Vietnamilaiset Sateenkaari- Kakut

Rakas keskimmäinen veljeni valmistui alkuvuodesta insinööriksi ja lähtee maailmalle viikon päästä seikkailemaan. Juhlimme ja hyvästelimme häntä perheen ja muiden lähimmäisten kesken, kuten asiaan kuuluu. Ja mitä kakkuja meillä olikaan juhlapöydässä! Itse en ole näitä kakkuja suinkaan tehnyt, mutta ne olivat minusta niin kauniita, että halusin jakaa hieman kuvia teidän kanssanne. Kakut on tehnyt vietnamilainen kunnia-arvoinen vieraamme ja osa kakkuun käytetyistä raaka-ainestakin on sellaisia ettei niitä täältä Suomesta saa. Kyseessä on siis vietnamilaiset sateenkaari hyytelökakut eli ”Thach Rau Cau”.  Kakut valmistetaan huolellisesti kerroksittain ja jokainen kerros on erimakuinen. Näissä kahdessa kakussa, joita söimme oli makuina muun muassa kiivi, mansikka, appelsiini, suklaa, kahvi, kookosmaito ja vihreä tee. Nämä kakut olivat niin kauniita, että valokuvaamisestakaan ei meinannut tulla loppua 🙂
  Kakkujen hyytelöintiin käytetään agar agar jauhetta.
 Marjoilla ja hedelmillä viimeistellään kakkujen kaunis ulkonakö.

 

 Hyytelökakkujen valmistus on aikaa vievää, kun jokainen kerros hyydytetään erikseen.

 

 Kaunis ulkonäkö vaatii myös tarkkuutta.
Eihän näitä olisi edes raaskinut maistaa.
Jään odottelemaan reseptiä, joka minulle luvattiin ja myös kakkuihin tarvittavia raaka-aineita. Mahdollinen ohje on siis tulossa blogiin myöhemmin.

Myös näillä sopii

Herkutella

18 Kommenttia

 1. Ihan uskomattoman kauniita! Ja niin taidokkaan näköisiä! Wau! 😀

  1. Kiitos Taru! Todella taidokasta työtä 🙂 vähän jännittää lähteä itse kokeilemaan.

 2. Ihanaat! En voi olla kommentoimatta sitä "aikaa vievää", koska kuulen sitä liian useasti kun on kyseessä bosnialainen ruoka (esim. meidän ruokia haudataan pitkään). Ajatelkaa sillä lailla, ettei tätä kakkua tarvitse vahtia olenkaan. Ja jos kerros on hyytynyt et voi myöhästyä tekemään seuraavan :). Odotan oikein innolla, että jäät ohje meidän kanssa. Haluaisin kokeilla tätä.

  1. Kiitos Sanja 🙂 Hyvin sanottu! On ihan totta, että tätä kakkua ei voi paistaa liikaa. Eli kärsivällisyys ja aika on ainoa mitä tarvitaan.

 3. On kyllä huikeita, vitriiniinhän nuo pitäisi pistää näytille! Mielenkiinnolla jään odottelemaan ohjetta, olisi kiva värkkäillä tuommoinen vaikka viimeistään kesällä puutarhakemuihin.

  1. Kiitos Rommirusina 🙂 Sanoinkin juhlissa, että mikä harmi että joudumme leikkaamaan kakut, kun ovat niin kauniita että joutaisivat näytille suuremmallekin yleisölle. Puutarhajuhlissa tämmöiset olisivat aivan mahtavia!

 4. Ohoh, nämä näyttävät ihan samanlaisilta kuin mihin itse törmäsin kerran Jenkeissä erään meidän kadulla asuneen vietnamilaisperheen kotona 🙂 En kyllä valitettavasti päässyt mitään kummempia makuanalyysejä tekemään, koska ihan vaan piipahdettiin siellä (= meidät melkeinpä kidnapattiin sinne vieraiden ihmisten juhliin poseeraamaan valokuviin kesken trick or trea -kierroksen :D). Ohjetta todellakin odotellen, nämä ovat huikean näköisiä 🙂

  1. Kiitos Siru kommentista 🙂 Varmasti olivat saman tyyppisiä kakkuja mitä näit. Näistä vietnamilaisista hyytelökakuista on erilaisia variaatioita: leivoksia, muotoja ja makuja.

 5. Näissä kakuissa on aivan mielettömän herkulliset värit! Miksi usein sanotaan, että kirkkaat värit eivät muka sovi leivonnaisiin.. Maltan tuskin odottaa, että laitat ohjeen ja oman version tästä inspiroivasta ihanuudesta 🙂

  1. Kiitos 🙂 Olen ihan samaa mieltä kuin sinä. Kyllä ne kirkkaat värit näyttävät herkulliselta ja houkuttelevalta! Vähän kyllä jännittää se oma versio 😉

 6. Tää kakku on kyllä niin ihastuttava! Värit saa ikävöimään kesää ja pahasti… 🙂

  1. Kiitos 🙂 Olet niin oikeassa! Kesää odotellessa nautitaan kesäisiä kakkuja. Huomenna olisi määrä tavata vietnamilaisia vieraita ja kysellä reseptiä mitä sitten lähteä soveltamaan!

 7. Anonyymi sanoo:

  Joko näihin olisi saatavilla resepti? 🙂

  1. Anonyymi sanoo:

   Mahtavaa! Yritin etsiä mutten löytänyt. Kiitos! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *