• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Finlandia Marmeladikuulat

Joulu· Karkit

6 joulu

Finlandia Marmeladikuulat

Itsetehdyt marmeladikuulat eli vihreät kuulat tai hedelmiltä (mansikka, aprikoosi) maistuvat Finlandia marmeladikuulat ovat superherkullisia joulu- tai juhlamakeisia ja kuuluvat ainakin meidän perheen jouluun joka vuosi. Tiesitkö, että voit tehdä näitä ihanuuksia itse kotona ja vielä helposti!? Tarvitset vain puolipallomuotin ja agar jauhetta marmeladin hyydyttämiseen! Tein itse päärynän makuisia (vihreitä kuulia) ja vadelman makuisia Finlandia kuulia Itsenäisyyspäivän illanviettoon. Marmeladit maustoin elintarvike-aromeilla.

Yllätyin kuinka helposti kuulan muotoisia marmeladeja voi tehdä, kun oikeat välineet oli varattu tekoon ajoissa. Marmeladi on muuten siitä kiva karkkiresepti myös, että sen tekoon et tarvitse digitaalista mittaria. Seosta lämmitellään reilu 10 minuttia, sitten maustetaan, värjätään ja hyydytetäään pari tuntia. Ainoa, mikä ottaa aikaa on marmeladien kuivattelu, jotta sokeri jää kivasti makeisen pintaan eikä sula. Marmeladikuulien tekoon ihastuin jo pari vuotta ja siitä kiitos kuuluu Tiinalle.

Marmeladikuulien Historia:

Finlandia marmeladikuulat sopivat loistavasti Suomi100 herkutteluun ja kaikki me tunnemme varsinkin vihreät kuulat, jotka kuuluvat melkein jokaisen suomalaisen perheen jouluun. Vihreitä kuulia on nautiskeltu Suomessa jo 1920-luvulta asti. Mielenkiintoisia seikkoja marmeladien valmistuksesta: 1950-luvulle asti marmeladikuulien valmistus oli jokseenkin alkeellista, mutta huolellista käsityötä. Jokainen marmeladikuula erotettiin muotista yksitellen, kuten nämä kotona tehtävät marmeladit. Nykyään marmeladit valmistetaan koneellisesti ja Fazerin tehtaalla käytetään puolipallomuottia. Fazerin tehtaalla valmistetaan jouluksi vaivaiset 17 miljoonaa vihreää kuulaa! Finlandia kuulien tarina taas johtaa yli sadan vuoden päähän, jolloin marmeladimakeisia lähetettiin kuninkaallisille Englantiin, ja se onkin Fazerin ensimmäinen vientituote! (Fazer.fi 2018)

Herkullista Itsenäisyyspäivää ♥


Finlandia Marmeladikuulat

Ohje: n. 24-28 kokonaista kuulaa (yksi muotillinen on 24 puolikasta – tee kahdessa osassa)

  • 3.5 dl sokeria
  • 3.5 dl vettä
  • 3 tl agar-jauhetta
  • tippa aromia (käytin itse päärynää ja vadelmaa)
  • 0,5 tl sitruunahappoa
  • pieni tippa pastaväriä
  • sokeria pyörittelyyn
  1. Mittaa kattilaan sokeri, vesi ja agar-jauhe.
  2. Keitä miedolla lämmöllä noin 10-15 minuuttia – kunnes seos kiinteytyy hiukan. (älä kiehauta)
  3. Siirrä kattila liedeltä patakintaan päälle ja lisää sekaan aromi, sitruunahappo sekä pastaväri.
  4. Sekoita varovaisesti tasaiseksi.
  5. Suihkuttele puolipallon muotoinen silikoninen muotti vuokasprayllä kevyesti. (Voit kokeilla myös ilman spraytä)
  6. Siirrä marmeladiseos kaatonokkaiseen lasiin/mukiin ja kaada seos varovasti vuoan koloihin (älä täytä ihan piripintaan).
  7. Nosta silikoninen vuoka jääkaappiin pariksi tunniksi. Voit hyydyttää marmeladit myös huoneilmassa, mutta se kestää pidempään.
  8. Laita leivinpaperi pöydälle ja työnnä kuulan puolikkaat varovasti ulos vuoasta ja jätä kuivumaan seuraavaan päivään (tasainen pinta ylöspäin).
  9. Yhdistä puolikkaat ja anna kuulien vielä kuivua, jos ne vaikuttavat kosteilta.
  10. Sokeroi lopuksi kuulat ja pakkaa sellofaaniin tai rasioihin.

HUOM! Yhteen puolipallomuottiin mahtuu 24 puolikasta palloa, joudut siis tekemään hyydytyksen kahdessa erässä, jos sinulla on vain yksi muotti. Puolita koko ohje, jos sinulle riittää vain 12 kuulaa. Ole tarkkana agarin käytön kanssa. Liian vähäinen määrä agaria tekee marmeladeista löysiä eivätkä ne silloin pysy koossa. Liika agar tekee taas marmeladeista kumisia. 

Vinkkejä! Käytin marmeladimassan värjäykseen ProGelin limen vihreää ja pinkkiä väriä. Aidomman vihreän kuulan värin marmeladeihin saa kuusen vihreällä ProGel-värillä. Älä täytä muotteja  piripintaan tai kuulista ei tule tasaisia. Malta kuivattaa marmeladeja rauhassa! Muuten sokeri sulaa marmeladin pintaan! 

Finlandia Marmeladikuulat


Vielä kerran upeaa Itsenäisyyspäivää!

Katso lisää makeis-reseptejä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

24 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Valkosuklainen Pikkujoulukakku
Seuraava artikkeli: Ihana Ranskalainen Joulu-Nougat »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Kakkutaikuri sanoo

    6.12.2017 08:45

    Kiitos krediiteistä! Vähän on kuulavillitys laantunut siitä parin vuoden takaisesta, mutta josko nyt uuteen nousuun 😉

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.12.2017 08:55

      Tottakai ole hyvä 🙂 Joo muistan sen parin vuoden takaisen hulluuden todella hyvin 😀 Päärynä-aromi taisi loppua joka paikasta 😀

      Vastaa
  2. Jonna sanoo

    7.12.2017 18:46

    Moikka!

    Voiko marmeladin tehdä ilman muotteja hyydyttällä levyksi ja leikkaamalla sopivan kokoisiksi paloiksi?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      7.12.2017 18:53

      Moi Jonna!

      Voi toki tehdä 🙂 Lisään sen vinkkinä vielä ohjeeseen. Niin olen itse aina aikaisemmin tehnyt, kun en omistanut puolipallomuottia 🙂

      Vastaa
  3. Minnea sanoo

    8.12.2017 08:48

    Minä yritin Strömsön ohjeella viime vuonna monta kertaa, mutten onnistunut! Uskaltaisinkohan yrittää tällä ohjeella 😀

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.12.2017 10:16

      Millainen tuo Strömsön ohje oli? Oliko hyydytys myös agarila? Seosta ei saa kiehauttaa ja agaria pitää olla tarpeeksi, jotta marmeladit hyytyvät kunnolla. Itse koitin moneen kertaan, että uskalsin jakaa toimivan reseptin 🙂

      Vastaa
  4. Hilkka-Kaarina sanoo

    24.1.2018 00:15

    Hei mistä näitä muottia saa ostettua?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.1.2018 06:49

      Hei Hilkka,

      Muotti on linkitetty ohjeessa pariin otteeseen 🙂 Tässä vielä kerran:

      https://www.anninuunissa.com/silikoninen-puolipallomuotti-24kpl-p-1303.html

      Mukavaa päivää!

      Vastaa
  5. Sini sanoo

    20.10.2018 15:50

    Miksi tässä ohjeessa ei saa seosta kiehauttaa, mutta monessa muussa ohjeessa esim. glögi-marmeladeissa pitää keittää? Kokeilin tällä ohjeella, mutta marmeladeista tuli liian löllöjä.. Täytyy kokeilla uudestaan joko lisäämällä agaria tai kiehauttamalla..

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.10.2018 08:26

      Kiehautus saattaa vaikuttaa agarin tehoon. Meillä kaikilla on vähän erilainen mittakäsi, sinuna lisäisin agaria seokseen, jos marmeladit eivät kunnolla hyytyneet.

      Vastaa
  6. Riina sanoo

    5.12.2018 17:27

    Hei! Ohjeen alussa sanotaan ”yksi muotillinen on 24 puolikasta – tee kahdessa osassa”. Tarkoittaako tämä sitä, että koko seos tulee tehdä kahdessa osassa (puolitetaan ohje)?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      5.12.2018 17:34

      Selvennän asiaa tuossa alempana 🙂

      HUOM! Yhteen puolipallomuottiin mahtuu 24 puolikasta palloa, joudut siis tekemään hyydytyksen kahdessa erässä, jos sinulla on vain yksi muotti. Puolita koko ohje, jos sinulle riittää vain 12 kuulaa. Ole tarkkana agarin käytön kanssa. Liian vähäinen määrä agaria tekee marmeladeista löysiä eivätkä ne silloin pysy koossa. Liika agar tekee taas marmeladeista kumisia.

      Vastaa
      • Riina sanoo

        5.12.2018 18:11

        Eli seoksen voi tehdä kerralla ohjeen mukaisesti, vaikka minulla on vain yksi muotti? 🙂 se ei siis hyydy astiaan, jossa se sekoitetaan/josta se kaadetaan muottiin.

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          7.12.2018 07:16

          Hei Riina kyllä se hyytyy jos vuorokauden jähmettää. Jos on yksi muotti tekisin kahdessa erässä koko ohjeen eli puolittaisin sen 🙂

          Vastaa
  7. Elina sanoo

    18.12.2018 15:10

    mihinkä sitruunahappo vaikuttaa? Meneekö aivan pilalle jos se jää puuttumaan? Unohtui nimittäin ostaa kaupasta 😁😅

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      19.12.2018 09:33

      Sitruunahappo tuo raikkautta ja vaikuttaa säilöntään eli säilyvyyteen 🙂 Voit jättää halutessa pois.

      Vastaa
  8. Jenni sanoo

    21.10.2019 11:38

    Hei, onnistuuko tehdä kuulat niin että laittaa aromin tilalle päärynäsosetta? Ja paljonko sosetta pitäisi olla?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.10.2019 17:36

      Hei Jenni, päärynäsoseeseen tehtynä ohje menee kokonaan uusiksi, joten en osaa sanoa testaamatta.

      Vastaa
  9. Sandra sanoo

    16.12.2019 11:35

    Hei, osaatko arvioida kuinka paljon etukäteen ennen joulua näitä kannattaa tehdä 😊 kovettuvatko hirveän nopeasti? Ja kannattaako nämä paketoida vaikka sellofaaniin tiiviin purkin sijasta?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      16.12.2019 14:21

      Hei, minusta nämä eivät kuivu helposti. Sellofaaniin voi helposti pakata. Tekisin itse muutamia päiviä ennen. Itse teen kaikki joulumakeiset tulevana viikonloppuna, niin ne ovat ihania varmasti vielä jouluna!

      Vastaa
  10. Suvi sanoo

    10.9.2021 20:35

    Mitä agaria olet käyttänyt? Merkki ilmeisesti vaikuttaa aika paljon.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.9.2021 07:11

      Olen käyttänyt funcakesia ja meiraa.

      Vastaa
  11. Emmi sanoo

    2.10.2022 12:04

    Minkä merkin päärynäaromia käytät?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.10.2022 08:10

      Olen käyttänyt LorAnn merkkisiä vahvoja aromeja, joita leivontatarvikekaupat myyvät.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios