• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Vadelma-Mustikkakakku Syötävillä Kukilla

Äitienpäivä· Kreemikakut· Ystävänpäivä

11 kesä

Vadelma-Mustikkakakku Syötävillä Kukilla

Tämä ihanan hempeä marjakakku lähti pienelle prinsessalle, joka saa tänään nimensä. Toiveena oli hennon vaaleanpunainen kakku, jossa maistuisi marenki ja marjat. Näin syntyi kakku, jonka pohjana on perinteinen sokerikakkupohja, välissä kaksi moussea: vadelma ja mustikka. Kakun välistä löytyy myös pieniä marenkeja ja kakku on päällystetty ihanan pehmeällä marenkivoikreemillä. Kakun koristeena on mustikoita, vadelmia, macaron-leivoksia ja marenkeja. Kukkakauppiaan tyttären kakkuun sopii mitä parhaiten ihanat syötävät kukat!

 

Tästä reseptistä tuli todella pitkä! Uskallan kuitenkin väittää, että kakun valmistus ei ole hankalaa kun jakaa työvaiheita muutamalle päivälle.

 


Vadelma-Mustikkakakku Syötävillä Kukilla

Kakkupohja
6 munan sokerikakkupohja 24cm vuokaan. Ohje löytyy tästä.

 

Kostutus:
  • 2 dl vaniljamaitoa
Mustikkamousse: 
  • 200 g mustikoita
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl vaniljakastiketta
  • 150 g tuorejuustoa
  • 0.5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 4 liivatetta + tilkka vettä
  1. Soseuta msutikat (jos pakaste niin sulata ensin).
  2. Vatkaa kerma ja vaniljakastike vaahdoksi ja siirrä jääkaappiin.
  3. Mittaa tuorejuusto ja sokerit kulhoon ja notkista vatkaamalla.
  4. Lisää mustikka ja vatkaa sekaan.
  5. Liota liivatteita 5 minuuttia kylmässä vedessä, purista ne ja  sulata kiehautettuun vesitilkkaan.
  6. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan vatkaten.
  7. Lopuksi kääntele vaniljakerma joukkoon.
Vadelmamousse:
  • 200 g vadelmia
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl vaniljakastiketta
  • 150 g tuorejuustoa
  • 0.5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 4 liivatetta + tilkka vettä
  1. Paseeraa vadelmat (jos ulkomaisia niin keitä ensin).
  2. Vatkaa kerma ja vaniljakastike vaahdoksi ja siirrä jääkaappiin.
  3. Mittaa tuorejuusto ja sokerit kulhoon ja notkista vatkaamalla.
  4. Lisää paseerattu vadelma ja vatkaa sekaan.
  5. Liota liivatteita 5 minuuttia kylmässä vedessä, purista ne ja  sulata kiehautettuun vesitilkkaan.
  6. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan vatkaten.
  7. Lopuksi kääntele vaniljakerma joukkoon.
Marenkivoikreemi:
  • 5 kananmunan valkuaista (150g)
  • 2,5 dl sokeria (250 g)
  • 250 g voita
  • 3 tl vadelmajauhetta
  • muutama tippa pinkkiä pastaväriä
  1.  Aloita valmistamalla sveitsiläinen marenki. Kuumenna valkuaisia ja sokeria koko ajan vatkaamalla niitä kulhossa vesihauteen päällä (kattila, jonka pohjalla on hiukan kiehuvaa vettä). Lisää sokeri pienissä erissä ja vatkaa marenkia niin kauan, kunnes se on noin 60 asteista ja sokerikiteet ovat sulaneet kokonaan.
  2. Siirrä marenki monitoimikoneeseen ja jatka vatkaamista, niin kauan kunnes marenki on kädenlämpöistä (38 asteista). Tähän menee noin 5-10 minuuttia.
  3. Vaihda monitoimikoneen vispilä lapavatkaimeen ja aloita lisäämään hieman pehmennyt voi, joka on vielä hiukan viileää. Lisää voi pienissä paloissa yksi kerrallaan ja vatkaa kreemiä miedolla teholla. Huom! Jos marenki on vielä liian lämmintä, voi sulaa ja kreemi menee pilalle, joten ole huolellinen.
  4. Jatka vatkaamista, kunnes koostumus on tasaista. Jossain vaiheessa kreemi voi alkaa näyttää kokkareiselta, se kuuluu asiaan. Jatkamalla vatkaamista koostumus tasaantuu. Valmis kreemi on pehmeää ja sileää. Vatkaus kestää noin 10 minuuttia. Lisää 3 tl vadelmajauhetta vatkauksen loppupuolella. Maista ja lisää halutessasi lisää.
  5.  Lisää pinkki pastaväri kreemiiin lopuksi ja kääntele kevysti.
Koristeeksi:
  • syötäviä kukkia
  • marenkia
  • macaronsseja
  • sokerihelmiä
Valmistusohjeet:
  1.  Aloita leipomalla kakkupohja. Leikkaa valmis jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.
  2. Leivon kakkupohjan itse aina pari päivää ennen. Välillä pakastan. 
  3.  Kasaa kakku vuokaan, jossa paistoit sen. Ensin pohjakerros, kostuta se vaniljamaidolla.
  4.  Valmista vadelmamousse ja kaada pohjan päälle. Laita välipala moussen päälle ja kostuta.
  5. Valmista mustikkamousse ja kaada pohjan päälle. Aseta päälle viimeinen kakkupala ja kostuta se myös kevyesti.
  6. Anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli. Aamulla siirrä kakku suoraan kakkualustalle.
  7. Kakku kannattaa aina siirtää heti kakkualustalle ja koristella se siinä. Valmiin kakun siirtäminen on muuten hankalaa ja siirtäminen voi vahingoittaa kakkua. 
  8.  Valmista aamulla marenkivoikreemi. Levitä kreemi kakun päälle kauttaltaan palettiveitsellä.
  9. Levitän itse aina ensin ohuen kerroksen, sitten toisen ja viimeistelen kunnes on tasaista. Käytä kakku välillä jääkaapissa. Jääkaapin kylmyys kovettaa kreemin, jolloins euraava kerros on aina helppo lisätä. 
  10. Lopuksi koristele kakku oman makusi mukaan!
Vadelma-Mustikkakakku Syötävillä Kukilla

Seuraa herkkujani myös

Instagramissa

Facebookissa

13 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Suolakinuski Macarons
Seuraava artikkeli: Parsakaali-pekonipiirakka »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Raghda sanoo

    23.5.2018 11:31

    Vadelma-mustikkamousse kokeilun täytekakussa, uskomattoman hyvää oli yhdessä!!! Kaikki vieraat tykkäsivät kovasti ??? Kiitos Anni ❤️

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      23.5.2018 17:10

      Ihanaa! Kiitos kommentistasi 🙂 <3 Mukavaa keäsistä loppuviikkoa!

      Vastaa
  2. Kotileipuri sanoo

    9.3.2019 21:44

    Sokerikakkupohjan linkkiä ei ole enää olemassa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.3.2019 18:52

      Linkki korjattu, jostain syystä jotkut linkit ovat lakanneet toimimasta. Ohjeet löytää myös valikosta. Esim kakkupohjat täältä:

      https://www.anninuunissa.fi/category/kakut/kakkupohjat/

      Vastaa
  3. M sanoo

    22.6.2019 15:19

    Voiko kreemin levittää edellisenä päivänä kakun pinnalle?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.6.2019 12:14

      Voi tottakai 🙂

      Vastaa
  4. Muffinssitaivas sanoo

    1.2.2020 17:26

    Mä rakastan muutenkin kukkien ulkonäköä, pitäisi rohkaistua käyttämään niitä ruuanlaitossa. Kukat ovat kyllä ihanan värikkäitä ja tuovat herkän ilmeen. ♥️🌸🌸🌸🌺🌺🌺 Mistä kaikkialta niitä mahtaa saada?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.2.2020 06:50

      Samoin <3 Kukkia tulisi laittaa kaikkeen 🙂 Täältä löydät lisätietoja niiden käytöstä ja mistä voi ostaa:

      https://www.anninuunissa.fi/syotavat-kukat-kakkujen-koristelussa/

      Vastaa
  5. S täällä sanoo

    1.6.2020 10:49

    Kuorrutin kerran kakun marenkivoikreemillä ja tarjoillessa totesin, että kakku on vaikea leikata (kuorrute jähmettyy jääkaapissa). Haluaisin löytää kuorrutteen, mikä ei olisi kovaa kakkua leikatessa. Onko tätä mahdollista tarjota huoneenlämpöisenä milloin ongelmaan saisi ratkaisun? Tai muita ehdotuksia?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.6.2020 10:55

      Kaikki voipohjaiset kreemit kovettuvat kylmässä, koska voi 🙂 Kakun voi ottaa tekeytymään hyvissä ajoin huoneenlämpöön, jotta pinta pehmenee hiukan. Jääkaappikylmä kakku ei muutenkaan maistu ihan yhtä hyvältä.

      Tein vähän aikaa sitten ymös rahkakuorrutuksen, joka on pehmeää ja raikasta:

      https://www.anninuunissa.fi/kevaan-juhlakakut-kaunein-kattaus-arvonta/

      Vastaa
  6. Selja sanoo

    31.5.2022 20:56

    Pystyisikö nuo liivatteet korvaamaan esim. vegegeelillä? Kakun ei siis tarvitse olla vegaaninen, mutta ei saisi sisältää liivatetta nii mietin pystyykö sitä korvata jollain?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.6.2022 07:47

      Kyllä voi – vegegelin paketissa on ohjeet annostukseen. Toinen vaihtoehto on agar agar.

      Vastaa
      • Selja sanoo

        3.6.2022 15:02

        Kiitos vastauksesta!

        Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Savonlinna 🥲 Ensimmäinen kosketus Opperajuhlii Savonlinna 🥲 Ensimmäinen kosketus Opperajuhliin jätti lähtemättömän vaikutuksen. Moni herkistyi oopperasta kolmen vuoden tauon jälkeen. Itse jäin janoamaan lisää, toivottavasti tästä tulee jokavuotinen perinne 💋 

Uudistetun Aidan ensi-ilta Savonlinnassa oli kuuma, täynnä tunteita ja hyvää seuraa. Illan päätteeksi pulahdimme järveen. Peilityyni vesi oli kuin linnunmaitoa, taivas kun maalaus 🥲 Täydellinen kesä-ilta, jota muistelen vielä pitkään.

Kiitos kutsusta ja mielettömästä elämyksestä @mellakkahelsinki & @savonlinnanoopperajuhlat 🙏🏻 *pr-matka- liput oopperaan saatu #savonlinnaoopperajuhlat #aida
Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan tei Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan teille iiiiiihanan mansikkakakun, jota ette voi vastustaa! 

Meillä on lapsivapaa perjantai ja suunnataan nyt kohti Savonlinnaa sekä oopperajuhlia! Ihanaa viikonloppua 💋
Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkaka Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkakakku ❤️ löytyy aukeamaltani uusimmasta @unelmientalojakoti -lehdestä 🌸

📷 @satu_nystrom kuvasi ja pääsin itse taas käsimalliksi 👌🏻
Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa kauppahalli Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa  kauppahallissa, tarinoita ja kummituksia Turun-linnassa sekä Turun paras skagen ❤️ Kaikki tämä ja muut kesävinkit Turkuun löytyvät nyt blogin puolelta 👆🏻 linkki profiilissa #anninmatkat (Blogipostaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä @visitturku kanssa 🫶🏻)
Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen suurinta herkkua: 

MANSIKAT
APEROL SPRITZ
UUDET PERUNAT, SKAGEN & LOHI
MELONI-FETASALAATTI
RAPARPERI-MURUPIIRAKKA
VOHVELIT

Mitä teillä herkuteltiin?
Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan tä Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan täällä pizzataikinaa ja leivon raparperipiirakkaa mökille. Samalla tulin vinkkaamaan teille, että paljon kyselty RAPARPERIJÄÄDYKE, löytyy nyt blogin puolelta. Teen ehtii vielä tehdä tänään pakkaseen. Koristeluun syötäviä kukkia luonnosta 🌱💗 Linkki ohjeeseen profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin hyvää, ettei sitä melkein usko todeksi ja tarjoiluehdotus sai inspiraationsa mätidipistä 🧡

OHJE

1 pkt maustamatonta tofua 
½ luomu sitruunankuori 
2-3 rkl sitruunanmehua 
½ tl mustapippuria myllystä 
½ tl sormisuolaa 
1 kesäpunasipuli 
3 rkl tilliä 
1 ½ dl veg. majoneesia 
3 rkl kasvipohjaista ranskankermaa 
4 rkl punaista merilevämätiä (cavi-art) 
 1 pussi maalaissipsejä

Valuta ja kuivaa tofu. Leikkaa pieneksi tai murusta. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunamehu sekaan. Mausta lopuksi suolalla sekä pippurilla. 
Hienonna sipuli sekä tilli. Sekoita majoneesin, ranskankerman sekä merilevämädin kanssa. 
Yhdistä seokset ja kääntele tasaiseksi. Laita maustumaan jääkaappiin 30 minuutiksi. Nostele tarjolle ja koristele skagen merilevämädillä, sipulilla ja sipseillä. 

 #anninuunissa #skagen
Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhann Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhannuskakut ja muut ohjeet 🍓 Huomenna tulossa vielä yksi tajunnan räjäyttävä HELPPO raparperikakku-ohje sekä video 🌱 Karusellin viimeisenä pieni teaseri 🔥
TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkulli TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkullisten (antipasti) juustopalleroiden ohje 👇🏻

OHJE

150 g tuorejuustoa
1 dl raastettua parmesaania
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pienenä paloina
0,5 dl pieniä kapriksia tai hienonnettua oliivia
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl sipulijauhetta
1 dl rouhittua pistaasipähkinärouhetta (tai muu pähkinärouhe)

Mittaa kaikki aineet (paitsi pähkinärouhe) kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Pyörittele tahnasta käsin palloja.
Kierittele pallot pistaasirouheessa.

Nautiskele ihanan Le Contesse Prosecco Rosén kanssa 🌸 Ihanaa viikonloppua!
Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. I Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. Ihanan syreenisokerin ohje alla 👇🏻Herkuttele vaikka muurinpohjalettujen päällä Juhannuksena 🌸

SYREENISOKERI

2 dl syreenin kukkia
2 dl sokeria

Kerää syreenin oksia maljakkoon omalta pihalta tai luonnosta.
Nypi kukat tertuista talouspaperin päälle, jotta ötökät poistuvat kukista.
Huuhtele kukat kunnolla ja nosta ne kuivumaan talouspaperin päälle.
Mittaa sokeria ja kukkia vuorotellen puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin. Sekoita ja jätä kansi auki.
Sekoittele sokeria vielä parin päivän ajan. Kun kukat näyttävät kuivahtaneen sokerin sekaan voit sulkea kannen. Voit myös tässä vaiheessa siivilöidä sokerin halutessasi.

SÄILYVYYS: Syreenisokeri säilytetään ja se säilyy yhtä pitkään kuin tavallinen sokeri.
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios