• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Sokeriton Kakkupohja (8 kk +)

Juhlat· Kakkupohjat· Sokeriton· Vauvanruoka

21 heinä
Sokeriton Kakkupohja

Ihanaa näpytellä teille pitkästä aikaa kakkuohje ja vielä täydellinen kakkupohjan ohje. Tämän kakun täydellisyyttä ihmettelen edelleen itsekin. Leivoin kakun Onnin 1-vuotiskuvauksiin, samalla testailin virallisiin juhliin reseptiikka. Halusin jatkaa linjaa, missä tarjoamme Onnille vain luontaisesti hedelmillä makeutettuja leivonnaisia. Päätin siis makeuttaa perinteisen kakkupohjan banaanilla ja omenalla. Ajattelin ottavani suuren riskin, mutta tästä tulikin TÄYDELLINEN!

Katsokaa tuota täydellisesti kohonnutta pohjaa, noita kerroksia ja mehevää sisusta! Miten se voi olla mahdollista? Tämä kakku on leivottu, kuten perinteinen sokerikakkupohja, käytin vain sokerin tilalla hedelmäsosetta, jonka vatkasin munien sekaan. Uskon onnistuneeni myös laadukkaan kakkuvuoan ansiosta. Suosittelen paistamaan kakkupohjat aina alumiinisissa umpinaisissa vuoissa. Voiteluun riittää pelkkä vuokaspray. En jauhota alumiinisia vuokia koskaan.

Kakkupohjat kannattaa myös aina jäähdyttää ritilällä, jolloin ne jäähtyvät tasaisesti eivätkä vety vuoassa. Pohjat tulee kipata ritilälle noin 5 minuutin päästä uunista oton jälkeen. Lisäsin muistilistan kakkupohjan onnistuneeseen leipomiseen tämän postauksen loppuun.

Sokeriton Kakkupohja

HUOM! Nimesin kakun sokerittomaksi kakkupohjaksi, koska lähes KAIKKI kakkupohjat, niiden kuohkeus ja reseptiikka perustuvat valkoiseen sokeriin. Tässä ohjeessa ei ole käytetty lisättyä valkoista sokeria. Makeutta eli sokereita pohja saa tietenkin hedelmistä, missä sokeria esiintyy luonnostaan. Tästä asiasta muutamat jaksavat edelleen huomauttaa – kakun nimi voisi siis olla myös Kakkupohja ilman valkoista sokeria, mutta tällä nimityksellä Sokeriton kakkupohja useampi löytää ohjeen ja pääse kokeilemaan sitä!


Sokeriton Kakkupohja

Ohje

  • 3 kananmunaa
  • 1 banaani
  • 1 dl omenasosetta
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl vaniljajauhetta (tai 1 vaniljatangon siemenet)
  1. Soseuta banaani ja sekoita omenasoseen kanssa.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi (vatkaa ainakin 5 min).
  3. Lisää banaani-omenasose pienissä erissä koko ajan vatkaten.
  4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi parissa erässä munavaahtoon.
  5. Kääntele taikina varovasti tasaiseksi.
  6. Voitele (ja jauhoita) halkaisijaltaan noin 15 cm kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan.
  7. Paista kakkua uunin keskitasolla 175 asteessa noin 35 min.

GLUTEENITON: En ole ehtinyt kokeilla vielä gluteenitonta versiota. Jos päätät kokeilla, ilmoitathan kommenttikentässä miten onnistuit, jotta muutkin uskaltavat kokeilla!

Sokeriton Kakkupohja

muistilista kakkupohjan leipomiseen

  1. Käytä aina huoneenlämpöisiä kananmunia!
  2. Paisto 175 asteessa (keskilämpö) Muista lämmittää uuni valmiiksi!
  3. Pitkä vatkaus taikinalle takaa kuohkeuden!
  4. Lisää jauhot erissä siivilän läpi, jotta taikinan kääntely onnistuu helposti ja tasaisesti!
  5. Älä availe uunia kesken paiston! Voit avata uunin siinä vaiheessa, kun kakun pinta on hiukan tummunut (paistoaikaa on mennyt yli puolet) ja jos haluat lisätä päälle leivinpaperin tummumisen estämiseksi.
  6. Anna kakun jäähtyä vuoassa noin 5 minuuttia ja kippaa se sitten ritilälle jäähtymään. Ritilällä kakku jäähtyy tasaisesti, kun ilma kiertää myös alta! Tämä vaikuttaa myös kakun koostumukseen!
  7.  Itse teen kakkupohjan aina ajoissa, yleensä edellisenä päivänä. Joskus jopa pakastan sen ja leikkaan hieman jäisenä, jolloin kerroksista saa helposti tasaiset.
Sokeriton Kakkupohja

Aurinkoa päivääsi!

/Anni


Lisää sokerittomia ohjeita löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

39 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Ihana Haikon Kartano
Seuraava artikkeli: Maidoton Mansikkakakku (G) »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Saara sanoo

    21.7.2021 08:43

    Mitä vehnäjauhoja yleensä käytät näissä kakkupohjissa? Mietin kuinka suuri merkitys onnistumiseen on sillä, löytyykö kaapista esim. Pirkan puolikarkeaa vai Sunnuntain erikoishienoa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.7.2021 15:51

      Yleensä niitä mitä kaapista löytyy 🙂 Tässä käytin Sunnuntain erikoisvehnäjauhoja.

      Vastaa
  2. Sanna sanoo

    21.7.2021 09:41

    Kuulostaa mahtavalta!! Menee kyllä testiin lokakuisiin tyttären 1v-juhliin😍👏🏻

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.7.2021 15:51

      Ihana kuulla, täyte- ja kuorrutevinkit tulevat pian!

      Vastaa
  3. Riikka sanoo

    21.7.2021 10:54

    Pystyykö omenasoseen vaihtaa johonkin toiseen soseeseen?
    Nimimerkillä lapsi omenalle allerginen

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.7.2021 15:52

      Kävisikö esim. päärynä?

      Vastaa
  4. Marjatta Rantala sanoo

    21.7.2021 13:35

    Kiitos paljon sokerittoman kakkupohjan ohjeesta 👏😍 ja kaikista ohjeista 👏👌

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.7.2021 15:55

      Ahh ole hyvä! <3

      Vastaa
  5. Mariet Kuusela sanoo

    26.7.2021 20:28

    Hei! Nyt on testattu kakkupohjaa gluteenittomana! Vehnäjauho korvattiin S-ryhmän Kotimaista Gluteeniton jauhoseos -jauholla. Siinä on sekä täysjyväkauraa että perunajauhoa. Muuten aineita laitettiin ohjeen mukaan eli myös perunajauhoa lisättiin Annin ohjeen verran. Paistoaika oli sama kuin tavallisessa eli 35 min. Pohja onnistui todella hyvin. Siitä tuli korkea ja kuohkea, kuten vehnäjauhoilla tehdystä. Ainoat poikkeukset ohjeesta olivat pidempi kananmunien ja omenasoseen vatkausaika n. 7 min. Ja kuivien aineiden huolellinen sekoittaminen ja huolellinen siivilöinti kaurajauhon rakenteen vuoksi.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.7.2021 06:46

      Ihana kuulla 🙂 ilmeisesti onnistui hyvin!?

      Vastaa
      • Mariet Kuusela sanoo

        27.7.2021 20:42

        Loistavasti onnistui gluteeniton versio ja maku oli mahtava tuoreiden mansikoiden ja kermavaahdon kanssa. Kakkupohja on suht tiivis ja vaatii kostuttamisen täyttämisen yhteydessä.

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          28.7.2021 09:02

          Ahaa, hyvä tietää – vehnällä leivottu oli niin mehukas ettei kostutusta taas tarvinnut. Mahtavaa, että gluteenitonkin onnistuu näin hyvin!

          Vastaa
  6. Mira aloitteleva kotileipuri sanoo

    5.8.2021 17:24

    Mahtavaa kun saa sinulta näitä sokerittomia reseptejä. Tämä menee kahden viikon päästä kokeiluun, kun oma vauveli juhlii 1-vuotis synttäreitään! Olisiko mahdollista saada sitä ennen jotain täyte/koristevinkkejä? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      5.8.2021 20:28

      Ihana kuulla! Linkitän tähän alle kakun, jonka tein tästä sokerittomasta pohjasta. Meillä on mummeille ja kummeille juhlat viikonloppuna ja sama kakku on siellä tarjolla. Siitä tulee erikseen kuva tänne blogiin vielä, jos ennätän kuvata juhlapäivänä 🙂

      https://www.anninuunissa.fi/smash-cake-kakku-1-vuotiaalle/

      eli kermaa, mansikoita ja tuo 1-kynttilä <3

      Vastaa
  7. Titta sanoo

    16.8.2021 20:20

    Millaista omenasosetta olet käyttänyt? Pitääkö olla Pilttiä tms., tai Bonnea, joka on varmaan ohuempaa, vai toimiiko kotitekoinen? Mietin, että kaupan soseet on varmaan ohuempia ja tasaisempia. Munattomia kakkupohjia olen kyllä tehnyt omatekoisestakin, mutta tässä mietin tuota sokerin korvaamista.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.8.2021 08:05

      Olen käyttänyt juurikin noita Bonne tai vastaavia sokerittomia soseita. Omatekoisestakin saa kyllä sileää ja ohutta kun nestettä on tarpeeksi 🙂

      Vastaa
    • Riitta sanoo

      2.9.2022 16:43

      Hei, minun pitäisi tehdä kakku 1-vuotis synttäreille, munaton, maidoton, gluteeniton vain kaura- ja riisijauhot käyvät! Olisiko vinkkejä?

      Vastaa
  8. Laura sanoo

    27.8.2021 12:43

    Onnistuisikohan tällä ohjeella myös kääretorttu?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.8.2021 12:45

      Hmm miksipä ei? Täytyy itsekin kokeilla 🙂

      Vastaa
  9. Jannika sanoo

    15.9.2021 13:06

    Onnistuisikohan muffinsi vuoassa? 1v synttärit nyt jo viikonloppuna ja muutama minivieras tulossa 🥳 Taidan kokeilla tänään 😍

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      15.9.2021 13:07

      Miksei onnistuisi! Ihania juhlia 🙂 Ps. huomasitko, että löydät täältä myös muita muffinssiohjeita pienille:
      https://www.anninuunissa.fi/category/perhe/vauvanruoka/

      Vastaa
  10. Minou sanoo

    15.9.2021 18:58

    Maistuuko banaani selvästi vai häviääkö tunnistettava maku muiden ainesten sekaan? Leivon paljon banaanikakkuja mutta nyt tahtoisin leipoa sokerittoman kakkupohjan joka maistuu n s tavalliselta kakkupohjalta.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      16.9.2021 06:12

      Tässä kakussa banaani ei maistu vahvasti 🙂

      Vastaa
      • Riikka sanoo

        19.2.2022 08:45

        Voiko banaanin korvata soseella?

        Vastaa
  11. Martina sanoo

    19.10.2021 20:35

    Kokeilin reseptiä mutta jostain syystä pohjasta tuli melko kiinteä, mistä tämä voisi johtua?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.10.2021 09:07

      Nyt on hyvin vaikea sanoa tietämättä miten leipominen sujui. Pitkä vatkaus on avain kakun kuohkeuteen ja jauhot on lisättävä sekaan varovasti käännellen.

      Vastaa
  12. Pakastaja sanoo

    20.12.2021 10:32

    Hei! Pystyykö tämän pohjan tekemään etukäteen ja pakastamaan kuten ”normaalinkin” pohjan? Olisi pakkasessa noin viikon.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.12.2021 11:59

      Heippa, valitettavasti tämä pohja kuivahtaa pakastuksessa 🙁 huomasin sen kun itse pakastin pohjia. Ei pysynyt yhtä mehevänä.

      Vastaa
  13. Elisa sanoo

    6.1.2022 19:48

    Moi,
    Ihania nämä ohjeet lapsille! Meillä on pian 1-v. synttärit ja mietin onnistuisikohan tämä levykakkuna? 😊Korona-ajan syntymäpäivien johdosta synttärit pitää porrastaa ja siten saisi tehtyä jokaiseen kattaukseen helpommin oman kakun esim. neliskanttisena.🤔

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.1.2022 20:05

      Varmasti onnistuu! Tarkkana vain paiston kanssa ettei tule kuiva 🙂

      Vastaa
  14. Laura sanoo

    20.1.2022 16:42

    Hei! Meillä on tulossa 1v juhlat nyt viikonloppuna ja haluaisin tehdä tämän kakun kaikille tarjottavaksi. Minkä verran taikinaa tekisit normaalin kokoiseen kakkuvuokaan? 😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.1.2022 18:26

      Heippa, tein itse kaksinkertaisena isompaan 22-24 cm vuokaan 🙂 laitoin väliin kotimaista mansikkaa ja kaurakermaa.

      Vastaa
  15. Mari sanoo

    11.3.2022 21:56

    Heippa! Onnistuisikohan banaanin korvaaminen jollakin muulla ainesosalla? Haluaisin kokeilla tätä kakkua meidän pienelle, mutta ainakin tällä hetkellä epäillään ettei banaani oikein sovellu hälle!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.3.2022 08:22

      Moi,
      voit kokeilla pelkällä omenasoseellakin, mutta voi olla ettei pohjasta tule yhtä kuohkea. Tässä kun sokeri on poistettu on vaara ettei toimi ilman makeaa banaania.

      Vastaa
  16. Tuuli sanoo

    27.5.2022 22:48

    Tein Pirkan gluteenittomilla jauhoilla, onnistui mielestäni ihan ok… Vielä ei olla maistettu 😊

    Vastaa
  17. Viivi sanoo

    30.5.2022 19:16

    Moi,
    Täytyy kokeilla tuleville 1v juhlille 😊
    Voiko tehdä ilman kananmunaa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.6.2022 07:51

      Tästä kakusta kun on jo sokeri poistettu voi tuo munaton versio epäonnistua, koska munat tuovat kakkuun kuohkeuden.

      Vastaa
  18. Kati sanoo

    3.11.2022 13:04

    Hei, osaisitko neuvoa millä voisin korvata kananmunat kun meidän pian 1v on niille allerginen? 😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.11.2022 13:42

      Valitettavasti tämä ohje ei taida ilman munia onnistua. Kun sokeri on jo poistettu on kananmunat ainoa ainesosa, joka tuo sokerikakun kuohkeuden tähän pohjaan 🙁

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios