
Kaupallinen yhteistyö Carlson
Ihanaa! Vihdoin on tarpeeksi lämmintä kattaa kakkupöytä ulos. Meillä oli eilen astetta makeampi lounas. Pääsin kattamaan uusilla astioilla ja herkullisilla vadelma-persikkakakuilla kauniin kakkupöydän terassillemme. Parasta, kun kotona on taas yksi huone lisää. Me vietämme suurimman osan kesästä terassillamme istuskellen ja grillaten. Ja tänä vuonna totta kai myös parin minuutin matkan päässä olevalla palstallamme. En malta odottaa, että pääsen roudaamaan tuolit ja pöydät palsta-piknikiä varten palstallemme, joka on edistynyt tällä viikolla huimasti!
Lupasin teille lisää kattausvinkkejä. Vuorossa on tottakai kevään juhlakattaus. Pieniä tai etäjuhlia vietetään ensi viikolla. Sain testiin Carlsonilta upean setin astioita heidän laajasta valikoimastaan. Tässä postauksessa olen käyttänyt alla listattuja tuotteita.
Kattauksen tuotteet
- Raami kahvikupit ja lautaset
- Raami juomalasit
- Kastehelmi Kakkuvadit 24 cm ja 31 cm
- Essense Kuohuviinilasit
- Vallilla Brita kaitaliina
- Kakkulapio
- Aalto Maljakko
- Kulho Miranda
- Marimekko Räsymatto -servetit
Carlsonin verkkokaupan sekä myymälöiden laaja valikoima kattauksen, leivonta- ja ruoanlaittovälineiden suhteen on huikea. Täällä, jos jossain tuotemerkit kohtaavat ja jokaiselle löytyy omat suosikit ja niiden yhdistelmät. Carlsonin verkkokaupassa on tällä hetkellä kevät-ale. Kannattaa käydä kurkkaamassa valikoimaa täällä!



Kevään Juhlakakut & Kaunein kattaus
Tein kattaukseen kaksi samanlaista kakkua. Toisen (3 munaa) paistoin korkeassa 18 cm vuoassa ja toisen (4 munaa) korkeassa 20 cm vuoassa. Täytettä laitoin molempiin saman verran. Kummatkin kakkuvuoat ovat Carlsonin leivonta-osastolta ja ne ovat nyt mukavassa alessa. Klikkaa ostoksille tästä. Näitä korkeita kakkuvuokia käytän lähes poikkeuksetta. Voit käyttää ohjeissani myös matalampia vuokia, mutta valitse silloin isompi halkaisija, jotta taikina ja täytteet mahtuvat vuokaan. Saat korkeutta vuokiin myös reunakalvolla ja leivinpaperilla.
Kakut on leivottu voilla tuunattuun tavalliseen sokerikakkupohjaan. Voin lisäys tekee kakkupohjista vähän kiinteämmät ja maukkaammat. Lisäksi kakkupalat pysyvät paremmin koossa. Ihanan hento rahkainen persikkamousse hyytyy kakun sisälle pehmeäksi ja kuohkeaksi. Painelin mousseen vielä vadelmia ja persikan paloja antamaan lisää makua. Raikas rahkakuorrute valmistuu hetkessä ja sen voi levittää rennolla kädellä kakun pintaan.
Käytän kakkujen leipomiseen poikkeuksetta yleiskonetta. Pärjäät kyllä ilmankin, mutta usein kysytään omaa suositustani yleiskoneista. Minulla on ollut jo 4 vuoden ajan käytössä Kichen Aid Artisan yleiskone ja en vaihtaisi sitä pois mistään hinnasta. Löydät Carlsonilta myös laajan valikoiman yleiskoneita ja tuo minun mallini näyttää olevan juuri nyt tarjouksessa! Klikkaa ostoksille tästä.


vadelma-persikkakakku
Noin 12 hlö
Kakkupohja (G)
- 50 g voita
- 4 kananmunaa
- sokeria
- vehnäjauhoja
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
- Sulata voi kattilassa tai mikrossa ja jätä jäähtymään.
- Mittaa kananmunat, sokeri ja jauhot samankokoisiin laseihin niin, että kaikkia aineksia on saman verran. Jauhon ja sokerin määrää ei ole ainelistassa, koska saat niiden määrät mittaamalla kananmunat ensin.
- Lisää leivinjauhe ja vaniljasokeri jauhojen sekaan.
- Kaada munat ja sokeri yleiskoneeseen ja vatkaa taikinaa noin 10 minuuttia, kunnes muna-sokerivaahto on hyvin vaaleaa ja kuohkeaa.
- Voitele ja jauhota noin 20 cm:n kakkuvuoka. Voit myös vuorata vuoan leivinpaperilla.
- Lisää jauhoja ja sulaa voita vuorotellen muna-sokerivaahtoon.
- Kääntele taikina tasaiseksi nuolijalla ja kaada kakkuvuokaan.
- Paista kakkupohjaa noin 40 minuuttia uunin alatasolla.
- Tarkista kypsyys puutikulla, uuneissa on aina eroja.
Vinkki! Voit leipoa kakkupohjan myös gluteenittomilla jauhoilla.
Täyte
- 150 g rahkaa
- 0,5 dl sokeria
- 2 dl persikkasosetta
- 2 dl vispikermaa
- 1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- 4 liivatetta + tilkka vettä
- Mittaa rahka, sokeri ja persikkasose kulhoon ja sekoita.
- Vaahdota kerma ja vaniljakastike kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi.
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (noin 5 minuuttia).
- Liota puristetut liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä.
- Kaada liivate ohuena nauhana rahkaseokseen koko ajan vatkaten.
- Kääntele tai vatkaa lopuksi sekaan kerma-vaniljavaahto.
- Täytä kakku moussella mielellään heti valmiiksi leikatun kakun väliin – mousse hyytyy jääkaapissa.
Kuorrute
- 200 g kermarahkaa (tai muu jämäkkä rahka)
- 1-2 rkl vaniljakreemijauhetta
- Sekoita keskenään ja maista. Halutessasi lisää sokeria.
Koristeet
- muutama marenki
- vadelmia
- persikan viipaleita
- kukkia
Kakun kokoaminen
- Leikkaa kakkupohja kolmeen kerrokseen veitsellä tai kakkusahalla. Pyörivä kakkualusta on tässä hommassa hyvä apuväline. Vinkki! Kakkupohjan voi paistaa hyvissä ajoin ennakkoon ja vaikka pakastaa. Kohmeisen kakun leikkuu kerroksiin on helpompaa! Pakastettu sokerikakkupohja sulaa huoneenlämmössä alle tunnissa.
- Kasaa kakku kelmulla tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, jossa paistoit kakkupohjan.
- Kokoa näin: ensin pohja ja kevyt kostutus, sitten puolet kakkumoussesta ja painele muutama vadelma sekä persikan pala moussen pintaan. Toista sama, kunnes koko kakku on koottu.
- Vedä kootun kakun päälle kelmu ja laita kakku jääkaappiin ja anna maustua yön yli tai ainakin pari tuntia. Samalla kakku tekeytyy täydellisen tasaiseksi.
- Irrota kakku vuoasta kääntämällä vuoka ja tiputtamalla kakku kakkualustalle, jos käytät irtopohjavuokaa irrota ensin lukitus.
- Kuorruta kakku rahkalla ja asettele koristeet kakun päälle.
Vinkki! Täältä voit lukea lisää kukkien käytöstä kakkujen koristelussa.




raami astiat ARVONTA
Tämän kuukauden arvonnassa sinulla on mahdollisuus voittaa itsellesi ihastuttava setti Iittalan kauniita Raami-astioita!
Kommentoi postauksen alle omat juhla- tai kattausvinkkisi. Saat vielä paremmat mahdollisuudet voittaa, jos käyt osallistumassa arvontaan myös Instagramin puolella, ohjeet löydät uusimman kuvan alta eli tästä!
Voit osallistua sunnuntaihin 31.5.2020 mennessä. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti!
Onnea arvontaan!
/Anni
Lisää kevään juhlaherkkuja löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa
Ihana postaus 😍
Juhlavinkkinä sanoisin, että kannattaa mennä sesongin mukaan, ja tehdä ruokaa aina oikeasti sen mukaan paljonko porukkaa on tulossa. Yltiömainen pöytä on houkutteleva, mutta viikon saman ruoan syönti ei. Luonnonmateriaalit koristeluissa sesongin mukaan, antaa kotoisan tunnelman.
Kesän rippijuhliin katan kakut kauniisiin pastellisävyisiin jalallisiin kakkutarjottimiin. Kun kattaa tarjottavat eri tasoille, saa lisää tilaa pöydälle.
Tykkään tehdä kakut valmiiksi pakastimeen! Keksien takinan pakastan ja edellisenä päivänä ennen juhlia paistan! Helpottaa kovasti
Minä en ole koskaan omia juhlia emännöinyt. Jos näin tekisin, niin haluisin panostaa kauniiseen kattaukseen, että asiat sointuisivat yhteen ja jotain muuta kaunista elementtiä olisi pöydässä, kukkia, oksia, kiviä, havuja.
Itsellä Arabian Arctica astiastoa käytössä, joihin saa yhdistettyä eri kausien värejä ja rekvisiittaa. Sinulla on aina niin ihania juttuja kiitos taas, tuota kakkua on pakko kokeilla 🌞
Oma vinkki on tuoreet kasvit ja kukat! Pieni sekasorto ihastuttaa. 🙂
Omat juhla- ja kattausvinkkini on se, että niihin suhtautuu rennosti. Pidän, että tarjoiluita on paljon, mutta niitä kannattaa valmistella etukäteen ja jättää juhlapäivälle mahdollisuuksien mukaan vain koristelu.
Esimerkiksi kakkupohjat teen hyvissä ajoin pakastimeen. 🙂
Kaunis kattaus on kaiken a ja o! Kukkia ja valkoinen pöytäliina ja runsas, mutta selkeä tarjottavien esillepano✨🌸💕
Rakastan pienien ja isojen juhlien järjestämistä, joten pieniä ja isompia illan istujaisia on usein.
Kaunis kattaus on itselle todella tärkeä, toki olen tätä harjoitellut vasta vähän aikaa joten harjoiteltavaa riittää.
Luonnonmateriaalit kuten kukat,marjat ja kävyt sopivat hienosti pöytään.
Juhlien tarjoiluille kannattaa miettiä jokin kantava teema. Tämä auttaa ainakin itseäni, etten rönsyile liikaa, ja silti tarjottavaa on aina paljon 😂
Kun vieraita on yli 10( eli ei mahduta enään samaan pöytään), niin katan tarjottavat aina erilliselle pöydälle tai keittiön tasolle.
Luonnosta mahdollisimman paljon koristeita, neutraalit värit niin kukat ja koristeet korostuu. Ongelma on se, että usein saattaa lähteä lapasesta ja tulee liian runsas pöytä.
Se, että valmistelee mahdollisimman paljon etukäteen ja jättää koristelut juhlapäivään. Sitten saa rauhassa laitella nätiksi ja sommitella koristeluja ja asetella tarjottavat kauniisti! 🙂
Kukkia pöytään 🙂
Yleensä stressaan hirveästi onko tarjottavaa riittävästi ja maistuuko se vieraille, parasta on nähdä kuinka herkut katoaa vieraiden suuhun ja iloinen puheensorina käy. Ja pöydästä on hyvä havannoida mikä tekee kauppansa ja miettiä, että mitä herkkuja riittää vähemmän, niin osaa taas seuraaviin juhliin varautua ilman isompaa stressiä.
Leivon juhlia varten useimmat tarjottavat valmiiksi pakkaseen, se helpottaa paljon. Tarjoilupöydässä tykkään käyttää yhdenmukaisia ja yksinkertaisia tarjoiluastioita, jolloin kakut pääsevät usein paremmin oikeuksiinsa. Yritän myös aina laittaa tarjolle erilaisia makuja, enkä esimerkiksi tee kaikesta sitruunaista.
Leivon yleensä leivonnaisia etukäteen pakkaseen, se helpottaa juhlakiireessä. Tarjoilupöydässä toimii useimmiten parhaiten noutopöytä. Yksinkertaiset ja yhdenmukaiset tarjoiluastiat antavat tilaa tarjottaville, ja erityisesti kakut pääsevät silloin parhaiten oikeuksiinsa. <3
Luonnonkukat osaksi kattausta! Esim kielot ihania näin alkukesästä
Kauniit kukat ja vuodenaikaan sopivat serverit saavat kattauksen näyttämään upealle! 🙂
Omasta mielestäni kattaukseen kuuluu tärkeänä osana tarjoiluastioiden sommittelu ja värit. Monesti maanläheiset värit, harmaa ja tummanvihreä, sekä kukat ja kukkaköynnökset tuovat juhlallisuutta ja luonnollisuutta kattaukseen.
Tärkeään juhlaan sopii klassinen kattaus, kesän piknikille taas värikäs ja täyteläinen pöytä.
Juhlavinkkini on hyvä suunnittelu ja apukäsien pyytäminen juhlapäivään, jos kyse on isoista juhlista. Tällöin itse emäntänä ei tarvitse vain häärätä keittiössä, vaan voi myös täysillä nauttia vieraiden seurasta.
Juhlavinkkeinä aikataulutus ja suunnitelmallisuus. To do -lista sekä hankintalista on hyvä tehdä ajoissa.
Teeman valitseminen kattaukseen ja koristeluun. Kutsukortteihin panostaminen ja vieraiden ruokavalioiden huomioon ottaminen tarjoiltavien suunnittelussa. Vieraskirja on ihana olla, jotta juhlia on jälkikäteen mukava muistella. Myös polaroid kuvien ottaminen olisi kiva lisä juhlaan kuin juhlaan!
Pöytäliina, kukka-asetelmat, kynttilät, perintöastiat – niistä on juhlakattaus tehty
Itse en ole juhlia juurikaan järjestellyt, mutta olen ollut mukana järjestelemässä. Tässä ajatuksiani: 1. Varaa aikaa valmisteluihin tilaisuudesta riippuen. Aikaa ei kuitenkaan koskaan ole liikaa ja aina jotakin puuttuu. 2. Tarjolle sopivasti syötävää allergikot ja vegaanit huomioiden, kannattaa hyödyntää satokauden herkkuja. 3. Koristukset ja kukat kuuluvat tärkeänä osana juhliin. 4. Yritä myös nauttia juhlista kaiken tohinan keskellä. Ihmiset ovat tulleet viettämään aikaa toistensa kanssa, ei vain täyttämään napaansa. 5. Värvää apujoukkoja kotona, kaikille löytyy joku tehtävä.
Itse tykkään aika kokeilla jotain uutta, joten juhlien lähestyessä etsin uusia reseptejä! Juustokakut ovat kyllä sellainen mitä löytyy varmaan jokaisesta juhlasta! Tykkään kattaa värikkäästi!
Tykkään luonnonkukista kattauksessa. En oo pitkään aikaan järjestänyt mitään juhlaa. Ihana kattaus sulla 🙂
Nykyään leivon lähes kaikki tarjottavat gluteenittomana tai ainakin laktoosittomana. Sopii mahdollisimman monelle. Kattaukseen käytän valkoista liinaa ja valkoisia astioita. Väriä tuo kukat ja servietit.
Mun juhlavinkit on, että suunnittele kaikki valmiiksi etukäteen mikä päivä teet mitäkin (jos on paljon tehtävää), sekä helpottaaksesi voi leipoa kaikki etukäteen pakkaseen mitkä voi😊
Vinkkinä on teemaan sopiva kattaus ja koristelu ja tarjoilu juhlan mukaisesti ja vieraat huomioiden.
Tee huolellinen suunnitelma jo hyvissä ajoin ennen juhlaa. Näin ei jää kaikki valmistelut viime tippaan.
En ole päässyt viime aikoina juhlia järjestämään, mutta ehdottomasti seuraavan kerran katson vinkkejä sinun blogistasi ja instastasi🙊
Kukkia kakkuihin ja kuppikakkuihib, boho/kesäheinätyyliä kattaukseen; luonnonläheistä ja raikasta!
Hyvä suunnittelu. Teemaan sopivat astiat, itsetehdyt koristeet. Hyvät maut ja nätit kukat.
Makeaa tarjottavaa ei ikinä mene läheskään yhtä paljon, kuin suolaista. Makean kanssa siis malttia, että ei tuke hävikkiä.
Tykkään tehdä mahdollisimman paljon juhlaherkkuja valmiiksi pakastimeen jo hyvissä ajoin. Näin välttyy viime hetken kiireeltä. Koristeet pidetään yksinkertaisina, jotta ne on helppo tehdä vaikka juhlapäivän aamuna.
Oma vinkkini olisi ajan ottaminen itse suunnitteluun. Tekee jotain tuttuja reseptejä tai testaa ainakin kerran etukäteen reseptiä. Kattaminen ja koristelu on kanssa lempparijuttujani, niihin pikkaisen panostamalla saa tunnelmaa ☺️
On niin monet juhlat vuosien varrella vietetty, että olen kirjoittanut tarjoilut ja pax määrän ylös, joten siitä on helppo katsoa tarjoilujen määrät 👍
Hyvin suunniteltu ja mahdollisimman paljon etukäteen valmistaminen, unohtamatta kauniita kukkia!
Rakastan erilaisia posliini-ja lasiastioita😍 niitä yhdistelemällä, sekä vehreyttä ja raikkautta tuovilla elementeilä kuten pihlajanoksilla tai kesäkukilla saa omanlaisen ja hennonraikkaan lopputuloksen🍀 unohtamatta ruoan tuomaa visuaalisuutta🍰
Kauniit kukat viimeistelevät kattauksen! Tykkään käyttää sesongin tuotteita, ihanaa että nyt on taas raparperia saatavilla ja marjakausi edessä!
Valmistele kaikki se etukäteen minkä voit. Tuoreet kukat tuovat juhlan tuntua!
Sesongin mukaan on ihan paras kattausta varten. Tykkään myös tuoda kattauksessa esille esim. Yhteisiä muistoja mitä henkilöiden kanssa on. Sekä jotain persoonallista jokaiselle vähän.
Sävyiltään yhteensopivat kukat, tarjoilut ja astiat viimeistelevät kattauksen!
Vaaleat sävyt & kauniit koristeet 💛
Kukkia koristeeksi ja joku tietty väriteema 😊
Kukkia pöydälle 🌸
Kaunista katseltavaa ja herkullista luettavaa tämä postaus!
Kaunis kattaus syntyy aina luonnonkukista ja vanhoista astioista! Ai että
Luonnonkukat ja kauniit kankaiset lautasliinat. Tietysti myös näyttävästi asetellut tarjottavat!
Kukkia koristeeksi💐
Suunnittelen yleensä etukäteen teeman ja sitten pikkuhiljaa hankin siihen tarvittavia juttuja, ja yhdistelen kaapista löytyviä tai sesongin mukaan ulkoa löytyviä 🌿 niistä rakentuu parhaat juhlat, ja kaikki siis aina kirjaan vihkoon ylös tarjottavia myöten.
Mukana! Parhaat juhlat syntyy, kun ei kutsu liikaa vieraita vaan pitää pienet kestit. Itselle helpompaa, rento ilmapiiri ja aikaa on kaikille vieraille. 🙂
Kukat! <3
Lainaa astioita naapurista, koristele juhlapöytä kukilla.
Kukkia pöydälle🏵🌺
Oma vinkkini, että tekee pakasteeseen mahdollisimman paljon etukäteen ja suunnittelee muutenkin hyvin. 😊
Tämä nyt ei ole kellekään mikään uusi vinkki, mutta luonnosta kerätyt kukat kyllä tekee rumilla astioillakin katetusta pöydästä hienon!
Kukat tekevät kattauksesta juhlavan ja tuovat ripauksen luontoa. Tykkään käyttää myös luonnonkukkia/kasveja koristelussa ja kasveja asettelen maljakoiden lisäksi myös ihan pöydälle asetelmiin.
Kauniit servetit, kukat ja liina kruunaa juhlapöydän.
Kukat, servetit ja vieraat tekevät juhlan. Samoin myös suussasulavat tarjottavat🖤
Kauniit astiat ja servetit – unohtamatta kukkia💛
Itse suosin kauniita astioita ja koristelussa luonnonmateriaaleja. 🙂 Teen paljon itse, mutta myös luottoleipureihin kannattaa isoissa juhlissa panostaa.
Kukat, kauniit astiat ja iloinen mieli on paras alku. Tarjottavissa kannattaa huomioida allergiat: kaikki laktoosittomina ja ainakin pari vaihtoehtoa myös gluteenittomana. Kakuille saa valmiita kauniita tarjoilupaperialustoja, ja kun tähän vielä lisää kaveriksi juhlavat lautasliinat, niin pippalot ovat valmiit! Jos herkut haluaa valmistuotteina, niin kannattaa näinä aikoina suosia paikallisia kahviloita ja leipomoita <3
Juhlavinkkinä sanoisin hyvä suunnittelun ja aikatauluttamisen. varsinkin jos on paljon leivottavaa, on hyvä ajoittaa asiat niin, että yhden leipomuksen ollessa uunissa, toista voi jo alkaa tekemään. Samoin kattaus on hyvä tehdä järkeväksi niin, että vieraat saavat helposti syötävät kasattua lautasille ilman, että käsissä on 10 eri astiaa ja juomalasia 🙂 Kiitosta saa kyllä aina siitä, kun kiertää itse kaatamassa kahvin tai teen vieraille sen sijaan, että heidän tarvitsisi itse se kantaa!
Tärkein äidiltä opittu vinkki on välttää turhaa stressiä ja nauttia juhlista! Isoihin juhliin kannattaa pyytää apua esim. tarjoiluun.
Sesongin raaka-aineiden käyttö tarjoilussa!
Hyvä suunnittelu, juhlan päähenkilön persoonaan ja tyyliin sopiva teema, rento meininki, yksityiskohdat, kukat, ilmapallot, servetit, puhdas veski, vettä ja vesilaseja esille, naulakot yms.
Tuoreet leikkokukat ja kynttilät tekevät juhlan tunnun.
Kauniit servetit, ja kukat pöydässä. Värien tulee sointua yhteen. Ja itse pyrin aina miettimään teemaa 🙂 Oma kädenjälki tulee näkyä.
Juhliin valmistautuminen sujuu paremmin, kun valmistelut jakaa useammalle päivälle ja pyytää apua muilta! 🙂
Ottaa vuodenajan huomioon ja luonnonkukkia ja rentoa meininkiä. 🙂
Tärkeimmät kattausvinkkini ovat yhtenäinen väriteema pöydässä ja kauniit kukat. <3
Upea postaus ja herkullinen kakku. Terassille kattaessani yritä aina etsiä luonnosta kukkia ja niihin sopivat servetit . Näin keväällä löytää jo paljon vihreää ja sipulikukkia ainakin. Ihanaa kesänodotusta!
Kukilla ja kynttilöillä luo kauniin tunnelman,,ruokaa erilaista paljon,että kaikille löytyy kuitenkin jotain syötävää,,makeaa ja suolaista,,kattauksessa käytän mielellään samaa sarjaa,,serveteillä voi luoda tunnelmaa lisää,väriä esim,,niin kuin kukillakin
Mahdollisimman paljon etukäteen tekeminen, vieraiden erikoisruokavalioiden huomioon ottaminen, yksinkertaiset ja yhdenmukaiset tarjoiluastiat sekä kauniit kukat. 🙂
Minusta hyvä kattausvinkki on kerran erään juhlien järjestäjän vinkki että mieluummin tarjolla vain pari erilaista makeaa ja suolaista, ja varmistaa että niitä on riiittävästi. Mieluummin kuin valtaisa tarjonta kaikkea erilaista, mikä ei sovi yhteen ja mahdollisesti loppuu kesken. Yksinkertaisuus on tyylikästä. Toisaalta runsaat juhlapöydätkin erilaisine tarjoiluineen ovat aivan ihanat.
Luonnonkukkia ja koristeita
Kukat tuo aina kyllä juhlavuutta ja itseä miellyttää erityisesti sellaiset boheemimmat kukka-asetelmat tai yksittäiset erilaiset sävyiltään keskenään sopivat kukat eri kokoisissa kirppisvaaseissa. 🙂 Houkuttelevuutta kattaukseen saa erikorkuisilla tarjoiluastioilla eli jotkut kakut nousevat korkeammille ja tulee mukavaa kerroksellisuutta.
Vinkkini on ehdottomasti suunnittelu. Kannattaa ajoissa miettiä tarjottavat, koristelut, aikataulut ja esimerkiksi vieriaden istumapaikat valmiiksi. Kun aikataulutat kaiken tekemisen valmiiksi, ei kiirettä pääse syntymään. Ja lähes kaiken tarjottavan voi tehdä pakkaseen valmiiksi. Koristelut vaan juhlapäivänä 🙂
Kaunis pöytäliina, näyttävät lautasliinat,kukkasetelma, hopeat kiillotettuna
Onpa raikkaan kaunis ja ilmava kattaus herkkusuiden iloksi! Itselleni paras neuvo olisi aloittaa, suunnittelua myöden, tarpeeksi ajoissa. Tykkään teemajuhlista. 🙂
Astioita voi myös vuokrata ja aina kannattaa olla jotain apuvoimia tiskaaminen ja muun suhteen.
Aloita suunnittelu ajoissa, tee osa etukäteen pakkaseen. Kata kauniit astiat, servetit, kynttilöitä ja kukkia.
Kaunis kattaus syntyy Kastehelmen astioilla ja hempeät neilikat maljakossa viimeistelevät pöydän.
Yksinkertainen on kaunista 🌸
Luonnonkukat, kivet ja pellavaliinat on pettämätön yhdistelmä <3
Itselläni on monenlaisia astioita joita käytän juhlakattauksiin, tilanteen mukaan mutta lasit/pikarit ja ruokailuvälineet ovat aina samat. Tuoreet kukat ja valkoiset pöytäliinat antavat siistin säväyksen. Leivon pakasteeseen ja otan ne sulamaan tuntia kahta ennen tarjoilua, lämmitettävät tarjoilen sopivan lämpiminä. Lämpölevyt on myös käytössäni.
Aivan ihana kattaus! Tykkään laittaa juhlia myös kotona, vaikka työksenikin teen. Vaihtelen teemoja: pinkki, musta, valkoinen…nykyään käytän seassa vanhoja astioita. Suolaista monenlaista, menee paremmin kuin makeat, niitäkin kyllä useaa sorttia. Aina jotain uutta keksin. Ja juhlien ikähaitari on vauvasra vaariin, niin huomioin kaikki. Teen etukäteen, mutta tuore on kuitenkin aina tuoretta!
Valmistelut tehdään mahdollisimman paljon etukäteen niin ei tule viime hetken kiirettä. Kattaukseen kesällä luonnonkukkia.
Leipomiset tehdään ajoissa pakastimeen. Arabian myrnat ja muumi mukit sulassa sovussa katsauksessa. Kukkia ja valkeat pöytäliinat, juhlat syntyy helposti.
Muumi mukit ja arabian myrnat sulassa sovussa . Kukkia ja liinat pöydille , yksinkertaisista asioista juhlat syntyvät.
Rento boheemi kattaus vintage astioilla, paljon kukkia ja kasveja.
Tee lista tarjottavista hyvissä ajoin,Pikkuleivät voi tehdä pakkaseen,ja piirakat.kuin myös kakkupohjat,Olen itse laittanut pöydän ja astiat kaksi päivää aikaisemmin valmiiksi,edellisenä päivänä olen kukat laittanut pöytään,myös luonnon kukkia voi käyttää,kaikki laittanut edellisenä päivän valmmiksi.koristelussa,rittävästi istumapaikkoja kannattaa laittaa.kattaukset valmiiksi edellisenä päivänä.Ota Rennosti.
Hyvä suunnittelu ja etukäteisvalmistelut ja tarpeeksi apulaisia, niin ettei kenellekään tuu liikaa stressiä ja juhlien järjestäjätkin ehtii nauttia päivästä!
Monesti olen käyttänyt luonnonkukkia koristeluissa tai tehnyt niistä kimpun.
Suunnittelulista ja tarpeeksi aikaa ja apukäsiä. Pöytään luonnonjuttuja, esim. kiviä, käpyjä ja tietysti kasveja.
Itse olen aika paljon tilannut tarjottavia. Pääsen helpommalla vaikka itsekkin onnistuisin mutta en halua stressata siitä.
Kaikki minkä vain voi tehdä ajoissa ja esim. pakastaa niin kannattaa tehdä jo hyvissä ajoin. Jos jokin tarjottavissa mietityttää niin tilaa ammattilaiselta.
Ammattilaisilta saa pieniin juhliin helposti tilattua vaikka työläämpänä koetut suolaiset voileipäkakut, vaikka juustokakku pelottaisi niin se on oikeasti myös tosi helppo tehdä itse ja kevyempi kuin täytekkakku kuumana kesäpäivänä 🙂
Kuivajäätä booleihin!
Suunnittelen äitini kanssa aina kun pidän juhlat. Osan leivon itse, osan äiti. Yleensä pysyttelemme niissä samoissa joista vieraamme ovat tykänneet. Nyt kun ruokailutilan saimme uuteen kotiin niin on ilo laittaa kauniit kattaukset. Laitan keskelle pöytää erilaisista kukista tekemäni pitkän kukka-asetelman. Mummuni tekemät ruokailuliinat, kynttilät ja vanha, käsintehty pöytäliina joka on jo 80 vuotta vanha mutta kuin uusi. Valkoiset Arabian Artica astiat tai Pirtti sarjaa tilanteen mukaan.
Kukkia ja kynttilöitä luovat aina juhlatunnelmaa.
Valkoiset astiat on parhaat. Niihin voi yhdistellä sitten muina koristuksina kaikkia muita värejä ja näin luoda eri tunnelmia eri juhliin.
Valkoiset astiat ovat hyvä pohja kattaukseen kuin kattaukseen. Kun niihin sitten yhdistää muutamia teeman väriin sopivia astioita, tuntuu kuin kaikki astiat kuuluisivat teemaan 🙂
Suosin tehtävälistoja jos on juhlat järjestettävänä. Mikään ei unohdu ja sillä voi myös aikatauluttaa järjestelyitä.
Luonnonkukkien ja muiden luonnonmateriaalien avulla saa ihanat ja edulliset kausikattaukset!
Katan pöytää perheen naisten ohjeiden mukaan mutta hoidan juhlissa ulkoa tuodut koristeet kuten oksat, kivet, luonnonkukat ja kävyt.
Tänä kesänä onkin isot juhlat, meidän 35 vuotis hääpäivämme ja sitä juhlistamme 13.7.
Rippijuhlat kesällä ja laitan kukkia ja kesäisen värisiä astioita. Kakut tulee tilattuna.
Tykkään käyttää luonnon kukkia, lehtiä, keppejä, käpyjä ym. Ilmaisia ja kompostoituvia!