Parsakaali-pekonipiirakka

Suolaiset piirakat ja minä, me sovimme yhteen! Olen aiemminkin kertonut sen.  Suolaisissa piiraissa yhdistyy arki ja juhla. Siksi ne sopivat myös molempiin tilaisuuksiin. Tarjoan itse usein juhlissa erilaisia ja eri muotoisia piirakoita, mutta syön myös piirakoita lounaaksi salaatin kanssa.

Tässä yksi uusi resepti, jonka leivoin uuteen 21 x 21cm muotoiseen neliön malliseen irtopohjalliseen piirakkavuokaan. Rakastan sitä kun piirakan voi nostaa ulos vuoasta esille ja sen aaltoileva kaunis reuna näkyy. Piirakka on myös helpompi leikata kun se on nostettu vuoasta. Nam! Tässä teille siis tämä jälleen kerran helppo ohje!


Parsakaali-pekonipiirakka

Pohja:

  • 100 g voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl suolaa
  • 1-2 rkl kylmää vettä
  1. Sekoita jauhot ja suola keskenään.
  2. Nypi voi jauhojen joukkoon ja lisää lopuksi vesi.
  3. Vaivaa taikina tasaiseksi ja anna sen vetäytyä 5 minuuttia.
  4. Painele taikina irtopohjalliseen piirakkavuokaan ja painele taikinaan haarukalla reikiä.
  5. Nosta piirakka jääkaappiin odottamaan.
  6. Laita tässä vaiheessa uuni lämpiämään 200 asteeseen.
Täyte:
  • 200 g kermaviiliä
  • 2 kananmunaa
  • pippuria
  • suolaa
  • 1 parsakaalinippu
  • 100g pekonia
  • kirsikkatomaatteja
  • 1,5 dl juustoraastetta
  1. Sekoita kermaviili ja munat kulhossa.
  2. Mausta pippurilla ja suolalla.
  3. Paista ja hienonna pekoni. Ripottele pohjan päälle.
    Kaada pekoneiden päälle kermamunaseos.
  4. Halkaise kirsikkatomaatit ja nypi parsakaalista pieniä kukintoja.
  5. Laita puolet tomaateista ja parsasta piirakan päälle.
  6. Ripottele juustoraaste ja lopuksi loput tomaatit ja parsat..
  7. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia.
  8. Anna piirakan jäähtyä hetki vuoassa ja nosta sitten ritilälle jäähtymään.
  9. Tarjoile raikkaan salaatin kanssa!


 Katso lisää suolaisia piirakkaohjeita täältä.

Seuraa herkkujani myös Instagramissa ja Facebookissa.

Myös näillä sopii

Herkutella

10 Kommenttia

  1. Julia sanoo:

    Hei! Oon tehnyt tätä pari kertaa ja on ollut huippuhyvää! Mietin tässä että onko hyvää myös kylmänä ja edellisenä päivänä tehtynä!? 😀 oon tarjoillut vaan tuoreeltaan mutta nyt pitäisi viedä pippaloihin ja olis tehtävä edellisenä iltana piirakka ??

    1. Moi Julia,

      Hyvältä maistuu vaikka tekisi etukäteen 🙂 Anoppini tekee tätä aina hieman etukäteen. Itse lämmittäisin piirakan kuitenkin ennen tarjoilua. Parhainta se on lämpimänä nimittäin 🙂

  2. Tiina sanoo:

    Tulisiko 2-kertaisella ohjeella pellillinen piirakkaa?

      1. Carola sanoo:

        Ei voi pitää paikkaansa että 21x21cm olis kaksinkertaisena 42×42 kokoinen piirakka, ainakaan saman paksuinen.

        Jos pistät kaksi 21x21cm kokoista peräjälkeen jonoksi, niin toinen sivu on 21cm ja toinen on 42cm. Jos haluaa 42x42cm niin eikös siihen pitäisi sitten olla 4 kpl 21x21cm kokoista piirakkaa.

        1. Muutin aiempaa kommenttiani – olin miettinyt asian hieman eri tavalla kuin sinä – tuplaamalla ohjetta joka suuntaan tuon 21 cm 🙂 Tosiaan veikkauksia ovat nämä ja kokeilemalla selviää kuinka mahtuu omalle pellille tämä 🙂

  3. Ida Vendelin sanoo:

    Onko parsaa raakana(tuoreeltaan) päälle nypitty vai hieman esikeotetty/höyrytetty?

    1. Kirjotan aina ohjeeseen, jos raaka-aineita tulee käsitellä erikseen. Laitoin siis ihan raakana 🙂

  4. Katri sanoo:

    Rakastan tätä piirakkaa! Olen lisännyt täyttteeseen vielä fetaa vaihtelun vuoksi ja se tuntuukin sopivan hyvin tähän yhdistelmään.

    1. Ihana kuulla! Tämä on muuten monen muunkin suosikki 🙂 Anoppini tekee aina tätä kaikkiin juhliin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *