• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Suolakinuski Macarons

Macarons

9 kesä

Suolakinuski Macarons on ohje joka sukelsi suoraan sydämeeni makuhermojen kautta. Kinuskin ja suolakaramellin fanina en keksi mitään parempaa täytettä näille ihanuuksille kuin: suolakinuski. Sain leipoa pitkästä aikaa macaron -leivoksia, kun niitä toivottiin ylioppilasjuhliin viime viikonloppuna. Toiveena oli saada kolmea eri makuista ja yksi niistä oli tämä suolakinuski. Värjäsin ensimmäistä kertaa macaronssit myös kultaisiksi. Se onnistuu helposti kultaspaylla eli kullan värisellä syötävällä kimallespraylla.

Vanha kondittoriohjeeni sai pieniä muutoksia ja vinkkejä Kakkukatrilta. Kiitos vain ja kiitos myös uunin lainasta. Kävin paistamassa kaikki kuoret Katrin leipomolla. Yhdessä leipominen on kyllä hauskaa. Toivottavasti otetaan pian uusiksi!

Suolakinuski Macarons

Jaoin reseptin kolmeen vaiheeseen. Seuraa ohjetta huolella.Riippuen macaronssin koosta tällä ohjeella tulee +/- 100kpl macaron -leivosta.

1 vaihe:
  • 300 g tomusokeria
  • 300 g mantelijauhoja
  1. Yhdistä tomusokeri ja mantelijauho.
  2. Aja tasaiseksi tehosekoittimessa – siivilöintiä ei tällöin tarvita. Jätä sivuun.
Vaihe 2. Italialainen marenki:
  • 110 g valkuaisia (3 L-kokoista munaa)
  • 30 g hienoa sokeria
  1. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi yleiskoneella lisäten sokeria pikkuhiljaa sekaan.
  2. Vatkaa kunnes vaahto muodostaa huippuja.
Sokeriliemi:
  • 300 g hienoa sokeria
  • 1 dl vettä
  1. Keitä vettä ja sokeria, kunnes se on 110-120 asteista. Käytä esimerkiksi digitaalista mittaria.
  2. Lisää sokeriliemi marengin joukkoon ohuena nauhana, koko ajan vatkaten, täydellä teholla.
  3. Vatkaa, kunnes marenki on 37-40 asteista (mittaa dig.mittarilla).
Vaihe 3.
  • 110 g valkuaista (3 L-kokoista munaa)
  • tippa pastaväriä
  1. Erottele valkuaiset kulhooon ja lisää väriaine. Sekoita tasaiseksi (älä vatkaa).
  2. Lisää valkuaisseos manteli-tomusokeriseoksekseen ja sekoita tasaiseksi.
  3. Lisää italialaista marenkia tahnamaiseen taikinaan kolmessa erässä.
  4. Sekoita taikina kunnolla tasaiseksi – älä sekoita liikaa!
  5. Kääntele varovaisesti taikinaa niin kauan kunnes käännellessä kuvion pinnalle, se laskeutuu hitaasti.
  6. Laita taikina pursotinpussiin, jossa on pyöreä tylla.
  7. Pursota leivoksia leivinpaperille tasaisin välein.
  8. Kopauta pelti pöytään, jotta ilmakuplat purkautuvat.
  9. Anna leivoksien kuorettua 30-60 min ennen paistoa.
  10. Kokeile pintaa, jotta tiedät onko leivokset kuorettuneet tarpeeksi.
  11. Paista leivoksia uunin alatasolla kiertoilmassa 140 asteessa noin 15-20 minuuttia.
Suolakinuski-voikreemi:
  • 200 g voita
  • 4 dl tomusokeria
  • 1 dl kinuskia
  • sormisuolaa
  1. Vatkaa pehmennyt voi monitoimikoneessa kuohkeaksi. (muutama minuutti)
  2. Lisää tomusokeria kahdessa erässä ja jatka vatkaamista, kunnes sokeri on sekoittunut kokonaan.
  3. Lisää puolet kinuskista ja vatkaa täydellä teholla muutama minuutti.
  4. Maista ja lisää loput kinuskit halutessasi ja jatka vatkaamista, kunnes kreemi on kuohkeaa.
  5. Kokonaisuudessaan kreemin vatkaukseen menee noin 10 minuuttia.
  6. Laita kreemi pursotinpussiin ja pursota kreemiä macaronssien toiselle puolelle, sirottele sormisuolaa varovasti kreemin päälle ja paina toinen puoli päälle.
Vinkki! Jos kreemi tuntuu löysältä niin laita se hetkeksi jääkaappiin missä se kovettuu hiukan. Tämän jälkeen kreemi on helpompi pursottaa. 

Lisää Macaron-ohjeita löydät täältä.

Seuraa herkkujani:

Instagramissa

Facebookissa

23 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Ihana Oreo-Jäätelö (ilman konetta)
Seuraava artikkeli: Vadelma-Mustikkakakku Syötävillä Kukilla »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Anonyymi sanoo

    20.9.2016 08:14

    Heippa, onko täytteessä käytetty kinuski itsetehtyä, vai oletko käyttänyt jotain valmista kinuskia?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.9.2016 08:36

      Hei olen tehnyt molemmilla, eli itse keitetyllä tai sitten kaupan tetrassa olevalla, jos on ollut kiire 🙂 Hyvältä maistuu sekin. Mukavaa päivää!

      Vastaa
  2. Unknown sanoo

    2.2.2017 17:10

    Heippa. Kysyisin, että miksi miulle tulee joka ikinen kerta tyhjä tila kuoren alle? Oon kokeillut useampaa ohjetta ja aina sama juttu. Ainoot mitkä oon saanu onnistumaan "täydellisesti" on tekemäni piparimacaronsit (@sannakaisakok löytyy instagramista). ? olisi ihana osata tehdä nämäkin kunnolla.. ? kiitos etukäteen vastauksesta! ?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.2.2017 07:40

      Hei, voi macaronssien teossa on niin monta asiaa mikä vaikuttaa lopputulokseen. Minulla tulee välillä itsellä tämä sama ongelma ja esimerkiksi edellisen asunnon uuni oli nykyistä parempi juuri macaronssien leivontaan.

      Tämä ongelma voi johtua monesta asiasta – esim. että macaron puolikkaat on vielä vähän raakoja tai uunin lämpötila on väärä. Mutta yleensä ne johtuu siitä, että taikinassa on liikaa ilmaa. Uudestaan vaan leipomalla ja testaamalla onnistuu 🙂

      Vastaa
    • Sanna Kokkonen sanoo

      3.2.2017 08:24

      Kiitos! Tuo uuni alkaa kyllä vetelee viimeisiä ja kaikki paistokset pitää aina kääntää puolessa välissä. Hyvin nuo on aina uponnut, ilmataskusta huolimatta! ? seuraavan kerran sit taas pientä hienosäätöä!

      Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.2.2017 10:34

      Onneksi usein macaron -leivokset maistuvat yhtä hyvältä, vaikka niissä pieniä vikoja voikin olla 🙂

      Vastaa
  3. katsku sanoo

    27.11.2017 09:26

    Hei ja kiitos ihanista ohjeistasi 🙂 toivoisin ite kuitenki vielä suuntaa antavaa kappalemäärää, joka puuttuu
    ainaki niistä ohjeista, joita oon sattunu kattomaan. Inhottava alkaa arpomaan, montakohan kappaletta tulee mistäkin ohjeesta :/

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.11.2017 18:13

      Hei Katsku,

      Kiitos kommentistasi ja palautteesta. Lisäsin ohjeeseen määrän ja koitan jatkossakin muistaa mainita määrät paremmin 🙂 Mukavaa leivontaa!

      Vastaa
  4. Virpi Kurtti sanoo

    8.5.2019 10:11

    Hei! Voiko macaronseja pakastaa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.5.2019 16:51

      Hei Virpi, voi pakastaa 🙂 teen itse usein niin!

      Vastaa
  5. Elina sanoo

    24.5.2020 19:38

    Hei!

    Onko suurta eroa, jos sormisuolan sijaan käyttää tavallista jodioitua suolaa tai merisuolaa?

    Kiitos 🙂 Kiva ohje!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.5.2020 19:52

      Käyttäisin merisuolaa siinä tapauksessa 🙂

      Vastaa
  6. Hanna sanoo

    7.2.2021 12:15

    Moi Anni!

    Missä näiden säilytys? Säilyvätkö ollenkaan huoneenlämmössä jos täytetty kreemillä? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      7.2.2021 12:24

      Säilytän itse macaron-leivokset jääkaapissa 🙂 Hillotäytteiset voi säilyttää huoneenlämmössä.

      Vastaa
      • Hanna sanoo

        7.2.2021 13:35

        Kiitos taas Anni. 🙂

        Vastaa
  7. Mia sanoo

    22.3.2021 10:15

    Kuinka kauan kinuskia tulee keittää ja millä mittasuhteilla?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.3.2021 12:54

      Tästä postauksesta löydät kinuskin ohjeen, jos haluat keittää itse:

      https://www.anninuunissa.fi/gluteeniton-kinuski-vadelmataytekakku/

      Vastaa
  8. Jenni sanoo

    22.7.2021 17:16

    Heippa Anni!
    Olet linkannut ohjeeseen kultasprayn, mutta tuota linkattua sivua ei enää löydy. Osaisitko neuvoa mikä kultaspray olisi paras macaronien värjäämisessä kokonaan tasaisen kultaiseksi, netistä tuntuu löytyvän niin monia. Joissain sprayssä puhutaan kovettumisajoista, kovettuuko spray siis jotenkin erikoisen kovaksi? Lisäksi joissain on maininta että suositellaan käytettäväksi 4 tuntia ennen tarjoilua. Onko tämä kuitenkin vain ns. vähimmäisaika kuinka paljon aikaisemmin spray tulee viimeistään laittaa. Eli voinko leipoa ja kullata macaronit hyvissä ajoin ja pakastaa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      23.7.2021 09:11

      Tuota spraytä oli aikoinaan myynnissä verkkokaupassani, joka on nyt suljettu. Parhaiten saat vastauksia sprayn valintaan ja ominaisuuksiin leivontatarvikekaupoista, joissa tuotteita myydään. Itse suihkuttaisin macaronleivoksien pinnan vasta ennen tarjoilua, en pakastaisi kullattuja.

      Vastaa
  9. Airam sanoo

    20.3.2022 10:22

    hei,
    En pääse millään yli siitä reseptin suhteen,että käytössä on italialainen marenki ja sen lisäksi vielä L-kokoisia kananmunia ja sokeria,joihin sekoitetaan pastaväri. Vai tarkoitetaanko reseptissä, että juuri italialainen marenki värjätään pastavärillä? Tällaisia typeriä kyselen…

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.3.2022 14:55

      Vaiheet ovat järjestyksessä reseptissä. En ymmärrä täysin kysymystä niin en lähde vastailemaan ettei tule väärinkäsityksiä. Ohje on haastava. Kannattaa lukaista myös ranskalainen ohje, joka on pelkistetympi:

      https://www.anninuunissa.fi/suklaa-lakritsa-macarons/

      Vastaa
  10. Irene sanoo

    28.5.2022 13:25

    Heips! Miten nämä tämä täyte pysyy jämäkkänä tarjoilupöydässä? Eli pysyykö vaikka pari tuntia huoneenlämmössä semmoisena, että ei tursua haukatessa rinnuksille?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.5.2022 15:09

      Hei, kyllä voikreemi pysyy välissä hyvin. Nyt kesällä on tietenkin hiekan haastavampaa kaiken kanssa, jos on kovin kuuma.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios