• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Häähumua
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Vietnamilaiset Sateenkaari- Kakut

Juustokakut

12 tammi
Rakas keskimmäinen veljeni valmistui alkuvuodesta insinööriksi ja lähtee maailmalle viikon päästä seikkailemaan. Juhlimme ja hyvästelimme häntä perheen ja muiden lähimmäisten kesken, kuten asiaan kuuluu. Ja mitä kakkuja meillä olikaan juhlapöydässä! Itse en ole näitä kakkuja suinkaan tehnyt, mutta ne olivat minusta niin kauniita, että halusin jakaa hieman kuvia teidän kanssanne. Kakut on tehnyt vietnamilainen kunnia-arvoinen vieraamme ja osa kakkuun käytetyistä raaka-ainestakin on sellaisia ettei niitä täältä Suomesta saa. Kyseessä on siis vietnamilaiset sateenkaari hyytelökakut eli ”Thach Rau Cau”.  Kakut valmistetaan huolellisesti kerroksittain ja jokainen kerros on erimakuinen. Näissä kahdessa kakussa, joita söimme oli makuina muun muassa kiivi, mansikka, appelsiini, suklaa, kahvi, kookosmaito ja vihreä tee. Nämä kakut olivat niin kauniita, että valokuvaamisestakaan ei meinannut tulla loppua 🙂
  Kakkujen hyytelöintiin käytetään agar agar jauhetta.
 Marjoilla ja hedelmillä viimeistellään kakkujen kaunis ulkonakö.

 

 Hyytelökakkujen valmistus on aikaa vievää, kun jokainen kerros hyydytetään erikseen.

 

 Kaunis ulkonäkö vaatii myös tarkkuutta.
Eihän näitä olisi edes raaskinut maistaa.
Jään odottelemaan reseptiä, joka minulle luvattiin ja myös kakkuihin tarvittavia raaka-aineita. Mahdollinen ohje on siis tulossa blogiin myöhemmin.

18 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Makean Kirpakat Puolukkamuffinssit
Seuraava artikkeli: Vanilja Cupcakes ja DIY kakkuliput »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Taru sanoo

    12.1.2015 09:42

    Ihan uskomattoman kauniita! Ja niin taidokkaan näköisiä! Wau! 😀

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.1.2015 09:47

      Kiitos Taru! Todella taidokasta työtä 🙂 vähän jännittää lähteä itse kokeilemaan.

      Vastaa
  2. Peggy sanoo

    12.1.2015 10:37

    Upeita <3

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.1.2015 11:42

      Kiitos <3 🙂 Kerron kakun tekijälle kaikki terveiset!

      Vastaa
  3. Sanja A. Sokerivaltakunta sanoo

    12.1.2015 14:29

    Ihanaat! En voi olla kommentoimatta sitä "aikaa vievää", koska kuulen sitä liian useasti kun on kyseessä bosnialainen ruoka (esim. meidän ruokia haudataan pitkään). Ajatelkaa sillä lailla, ettei tätä kakkua tarvitse vahtia olenkaan. Ja jos kerros on hyytynyt et voi myöhästyä tekemään seuraavan :). Odotan oikein innolla, että jäät ohje meidän kanssa. Haluaisin kokeilla tätä.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.1.2015 05:26

      Kiitos Sanja 🙂 Hyvin sanottu! On ihan totta, että tätä kakkua ei voi paistaa liikaa. Eli kärsivällisyys ja aika on ainoa mitä tarvitaan.

      Vastaa
  4. Rommirusina sanoo

    12.1.2015 15:56

    On kyllä huikeita, vitriiniinhän nuo pitäisi pistää näytille! Mielenkiinnolla jään odottelemaan ohjetta, olisi kiva värkkäillä tuommoinen vaikka viimeistään kesällä puutarhakemuihin.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.1.2015 05:22

      Kiitos Rommirusina 🙂 Sanoinkin juhlissa, että mikä harmi että joudumme leikkaamaan kakut, kun ovat niin kauniita että joutaisivat näytille suuremmallekin yleisölle. Puutarhajuhlissa tämmöiset olisivat aivan mahtavia!

      Vastaa
  5. Siru sanoo

    12.1.2015 17:10

    Ohoh, nämä näyttävät ihan samanlaisilta kuin mihin itse törmäsin kerran Jenkeissä erään meidän kadulla asuneen vietnamilaisperheen kotona 🙂 En kyllä valitettavasti päässyt mitään kummempia makuanalyysejä tekemään, koska ihan vaan piipahdettiin siellä (= meidät melkeinpä kidnapattiin sinne vieraiden ihmisten juhliin poseeraamaan valokuviin kesken trick or trea -kierroksen :D). Ohjetta todellakin odotellen, nämä ovat huikean näköisiä 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.1.2015 05:18

      Kiitos Siru kommentista 🙂 Varmasti olivat saman tyyppisiä kakkuja mitä näit. Näistä vietnamilaisista hyytelökakuista on erilaisia variaatioita: leivoksia, muotoja ja makuja.

      Vastaa
  6. Leipoo sukkasillaan sanoo

    12.1.2015 18:55

    Näissä kakuissa on aivan mielettömän herkulliset värit! Miksi usein sanotaan, että kirkkaat värit eivät muka sovi leivonnaisiin.. Maltan tuskin odottaa, että laitat ohjeen ja oman version tästä inspiroivasta ihanuudesta 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.1.2015 05:20

      Kiitos 🙂 Olen ihan samaa mieltä kuin sinä. Kyllä ne kirkkaat värit näyttävät herkulliselta ja houkuttelevalta! Vähän kyllä jännittää se oma versio 😉

      Vastaa
  7. Dr.Sugar/Jonna sanoo

    16.1.2015 20:45

    Tää kakku on kyllä niin ihastuttava! Värit saa ikävöimään kesää ja pahasti… 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.1.2015 06:48

      Kiitos 🙂 Olet niin oikeassa! Kesää odotellessa nautitaan kesäisiä kakkuja. Huomenna olisi määrä tavata vietnamilaisia vieraita ja kysellä reseptiä mitä sitten lähteä soveltamaan!

      Vastaa
  8. Anonyymi sanoo

    25.8.2015 12:04

    Joko näihin olisi saatavilla resepti? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.8.2015 12:07

      Julkaisin reseptin jo kesäkuussa 🙂 Tässä linkki:

      http://www.anninuunissa.fi/2015/06/kesainen-sateenkaarikakku-gluteeniton.html

      Vastaa
    • Anonyymi sanoo

      29.8.2015 13:56

      Mahtavaa! Yritin etsiä mutten löytänyt. Kiitos! 🙂

      Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.8.2015 14:51

      Ei kestä 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios