kahvitteluun ja soveltuu myös keliaakikoille.
Mango ja mustaherukka sopivat makuina todella hyvin yhteen, kuten myös kakun päällä oleva marenki, joka suorastaan sulaa suussa. Aidolla mustaherukkajauheella maustettu marenki maistuu ihanasti kesältä. Jusutokakkuja rakastava veljeni äänesti tämän kakun parhaaksi juustokakuksi ikinä. Makuasioitahan nämä ovat, mutta tuon kommentin takia tätä reseptiä kannattaa ainakin kokeilla! Katso myös toinen samantyyppinen kakku, jonka leivoin kesäkuussa: Mustikkakakku mansikkamarengilla.
Pääsin testaamaan uutta 20 cm irtopohjallista kakkuvuokaani tätä kakkua leipoessani. Normaalista irtopohjavuoasta tämä uusi vuoka eroaa siinä, ettei sitä säädetä ollenkaan. Pohja tiputetaan suoraan kakkurenkaan sisälle ja kakku nostetaan ulos vuoasta myös pohjan avulla. Näppärää vai mitä? Ainakaan säädettävät osat eivät kulu löysiksi, kuten joissain kakkuvuoissa on valitettavasti päässyt käymään.
Mango-Mustaherukkajuustokakku (gluteeniton)
Riittoisuus noin 8-10 hlö.
Keksipohja
- 150 g gluteenittomia digestive keksejä (tai muu)
- 50 g voita
- Pingota leivinpaperi 18-20 cm irtopohjavuoan pohjalle.
- Aja keksit esimerkiksi blenderissä hienoksi.
- Sulata voi kattilassa ja yhdistä kaikki aineet ja sekoita kunnolla.
- Painele keksipohja irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin.
Täyte
- 200 g mangorahkaa (valio)
- 3 dl vispikermaa
- 0,5 dl tomusokeria
- 2 rkl sitruunan mehua
- 3 liivatelehteä
- 1 tl vaniljatangon siemeniä
- Aseta irtopohjavuoan reunoille reunakalvo halutessasi siistin pinnan kakun reunoille.
- Vatkaa kerma vaahdoksi kulhossa ja siirrä kylmään.
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (5min).
- Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata puristetut liivatelehdet mehuun. Jätä jäähtymään.
- Vatkaa mangorahka, tomusokeri ja vaniljasiemenet notkeksi kulhossa.
- Lisää liivateliemi tuorejuustomassaan ohuena nauhana koko ajan vatkaten.
- Kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto.
- Kaada täyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta.
- Laita hyytymään jääkaappiin ainakin 5 tunniksi tai yön yli.
- Tee marenki vasta kun kakku on hyytynyt juuri ennen tarjoilua.
Mustaherukkamarenki:
- 3 valkuaista
- 2 dl sokeria
- 4 rklmustaherukkajauhetta (voit jättää halutessa pois tai käyttää jotain muuta marjajauhetta)
- Mittaa valkuaiset teräskulhoon.
- Nosta kulho kattilan päälle, jonka pohjalla on kiehuvaa vettä, ja aloita vatkaus.
- Lisää sokeri erissä ja vatkaa niin kauan kunnes sokerikiteet ovat sulaneet (n. 60 astetta).
- Siirrä marenki toiseen kulhoon tai monitoimikoneeseen ja vatkaa huoneenlämpöiseksi.
- Lisää vatkauksen loppuvaiheessa mustaherukkajauhe ja sekoita hyvin.
- Pursottele (tai levitä lastalla) ihanan pehmeä marenki kakun päälle 8 cm pyöreällä tyllalla.
Vinkkejä! Rahkan voi vaihtaa myös maustettuun tuorejuustoon. Voit lisätä ohjeeseen myös 100 g mascarponea halutessasi. Lisää silloin myös hiukan sokeria. Lisää myös tuoreita mustaherukoita mangomassaan, jos haluat enemmän mustaherukan makua. Jos marenkia jää yli, pursottele leivinpaperille marenkeja ja anna niiden kuivua vuorokausi huoneenlämmössä. Saat ihania rapeita marenkeja kakkujen koristeeksi tai herkutteluun mansikoiden kanssa! Katso koko ohje täältä.
Heippa! Mietin mitä muuta tähän päälle voisi keksiä? Meillä täällä maalla ei ole mustaherukkajauhetta, enkä ehdi saada sitä tähän hätään. Oon ehtinyt täydellistä mangojuustokakkua, tää kyllä kuulostaa hyvältä 😋
Tee marenki ilman tuota jauhetta tai laita vain kermavaahtoa marjojen kanssa 🙂 Varmasti hyvää!
Kiitos❤🍓