• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Jäätelö
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Leivontaohjelma
  • Mökkiohjeet
  • Perhe
    • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria

Suolakinuski Macarons

Macarons

9 kesä

Suolakinuski Macarons on ohje joka sukelsi suoraan sydämeeni makuhermojen kautta. Kinuskin ja suolakaramellin fanina en keksi mitään parempaa täytettä näille ihanuuksille kuin: suolakinuski. Sain leipoa pitkästä aikaa macaron -leivoksia, kun niitä toivottiin ylioppilasjuhliin viime viikonloppuna. Toiveena oli saada kolmea eri makuista ja yksi niistä oli tämä suolakinuski. Värjäsin ensimmäistä kertaa macaronssit myös kultaisiksi. Se onnistuu helposti kultaspaylla eli kullan värisellä syötävällä kimallespraylla.

Vanha kondittoriohjeeni sai pieniä muutoksia ja vinkkejä Kakkukatrilta. Kiitos vain ja kiitos myös uunin lainasta. Kävin paistamassa kaikki kuoret Katrin leipomolla. Yhdessä leipominen on kyllä hauskaa. Toivottavasti otetaan pian uusiksi!

Suolakinuski Macarons

Jaoin reseptin kolmeen vaiheeseen. Seuraa ohjetta huolella.Riippuen macaronssin koosta tällä ohjeella tulee +/- 100kpl macaron -leivosta.

1 vaihe:
  • 300 g tomusokeria
  • 300 g mantelijauhoja
  1. Yhdistä tomusokeri ja mantelijauho.
  2. Aja tasaiseksi tehosekoittimessa – siivilöintiä ei tällöin tarvita. Jätä sivuun.
Vaihe 2. Italialainen marenki:
  • 110 g valkuaisia (3 L-kokoista munaa)
  • 30 g hienoa sokeria
  1. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi yleiskoneella lisäten sokeria pikkuhiljaa sekaan.
  2. Vatkaa kunnes vaahto muodostaa huippuja.
Sokeriliemi:
  • 300 g hienoa sokeria
  • 1 dl vettä
  1. Keitä vettä ja sokeria, kunnes se on 110-120 asteista. Käytä esimerkiksi digitaalista mittaria.
  2. Lisää sokeriliemi marengin joukkoon ohuena nauhana, koko ajan vatkaten, täydellä teholla.
  3. Vatkaa, kunnes marenki on 37-40 asteista (mittaa dig.mittarilla).
Vaihe 3.
  • 110 g valkuaista (3 L-kokoista munaa)
  • tippa pastaväriä
  1. Erottele valkuaiset kulhooon ja lisää väriaine. Sekoita tasaiseksi (älä vatkaa).
  2. Lisää valkuaisseos manteli-tomusokeriseoksekseen ja sekoita tasaiseksi.
  3. Lisää italialaista marenkia tahnamaiseen taikinaan kolmessa erässä.
  4. Sekoita taikina kunnolla tasaiseksi – älä sekoita liikaa!
  5. Kääntele varovaisesti taikinaa niin kauan kunnes käännellessä kuvion pinnalle, se laskeutuu hitaasti.
  6. Laita taikina pursotinpussiin, jossa on pyöreä tylla.
  7. Pursota leivoksia leivinpaperille tasaisin välein.
  8. Kopauta pelti pöytään, jotta ilmakuplat purkautuvat.
  9. Anna leivoksien kuorettua 30-60 min ennen paistoa.
  10. Kokeile pintaa, jotta tiedät onko leivokset kuorettuneet tarpeeksi.
  11. Paista leivoksia uunin alatasolla kiertoilmassa 140 asteessa noin 15-20 minuuttia.
Suolakinuski-voikreemi:
  • 200 g voita
  • 4 dl tomusokeria
  • 1 dl kinuskia
  • sormisuolaa
  1. Vatkaa pehmennyt voi monitoimikoneessa kuohkeaksi. (muutama minuutti)
  2. Lisää tomusokeria kahdessa erässä ja jatka vatkaamista, kunnes sokeri on sekoittunut kokonaan.
  3. Lisää puolet kinuskista ja vatkaa täydellä teholla muutama minuutti.
  4. Maista ja lisää loput kinuskit halutessasi ja jatka vatkaamista, kunnes kreemi on kuohkeaa.
  5. Kokonaisuudessaan kreemin vatkaukseen menee noin 10 minuuttia.
  6. Laita kreemi pursotinpussiin ja pursota kreemiä macaronssien toiselle puolelle, sirottele sormisuolaa varovasti kreemin päälle ja paina toinen puoli päälle.
Vinkki! Jos kreemi tuntuu löysältä niin laita se hetkeksi jääkaappiin missä se kovettuu hiukan. Tämän jälkeen kreemi on helpompi pursottaa. 

Lisää Macaron-ohjeita löydät täältä.

Seuraa herkkujani:

Instagramissa

Facebookissa

17 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Ihana Oreo-Jäätelö (ilman konetta)
Seuraava artikkeli: Vadelma-Mustikkakakku Syötävillä Kukilla »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Anonyymi sanoo

    20.9.2016 08:14

    Heippa, onko täytteessä käytetty kinuski itsetehtyä, vai oletko käyttänyt jotain valmista kinuskia?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.9.2016 08:36

      Hei olen tehnyt molemmilla, eli itse keitetyllä tai sitten kaupan tetrassa olevalla, jos on ollut kiire 🙂 Hyvältä maistuu sekin. Mukavaa päivää!

      Vastaa
  2. Unknown sanoo

    2.2.2017 17:10

    Heippa. Kysyisin, että miksi miulle tulee joka ikinen kerta tyhjä tila kuoren alle? Oon kokeillut useampaa ohjetta ja aina sama juttu. Ainoot mitkä oon saanu onnistumaan "täydellisesti" on tekemäni piparimacaronsit (@sannakaisakok löytyy instagramista). ? olisi ihana osata tehdä nämäkin kunnolla.. ? kiitos etukäteen vastauksesta! ?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.2.2017 07:40

      Hei, voi macaronssien teossa on niin monta asiaa mikä vaikuttaa lopputulokseen. Minulla tulee välillä itsellä tämä sama ongelma ja esimerkiksi edellisen asunnon uuni oli nykyistä parempi juuri macaronssien leivontaan.

      Tämä ongelma voi johtua monesta asiasta – esim. että macaron puolikkaat on vielä vähän raakoja tai uunin lämpötila on väärä. Mutta yleensä ne johtuu siitä, että taikinassa on liikaa ilmaa. Uudestaan vaan leipomalla ja testaamalla onnistuu 🙂

      Vastaa
    • Sanna Kokkonen sanoo

      3.2.2017 08:24

      Kiitos! Tuo uuni alkaa kyllä vetelee viimeisiä ja kaikki paistokset pitää aina kääntää puolessa välissä. Hyvin nuo on aina uponnut, ilmataskusta huolimatta! ? seuraavan kerran sit taas pientä hienosäätöä!

      Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.2.2017 10:34

      Onneksi usein macaron -leivokset maistuvat yhtä hyvältä, vaikka niissä pieniä vikoja voikin olla 🙂

      Vastaa
  3. katsku sanoo

    27.11.2017 09:26

    Hei ja kiitos ihanista ohjeistasi 🙂 toivoisin ite kuitenki vielä suuntaa antavaa kappalemäärää, joka puuttuu
    ainaki niistä ohjeista, joita oon sattunu kattomaan. Inhottava alkaa arpomaan, montakohan kappaletta tulee mistäkin ohjeesta :/

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.11.2017 18:13

      Hei Katsku,

      Kiitos kommentistasi ja palautteesta. Lisäsin ohjeeseen määrän ja koitan jatkossakin muistaa mainita määrät paremmin 🙂 Mukavaa leivontaa!

      Vastaa
  4. Virpi Kurtti sanoo

    8.5.2019 10:11

    Hei! Voiko macaronseja pakastaa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.5.2019 16:51

      Hei Virpi, voi pakastaa 🙂 teen itse usein niin!

      Vastaa
  5. Elina sanoo

    24.5.2020 19:38

    Hei!

    Onko suurta eroa, jos sormisuolan sijaan käyttää tavallista jodioitua suolaa tai merisuolaa?

    Kiitos 🙂 Kiva ohje!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.5.2020 19:52

      Käyttäisin merisuolaa siinä tapauksessa 🙂

      Vastaa
  6. Hanna sanoo

    7.2.2021 12:15

    Moi Anni!

    Missä näiden säilytys? Säilyvätkö ollenkaan huoneenlämmössä jos täytetty kreemillä? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      7.2.2021 12:24

      Säilytän itse macaron-leivokset jääkaapissa 🙂 Hillotäytteiset voi säilyttää huoneenlämmössä.

      Vastaa
      • Hanna sanoo

        7.2.2021 13:35

        Kiitos taas Anni. 🙂

        Vastaa
  7. Mia sanoo

    22.3.2021 10:15

    Kuinka kauan kinuskia tulee keittää ja millä mittasuhteilla?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.3.2021 12:54

      Tästä postauksesta löydät kinuskin ohjeen, jos haluat keittää itse:

      https://www.anninuunissa.fi/gluteeniton-kinuski-vadelmataytekakku/

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivokset Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vege Yhteistyö Ystävänpäivä

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Ihanaa uutta viikkoa! 💐 Psst... Laitoitko jo Ihanaa uutta viikkoa! 💐 

Psst... Laitoitko jo kalenteriin tulevan perjantain 23.4. klo 17.00 leivonta-liven? 🎈🎉 Leivotaan donitseja ja laitetaan ananas-sima tekeytymään vapuksi ☀️

Ihana vappukimppu on nimeltään Kupla @homeingardenkauniainen 🌸
MAINOS @dansukkersuomi 🍩🥂 SIMA-LIVE perjanta MAINOS @dansukkersuomi 🍩🥂 SIMA-LIVE perjantaina 23.4. klo 17.00. Olethan mukana? 🥳

Laitetaan vapuksi tulemaan 2 litraa perinteistä simaa tai 🍍simaa. Ohjeistan molemmat, niin tuore- kuin kuivahiivalla 👏🏻

Lisäksi leivotaan herkulliset Churro-Donitsit, joiden tekoon tarvitset donitsi- tai muffinipellin 🍩 

Kaikki tämä tehdään tunnissa ja Vappu 🎈on kivasti valmisteltu! Sima on valmista vappuaatoksi ja donitsit voit pakastaa vappubrunssia varten (sen verran hyviä näistä tuli, että kannattaa ehkä leipoa uudet vappuna)🤤 

Ihanaa, jos pääset mukaan! 💕Pyyhkäise seuraaviin kuviin ja kirjaa ylös mitä tarvitset siman ja donitsien tekoon 👉🏻 #anninuunissalive #leivontalive
Tekiskö mieli tätä ihanan tahmeaa, herkullisen Tekiskö mieli tätä ihanan tahmeaa, herkullisen pehmeää, täyteläistä ja supersuklaista Geisha-vaahdolla hunnutettua Geisha-brownieta? 🍫

Uusi  I H A N A ohje löytyy nyt blogista ja suora linkki profiilista 🤤 Herkullista viikonloppua 💕
New York 2019 💖🗽🌸 10 kuvaa 10 muistoa 10 New York 2019 💖🗽🌸

10 kuvaa
10 muistoa
10 hetkeä
10 tunnetta

#anninmatkat #newyorkcity
Kaupallinen yhteistyö @dansukkersuomi VAPPU-LIVE Kaupallinen yhteistyö @dansukkersuomi VAPPU-LIVE PE 23.4. & ARVONTA PÄÄTTYNYT🎈

Pistetään taas simat tulemaan vapuksi, jooko?🥂 Viime vuonna pidin simaliven, joka räjäytti inboxini. Kommentteja, kysymyksiä ja kiitoksia tulvi joka puolelta. Satoja simapulloja oli laitettu tulemaan ja häkellyin siman (sekä liven) suosiosta. 🎉Tänä vuonna teemme saman uudestaan eikö vain? 

Pidän simaliven perjantaina 23.4. Sima ehtii tekeytyä valmiiksi juuri sopivasti vapuksi. Livessä voitte kysyä mitä tahansa siman valmistusprosessiin liittyen. Leivotaan myös pieni makea siman kaveriksi 🍩 Lisäksi arvon mahtavan Dansukkerin tuotepaketin viidelle seuraajalle ja liveen osallistuvalle! 

Osallistu arvontaan kommentoimalla:

1. Minkä makuista simaa haluaisit tehdä? 💛
2. Lunasta toinen arpa kertomalla mitä nopeaa vappuherkkua haluaisit leipoa simalivessä? 💛

Ilmoitan voittajille henkilökohtaisesti. Osallistua voi keskiviikkoon 14.4. asti. 🎈

Lisätietoja livestä tulossa pian 👌🏻#anninuunissalive #ihanitsetehty #suomensokeri #sima #anninuunissa
Positiivisia asioita, vauvoista, äitiydestä, per Positiivisia asioita, vauvoista, äitiydestä, perheestä 🤍

On ihan parasta, kun..

🤍 saat hänet ensi kertaa syliisi

🤍 hän ojentaa kädet sinua kohti

🤍 hän painaa pään olkapäätäsi vasten

🤍 saat itkun loppumaan halaamalla 

🤍 nukutte päiväunet sylikkäin sohvalla

🤍 hän hymyilee ensimmäisen kerran

🤍 huomaat hänen rakastavan tekemääsi ruokaa

🤍 tuoksutat häntä (vauvan tuoksu!)

🤍 hassuttelette yhdessä

🤍 kun hän katsoo sinua silmiin

Jatkakaa listaa kommenteissa 👇🏻

Erilaisia mielipiteitä ja ”ootappa vaan -ohjeistuksia” äitiydestä, kasvatuksesta, vauvoista ja vauva-arjesta riittää. Aika paljon peloteltiin ja varoiteltiin meitäkin. Lisää myös positiivisia tarinoita synnytyksestä, vauvavuodesta, vauvoista, perheestä ja lapsista kiitos. Tämä on nimittäin ihan parasta ja en osannut yhtään arvata 🙏🏻

Kuvat 📸 @visuelli.erja
Hei ihana pulla 💛 pelastit sateisen päivän ☔️

Vahingossa jääkaapin jämistä (tuorejuustosta, mangososeesta ja hiivan käntystä) syntynyt idea ilahdutti  kahvihetkiä tällä viikolla 🥭 Niin kuohkea taikina, mehevä sisus, raikas ja täyteläinen pulla. TÄYDELLINEN! 

Te äänestitte ohjeen jatkoon ja se löytyy huomenna blogista! 👌🏻 Ihanaa viikonloppua 😘 #anninuunissa
”Söisin kaikki, jos äiti antaisi” 🥕🧁 ”Söisin kaikki, jos äiti antaisi” 🥕🧁

Pienten herkkusuiden odottamat: Ihanat porkkanamuffinssit (ei lisättyä sokeria) ohje löytyy nyt blogista 🙌🏻 Linkki profiilissa 💛

#anninuunissa #leivovauvalle
Mä vaan lusikoin täällä hymyssä suin viimeisi Mä vaan lusikoin täällä hymyssä suin viimeisiä pääsiäisherkkuja suuhuni ja katselen kun te leivotte sitruunamutakakkua 💛🍋 Huikeeta 😍 Ihania viestejä oon saanut teiltä pitkin pääsiäistä. Tässä yksi niistä 🙏🏻:

”Hei Anni! Koska reseptisi rikkoi Internetin ja sai lemon curdin loppumaan pk-seudun kaupoista, piti vähän soveltaa. Lime curdia sattui kuitenkin löytymään, joten laitoin sitä ja sitruunan sijasta limeä. Taikinaan meni yhden limen mehu ja kahden limen kuori. Kakun päälle paahdoin vielä valkosuklaata ja voi jessus sentään! Kaikki reseptisi mitä olen kokeillut ovat olleet hyviä, mutta tämä oli kyllä aivan älytön.”

Ootte parhaita 💛

#anninuunissa #sitruunamutakakku
SITRUUNAMUTAKAKKU 🍋 Hukun teidän kuviin ja ja SITRUUNAMUTAKAKKU 🍋

Hukun teidän kuviin ja jakoihin 💛🙏🏻 

Sitruunamutakakun idea lähti sitruunapaloista, joiden ohjetta en löytänyt. Sitten muistin Ruotsissa maistamani sitruunamutakakun ja päätin sen olevan seuraava paras vaihtoehto hukkuneelle 🍋ohjeelle. Leivon ensimmäisen erän ja en ollut tyytyväinen. Tuunasin reseptiä ja syntyi teidänkin mielestä täydellisen tahmea, ihanan sitruunainen ja helppo pääsiäisherkku, joka on parhaimmillaan kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa. 

Tämä ei ole siis uusi innovaatio, mutta ilmeisen oikeaan aikaan aloin omaa versiotani hehkuttamaan, nimittäin innostuitte ISOSTI. Muutama teistä valitteli tänään, että lemon curd on kaupasta loppu 🙊 oli se sitten tämän ohjeen syy tai ei niin paljon olette ohjeellani leiponeet 🔥

Ahh oon niin otettu, että oon saanut innostaa teitä leipomaan tänä pääsiäisenä 💛💛💛 pus ihanat! 

#anninuunissa #sitruunamutakakku
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2021 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios